Simba dodi ranije po nalaz i objasni im situaciju, sigurno ce ti dati. Mislim, imaju gotovo samo trebaju isprintati ili naci medu papirima.
Avama koliko sam shvatila smrzlice se broje pod postupak u kojem si ih dobila. Recimo ako u 4.ivf dobijes 5 smrzlica, dok ih god ne iskoristis traje taj cetvrti postupak.
Cestitam svima na betama ☺i svima u postupku zelim sto vece bete 🤗 i ja se spremam na fet krecem u petak na folikumetriju,pa me zanima kako sad to ide,imam 4 smrzlica iz 8 mj,tanak enometrij pa nismo vracali
Cure su pisale za endometrij ananas i cikla,ali ne konzervirano ako sam dobro shvatila…osobno sam kupila sok od ananasa 100%,onaj iz Lidla..fet ako sam ja dobro moju mpo shvatila je samo praćenje i kad ide ovulacija rade transfer,ali stopericu mi nije spominjala,a cini mi se da je netko pisao da je dobio stopericu 🤔
Betty Ja sam imala fet prošli mjesec, i ja sam dobila stopericu. Inače ti je sve isto samo bez pikanja, ideš na folikulometrije, prate ti endometrij debljinu i ovulaciju tvoju (koja ih u biti ne zanima )ali zbog idealne debljine endometrija. Može se i bez stoperice ali dr. je rekao da se uglavnom daje stoperica jer su tako sigurni da je ovulacija bila i znaju kada. Sretno. :)
Cestitam svima na betama ☺i svima u postupku zelim sto vece bete 🤗 i ja se spremam na fet krecem u petak na folikumetriju,pa me zanima kako sad to ide,imam 4 smrzlica iz 8 mj,tanak enometrij pa nismo vracali
Cure su pisale za endometrij ananas i cikla,ali ne konzervirano ako sam dobro shvatila…osobno sam kupila sok od ananasa 100%,onaj iz Lidla..fet ako sam ja dobro moju mpo shvatila je samo praćenje i kad ide ovulacija rade transfer,ali stopericu mi nije spominjala,a cini mi se da je netko pisao da je dobio stopericu 🤔Betty Ja sam imala fet prošli mjesec, i ja sam dobila stopericu. Inače ti je sve isto samo bez pikanja, ideš na folikulometrije, prate ti endometrij debljinu i ovulaciju tvoju (koja ih u biti ne zanima )ali zbog idealne debljine endometrija. Može se i bez stoperice ali dr. je rekao da se uglavnom daje stoperica jer su tako sigurni da je ovulacija bila i znaju kada. Sretno. :)
Hvala na pojasnjenju :)
Avamakoliko sam shvatila smrzlice se broje pod postupak u kojem si ih dobila. Recimo ako u 4.ivf dobijes 5 smrzlica, dok ih god ne iskoristis traje taj cetvrti postupak.
Aha to bi bilo ok!
Iskra super je beta 😍 vezano uz uzv, mene je narucilo 20 dana nakon transfera i vidi se samo gestacijska.
MojeSve wow vec srce, koliko ti racunaju trudnocu od zadnje menstruacije? Ja sam prije 2 dana bila 5+2 i jos se ne vidi ni plod ni srce samo gest vrecica.
Bellafolikula kao u prici. Sretno 🙏🏻
Nikitaja sam prije ljeta vadila feritin i vitamin D. Feritin mi je 13, uzimala sam nakon toga Heferol, Floradix sirup pa napravim pauzu zbog zatvora 🙈 pa nastavim, ali ima zeljeza 14 mg u Novalac tabletama koje isto pijem cijelo ljeto. Nadam se da se podiglo, jos uvijek uzimam preparate za zeljezo i planiram ubrzo vaditi krv da vidim jeli urodilo plodom.
Sto se tice vitamina D uzimala sam plivit d3 ali ne vise od 800 IU dnevno (dokt tako napisala). Medutim doktor mpo mi je rekao da je jedno kvalitetno suncanje kao 10 dana uzimanja preparata pa sam se cijelo ljeto suncala. Pise da treba suncati veliku povrsinu koze (leda) 20 minuta da bi se dobilo dovoljno vitamina D. Ljudi s tamnijom kozom i vise. Ja sam ovo ljeto prestala koristiti kreme sa uv faktorom tj.koristim ih samo za lice. Iako pise da sunce pogoduje raku koze jednako tako pise i da se melanom cesce pojavljuje kod onih koji imaju manjak vit D. A u Japanu je radeno istrazivanje gdje su tkd otkrili da je kod onih koji imaju manjak vit D cesci rak dojke i jetre. Kreme za suncenja navodno ometaju sintezu vit D, ali eto cijelo vrijeme slusamo samo o stetnosti sunca a nikako o stetnosti manjka vit D. Pa sad budi pametan.
Moj vit D je bio oko 45, a mislim da je 75 donja granica. Vjerujem da sam ga podigla ovo ljeto, stalno sam bila na plazi. Tvoj je isto nizak, sigurno ces dobiti nesto na recept.
Uglavnom bi i meni tako bilo 21 dan,u biti gestacijaska se vidi🤩vjerovatno će me onda opet naručiti sljedeći tjedan.
🧒 sve ok. 1986
👩 1986. bez jajovoda ( neprohodni uklonuti LPSC)
1.IVF SO 2019 -pozitivan ishod 2020 rođen 👶( dječak )
2. FET ( 5. dan blastocista), 2.11.
HCG - 579 ( 12.dan od Feta )
HCG - 1869 ( 14.dan od Feta)
🤞💜🙏
Nikitta
Ma eto nisan ja to uzela za nikakvo zlo,nemogu niti pomislit da bi biolog reka nesto sta nije al opet ko ce ga znat.
Al cisto mi nije jasno ono da se tako nesto moze uopce komentirat.
Ono bas san ispred njega danas ostala ko da mi je plesku da,nisan znala sta rec eto.
Al dobro amo se nadat da ce ovi ovde bit uspijesniji ako nista drugo 🙏🙏
🙏❤💙
Drage cure već sam pisala o tome, ali evo za one koje nisu vidjele ponovit ću.
Najnovija istraživanja dovode u svezu vitamin D i nemogućost začeća. Kako je istraživanje relativno novo, nisu ga ni svi ginekolozi prihvatili. To znam iz prve ruke jer sam imala priliku razgovarati s puno ginekologa, gdje su jedni bili uvjereni da je vitamin D jako važan za začeće, a drugi su odmahnuli rukom. Mene do tad isto nitko nikad nije poslao da ga izvadim, pa sam kao prvo preventivno uzimala 400IU mjesec dana i išla ga provjeriti. Kad nalazi užas, bio je samo 35. Kapi se zovi D vital i idu isključivo preko recepta. Važna činjenica : VITAMIN D NIJE VITAMIN, ON JE HORMON!!! Vitaminom se zove samo zbog povijesnih razloga. On je steroidne strukture što ga svrstava u hormone, nažalost još do kraja njegovo djelovanje nije istraženo!
E sad, ta istraživanja pokazuju da su jako male šanse za začećem ukoliko je on manji od 120.
Čitam vas, i nekako primjećujem da skoro sve imamo deficit! Zaista čudna slučajnost, ukoliko jest slučajnost.
Recept zahtijevaj, ako treba donesi cijelu svoju povijest bolesti, isprintaj s neta neki članak gdje ga dovode u svezu s neplodnošću, priloži i svoj nalaz vitamina D ( 49 je po meni jako nisko) i nema šanse da ga nećeš dobiti. Draga sretno, nadam se da je to jedina karika koja ti je nedostajala na ovom putu. Ja ne mogu tvrditi da je on isključivo zaslužan za ostvarivanje moje trudnoće, jer sam taj transfer dobila i heparin, ali to su jedine dvije stvari koje sam promijenila od prošlog transfera.
Svima sretno, i čestitke novopečenim trudnicama!
Također moje mišljenje je da svi ne znaju sve. Zato smo ovdje da razmjenjujemo iskustva. Da saznamo što različiti doktori traže od nalaza, jer nas najviše boli neplodnost. Odemo spavati s njom i budimo se, treba čitati, informirati se. A ja sam takva da ću radije i 5 puta "bespotrebno" izvaditi krv nego otić na još koju stimulaciju i transfer, a da prije toga nisam izvadila sve moguće nalaze koje je tražio biločiji doktor ovdje. Jer, što ja znam, možda se baš moj doktor nije sjetio nečega, jer ima puno posla, svojih privatnih problema i eto umoran je
Uglavnom bi i meni tako bilo 21 dan,u biti gestacijaska se vidi🤩vjerovatno će me onda opet naručiti sljedeći tjedan.
Mene je narucilo za 2 tjedna, rekao je da mogu doci i za tjedan ali bolje za 2. Tada cu biti 7+2 i srce bi se trebalo stvarno vec vidjeti do tada. Strah me. Uh. Ali nadam se da ce sve biti u redu. Rekla bi jedna clanica ne moze bas sve na mene.
Sortiraj odgovore
Najstariji