Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Snjeska
    09. Listopad 2019. 18:31

Nikitta

Gelica hvala, baš ću provjeriti sutra u ljekarni. A ti si svakako provjeri jel to folna unutra.
    Lucija987 stvarno strašno da tako jedna uspješna klinka na dobrom glasu kažu da su embriji odlični, a da sad ovi u Njemačkoj kažu da nisu. Možda ipak je to neka zabuna, slika je samo slika, ipak je embriolog gledao te zametke uživo danima. Ne znam, probaj sad to sve ostaviti iza sebe i u nove pobjede.
    Snjeska stvarno profa u Petrovoj nije štedila na meni ni prvi ni drugi stimulirani, prvi put sam 9 dana bila na Gonalima 300 + štoperica Ovitrelle,a sad drugi put na Menopurima 300 + Cetrotide zadnjih par dana + štoperica Ovitrelle. Praktički najjače doze. Dakle nije štedila. No svakako neke dodatne stvari nisam vadila, taj vit D recimo. Možda je to baš sad ključ uspjeha. Ne znam, žicala sam sad dr. opće prakse da mi da recept za 25000 iu, ali sumnjam da će mi dati.

Oprosti sto pitam kakav ti je inzulin i tsh   ja dosta znam o tome za pripremu za pravilnu i kvalitetu jajnih stanica ti je to odgovorno a i ja sam vit d popravljala kapima vit d 

Betty
    09. Listopad 2019. 18:31

brita

Cestitam svima na betama ☺i svima u postupku zelim sto vece bete 🤗 i ja se spremam na fet krecem u petak na folikumetriju,pa me zanima kako sad to ide,imam 4 smrzlica iz 8 mj,tanak enometrij pa nismo vracali

Cure su pisale za endometrij ananas i cikla,ali ne konzervirano ako sam dobro shvatila...osobno sam kupila sok od ananasa 100%,onaj iz Lidla..fet ako sam ja dobro moju mpo shvatila je samo praćenje i kad ide ovulacija rade transfer,ali stopericu mi nije spominjala,a cini mi se da je netko pisao da je dobio stopericu 🤔

25.9.2019 transfer...
    2 blastice zamrznute
    9.10.2019beta 703.9
    12.10.2019 beta 2710
    5.11.2019blighted ovum
    30.10.2021 Fet
    8.11.2021. +
    11.11.2021 beta 281.6
    13.11.2021 beta 705
    19.11.2021 beta 6154
    30.12.2021 😢

• brita
    09. Listopad 2019. 18:32

Nikitta

Brita sad kreni s ciklom da endometrij ovaj put bude top! Sretno 🙏🏼

Hvala 🤗

• Snjeska
    09. Listopad 2019. 18:33

Snjeska

Nikitta

Gelica hvala, baš ću provjeriti sutra u ljekarni. A ti si svakako provjeri jel to folna unutra.
    Lucija987 stvarno strašno da tako jedna uspješna klinka na dobrom glasu kažu da su embriji odlični, a da sad ovi u Njemačkoj kažu da nisu. Možda ipak je to neka zabuna, slika je samo slika, ipak je embriolog gledao te zametke uživo danima. Ne znam, probaj sad to sve ostaviti iza sebe i u nove pobjede.
    Snjeska stvarno profa u Petrovoj nije štedila na meni ni prvi ni drugi stimulirani, prvi put sam 9 dana bila na Gonalima 300 + štoperica Ovitrelle,a sad drugi put na Menopurima 300 + Cetrotide zadnjih par dana + štoperica Ovitrelle. Praktički najjače doze. Dakle nije štedila. No svakako neke dodatne stvari nisam vadila, taj vit D recimo. Možda je to baš sad ključ uspjeha. Ne znam, žicala sam sad dr. opće prakse da mi da recept za 25000 iu, ali sumnjam da će mi dati.

Oprosti sto pitam kakav ti je inzulin i tsh ja dosta znam o tome za pripremu za pravilnu i kvalitetu jajnih stanica ti je to odgovorno a i ja sam vit d popravljala kapima vit d

Snjeska

Nikitta

Oprosti sto pitam kakav ti je inzulin i tsh ja dosta znam o tome za pripremu za pravilnu i kvalitetu jajnih stanica ti je to odgovorno a i ja sam vit d popravljala kapima vit d

I kupi plivit d  pocni sa 10 kapi jednom  tako su meni pripisala jedno 3 tj i smanjis na 7 kapi i onda vadis ponovo    nemoj tabl  zato sto kapi imaju bolke djelovanje meni je endokrinolog to prepisao i rekao  vjeruj mi

• brita
    09. Listopad 2019. 18:43

Betty

brita

Cestitam svima na betama ☺i svima u postupku zelim sto vece bete 🤗 i ja se spremam na fet krecem u petak na folikumetriju,pa me zanima kako sad to ide,imam 4 smrzlica iz 8 mj,tanak enometrij pa nismo vracali

Cure su pisale za endometrij ananas i cikla,ali ne konzervirano ako sam dobro shvatila…osobno sam kupila sok od ananasa 100%,onaj iz Lidla..fet ako sam ja dobro moju mpo shvatila je samo praćenje i kad ide ovulacija rade transfer,ali stopericu mi nije spominjala,a cini mi se da je netko pisao da je dobio stopericu 🤔

Ananas  nemogu nikako podnest tako da mi preostaje cikla i vec popila i pojela  ☺ i ja sam shvatila da je pracenje do ovulacije a dalje neznam,spominjala je transfer 5 dan posto su zamrznute 5 dan, u petak cu sve ispitati 😀

MalaM1
    09. Listopad 2019. 18:48

Meni je danas bio drugi uzv. Ima ih 10-ak . Endometrij dobar. Sutra zadnje bockanje i navečer štoperica. U sub mi je punkcija 🙈. Ne znam jel me više strah ili sam više uzbuđena ali samo želim da prođe još taj dio i da bude bezbolan 😅  
    Sretno svima !🍀🤞🤗

• avama
    09. Listopad 2019. 19:01

Ako sam dobro skuzila embriotransfer smrzlica se racuna pod postupak. A sta ako iskoristimo 4 ivf-a, a ostane nam smrzlica npr na Sv.duhu? Sta onda, dalje se placa postupak i koliko? 

Iskra💞
    09. Listopad 2019. 19:04

Meg026

Iskra💞

Curke meni kaže ivf sestra da se naručim za uzv idući tjedan,to će mi biti 3tjedan od transfera.
    Jeli to rano? Vidim da vi kom.da je najbolje ići od 4tt????🤔

I mene je tako narucila (Petrova), 13.dana nakon transfera sam vadila betu, odmah tjedan nakon 1.uzv (vidjele su se samo gestacijske i zumancane vrecice) i onda nakon tjedan dana novi uzv (tad sam vidjela srca kako kucaju).

Cajni_kolutic, vjerujem da cete morati pauzirati dok prodje utjecaj kemoterapije, moja prijateljica je nakon zracenja i kemo zbog raka dojke morala cekati (mislim) 2 godine dok se ocisti od svih tih otrova, nakon toga je dobila zdravu bebicu.
    Slazem se s curama, vjerojatno cete na pocetku ici na insemenaciju, ivf je kasnija opcija. Samo polako i strpljivo, usredotocite se na ozdravljenje pa ce doci i bebice.

Raspisale ste se pa dok sve pohvatam :) Hvala svima na lijepim zeljama!
    Trudnicama zelim skolsku trudnocu, a trudilicama neka jesen bude uspjesna!

Okiii uglavnom nešto će se viditi🤩

🧒 sve ok. 1986
    👩 1986. bez jajovoda ( neprohodni uklonuti LPSC)
    1.IVF SO 2019 -pozitivan ishod 2020 rođen 👶( dječak )
    2. FET ( 5. dan blastocista), 2.11.
    HCG - 579 ( 12.dan od Feta )
    HCG - 1869 ( 14.dan od Feta)
    🤞💜🙏

Simba 1989
    09. Listopad 2019. 19:16

Žene molim pomoć.. Sutra imam prvi termin kod hematologa na kbc rebro u zg.. Dugo sam čekala na termin.. E sada nalaze nisam još podigla jer mi zg nije bio baš usput.. Vidim da je izdavanje nalaza od 12h,a ja termin imam u 11.... Kako sada??? Ili se doktorica može spojiti i vidjeti nalaze????
    Pa ja vidim da gotovo svima ovaj put beta pozitivna 💞💞💞💞
    Kada je opet takav val??? Hahhahhahah da znam i ja 

1.postupak vinogradska beta 0
    2.postupak molarna trudnoća
    3.postupak beta 0
    4.postupak jednojajčane trojke
    Muž ima izrazito loš spermiogram, kod mene sve uredu
    Jednojajčane trojke 💙💙💙

yvette
    09. Listopad 2019. 19:29

Iskra super je beta 😍 vezano uz uzv, mene je narucilo 20 dana nakon transfera i vidi se samo gestacijska.
    MojeSve wow vec srce, koliko ti racunaju trudnocu od zadnje menstruacije? Ja sam prije 2 dana bila 5+2 i jos se ne vidi ni plod ni srce samo gest vrecica.
    Bella folikula kao u prici. Sretno 🙏🏻
    Nikita ja sam prije ljeta vadila feritin i vitamin D. Feritin mi je 13, uzimala sam nakon toga Heferol, Floradix sirup pa napravim pauzu zbog zatvora 🙈 pa nastavim, ali ima zeljeza 14 mg u Novalac tabletama koje isto pijem cijelo ljeto. Nadam se da se podiglo, jos uvijek uzimam preparate za zeljezo i planiram ubrzo vaditi krv da vidim jeli urodilo plodom.
    Sto se tice vitamina D uzimala sam plivit d3 ali ne vise od 800 IU dnevno (dokt tako napisala). Medutim doktor mpo mi je rekao da je jedno kvalitetno suncanje kao 10 dana uzimanja preparata pa sam se cijelo ljeto suncala. Pise da treba suncati veliku povrsinu koze (leda) 20 minuta da bi se dobilo dovoljno vitamina D. Ljudi s tamnijom kozom i vise. Ja sam ovo ljeto prestala koristiti kreme sa uv faktorom tj.koristim ih samo za lice. Iako pise da sunce pogoduje raku koze jednako tako pise i da se melanom cesce pojavljuje kod onih koji imaju manjak vit D. A u Japanu je radeno istrazivanje gdje su tkd otkrili da je kod onih koji imaju manjak vit D cesci rak dojke i jetre. Kreme za suncenja navodno ometaju sintezu vit D, ali eto cijelo vrijeme slusamo samo o stetnosti sunca a nikako o stetnosti manjka vit D. Pa sad budi pametan. 
    Moj vit D je bio oko 45, a mislim da je 75 donja granica. Vjerujem da sam ga podigla ovo ljeto, stalno sam bila na plazi. Tvoj je isto nizak, sigurno ces dobiti nesto na recept.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.