Drage cure već sam pisala o tome, ali evo za one koje nisu vidjele ponovit ću.
Najnovija istraživanja dovode u svezu vitamin D i nemogućost začeća. Kako je istraživanje relativno novo, nisu ga ni svi ginekolozi prihvatili. To znam iz prve ruke jer sam imala priliku razgovarati s puno ginekologa, gdje su jedni bili uvjereni da je vitamin D jako važan za začeće, a drugi su odmahnuli rukom. Mene do tad isto nitko nikad nije poslao da ga izvadim, pa sam kao prvo preventivno uzimala 400IU mjesec dana i išla ga provjeriti. Kad nalazi užas, bio je samo 35. Kapi se zovi D vital i idu isključivo preko recepta. Važna činjenica : VITAMIN D NIJE VITAMIN, ON JE HORMON!!! Vitaminom se zove samo zbog povijesnih razloga. On je steroidne strukture što ga svrstava u hormone, nažalost još do kraja njegovo djelovanje nije istraženo!
E sad, ta istraživanja pokazuju da su jako male šanse za začećem ukoliko je on manji od 120.
Čitam vas, i nekako primjećujem da skoro sve imamo deficit! Zaista čudna slučajnost, ukoliko jest slučajnost.
Recept zahtijevaj, ako treba donesi cijelu svoju povijest bolesti, isprintaj s neta neki članak gdje ga dovode u svezu s neplodnošću, priloži i svoj nalaz vitamina D ( 49 je po meni jako nisko) i nema šanse da ga nećeš dobiti. Draga sretno, nadam se da je to jedina karika koja ti je nedostajala na ovom putu. Ja ne mogu tvrditi da je on isključivo zaslužan za ostvarivanje moje trudnoće, jer sam taj transfer dobila i heparin, ali to su jedine dvije stvari koje sam promijenila od prošlog transfera.
Svima sretno, i čestitke novopečenim trudnicama!
Nitko od nas nema vitamin D u granicama,ni suncanje ne pomaže u tome,jer nije bitno koliko dugo se przimo nego bitno je uhvatiti ono blago sunce.meni je reumatologinja rekla da kod njih u bolnici sad idu vaditi krv,svi bi imali ispod normale.dakle,vazan je i bitan za cijeli organizam,ne samo za začeće...
25.9.2019 transfer...
2 blastice zamrznute
9.10.2019beta 703.9
12.10.2019 beta 2710
5.11.2019blighted ovum
30.10.2021 Fet
8.11.2021. +
11.11.2021 beta 281.6
13.11.2021 beta 705
19.11.2021 beta 6154
30.12.2021 😢
Jutro cure vidim da pisete o vit D. On je bitan full za organizam sve stanice jer potice njihovo pravilno stvaranje. Medjutim prije uzimanja svakako se treba napravit pretraga i ne pretjerat sa uzimanjem jer kod predoziranja njega ne lucimo bas lako iz tijela pa moze stvoriti ozbiljne probleme onda. Naravno govorim o velikim dozama. Zato se npr sa sprejem jako brzo vraca u normalnu. Ja sam imala manjak i nakon 20 dana spreja better you je dosao u normalne vrijednosti prema gornjoj granici. Onda sam stala sa primjenom. Danas najcesce svim ga fali jer cesto i kad jesmo na suncu namazani smo svime i svacime i onda nam koza nema mogucnost upijanja tog spektra zraka koje utjecu na samostvaranje vit d kod nas. Moja mpo nije uopce pridavala paznju tom vit D, cak ni moja gin, kao nije to vas tako najvaznija stvar. Pojadala se dr opce prakse i ona me poslala vaditi krv, na svoju ruku istrazila sto i kako kod manjka, u ljekarni mi preporucili taj sprej i moja dr opce se slozila s time i dala mi novu uputnicu za 15 dana da vadim opet. Tako da nekad ako ne ide preko mpo i gin moze se do uputnica preko opce prakse.
Vidim da pisete o D vitaminu pa skicnila u moje nalaze od 2.mj. Cim sam dosla u MPO doktora prvi komentar je bio: rahiticna si i pothranjena, a sigurno i anemicna i odmah mi je stavio D vitamin da vadim sa svim ostalim hormonima. Na kraju je bio preko 85 pa se dr. cudio kako mi je toliki....jos radim u zatvorenom....sunce zimi ni ne vidim
Ali mi je feritin bio 11 i to je rekao da je lose, da za trudnocu mora biti veci i da pijem zeljezo. Uzela sam od Solgara i pijem vise od pola godine ali se to nista nije maklo.i dalje je 11, tako da od tog solgara nista. Koje zeljezo da uzmem, a da mi ne padne tesko na zeludac? Vidim da spominjete Kendural C, moze li on bez recepta?
Bozma sa zeljezom je problem ako se ne uzima dosta vit C uz njega, nist od njega ne bude. Meni za zeljezo se najbolje pokazao sok od cikle i narance ili limuna. Ostalo sve mi ili palo na zeludac ili mi se povracalo. Znam da je odlican i sirup Floradix mislim da se zove.
Ako bi mm uzimao Fertilup, dali se mora samo to uzimati ili se moze kombinirati sa maticnom ili onim cajem od g. Mije?
Ja:AMH 21, sve u redu
MM: OAT visokog stupnja
Poliklinika Škvorc 👍
03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
Prva beta 517, druga 1239🎉
1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
2.UZV- imamo ❤️
It's a boy 👣👶💙
Ali mi je feritin bio 11 i to je rekao da je lose, da za trudnocu mora biti veci i da pijem zeljezo. Uzela sam od Solgara i pijem vise od pola godine ali se to nista nije maklo.i dalje je 11, tako da od tog solgara nista. Koje zeljezo da uzmem, a da mi ne padne tesko na zeludac? Vidim da spominjete Kendural C, moze li on bez recepta?
Ne mora biti da ti ne djeluje, nego su ti vjerojatno zalihe željeza jako niske i prvo ti se to puni, a tek onda serumsko zeljezo u krvi. Tako da izvadi si Feritin to ti je zaliha zeljeza i vidi kako stojis. Ja sam si digla zeljezo i zalihe sa pripravkom Sideral. Ina u kapsulama sa vit C ili u vrećicama sa folnom i sa vit C i još nekim vitaminima. Ne pada na zeludac teško jer je to visokoapsorbivno zeljezo koje ide direkt u crijeva. 150kn.
Evo jedan članak o D vitaminu sa smjernicama za liječenje nedostatka. Mozda nekome pomogne...
https://hrcak.srce.hr/file/255068
DG: ja: sekundarna amenoreja, terapija Femoston 2/10 između postupaka mm: ok
11/2018: stimulacija Gonalima 25-75IU, IUI, neuspješno
04/2019: stimulacija Bemfola 150-225IU + Cetrotide, IVF, bez transfera
09/2019: stimulacija Gonal + Menopur + Cetrotide, 7js, IVF, bez transfera
01/2020: stimulacija Gonal+Menopur+Cetrotide, 3js, IVF; bez transfera
07/2020: Pergoveris 300+cetrotide; 1js; IVF bez transfera
Luca87 sjećam da si to već pisala, u potpunosti se slažem! Ne mogu vjerovati da sam opet sama to morala kopati, zamisli prijašnja doktorica opće prakse mi je na razinu 30 rekla da je to dobro i nije mi htjela dati recept. Sad imam novu doktoricu i čula sam se danas s njom, rekla je da mi može napisati privatni recept za D vital, jer preko HzZo mora biti specifična dijagnoza, a da prije toga provjerim s ginom jel mi on može pisati recept na HZzO. Idem i kod nje i kod gina u ponedjeljak (u istoj su zgradi DZ i u istoj smjeni), tako da ću ovako ili onako dobiti taj recept. Posavjetovati ću se oko uzimanja tako jake doze, jer ja sam hipersenzibilna osoba, možda me i treba početi sa 3000 IU (sprej Better you dlux 3000 IU) pa preći na više s vremenom. Hvala vam svima cure drage na savjetima, idem po tu zadnju kariku, pa kako Bog da. 🙏🏼💜
Ako ne uspiješ preko HZZO-a probaj dobiti na privatni recept. Košta oko 30 kn
Jutro cure.
Nikitta spremamo se za microTese u Cito. Bas danas idemo po uputnice za krvne pretrage da to obavimo sto prije. Hvala na clanku, mm moze sve a rajcicu ne podnosi🤦♀️ Od jutros koristi maticnu mlijec 💪 Jede i one orasaste plodove s medom i sjemenkama.
Pitam ga kakva je maticna, kaze kao da jede smrdljive mokre carape 😂 Uvalit cu mu i svoje novalac kapsule.
Nezz hoce to ista imati utjecaja za mjesec dana, a savjet je da krenemo sto prije, bojim se kad bi cekali tri mj da se to sve pokrene da bi izgubili dosta. . Imam sto kombinacija u glavi i mislim da cemo poslusati dr. kako on kaze tako i uraditi, ipak imaju dokumentaciju svu i pametniji su(?), nadam se😉
U vezi uputnice za vitD, ja cu si svakako uzet u spreju, a recept mogu dobit i od soc. gin i opce prakse. Ako budes imala problem ja cu predignuti tablete i rado ti ih poslati postom. Samo javi😊
👩🦳'90 🙋♂️'85
👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
ET 🌻-neuspjesan
Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
ET 🌻🌻-biokemijska
FET🐧🐧- biokemijska
FET🐧🐧- neuspjesan
3. postupak- 02/21
ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
5+6tt imamo ❤️
Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸
Sortiraj odgovore
Najstariji