Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • IvanaB
    16. Veljača 2018. 17:45

malimaj

Tencii

Isuuuse, napokon sam se uspjela logirati.
    Mjesec dana nisam mogla. Ne znam jel se slicno vama dogadjalo. Slala sam im mailove i nista. I evo cudo 🤗

Pratila sam koliko sam mogla sta se dogadja. Vidim da nas nema puno starih,sto je dobro. 😉
    Jako mi je drago, pratim sve uspjehe i veselim se.

Ja sam na cekanju. Lose je zavrsilo. Bolovi, hitna, pa dosla menga.
    Luda sam od svega. Trenutno imam jos nekih drugih drama i problema obiteljskih, pa necu ici prije 5 ili 6-tog mj.
    Pokusat cu sa trakicama pratiti. Idem slj tjedan na razgovor kod dr da vidim dal mogu jos neke pretrage napraviti, jer ce mi biti 4-ti pokusaj pa me vec panika pere

Tencii, draga baš mi je jako žao. Ne postoje riječi koje bi i mogle pružiti utjehu sada a da ne ispodnu kao floskule. Probaj se opistizi sada, odžaluj i isplači što moraš. I skupi snage za novu rundu. Sretno i u rješavanju i drugi problema

IvanaB,
    39 je samo broj na torti😄. Sretno u borbi.

Malimaj tako je 😘 Hvala od srca...nema predaje dok ne primimo svoje bebice u ruke 😍 

• Kengurica
    17. Veljača 2018. 12:46

Uh Tencii, bad mi je krivo. Kako si sad? Meni nije radilo u Chromj, samo u Safariju na mobitelu. Nesto zeza forum.

• Suncica135
    17. Veljača 2018. 16:52

Danas sam konačno bila na dogovor za ivf/icsi i s idućim menstruacijom krećem u postupak. Dobila sam injekcije Gonal-f koje moram uzimat od 2. do 5. dana ciklusa po 150 mL. Je li to mala doza ili se inače tako daje jer imam osjećaj da se doktor boji da imam veću mogucnost hipersimulacije ali da mi to nije htio reći. Nije tražio nikakve nalaze hormona štitnjače što mi je isto cudno .  Ja sam na svoju ruku prije 2 godine radila nalaz tsh i bio je normalan

• Tencii
    17. Veljača 2018. 17:15

😘 cure , hvala!  
    Pokusavam se praviti malo luda i ne misliti na postupke, ali ipak razmisljam sto ce mi i dal ce dr predloziti u utorak. Do sada je govorila da nema klinickih pokazatelja za dodatne pretrage i da je stvar u fsh. 
    Ipak je ovaj put bila neugodno iznenadjena sto nikako nema vise boljih, a jaca je terqpija bila, pa ce valjda htjeti da jos nesto ispitamo.

Suncica,  meni su u orvom postupku dali manje, a u sljedecima povecavali. Ovisi kako tko reagira. Meni je prosli put uzv pokazivao da ih ima malo i rastu sporo, pa su mi povecali. Sve ti je to glupo zvuci i isprobavanje. Mozda ti je ovo sasvim dovoljno.jako razlicito sve reagiramo. Ja sam npr dobila 300 gonala i pergoveris koji su trebali povecati i broj i kvalitetu,a ispalo losije nego kad sam imala samo gonal i cetrotide

• Suncica135
    17. Veljača 2018. 18:57

Tencii

😘 cure , hvala!
    Pokusavam se praviti malo luda i ne misliti na postupke, ali ipak razmisljam sto ce mi i dal ce dr predloziti u utorak. Do sada je govorila da nema klinickih pokazatelja za dodatne pretrage i da je stvar u fsh.
    Ipak je ovaj put bila neugodno iznenadjena sto nikako nema vise boljih, a jaca je terqpija bila, pa ce valjda htjeti da jos nesto ispitamo.

Suncica, meni su u orvom postupku dali manje, a u sljedecima povecavali. Ovisi kako tko reagira. Meni je prosli put uzv pokazivao da ih ima malo i rastu sporo, pa su mi povecali. Sve ti je to glupo zvuci i isprobavanje. Mozda ti je ovo sasvim dovoljno.jako razlicito sve reagiramo. Ja sam npr dobila 300 gonala i pergoveris koji su trebali povecati i broj i kvalitetu,a ispalo losije nego kad sam imala samo gonal i cetrotide

Hvala na odgovoru. Ja sam čudan slučaj... prije 6 mjeseci nalaz MAH mi je bio 64.04 a prije mjesec dana 34.14 i doktor mi je rekao da je i to prevelik broj jer da on ne vidi toliko folikul na UZV a sad se opet malo neckao jer nije ni sam siguran šta se događa pa me strah krive procjene simulacije. Inače s Letrilanom bi dobivala po 3 folikule svaki ciklus

• Suncica135
    17. Veljača 2018. 18:59

Greška: ne MAH nego AMH (autocorrect)

• IvanaB
    17. Veljača 2018. 20:11

Drage moje, možete li mi reći koliko dugo boli nakon vađenja js i može li se normalno na posao drugi dan.... iiiiii da li bi bilo dobro nakon transfera uzeti godišnji/bolovanje...koliko je potrebno uopće mirovanja?

malimaj
    17. Veljača 2018. 20:48

IvanaB

Drage moje, možete li mi reći koliko dugo boli nakon vađenja js i može li se normalno na posao drugi dan…. iiiiii da li bi bilo dobro nakon transfera uzeti godišnji/bolovanje…koliko je potrebno uopće mirovanja?

Sve to ovisi o tebi i tvojem pragu boli. Ja sam npr svaki nakon aspiracije tj. punkcuje js morala uzeti bolovanje zbog uzasnih bolova zbog glupog polozaja jajnika. Ako ti aspiracija bude pozitivna i dođe do oplodnje automatski imas pravo na bolovanje do transfera 3 ili 5 dan. Nakon transfera se preporuca umjereno mirovanje. Ja sam uzela bolovanje jer radim u trgovini pa to fizicki nije bilo bas izvedivo. Ovisi i o tvom poslu, da li je tezak, stresan ili zahtjevan. Bus vidjela i sama da li ces moci ili ne

• IvanaB
    17. Veljača 2018. 21:40

😘 Hvala Malimaj...imam uredski posao, no šefa zbog kojeg svaki dan u uredu netko plaće, tako da mi je posao i više nego psihički stresan 😥😥😥 Uf...mislim da ću iskoristiti pravo na bolovanje bar 5, 6 dana da ne uletim nakon svega u nervoze za koje nemam živaca u ovom trenutku.
    Možeš li mi samo reći tko mi piše bolovanje...ginekolog ili Dr. opće prakse?

• Suncica135
    17. Veljača 2018. 22:13

To sam i ja zaboravila pitati. Ja sam u privatnoj poliklinici tako da ne znam tko mi treba dati doznake za bolovanje

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.