Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    m.girl6
    12. Veljača 2018. 21:13

riri5

m.girl6

Ej curke moje, drago mi je sto ste me se sjetile 💖💙
    Evo danas sam bila kod Baldani na konzultacijama. Imala sam biokemijsku, transfer 19.12., 2 blastice smrznute, ali nazalost ni jedna se nije primila.
    Sad krecemo od sljedeceg mjeseca ponovo, dobila drugaciju stimulaciju (Puregon 200UI), mozda ce biti i vise kvalitetnijih jajnih stanica. 2.dc trebam doci na vadenje krvi i krecem sa pikanjem ako bude nalaz u redu, a 6.dc na uzv. Sretna sam sto idemo odmah dalje, veselim se! 😇😇

Draga m girl uvik te se sjetim i drzim ti fige i zelim sreću da se što.prije primi javljaj dalje kako ide i nadam se da ces nam se uskoro pridružiti u grupi trudnica😘😘😘😘

Hvala ti puno draga. 💋💖💜
    I ja se nadam da ce ovoga puta biti uspjesnije. Cekamo mengu pa krecemo dalje. Naravno, javljam se. 😊
    Kako si ti? Koliko si sad tj trudna? 

Noa 💙

12. Veljača 2018. 21:27

Nova sreca

Cestitke trudilicama😉!ovako nova sam ovdje.i ulazim u 4 mj u postupak ivf prvi put.dali bi mi itko moga reci kako i sta to ide?Veliko hvala od sdca vam

Kad izvadite sve potrebne nalaze(vecina bolnica trazi isto/slucno):
    Ti- spolne hormone,papa test,briseve,prohodnost jajovoda,hormone stitnjace,krvnu grupu rh faktor . Partner spermiogram i bakteriolosku analizu ejakulata te oboje markere na hiv, hepatitis i sidu..
    Uvidom u nalaze odredjuje se stimulacija...Pikas se od 2dana ciklusa,ides na 3-4 ultrazvuka gdje prate razvoj folikula te se odredjuje datum punkcije,taj dan i partner ide dati svoj doprinos...Ovisno o nalazu spermiograma radi se ivf ili icsi,drugi dan zoves da vidis koliko se stanica oplodilo(osim ako nisi na Vuk Vrhovcu-kod njih nema poziva vec moras doci da ti usmeno kazu stsnje oplodnje),transfer je obicno 3 ili .5 dan,ako ima vise oplodjenih stanica ceka se peti dan...Nakon transfera cekas 2 tj i vadis betu,ukoliko je pozitivna ponavljas ju za dva dana i dogovaras datum za ultrazvuk..eto..ukratko tako nekako..
    Sretno

waithing

4 sreća
    13. Veljača 2018. 07:25

waithing

Nova sreca

Cestitke trudilicama😉!ovako nova sam ovdje.i ulazim u 4 mj u postupak ivf prvi put.dali bi mi itko moga reci kako i sta to ide?Veliko hvala od sdca vam

Ti- spolne hormone,papa test,briseve,prohodnost jajovoda,hormone stitnjace,krvnu grupu rh faktor . Partner spermiogram i bakteriolosku analizu ejakulata te oboje markere na hiv, hepatitis i sidu..
    Uvidom u nalaze odredjuje se stimulacija…Pikas se od 2dana ciklusa,ides na 3-4 ultrazvuka gdje prate razvoj folikula te se odredjuje datum punkcije,taj dan i partner ide dati svoj doprinos…Ovisno o nalazu spermiograma radi se ivf ili icsi,drugi dan zoves da vidis koliko se stanica oplodilo(osim ako nisi na Vuk Vrhovcu-kod njih nema poziva vec moras doci da ti usmeno kazu stsnje oplodnje),transfer je obicno 3 ili .5 dan,ako ima vise oplodjenih stanica ceka se peti dan…Nakon transfera cekas 2 tj i vadis betu,ukoliko je pozitivna ponavljas ju za dva dana i dogovaras datum za ultrazvuk..eto..ukratko tako nekako..
    Sretno

Hvala ti draga puno od srca na informaciji detaljnoj.imam jos jedno pitanje dali je koja imala kada je radila ogtt da joj je secer na taste bia 6.4 a nakon glukoze 7 .imam problema sa stitnjacom pijem terapiju al za secer nisam znala .dali. znate dali ce to praviti probleme sa ivfom dali je koja imala takvo iskustvo

malimaj
    13. Veljača 2018. 07:47

Nova sreca

waithing

Nova sreca

Uvidom u nalaze odredjuje se stimulacija…Pikas se od 2dana ciklusa,ides na 3-4 ultrazvuka gdje prate razvoj folikula te se odredjuje datum punkcije,taj dan i partner ide dati svoj doprinos…Ovisno o nalazu spermiograma radi se ivf ili icsi,drugi dan zoves da vidis koliko se stanica oplodilo(osim ako nisi na Vuk Vrhovcu-kod njih nema poziva vec moras doci da ti usmeno kazu stsnje oplodnje),transfer je obicno 3 ili .5 dan,ako ima vise oplodjenih stanica ceka se peti dan…Nakon transfera cekas 2 tj i vadis betu,ukoliko je pozitivna ponavljas ju za dva dana i dogovaras datum za ultrazvuk..eto..ukratko tako nekako..
    Sretno

Hvala ti draga puno od srca na informaciji detaljnoj.imam jos jedno pitanje dali je koja imala kada je radila ogtt da joj je secer na taste bia 6.4 a nakon glukoze 7 .imam problema sa stitnjacom pijem terapiju al za secer nisam znala .dali. znate dali ce to praviti probleme sa ivfom dali je koja imala takvo iskustvo

Sa samim postupkom ne bi trebalo raditi problem. Ali prilikom ostvarene trudnoce ici cete na poseban rezim prehrane a mozda vam i kao preventivu uvedu terapiju Sioforom (tablete) ili inzulin. Kako god morat cete se svaki mjesec dok ste trudni kontrolirati u trudnickoj ambulanti na VV ili nekoj drugoj bolnici koja ima taj tip ambulante

En@
    13. Veljača 2018. 11:45

pozdrav imam 30 muz 38, los spermiogram i ivf u planu. krecemo cim dobijem m.dr mi je rekao da mu se javi i izvadim uputnicu d1.zanima me jel se terapija mora uzet prije i tek kad dobijem

hvala

Ja 32,AMH 26,8, hipotireoza, endometriom L.j 1,8
    On 41,oligoasthenozospermia
    3.mj/18 Petrova (dr.Vrcic 😍)
    menopur 150,225, cetrotide
    14 oocita,icsi 4,transfer 2 blastice,beta 0
    7.mj/18 Petrova dr.😍
    Ovaleap 225,150, cetrotide
    18oocita,icsi 12,smrznuta 1 blastocista Fet 2.mj/19 uz estrofem,beta 0
    9mj/2019 kbc ST(dr.Marusic 🤮)
    Bemfola 150,225,150, Cetrotide
    transfer 8stanicnog beta 0
    2/20 fet (dr.Budimir) blastociste beta 0
    Vracam se kod dr.😍

du1988
    13. Veljača 2018. 14:30

beba1

pozdrav imam 30 muz 38, los spermiogram i ivf u planu. krecemo cim dobijem m.dr mi je rekao da mu se javi i izvadim uputnicu d1.zanima me jel se terapija mora uzet prije i tek kad dobijem

hvala

ja sam se morala javiti drugi dan ciklusa i taj dan su mi vadili progesteron. kad je on bio u redu, preuzela sam terapiju i isti dan krenula s bockanjem. sretno!

url=https://lilypie.com]

• IvanaB
    13. Veljača 2018. 22:51

Drage moje trudilice eto konačno i mene k vama 😀
    Mjesecima čitam i pratim, a sada konačno imam razloga i materijala da se pridružim vašem drustvu...sve vam je jasno...eto i ja krećem u svoju borbu za bebicu. 
    Jedan jajovod izvađen, drugi neprohodan...nalazi prikupljeni i danas doktorica rekla da krećem s prvom sljedećom menstruacijom. Uf...znači, sad kad trebam biti najviše sabrana ja ludujem 😣 vrtim sve vaše priče po glavi... radujem se pozitivnoj, umirem u sebi na negativnu 😥 Cureeee kako ostati sabran i miran u najbitnijem momentu zivota?!
    I veselim se i bojim se....ma luda žena kažem vam...

du1988
    14. Veljača 2018. 00:13

IvanaB dobro dosla!  nadaj se najboljem, a budi spremna na najgore (lako pametovat ha?) 
    ja sam inace streberski/control freak tip ali ovome sam pristupila skroz opusteno jer mi je veci stres bilo 14 mjeseci pokusavanja i razocarenja...nekako sam osjecala da nesto nije u redu i ispostavilo se tocno. tako da ovaj cijeli proces gledam samo pozitivno i kao put do nase bebice! 

• IvanaB
    14. Veljača 2018. 00:26

du1988 drago mi je čuti da unatoč svemu dobar i pozitivan duh ne nestaje 😀
    Jesi li dugo u postupku ili na početku kao ja? I ima li nešto što bih trebala znati, a ne znam jer sam početnica u cijeloj ovoj priči 😋

du1988
    14. Veljača 2018. 00:29

meni je tek prvi postupak, eto bas ujutro imam transfer :) a nekad mislim da je bolje manje znati nego vise  idi iz dana u dan i sto opustenije! ako imas konkretnijih pitanja, sigurna sam da ces ovdje naci odgovor i podrsku! u svakom slucaju, sretno!!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.