Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    malimaj
    15. Veljača 2018. 16:23

IvanaB

Eto da se nadovezem na pricu o vitaminima…dobila sam za piti D vitamin (15 kapljica dnevno) i Gynositol prah (2 paketica dnevno)…Klomifen tek kad mi krene m (od 3 dana)…toliko za sad. A na prvom (nultom) uzv koji bi trebao biti kroz 3 tjedna vjerojatno cu dobiti info o ostalom.
    I da AMH mi je 20…to je valjda ok…?!
    I da, je li netko imao postupak sa Klomifenom? Kakva su iskustva?

Moj prvi i dugi postupak bili su s  Klomifenom. Kod prvog su od dva folikula dobivene su dvije jajne stanice ali je izostala oplodnja. Kod drugog postupka bilo je 4 folikula ali bez jajnih stanica. Tako da je Klomifen u mom slucaju lutrija.

• IvanaB
    15. Veljača 2018. 17:13

malimaj

IvanaB

Eto da se nadovezem na pricu o vitaminima…dobila sam za piti D vitamin (15 kapljica dnevno) i Gynositol prah (2 paketica dnevno)…Klomifen tek kad mi krene m (od 3 dana)…toliko za sad. A na prvom (nultom) uzv koji bi trebao biti kroz 3 tjedna vjerojatno cu dobiti info o ostalom.

Moj prvi i dugi postupak bili su s Klomifenom. Kod prvog su od dva folikula dobivene su dvije jajne stanice ali je izostala oplodnja. Kod drugog postupka bilo je 4 folikula ali bez jajnih stanica. Tako da je Klomifen u mom slucaju lutrija.

Uopce mi nije jasno na temelju cega određuju koji lijek...mislim, citala sam da ima i boljih od Klomifena, no tko ce ga znati kako se za njega odluce?!
    I  da, ne bi li bilo logicno da kada kod nekoga ne dođe do zeljenog rezultata da promijene lijek? 

malimaj
    15. Veljača 2018. 18:01

IvanaB

malimaj

IvanaB

Moj prvi i dugi postupak bili su s Klomifenom. Kod prvog su od dva folikula dobivene su dvije jajne stanice ali je izostala oplodnja. Kod drugog postupka bilo je 4 folikula ali bez jajnih stanica. Tako da je Klomifen u mom slucaju lutrija.

Uopce mi nije jasno na temelju cega određuju koji lijek…mislim, citala sam da ima i boljih od Klomifena, no tko ce ga znati kako se za njega odluce?!
    I da, ne bi li bilo logicno da kada kod nekoga ne dođe do zeljenog rezultata da promijene lijek?

U prvom postupku nije došlo do oplodnje zbog lošijeg spermiograma. A u drugom su krenuli s komifenima jer je u prvom kao bila lijepa reakcija s moje strane a ono ja totalno zakazala 🤣🤣🤣🤣. Jos su onda uveli i puregon ali nista. Zato da sam zbog toga i izgubila jedan stimulirani s pikanjem pokusaj. Nemojte to dozvoliti. Ako vidite da ne ide s Klomifenim radje preskocite taj put. Bolje i tako nego da zbog 3 pikice nekog lijeka izgubite jedan stimulirani pokusaj. Zato smo u trecem imali ful stimulaciju s gonalima i cetrotidom i sada cekam 6 mjesec da ugledam bebolinu. To je sve lutrija i puno se toga treba posloziti da na kraju bude + a nazalost mi na to ne mozemo utjecati.

• IvanaB
    15. Veljača 2018. 19:35

malimaj

IvanaB

malimaj

IvanaB

Uopce mi nije jasno na temelju cega određuju koji lijek…mislim, citala sam da ima i boljih od Klomifena, no tko ce ga znati kako se za njega odluce?!
    I da, ne bi li bilo logicno da kada kod nekoga ne dođe do zeljenog rezultata da promijene lijek?

U prvom postupku nije došlo do oplodnje zbog lošijeg spermiograma. A u drugom su krenuli s komifenima jer je u prvom kao bila lijepa reakcija s moje strane a ono ja totalno zakazala 🤣🤣🤣🤣. Jos su onda uveli i puregon ali nista. Zato da sam zbog toga i izgubila jedan stimulirani s pikanjem pokusaj. Nemojte to dozvoliti. Ako vidite da ne ide s Klomifenim radje preskocite taj put. Bolje i tako nego da zbog 3 pikice nekog lijeka izgubite jedan stimulirani pokusaj. Zato smo u trecem imali ful stimulaciju s gonalima i cetrotidom i sada cekam 6 mjesec da ugledam bebolinu. To je sve lutrija i puno se toga treba posloziti da na kraju bude + a nazalost mi na to ne mozemo utjecati.

Uf...kao što sam već prije spomenula, najgori dio cijele priče je to što nema sigurnog recepta za uspjeh 😥 No treba biti pozitivan i ne odustajati što god bilo...Danas sam čula od svoje seke za jedne njezine poznanike da konačno čekaju bebicu...e oni su prava priča o neodustajanju...15 godina obilaze klinike i čekaju svoj + i nakon 15 godina i nakon što su prije dvije godine odustali od svega, donijeli su odluku probati zadnji put, jer ona ulazi u 45-tu...iiii taaaa daaaaa bebica sada spava u trbuscicu već 3 mjeseca 😁😁😁😁😁😁i čeka svoj dolazak među nas 😁😁😁😁

• njaknjak
    15. Veljača 2018. 21:26

Cure, danas mi je prvi dan menstruacije, ujutro idemo u bolnicu da mi izvade krv i valjda će mi dati lijekove. To su inekcije, jel tako? Jeli ja mogu ići na posao dok to primam ili da uzmem bolovanje?

• njaknjak
    15. Veljača 2018. 21:27

Cure, danas mi je prvi dan menstruacije, ujutro idemo u bolnicu da mi izvade krv i valjda će mi dati lijekove. To su inekcije, jel tako? Jeli ja mogu ići na posao dok to primam ili da uzmem bolovanje?

• Bebe/blizanci
    15. Veljača 2018. 21:44

Primaces injekcije za stimulaciju? Ako je to onda mizes na posao. Potpuno normalno funkcionises. A za vitamin d beko je pomenuo,vitamin d je dobar za razvoj hajne celije. Nada ne uzima se na svoju ruku nista (!) I vitamini mogu biti opasni nekad.

• Tencii
    16. Veljača 2018. 00:08

Isuuuse, napokon sam se uspjela logirati.
    Mjesec dana nisam mogla. Ne znam jel se slicno vama dogadjalo. Slala sam im mailove i nista. I evo cudo 🤗

Pratila sam koliko sam mogla sta se dogadja. Vidim da nas nema puno starih,sto je dobro. 😉
     Jako mi je drago, pratim sve uspjehe i veselim se.

Ja sam na cekanju. Lose je zavrsilo. Bolovi, hitna, pa dosla menga. 
    Luda sam od svega. Trenutno imam jos nekih drugih drama i problema obiteljskih, pa necu ici prije 5 ili 6-tog mj.
    Pokusat cu sa trakicama pratiti. Idem slj tjedan na razgovor kod dr da vidim dal mogu jos neke pretrage napraviti, jer ce mi biti 4-ti  pokusaj pa me vec panika pere

• IvanaB
    16. Veljača 2018. 12:40

Tencii nadam se da to sto nema vise puno "starih" znaci puno bebica na putu 😃 
    A tebi zelim da 4 put bude + 
    Meni panika, a tek pocinjem 😣 No 39 godina mi je u dupetu i naravno da me peru panike da nemam nesto puno vremena...

malimaj
    16. Veljača 2018. 13:12

Tencii

Isuuuse, napokon sam se uspjela logirati.
    Mjesec dana nisam mogla. Ne znam jel se slicno vama dogadjalo. Slala sam im mailove i nista. I evo cudo 🤗

Pratila sam koliko sam mogla sta se dogadja. Vidim da nas nema puno starih,sto je dobro. 😉
    Jako mi je drago, pratim sve uspjehe i veselim se.

Ja sam na cekanju. Lose je zavrsilo. Bolovi, hitna, pa dosla menga.
    Luda sam od svega. Trenutno imam jos nekih drugih drama i problema obiteljskih, pa necu ici prije 5 ili 6-tog mj.
    Pokusat cu sa trakicama pratiti. Idem slj tjedan na razgovor kod dr da vidim dal mogu jos neke pretrage napraviti, jer ce mi biti 4-ti pokusaj pa me vec panika pere

Tencii, draga baš mi je jako žao. Ne postoje riječi koje bi i mogle pružiti utjehu sada a da ne ispodnu kao floskule. Probaj se opistizi sada, odžaluj i isplači što moraš. I skupi snage za novu rundu. Sretno i u rješavanju i drugi problema

IvanaB,
    39 je samo broj na torti😄. Sretno u borbi.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.