Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MoKo17
    15. Veljača 2018. 12:31

Drage moje buduce mame! Evo i nas u postupku, nakon tri godine neuspjesne prirodne borbe. Suprugov nalaz oligoasteno, bio je crypto, ali je operirao varikokelu prije 2 godine i eto, nalaz se uspio popraviti do te mjere da mu je urolog rekao da mozemo zatrudnit prirodnim putem. Od toga vec godinu dana nista. Naime, meni je AMH jako los (7,5). Doktor Balonča u Vinogradskoj je rekao da bi bilo dobro da sto prije idemo u postupak. Ali prvo se moram narucit na HSG sad kad dobim M. Imate li iskustva s Vinogradskom? Citala sam dosta foruma u zadnja dva dana i nikako da naletim da je netko tamo bio :/ Svima zelim puno srece 🤗🤗 i da sto prije docekamo taj dugo iscekivani plusic ❤

• Bebe/blizanci
    15. Veljača 2018. 15:11

Pila sam premama vitamine za trudnice, vitamin c pre transfera. Mislim nista vise. Mada meni od vitamina odgovara samo femibion jer obicnu folnu kiselinu moj organizam ne moze da iskoristi,a u femibionu je ta neka obradjena ili jako vec. To sam slucajno saznala kad sam vadila krv zbog hemostaze pa je suprug narucio i dodatne analize i ispalo je da imam neku genetsku mutaciju da ne mogu enzim obicne folne kiseline da obradim...mada to je vrlo retko. Od kad sam to saznala presla sam na femibion i plus uzimam cardioVitamin (proizvodi Herbiko u Srbiji) imaju i neki slicni vitamini iz bugarske. Meni je bio potreban i taj dodatak eto... sa tim cu nastaviti do kraja trudnoce. Mada eto transfer je uspeo i sve je bilo ok i ako maltene moje telo te vitamine nije moglo ni da iskoristi. Moram da kazem da sam na stimulaciju pre transfera dobro reagovala,mada su mi davali vise suprefacta nego obicno jer moji prirodni hormoni su se tesko umirili. Ne ocajavajte molim vas ako ne uspe prvi put. Nus pojava jedina mi je sto od punkcije mi nismo imali odnose ☺ u pocetku nisam htela,kasnije nisam uopste imala zelju a i suprug nije za to jer svaka trudnica koja im dodje sa iznenadnim krvarenjem uglavnom se ispostavi da je imala odnose dan ili dva pre toga...a sad i bas ne smem zbog cerviksa 😑

• IvanaB
    15. Veljača 2018. 15:53

Eto da se nadovezem na pricu o vitaminima...dobila sam za piti D vitamin (15 kapljica dnevno) i Gynositol prah (2 paketica dnevno)...Klomifen tek kad mi krene m (od 3 dana)...toliko za sad. A na prvom (nultom) uzv koji bi trebao biti kroz 3 tjedna vjerojatno cu dobiti info o ostalom.
    I da AMH mi je 20...to je valjda ok...?!
    I da, je li netko imao postupak sa Klomifenom? Kakva su iskustva?

malimaj
    15. Veljača 2018. 16:23

IvanaB

Eto da se nadovezem na pricu o vitaminima…dobila sam za piti D vitamin (15 kapljica dnevno) i Gynositol prah (2 paketica dnevno)…Klomifen tek kad mi krene m (od 3 dana)…toliko za sad. A na prvom (nultom) uzv koji bi trebao biti kroz 3 tjedna vjerojatno cu dobiti info o ostalom.
    I da AMH mi je 20…to je valjda ok…?!

Moj prvi i dugi postupak bili su s  Klomifenom. Kod prvog su od dva folikula dobivene su dvije jajne stanice ali je izostala oplodnja. Kod drugog postupka bilo je 4 folikula ali bez jajnih stanica. Tako da je Klomifen u mom slucaju lutrija.

• IvanaB
    15. Veljača 2018. 17:13

malimaj

IvanaB

Eto da se nadovezem na pricu o vitaminima…dobila sam za piti D vitamin (15 kapljica dnevno) i Gynositol prah (2 paketica dnevno)…Klomifen tek kad mi krene m (od 3 dana)…toliko za sad. A na prvom (nultom) uzv koji bi trebao biti kroz 3 tjedna vjerojatno cu dobiti info o ostalom.

Moj prvi i dugi postupak bili su s Klomifenom. Kod prvog su od dva folikula dobivene su dvije jajne stanice ali je izostala oplodnja. Kod drugog postupka bilo je 4 folikula ali bez jajnih stanica. Tako da je Klomifen u mom slucaju lutrija.

Uopce mi nije jasno na temelju cega određuju koji lijek...mislim, citala sam da ima i boljih od Klomifena, no tko ce ga znati kako se za njega odluce?!
    I  da, ne bi li bilo logicno da kada kod nekoga ne dođe do zeljenog rezultata da promijene lijek? 

malimaj
    15. Veljača 2018. 18:01

IvanaB

malimaj

IvanaB

Moj prvi i dugi postupak bili su s Klomifenom. Kod prvog su od dva folikula dobivene su dvije jajne stanice ali je izostala oplodnja. Kod drugog postupka bilo je 4 folikula ali bez jajnih stanica. Tako da je Klomifen u mom slucaju lutrija.

Uopce mi nije jasno na temelju cega određuju koji lijek…mislim, citala sam da ima i boljih od Klomifena, no tko ce ga znati kako se za njega odluce?!
    I da, ne bi li bilo logicno da kada kod nekoga ne dođe do zeljenog rezultata da promijene lijek?

U prvom postupku nije došlo do oplodnje zbog lošijeg spermiograma. A u drugom su krenuli s komifenima jer je u prvom kao bila lijepa reakcija s moje strane a ono ja totalno zakazala 🤣🤣🤣🤣. Jos su onda uveli i puregon ali nista. Zato da sam zbog toga i izgubila jedan stimulirani s pikanjem pokusaj. Nemojte to dozvoliti. Ako vidite da ne ide s Klomifenim radje preskocite taj put. Bolje i tako nego da zbog 3 pikice nekog lijeka izgubite jedan stimulirani pokusaj. Zato smo u trecem imali ful stimulaciju s gonalima i cetrotidom i sada cekam 6 mjesec da ugledam bebolinu. To je sve lutrija i puno se toga treba posloziti da na kraju bude + a nazalost mi na to ne mozemo utjecati.

• IvanaB
    15. Veljača 2018. 19:35

malimaj

IvanaB

malimaj

IvanaB

Uopce mi nije jasno na temelju cega određuju koji lijek…mislim, citala sam da ima i boljih od Klomifena, no tko ce ga znati kako se za njega odluce?!
    I da, ne bi li bilo logicno da kada kod nekoga ne dođe do zeljenog rezultata da promijene lijek?

U prvom postupku nije došlo do oplodnje zbog lošijeg spermiograma. A u drugom su krenuli s komifenima jer je u prvom kao bila lijepa reakcija s moje strane a ono ja totalno zakazala 🤣🤣🤣🤣. Jos su onda uveli i puregon ali nista. Zato da sam zbog toga i izgubila jedan stimulirani s pikanjem pokusaj. Nemojte to dozvoliti. Ako vidite da ne ide s Klomifenim radje preskocite taj put. Bolje i tako nego da zbog 3 pikice nekog lijeka izgubite jedan stimulirani pokusaj. Zato smo u trecem imali ful stimulaciju s gonalima i cetrotidom i sada cekam 6 mjesec da ugledam bebolinu. To je sve lutrija i puno se toga treba posloziti da na kraju bude + a nazalost mi na to ne mozemo utjecati.

Uf...kao što sam već prije spomenula, najgori dio cijele priče je to što nema sigurnog recepta za uspjeh 😥 No treba biti pozitivan i ne odustajati što god bilo...Danas sam čula od svoje seke za jedne njezine poznanike da konačno čekaju bebicu...e oni su prava priča o neodustajanju...15 godina obilaze klinike i čekaju svoj + i nakon 15 godina i nakon što su prije dvije godine odustali od svega, donijeli su odluku probati zadnji put, jer ona ulazi u 45-tu...iiii taaaa daaaaa bebica sada spava u trbuscicu već 3 mjeseca 😁😁😁😁😁😁i čeka svoj dolazak među nas 😁😁😁😁

• njaknjak
    15. Veljača 2018. 21:26

Cure, danas mi je prvi dan menstruacije, ujutro idemo u bolnicu da mi izvade krv i valjda će mi dati lijekove. To su inekcije, jel tako? Jeli ja mogu ići na posao dok to primam ili da uzmem bolovanje?

• njaknjak
    15. Veljača 2018. 21:27

Cure, danas mi je prvi dan menstruacije, ujutro idemo u bolnicu da mi izvade krv i valjda će mi dati lijekove. To su inekcije, jel tako? Jeli ja mogu ići na posao dok to primam ili da uzmem bolovanje?

• Bebe/blizanci
    15. Veljača 2018. 21:44

Primaces injekcije za stimulaciju? Ako je to onda mizes na posao. Potpuno normalno funkcionises. A za vitamin d beko je pomenuo,vitamin d je dobar za razvoj hajne celije. Nada ne uzima se na svoju ruku nista (!) I vitamini mogu biti opasni nekad.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI