Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    malimaj
    19. Veljača 2018. 15:59

LolaZ

trn…..trn….trn……ubi me dosadaaaaaa i čekanje….5dpt 5d vraćena jedna lijepa školska blastica…tako je rekla biologinja i dr….čekam vađenje bete 28.2. i izludit će me čekanje. ovo mi je drugi IVF prvi puta sam procurila dan prije vađenja bete. Neznam, nemam nikakvih simptoma, nisam imala (još) nikakvo implatancijsko krvarenje ili brljavljenje kako kažu cure. Od transfera osječam samo neki pritisak u jajnicima, nemam grčeva, cike normalne….šta ja znam, neznam dal da se nadam ili ne…..strah me pomislit išta. Samo molim Oćenaše da ovj put upali sa simptomima ili bez.

Do implementacijskog krvarenja moze ali i ne mora nuzno doci da bi se pikulica priheftala. Sto se tice simptoma nisam ih ni ja imala pa sam na kraju trudna. Jedino sam kao i ti osjećala taj pritisak i bol u jajnicina. Pripazi samo na unos tekucine i mokrenje da ne bi doslo do hipera. I probaj raditi nesto sto ce te okupirati. Znam da je tesko opustiti se. Barem je meni uzasno tesko bilo ali stresiranjem stvarno neces nista postici. To je  nazalost nesto na sto ne mozemo utjecati.

malimaj
    19. Veljača 2018. 16:03

natasha

Vjerujem, upravo toga se i bojim…..
    hvala ti :)

Jedan ali vrijedan je dovoljan. I uvijek se moze obaviti punkcija kod m s mikroskopom da se uhvate dobri. Nemoj gubiti nadu. Svaki problem ima svoje riješenje kao što i riješenje svoj problem. Vidite prvo s urologom. Mozda ce on htjeti ponoviti nalaze. Mojem muzu su tri razlicita spermiograna i urologa svaki rekao drugacije, pa smo na kraju uspjeli dobiti tog jednog vrijednog 😄

• IvanaB
    19. Veljača 2018. 16:07

Suncica135

Koliko sam ja shvatila za svaki postupak opet ideš na listu. Daj bože da ti ovo bude prvi i zadnji IVF i nakon toga jedna lijepa beta

Hvala draga 😗😗😗 eh da, bilo bi super da sve uspije od prve, no kakva nam sudbina, moramo biti spremne na sve 😣
    Ugl...moja glavna problematika je u jajovodima...Jedan odstranjen, drugi zacepljen, a dragi sa spermiogramom na samo 15% progresivnih...u međuvremenu otkrili i polipe koje sam operirala prosle godine...uf...svega po malo, no nadam se da se nece pojaviti nista vise osim toga. Naravno tu su i godine, ja 39, dragi 41 pa me i zbog toga malo hvata panika, no tjesi me AMH 20 😉 mislim si da ce se negdje pronaci jedno dobro jajasce koje ce htjeti ostati u meni nakon transfera 😇

malimaj
    19. Veljača 2018. 16:08

Suncica135

Danas sam bila kod primarne ginekologice (preko HZZO-a) dogovoriti se oko bolovanja. I dalje sam užasnuta s onim što sam čula. Ne želi mi otvarati bolovanje sve do samog dana punkcije! Rekla mi je da taj dan pošaljem nekoga da mi otvori bolovanje. Rekla mi je da jedino ako dobijem hipersimulaciju jajnika onda će vidjet hoće li ranije otvarati. Je li ovo normalno? Mislim se odmah promijeniti ginekologa, bilo koga, samo ne nju. Što mislite je li to pametno? Dr. Poljak u Cita mi je preporucio već bolovanje od 6. dana ciklusa jer moram dugo sati stajat na nogama na poslu, a ona je na to rekla šta me briga sta je on preporucio.
    Oprostite zbog dugog posta ali sam bijesna i izvan sebe

Suncice,
    Nazalost osnovu za bolovanje mozes dobiti jedino ako aspiracija tj punkcija js bude pozitivna. Meni moja ginekologica isto nije htjela dati bolovanje za vrijeme protokola tj pikanja vec sam uzela godisnji za taj period iako je mpo ginekolog isto kao i tvoj preporucio mirovanje. Probaj uzeti slobodne dane, godisnji ili zamjeni nekako smjenu da ti podneva budu slobodna zbog pikanja. Glupi su ti nasi zakoni.
    Kako god bilo zelim ti svu srecu. A ako ima jos razloga promjeni primarnog ginekologa.

• LolaZ
    19. Veljača 2018. 16:59

Hvala, malimaj, pokušavam biti cool i ne živcirati se. a ta dva tjedna do bete uvjek tako dugo traju.....al neka proće i to. Sretno svim čekalicama, a di nam je tomy28??????

• Suncica135
    19. Veljača 2018. 17:29

malimaj

Suncica135

Danas sam bila kod primarne ginekologice (preko HZZO-a) dogovoriti se oko bolovanja. I dalje sam užasnuta s onim što sam čula. Ne želi mi otvarati bolovanje sve do samog dana punkcije! Rekla mi je da taj dan pošaljem nekoga da mi otvori bolovanje. Rekla mi je da jedino ako dobijem hipersimulaciju jajnika onda će vidjet hoće li ranije otvarati. Je li ovo normalno? Mislim se odmah promijeniti ginekologa, bilo koga, samo ne nju. Što mislite je li to pametno? Dr. Poljak u Cita mi je preporucio već bolovanje od 6. dana ciklusa jer moram dugo sati stajat na nogama na poslu, a ona je na to rekla šta me briga sta je on preporucio.

Suncice,
    Nazalost osnovu za bolovanje mozes dobiti jedino ako aspiracija tj punkcija js bude pozitivna. Meni moja ginekologica isto nije htjela dati bolovanje za vrijeme protokola tj pikanja vec sam uzela godisnji za taj period iako je mpo ginekolog isto kao i tvoj preporucio mirovanje. Probaj uzeti slobodne dane, godisnji ili zamjeni nekako smjenu da ti podneva budu slobodna zbog pikanja. Glupi su ti nasi zakoni.
    Kako god bilo zelim ti svu srecu. A ako ima jos razloga promjeni primarnog ginekologa.

Hvala ti na odgovoru. Na žalost ne mogu ništa od navedenog jer radim u školi. Moram dolaziti kad je mojim razredima popodnevna smjena i ima samo kolektivni godišnji. Užas! Pokušat ću razgovarati s dr. U Cita da da neku preporuku bolovanja na pismeno. Oni ne mogu otvoriti bolovanje, ali mogu predložiti. Užasan zakon!
    IvanaB AMH ti je više nego odličan za godine! Zvuči kako obećavajuće i vjerujem da kod tebe godine ne predstavljaju problem. Želim ti puno uspjeha!

Panda123
    19. Veljača 2018. 17:31

malimaj

Suncica135

Suncice,

Ja sam dobila bolovanje i za vrijeme pikanja bez ikakvih problema u oba svoja stimulirana postupka i bez zahtjeva mpo dr. za mirovanjem.

• natasha
    19. Veljača 2018. 17:35

malimaj

natasha

Vjerujem, upravo toga se i bojim…..
    hvala ti :)

Jedan ali vrijedan je dovoljan. I uvijek se moze obaviti punkcija kod m s mikroskopom da se uhvate dobri. Nemoj gubiti nadu. Svaki problem ima svoje riješenje kao što i riješenje svoj problem. Vidite prvo s urologom. Mozda ce on htjeti ponoviti nalaze. Mojem muzu su tri razlicita spermiograna i urologa svaki rekao drugacije, pa smo na kraju uspjeli dobiti tog jednog vrijednog 😄

Nadam se ipak nekakvim koliko toliko pozitivnim odgovorima. 
    Ne želim dopustiti da nas prvi negativni odgovor i prva op ‘baci na koljena’ . 
    Vjerujem da će na kraju ipak završiti sve dobro. 
    Znaci niste se ni vi predali, tako treba i držim fige da sve dobro završi 🤗

• Suncica135
    19. Veljača 2018. 17:39

Panda123 tako sam i ja očekivala jer sam čula od dosta cura na ovom forumu koje isto rade u školi da uzimaju bolovanje za vrijeme bockanja koje traje do par dana nakon transfera. Izgleda da neki ginekolozi vole pametovati kao i moja pa procjenjivati kad se ide na bolovanje unatoč preporuke stručnjaka da je potrebno mirovanje.

Panda123
    19. Veljača 2018. 17:48

Suncica135

Panda123 tako sam i ja očekivala jer sam čula od dosta cura na ovom forumu koje isto rade u školi da uzimaju bolovanje za vrijeme bockanja koje traje do par dana nakon transfera. Izgleda da neki ginekolozi vole pametovati kao i moja pa procjenjivati kad se ide na bolovanje unatoč preporuke stručnjaka da je potrebno mirovanje.

ja isto radim u školi :-) moj ginekolog nije ništa pitao, ni gdje radim ni kad radim...ja sam mu rekla samo od kojeg do kojeg datuma želim bolovanje te sam oba stimulirana postupka bila po dva tjedna. Imala sam jedan i pirodni, ali nije bilo transfera, pa ni bolovanja.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.