U kojem gradu je ta klinika?
U Zagrebu ☺ Ma i ja mislila kako će biti iz moga džepa, no rekla mi sestra u 11. mjesecu prošle godine kada sam zvala za prvi pregled, da ako mi nije hitno da pričekam početak 2018-te jer da početkom godine dobiju od hzza koliko postupaka mogu pisati na njih i da ako doktorica nakon pregleda tako odluči možda me stave na popis hzza. ☺ Tako je i bilo…krajem 1.mjeseca sam zvala, dogovorila pregled i doktorica rekla da krećemo s polustimuliranim i da će me staviti na teret hzza…nemam pojma o čemu to ovisi, no sretna sam da je tako. Ovo mi je prvi pokušaj i tko zna što me sve još čeka…iako da znamo da će uspjeti od prve platila bih što god treba 😀
A CITO je koliko čujem najbolja u RH 😁 To je u Splitu?
Cito je u Splitu, hvala Bogu meni 2 kilometra od stana i koliko sam vidjela statistike glasi kao najbolja klinika u Hrvatskoj za IVF. Za moje godine šanse su čak do 55% po postupku tako da ulažemo se nade u njih. Zbog toga ne žalim novac koji plaćam, ali ako to budem morala ponavljati više puta ne znam kako ću za to skupiti. Na žalost tamo postoje isto liste parova čije će troskove pokrit HZZO (ne znam je li samo djelomično), a ja vjerojatno nisam za kandidat jer imam malo godina (pretpostavljam da je zbog toga jer mi svi šute o tome)
Tko će ga znati 😏 stvarno ni ja nisam shvatila zbog čega sam kandidat...ako je zbog godina možda stvarno spadam u nekakvu "rizičnu" skupinu (39 mi je) pa mi se smilovali 😂😂 Iako nisam pitala da li to vrijedi za svih 6 postupaka na račun države ili samo ovaj, a za sljedeći ( ako ga bude, a molim Boga da ga ne trebam 😇) moram ponovo tražiti mjesto gdje će me staviti na listu...
Sunčica, ako nije tajna, možeš li mi reći koliko će te koštati postupak u CITU? I koja je dijagnoza tvojoj neplodnosti?
Danas sam konačno bila na dogovor za ivf/icsi i s idućim menstruacijom krećem u postupak. Dobila sam injekcije Gonal-f koje moram uzimat od 2. do 5. dana ciklusa po 150 mL. Je li to mala doza ili se inače tako daje jer imam osjećaj da se doktor boji da imam veću mogucnost hipersimulacije ali da mi to nije htio reći. Nije tražio nikakve nalaze hormona štitnjače što mi je isto cudno. Ja sam na svoju ruku prije 2 godine radila nalaz tsh i bio je normalan
Suncica, ja sam isto dobila baš mali dozu Puregola, 100 jedinica primam sljedećih 6 dana i onda idem na ultrazvukom pa ćemo vidjeti šta dalje
Tko će ga znati 😏 stvarno ni ja nisam shvatila zbog čega sam kandidat…ako je zbog godina možda stvarno spadam u nekakvu "rizičnu" skupinu (39 mi je) pa mi se smilovali 😂😂 Iako nisam pitala da li to vrijedi za svih 6 postupaka na račun države ili samo ovaj, a za sljedeći ( ako ga bude, a molim Boga da ga ne trebam 😇) moram ponovo tražiti mjesto gdje će me staviti na listu…
Sunčica, ako nije tajna, možeš li mi reći koliko će te koštati postupak u CITU? I koja je dijagnoza tvojoj neplodnosti?
Postupak IVF/ICSI zajedno sa lijekovima je oko 20 000 kn . Ja imam anovulacijske cikluse i endometriozu (endometriom na lijevom jajniku), a muž mi ima problem s morfologijom i pokretljivosti spermija i povećan mu je broj DNA fragmentiranih spermija. Sva sreća pa mi su mi jajovodi i maternica zdravi. Koja je tvoja dijagnoza?
Koliko sam ja shvatila za svaki postupak opet ideš na listu. Daj bože da ti ovo bude prvi i zadnji IVF i nakon toga jedna lijepa beta
Pozzz svima
Evo da vam se javim danas mi je 10 dan transvera
I nisam pametna kaj da radim, ne mirisi mi na dobro
Imam lagane bolove i pojavio mi se smedi iscjedak, imam osjecaj da utrogestan samo sprjecava da u potpunosti ne prokrvarim... pricekat cu jos betu ali mislim da nista od ovoga puta 😞
Pozdrav svima.....
Procitala sam valjda do sad 1001 forum, rasprave, misljenja i jednostavno sam se morala ukljuciti negdje.... jer vise ne znam gdje da se okrenem...
ukratko, mm je dijagnosticirana azoospermija.
Dali je tko imao iskustva s tim, jer mi smo totalno ne informirani?!
Citam, postoji vise vrsta, kod mm pise samo azoospermia.
10 puta sam pogledala nalaz ( jos mi je gore jer je nalaz na njemackom,)
i nista ne mogu razumjeti... naruceni smo 01.03 kod urologa da nam vise objasni situaciju, al ne nadam se previse jer do sad su nam sve nekako na precac objasnjavali. a voljeli bi znati 100 posto sta je i kako da znamo vrijedi li i odakle treba poceti.
oprostite na duzem postu...
:)
Pozdrav svima…..
Procitala sam valjda do sad 1001 forum, rasprave, misljenja i jednostavno sam se morala ukljuciti negdje…. jer vise ne znam gdje da se okrenem…
ukratko, mm je dijagnosticirana azoospermija.
Dali je tko imao iskustva s tim, jer mi smo totalno ne informirani?!
Citam, postoji vise vrsta, kod mm pise samo azoospermia.
10 puta sam pogledala nalaz ( jos mi je gore jer je nalaz na njemackom,)
i nista ne mogu razumjeti… naruceni smo 01.03 kod urologa da nam vise objasni situaciju, al ne nadam se previse jer do sad su nam sve nekako na precac objasnjavali. a voljeli bi znati 100 posto sta je i kako da znamo vrijedi li i odakle treba poceti.
oprostite na duzem postu…
:)
Dijagnoza azoospermia znaci da u ejakulatu nema spermija. Najbolje je da pricekate razgovor s urologom. Ti spermiogramni znaju biti tako komplicirano napisani da su to strahote.
Sretno
Vjerujem, upravo toga se i bojim…..
hvala ti :)
Meni je moja dr rekla to sto je jedan nalaz takav da ne znaci da nece bit bolje i jedan je dovoljan a on se moze i izvuc iz testisa.dok ima volje ima i nacina
Ja 32,AMH 26,8, hipotireoza, endometriom L.j 1,8
On 41,oligoasthenozospermia
3.mj/18 Petrova (dr.Vrcic 😍)
menopur 150,225, cetrotide
14 oocita,icsi 4,transfer 2 blastice,beta 0
7.mj/18 Petrova dr.😍
Ovaleap 225,150, cetrotide
18oocita,icsi 12,smrznuta 1 blastocista Fet 2.mj/19 uz estrofem,beta 0
9mj/2019 kbc ST(dr.Marusic 🤮)
Bemfola 150,225,150, Cetrotide
transfer 8stanicnog beta 0
2/20 fet (dr.Budimir) blastociste beta 0