Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    15. Lipanj 2017. 13:31

Mono ne brini nece ti popucati, to se vecinom dogadja u prirodnom postupku.
    Jajnici su ti uvecani i 'normalno' je da osjetis bol i probadanje kad sad imas u njima 12 ili i vise folikula koji bi inace propali...dok ti ih ne izvade 'zuljaju i smetaju' ☺...
    Bit ce to sve dobro...

waithing

15. Lipanj 2017. 13:44

Ja sam stopericu dobivala kad bi mi najveci bili na nekih 16..kad sam ih imala svakakvih od 15-20mm pa se gledala neka sredina...
    Cim se dobije neka injekcija (osim štoperice) u tim polustimuliranim postupcima nazalost racuna se pod stimulurani..jer pojam 'polustimulirani' u hzzo-u ne postoji a to mi je dragi doktor Tomić iz vinogradske rekao....a oni pokusaju prvo sa blazom stimulacijom jer naravno nekome je i to dovoljno samo steta je ako ne uspije postupak ode stimulirani..pisala sam vec da sam ja tako prosla..zbog deset klomifena i par injekcija ode stimulirani...

waithing

Kalinskica33
    15. Lipanj 2017. 14:55

hvala waithing na odgovoru sve sam ja pročitala i spremna sam na to, koliko si ti puta bila na oplodnji? 

KRISTINA KALINSKI

15. Lipanj 2017. 14:58

Kristina Kalinski

hvala waithing na odgovoru sve sam ja pročitala i spremna sam na to, koliko si ti puta bila na oplodnji?

Uh...ja ti i nisam neki dobar primjer😮
    Bila sam do sad na pet teansfera...zadnji postupak sam imala spontani i sad se spremam kad dobijem mengu na novi transfer imam jos jednog smrzlica na VV. Jesi li vec bila u kojoj klinici za mpo na razgovoru ili...Imatw li sto od nalaza, dijagnoza neplodnosti? Kod nas je problem moji jajivodi, jednog su mi operacijom izvadili zbog hidrosalpinixa a drugi je zacepljen...

waithing

mono1111
    15. Lipanj 2017. 15:14

Cure tnx !

S obzirom na moju velicinu, a bilo ih je i 15 i 13 i 11 mm jucer, moguce onda da dobijem stopericu u petak??
    Kada se daje stoperica? Navecee kasno? I gdje? Sama si to dam u trbuh?

Kalinskica33
    15. Lipanj 2017. 15:18

ja sam vadila krv i mokraću i radila sam briseve ,a suprug je radio spermiogram i sad čekamo nalaze od spermiograma i onda idem k svojoj ginekologinji i dalje če me uputiti, moji nalazi su svi uredni , a trudimo se več godinama , ali jednostavno nejde i odlučila sam na umjetnu oplodnju 

KRISTINA KALINSKI

15. Lipanj 2017. 15:19

mono1111

Cure tnx !

S obzirom na moju velicinu, a bilo ih je i 15 i 13 i 11 mm jucer, moguce onda da dobijem stopericu u petak??
    Kada se daje stoperica? Navecee kasno? I gdje? Sama si to dam u trbuh?

Zavisi koju stopericu dobijes..ne daju se sve na isti nacin..neke idu subkutano(pod kozu) a neke intramuskularno(u misic)...ove pod kozu si mozes sama dati a ako dobijes ovu za u misic to je malo teze samoj za dati iako sam ja sebi sama i tu u guzu dala😅😅😅..i da obicno se daju navecer tako da je punkcija ujutro nakon 36sati cca...

waithing

15. Lipanj 2017. 15:34

Kristina Kalinski

ja sam vadila krv i mokraću i radila sam briseve ,a suprug je radio spermiogram i sad čekamo nalaze od spermiograma i onda idem k svojoj ginekologinji i dalje če me uputiti, moji nalazi su svi uredni , a trudimo se več godinama , ali jednostavno nejde i odlučila sam na umjetnu oplodnju

I bolje je ne gubiti puno vrijeme jer godine idu..ne znam jesi li bila na propuhivanju jajovoda..i to ces vjerojatno morati obaviti prije postupka...
    Zatim stanje spolnih hormona...to su sve pretrage koje se nekako standardno obavljaju prije svega i da doktori odrede kojim smjerom krenuti sa lijecenjem..
    Na VV sve ide dosta brzo u biti cim skupite sve potrebne nalaze..no u osmom mj.su na godisnjem pacijente primaju do sredine sedmog...

waithing

mono1111
    15. Lipanj 2017. 15:39

Waiting,
    A ovako i onako svaki dan idem u Petrovu da me pikaju oni u guzu, pa ok ako i tamo.moram otici da mi daju tu u guzu.
    Kako si se sama uspjela.piknuti??
    Lezecki.ili stojecki?

15. Lipanj 2017. 15:55

mono1111

Waiting,
    A ovako i onako svaki dan idem u Petrovu da me pikaju oni u guzu, pa ok ako i tamo.moram otici da mi daju tu u guzu.
    Kako si se sama uspjela.piknuti??
    Lezecki.ili stojecki?

Stojeci, bila sam primorana 😆.bili na moru gdje nije bilo nikakve bolnice tj.jedan dom zdravlja u kojem su me blijedo pogledali kad sam im banula sa iglama ispala sam kao neki narkoman😅😅😅.
    I onda dosli kuci ja pogledala par filmica na youtube-u i upiknula se..i sve bilo ok😄😄😄

waithing

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.