Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    17. Lipanj 2017. 14:23

Cure,
    Isti uzv, samo razliciti dokt.
    Znaci jucer je endo bio kao 7,7 mm a dns 7,1mm, da si u glavu pucam.
    Ja uzimam estrofem 3 puta po 2 mg.
    Brine me to sto mi ni folikuli ne rastu. Znaci oni koji su jucer bili 17 mm njih dns nema i ostali su samo od 14 mm, 15 mm na tom jajniku.
    Ovaj jedan je narastao na 20,5 a ostali su ostali nepromijenjeni !
    A terapiju mi ne povecavaju, nego je stalno ista.
    Znaci ne znam vise uopce sto bi mislila.
    Jedna cura mi je rekla da je ocito da ne reagiram vise na istu terapiju jer se i endo stanjuje a oni meni ne povisuju???!
    Sutra cu ih pitati za to, ali tako me zivcira sve to jer onako od 10, 12 folikula koje imam pitanje je hoce li se naci jedan normalan.
    I da, vadila aam estradiol dns, i dalje nije dns stoperica, nego opet sutra na uzv moram.ici.
    Miumau,
    Hahahahah,.joj znam, moje prvo pikanje heparinom u nogu, issss kako su mi se ruke tresle, uzas, i trajalo je naravno.

s0102
    17. Lipanj 2017. 14:28

In@

mono1111

Ja isto uzimam estrofem, od 1 dc.
    Znam to za Klomifene, ali mi je cudno to sto mi je u sri bio 9,3 a dns 7,7.

Isto se i meni događalo, ali dr me pokrivao estrofemom. Pocela sam ga piti 7dc, al u stimuliranom ciklusu, pila sam ga 2×2, a iza transfera 3x1. Iskreno nije mi ništagovorio o debljini 😕 a da li ti je isti dr mjerio oba puta i na istom uzv?

Ni meni nije nista govorio... i nista mi nije dao pa pretpostavljam da je sve ok... ja nisam ni pitala 😂😂 jedino moje pitanje je bilo koliko ima folikulica... 😂😂

17. Lipanj 2017. 14:30

Hehe tako sam i ja svoj prvi postupak provela hodajuci pola sata sa napravljenom injekcijom u ruci i jedno pet puta pokusala ubost i odustala..pocela me panika hvatat i zaplakala sam jer kud i sta sad sa smucanom injekcijom ici..i onda sam nekako konacno ubola i od tad..lakse mi i nist ne osjetim nego kad su mi nekad oni na vv znali dati injekciju doslo mi da kazem-neka sama cu😅😅😅.
    Mono zbilja ne znam sto reci...da se smanjuju i endic i folikuli to nisam jos cula..meni su znali npr.dva dana ostati isti ali smanjivati se..zbilja cudno...nadam se da ce od njih svih biti par dobrih, a sigurno i hoce..pitaj ih sutra sve sto te muci..sretno

waithing

s0102
    17. Lipanj 2017. 14:34

mono1111

Cure,
    Isti uzv, samo razliciti dokt.
    Znaci jucer je endo bio kao 7,7 mm a dns 7,1mm, da si u glavu pucam.
    Ja uzimam estrofem 3 puta po 2 mg.
    Brine me to sto mi ni folikuli ne rastu. Znaci oni koji su jucer bili 17 mm njih dns nema i ostali su samo od 14 mm, 15 mm na tom jajniku.
    Ovaj jedan je narastao na 20,5 a ostali su ostali nepromijenjeni !
    A terapiju mi ne povecavaju, nego je stalno ista.
    Znaci ne znam vise uopce sto bi mislila.
    Jedna cura mi je rekla da je ocito da ne reagiram vise na istu terapiju jer se i endo stanjuje a oni meni ne povisuju???!
    Sutra cu ih pitati za to, ali tako me zivcira sve to jer onako od 10, 12 folikula koje imam pitanje je hoce li se naci jedan normalan.
    I da, vadila aam estradiol dns, i dalje nije dns stoperica, nego opet sutra na uzv moram.ici.
    Miumau,
    Hahahahah,.joj znam, moje prvo pikanje heparinom u nogu, issss kako su mi se ruke tresle, uzas, i trajalo je naravno.

Ne znam da li to ima veze,ali kad sam krenula privatno kod lucija rekao mi je mozda neces odmah u proces.. tek cemo na prvom uzv vidjeti.. tocno se sjecam toga jer je mozda povezano s ovim tvojim.. uglavnom rekao mi je ako je u startu jedan folikul veci od drugih da necemo ni kretati.. jer svi trebaju biti podjednaki.. u slucaju da nisu onaj veliki uzima sve na sebe i onda to nema smisla... ne sjecam se kako ti je u startu stanje bilo... ali mozda ti se to dogada...
    Iako... vjerovatno ce ti to na kraju sve biti ok...tako treba razmisljati... ☺☺ 

s0102
    17. Lipanj 2017. 14:38

MiuMau

S0102 mislim da vrijedi ona - Blazeno neznanje
    Sad gledam nalaze, amh mi se s 42 spustio na 36 u manje od pol godine, pa odmah krece panika, zasto, kako…
    Sto manje znas, to si opustenija, a mislim da i to igra jednu veliku ulogu u svemu…
    Ajde da vas malo nasmijem, danas sam pol sata sjedila i pokusavala se piknut, i nikak pa nikak… nije mi prirodno zabost iglu u sebe… bar znam da nikad necu moc postat narkicka…

Ha ha... nije da nista ne znam... znam osnove😂😂
    I znam i da nalazi uvijek nisu tocni.. npr moj niski amh zbog kojeg sam bila bas tuzna na kraju nema veze s vezom... s obzirom na moje odgovore na stimulacije...
    Prosla sam 3 stimulirana... ni jednom se nisam ubola.. nema sanse.. ne mogu ni gledati dok me bodu😂😂 na prvoj stoperici u prvom prirodnom ciklusu sam se onesvjestila... 😂😂 a eto sada prolazim punkcije bez anestezije...

mono1111
    17. Lipanj 2017. 14:53

Stvarno ne znam.
    Nisu mi ni prvi uzv bili podjednaki.
    Vidjeti cu sto ce mi reci sutra.
    Jojj, koji stres !

mono1111
    17. Lipanj 2017. 14:55

Cak mislim da se folikuli ne smanjuju, ali su ti od 17 mm nestali !
    Nema ih.
    A endo se stanjuje, to da.
    Ovi ostali ili stoje na mjestu ili narastu za 1 mm.

17. Lipanj 2017. 15:08

Ako su nestali...mozda su popucali..ne znam sto bi drugo moglo biti...nisu ti dali nikakvo objasnjenje gdje su???  Ali moze to sve jos izaci na dobro..ja se shecam svog prvog stimuliranog..isto mi u vinografakoj rekli pred kraj stimulacije da im se to nist ne svidja kak mi nejednako radtu i nikak nisu mogli odrediti koji dan napraviti punkciju jer ih bilo svakakvih..i stalno bi na ultrazvuku brojali oko osam folikula a ja na punkciji imala 13stanica..i nikak mi to nije bilo jasno..

waithing

mono1111
    17. Lipanj 2017. 15:18

waithing

Ako su nestali…mozda su popucali..ne znam sto bi drugo moglo biti…nisu ti dali nikakvo objasnjenje gdje su??? Ali moze to sve jos izaci na dobro..ja se shecam svog prvog stimuliranog..isto mi u vinografakoj rekli pred kraj stimulacije da im se to nist ne svidja kak mi nejednako radtu i nikak nisu mogli odrediti koji dan napraviti punkciju jer ih bilo svakakvih..i stalno bi na ultrazvuku brojali oko osam folikula a ja na punkciji imala 13stanica..i nikak mi to nije bilo jasno..

Pitala sam jesu li popucali i rekli da ne, jer bi valjda ostalo zuto tijelo, a navodno uz cetrotide ne mogu puknuti.
    Koji dc ti je bila punkcija??
    Koja velicina je bila? Jesi i ti vadila estradiol?

17. Lipanj 2017. 15:24

mono1111

waithing

Ako su nestali…mozda su popucali..ne znam sto bi drugo moglo biti…nisu ti dali nikakvo objasnjenje gdje su??? Ali moze to sve jos izaci na dobro..ja se shecam svog prvog stimuliranog..isto mi u vinografakoj rekli pred kraj stimulacije da im se to nist ne svidja kak mi nejednako radtu i nikak nisu mogli odrediti koji dan napraviti punkciju jer ih bilo svakakvih..i stalno bi na ultrazvuku brojali oko osam folikula a ja na punkciji imala 13stanica..i nikak mi to nije bilo jasno..

Pitala sam jesu li popucali i rekli da ne, jer bi valjda ostalo zuto tijelo, a navodno uz cetrotide ne mogu puknuti.
    Koji dc ti je bila punkcija??
    Koja velicina je bila? Jesi i ti vadila estradiol?

Uff stvarno se ne sjecam detalja to je bilo prije godinu dana...punkcija je meni uvijek bilaod 15-17dc sad tocno taj postupak ne znam u dan a nisam kod kuce da pogledam u papire, vadili jesu estradiol a koliki je bio nemam pojma nikad mi to ni ne kazu...a punkciju su radili na neku sredinu folikula jer se nisu mogli drugacije odluciti kad ih bilo od 15-20mm...na kraju su mi rekli da od stoperice oni sto su sitniji znaju narasti jer njih ni brojali na folikulometrijama nisu do  punkcije su bile dobre...

waithing

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.