Jer ja sam u ri,i oni su zapeli za tu krvnu sliku i sad ja oduvijek imam problema sa tonzilama i grlo me boli i ljeti i sad ja moram radit jos 100 drugih pretraga za koje ce mi trebat mjeseci,a postupak nisam ni pocela,malo mi je to apsurdno,isla bi privatno najradje na postupak ,makar digla kredit,ali mm je skeptican prema privatnicima.
url=https://lilypie.com]
DANTE
Curke…ja sam isla privatno na hsg i trazili su me samio uredne briseve nikakvu krvnu sliku…
Pa eto..ne znam koliko vam se zuri jest da sam platila 1200kuna ali ne zalim.nit me boljelo i odmah sam bila gotova bez nikakvog cekanja i komplikacija…
A bili su im ok ti nalazi,nisu trazili svoje u bolnici?
Da bili su ok, nisu trazili svoje...
Mozda da provjerite i odete tako da ne gubite jos i na to vrijrme..
waithing
Drage Zenice,na briseva mi se pokazala Mycroplasma,recite mi da li će to smetati za postupak,i da li se ona brzo liječi?
Da hoće, prije postupka brisevi moraju biti u redu. Javi se svom ginekologu za terapiju. I ja sam je imala i sa turom antibiotika riješila. Nakon prestanka terapije za 3 tjedna ponovila bris jer mora biti pauza nakon antibiotika i onda tek u postupak.
Drage Zenice,na briseva mi se pokazala Mycroplasma,recite mi da li će to smetati za postupak,i da li se ona brzo liječi?
Uglavnom to prode sa kurom antibiotika.. ali kao sto ti je Zoja rekla onda treba ponavljat briseve i sve se to oduzi...
Mislim da ti o dr ovisi da li ce te pustat u postupak sa takvim nalazom... meni se npr u ri konstantno provlacila ureaplasma... i pustali me.. jedino sam prosli puta pila antibiotike odmah nakon punkcije...
Ponovljeni nalaz mi je opet bio poz ali je bio niski titar.. nakon toga ni ponavljala nisam...
Privatno kod dr me nisu ni trazili briseve....
Jer ja sam u ri,i oni su zapeli za tu krvnu sliku i sad ja oduvijek imam problema sa tonzilama i grlo me boli i ljeti i sad ja moram radit jos 100 drugih pretraga za koje ce mi trebat mjeseci,a postupak nisam ni pocela,malo mi je to apsurdno,isla bi privatno najradje na postupak ,makar digla kredit,ali mm je skeptican prema privatnicima.
Mislim da sam ti vec pisala... ja sam prosla rijecku bolnicu.. s time da mi je sve islo stvarno glatko.. jedno iza drugoga.. i izludila sam i tako... jedine su mi mucnine bile od one cekaonice...
Ako imas financijskih mogucnosti bez razmisljanja odi privatno... ali.. racunaj da ti se postupci s ljekovima vrte oko 20000 kn... a jos uvijek ti nitko ne garantira uspjeh...
Mislim da sam ti vec pisala… ja sam prosla rijecku bolnicu.. s time da mi je sve islo stvarno glatko.. jedno iza drugoga.. i izludila sam i tako… jedine su mi mucnine bile od one cekaonice…
Ako imas financijskih mogucnosti bez razmisljanja odi privatno… ali.. racunaj da ti se postupci s ljekovima vrte oko 20000 kn… a jos uvijek ti nitko ne garantira uspjeh…
Znam da nitko nigdje ne garantira nista, a cekanje je nesto na sta racunam,ali je problem sta se nista ne desava po tom planu,vec samo obilazim doktore,jedan me salje drugom i tako sve u krug a Ri mi nije tako blizu i polako vec gubim strpljenje,nalazi koje sam do sad napravila vec su stari i iskreno,najradje bi od svega odustala pa ako se desi prirodno ok,ako ne zivjet cu kao i do sad.
url=https://lilypie.com]
DANTE
I ja sam kod nje, ali meni je ona super.Od svih tamo, jako je ljubazna,susretljiva i sve objasni,što je meni jako puno značilo s obzirom da nisam imala pojma o tome.Mada ni za ostale nemogu reči da imam neke zamjerke.Primjetila sam da se ona jako obazire na taj TSH, jer mene stalno kontrolira, ali meni je sad 1.08, rekla da nesmije biti više od 1,5.
A da, sad počinju godišnji, pa je to problem. A koju terapiju eutiroxa si ti uzimala? neznam kako je u ostalim bolnicama, ali koliko sam uspjela pročitati, svi ostali čekaju još duže em zbog lijekova, em zbog gužve, dok sam ja relativno brzo sve obavila.Krenula u 10 mj,kod nje, dok sam prikupila sve nalaze, već me upisala za 2 mj za postupak, al me zeznula cista pa sam to obavila onda u 3 mj.
Možeš mi malo detaljnije opisati svoj put? Uspjela si od prve? Bila si u stimuliranom? Bas me zanima, trenutno sam jako razocarana, sto moram čekati 9. mjesec, samo zbog TSH koji je ciljano spustan i onda mi padne na 0.08. Pila sam 50mikrograma, (dvije tabletice).
Moguče da taj smanjen AMH ima veze s operacijom. Nije isto imati sve ili kad ti nešto fali,pa po mojem mišljenju ne mogu biti ni iste vrijednosti.
Oba puta sam vadila AMH nakon operacije. Operirana sam 2014., Prvi AMH vađen 2015., drugi 2016. Čak su me iz laba zvali kada su nalazi bili gotovi(što smo na kraju saznali da nije praksa), da me pitaju da li je rađeno što na jajnicima, a nije. Jedino što su se sljubili iza maternice, možda je tu nastalo neko oštećenje zbog priraslica, ne znam, nisam pametna.
Pa rekla si da su ti odstranili cistu s jajnika, tj. endometriozu.Znam da ona može biti na više mjesta.
I ja ti imam cistu, za koju vele da je endometrioza, pa je onda dr Turudić rekla da je dermoid, pa je dr koja mi je radila punkciju opet rekla da je endometrioza, jer ju je probila kod punkcije, pa ti sad na kraju neznam što imam.Uglavnom meni ona miruje, nije velika i rekli su da nema operacije.Za sad mi ne stvara nikakve probleme,mada mi je moja sestrična koja je također dr (ali nije gin.) rekla isto da sumnja da je endometrioza jer bi imala problema em sa probavom, em bi imala bolove, tako da zbilja neznam.
Da, ja sam na jednom imala 10cm, a na drugome 17mm, Veliku su operirali, desnu stranu nisu dirali, tj ostavili su tu malu. Kužim ja tebe, ali oba testiranja su rađena nakon operacije, pa mi je čudno da je u godinu dana palo za vise od duplo. Ja ti imam velikih problema, svaka M ne prolazi bez tableta protiv bolova, nekad završim i na hitnoj, to ti je bol koja se siri cijelim trbuhom, probavne smetnje,grčevi, nekad ne mogu ni na noge. Makar mi je na zadnjem UZV doktorica rekla da ne vidi trenutno endometriozu? Nisam sigurna da se to moze samo tako povuci.
Ja sam navodno imala endometricnu cistu cak dvije godine, cak sam na color doppler isla i potvrdili su mi, medjutim ona je sama nestala nakon 2 godine tocno, i kad sam to rekla dokt.u Petrovoj, znaci u drugoj bolnici nego u kojoj sam pratila ti cistu, rekli mi da nema sanse da je endometricna, jer ona nikad sama ne nestaje.
Tako da to je ostao misterij. I da kazem da sam ostala T s tom nekom " endometricnom " cistom, makar bio je spontani, ali nema to veze s tim.
Ja sam dns bila na uzv, imam 12 folikula, svi razlicite velicine, neki 15, 13, 11, 10 i endo 9 mm.
Znaci kad je dokt.rekla 9 mm debljinu enda nisam mogla doci k sebi, znaci vise od godinu dana mi nije tako debeo bio.
Opet idem na uzv u petak.
Gulsica, moja cista je isto 17 mm,ali su mi rekli da mi nitko to neće operirati jer ne raste,pa me čudi da tebi jesu.Da kod tih endometrioza je baš problem što one napadaju i trbušnu šupljinu, a ne samo jajnike, kako sam ja mislila. Možda i treba proći neko vrijeme da bi to hormoni pokazali pravu vrijednost, al pustimo sad to, kako je je, nije ni to toliko bitno.
Ja sam ti krenula u 10 mj, na prvi razgovor, od papira koji su bili važeći nisam imala ništa osim briseva i muževog spermiograma.Lana mi je dala onaj popis i ja krenula.Isto je tad bio Božić,... pa ode još mjesec dana.
U 2 mj. sam trebala u postupak i krenula na folikumetriju,i evo nove ciste , (dobila sam tad neke tablete pa prošla ) i ode opet mjesec dana, do novog ciklusa i folikumetrije .kako i sama znaš da su tada sve doktorice na okupu,dr.T. je rekla L.da se ne slaže s njezinom odlukom oko vrste terapije koje mi je napisala, te da po njenom mišljenju ona bi dala jaču dozu,i tako je bilo.Dobila sam Ovaleap 225,prva 3 dana, pa 150 - 4 dana +Orgalutan i na kraju štopericu.Sve u svemu relativno kratka terapija, po mojem mišljenju, kako neke cure imaju puno duže. Neznam koliko folikula sam imala,jer mi nisu rekli, al sam dobila 7 js, od čega su mi ostale samo 2 koje su mi 4.dan vraćene. Nisam imala problema s hiperstimulacijom, sve je bilo u najboljem redu (zanemarimo bolove jajnika,..).Nakon toga, test pozitivan, beta super.Eto nas u 15 tj. Hvala dragom Bogu. A što drugo reći, to se zove sreća.
Sortiraj odgovore
Najstariji