Waithing i S0102 mi cemo morati nase bebace posteno zalit 😂😂. Jbg dobro je dok se jos mozemo i zahebavat na tu temu.
Cure starosjedioci, niste jedine, ja nisam jos uvijek ni do postupka dosla pa eto bar da znate da ima i gorih ;)
Ok primamo i tebe na cugu😅😅😅
waithing
Dobro došla i što prije otišla. Dali ti je nalaz amh izražen u istim mjernim jedinicama? Neki labosi izražavaju u pmol/l a neki u ng/l pa je možda u tome razlika? Ja bih ti savjetovala što manje čitanja, pogotovo o punkciji i sl. Svi smo mi različiti i drugačije sve podnosimo. U koju bolnicu ste krenuli na potpomognutu?
AMH sam vadila na Merkuru, prvi puta je bio 45.4 pmol/L nakon godinu dana isto tamo , rezultat 20.00 pmol/L. Sa 16 godina su mi otkrili policisticne jajnike, sada mi vise nista ne govore da su policisticni. Isto tako mi je prvi puta FSH bio 6,22 sada je 8,95 ( iznad granicne vrijednosti 8,78) LH prvi puta 8,11, sada 5,61. A ona mi dala da se pikam ovalepom 225ml sto je cisti hormon FSH?? A meni je FSH iznad granicne vrijednosti, ne znam, uzasno se bojim da ne bi doslo do hiperstimulacije. Operirana sam na sv. Duhu i tamo smo krenuli u postupak .
Hvala na dobrodoslici :*
Sve ovo prolazim prvi puta i ne znam sto misliti.
Kada sam ju pitala zasto tako visoka doza, rekla je zbog niskog AMH?
Kod koje si doktorice? I ja sam bila na sv duhu. Da, mislim da ti se ne gleda za svaki hormon posebno nek se gledaju amh, fsh i lh zajedno, pa se onda određuje terapija.I ja sam ti koristila Ovaleap, pa orgalutan i na kraju ovitrele štopericu.
Prvo sam bila kod doktorice Sirovec, kada je ona otišla prebacena sam doktorici Zlodi. No na žalost, nakon sve borbe da ovaj mjesec odradimo prvi pokusaj, sve je palo u vodu. Naime meni je TSH bio 3,1, doktorica mi je dala terapiju, svako jutro sam pila tabletice, i nakon 3 tjedna terapije počela sam se osjecati loše, nisam to povezivala s tim, javila sam se svojoj doktorici opce prakse koja je tražila krvnu sliku, jučer su došli nalazi i TSH mi je pao na 0,08, doktorica je rekla da ne mogu s takvim nalazom u postupak, a lab ne radi iduci mjesec(koliko sam shvatila), tek početkom 9. bi mogla ponovo probati. Bas sam razocarana, vec se natežemo skoro dvije godine i nikako, razmišljam da možda odem u Škvorc? Očajna sam
Moguče da taj smanjen AMH ima veze s operacijom. Nije isto imati sve ili kad ti nešto fali,pa po mojem mišljenju ne mogu biti ni iste vrijednosti.
Oba puta sam vadila AMH nakon operacije. Operirana sam 2014., Prvi AMH vađen 2015., drugi 2016. Čak su me iz laba zvali kada su nalazi bili gotovi(što smo na kraju saznali da nije praksa), da me pitaju da li je rađeno što na jajnicima, a nije. Jedino što su se sljubili iza maternice, možda je tu nastalo neko oštećenje zbog priraslica, ne znam, nisam pametna.
I ja sam kod nje, ali meni je ona super.Od svih tamo, jako je ljubazna,susretljiva i sve objasni,što je meni jako puno značilo s obzirom da nisam imala pojma o tome.Mada ni za ostale nemogu reči da imam neke zamjerke.Primjetila sam da se ona jako obazire na taj TSH, jer mene stalno kontrolira, ali meni je sad 1.08, rekla da nesmije biti više od 1,5.
A da, sad počinju godišnji, pa je to problem. A koju terapiju eutiroxa si ti uzimala? neznam kako je u ostalim bolnicama, ali koliko sam uspjela pročitati, svi ostali čekaju još duže em zbog lijekova, em zbog gužve, dok sam ja relativno brzo sve obavila.Krenula u 10 mj,kod nje, dok sam prikupila sve nalaze, već me upisala za 2 mj za postupak, al me zeznula cista pa sam to obavila onda u 3 mj.
Moguče da taj smanjen AMH ima veze s operacijom. Nije isto imati sve ili kad ti nešto fali,pa po mojem mišljenju ne mogu biti ni iste vrijednosti.
Oba puta sam vadila AMH nakon operacije. Operirana sam 2014., Prvi AMH vađen 2015., drugi 2016. Čak su me iz laba zvali kada su nalazi bili gotovi(što smo na kraju saznali da nije praksa), da me pitaju da li je rađeno što na jajnicima, a nije. Jedino što su se sljubili iza maternice, možda je tu nastalo neko oštećenje zbog priraslica, ne znam, nisam pametna.
Pa rekla si da su ti odstranili cistu s jajnika, tj. endometriozu.Znam da ona može biti na više mjesta.
I ja ti imam cistu, za koju vele da je endometrioza, pa je onda dr Turudić rekla da je dermoid, pa je dr koja mi je radila punkciju opet rekla da je endometrioza, jer ju je probila kod punkcije, pa ti sad na kraju neznam što imam.Uglavnom meni ona miruje, nije velika i rekli su da nema operacije.Za sad mi ne stvara nikakve probleme,mada mi je moja sestrična koja je također dr (ali nije gin.) rekla isto da sumnja da je endometrioza jer bi imala problema em sa probavom, em bi imala bolove, tako da zbilja neznam.
Cure starosjedioci, niste jedine, ja nisam jos uvijek ni do postupka dosla pa eto bar da znate da ima i gorih ;)
I ja sam u istoj situaciji kao ti Kengurica,bila sam u 3.mj na konzultacijama,i onda mislila u 5.mj hssg,ali sipak-losa krvna slika,pa me dr poslala hematologu,on dao 100 drugih pretraga,pa vidio da mi je grlo upaljeno,pa me salje otolarincu,a meni vec pun kuferhodanja po dr,a nisam ni pocela sa postupkom.Zasto ti jos nisi usla u pstupak?
url=https://lilypie.com]
DANTE
Curke...ja sam isla privatno na hsg i trazili su me samio uredne briseve nikakvu krvnu sliku...
Pa eto..ne znam koliko vam se zuri jest da sam platila 1200kuna ali ne zalim.nit me boljelo i odmah sam bila gotova bez nikakvog cekanja i komplikacija...
waithing
Drage Zenice,na briseva mi se pokazala Mycroplasma,recite mi da li će to smetati za postupak,i da li se ona brzo liječi?
Curke…ja sam isla privatno na hsg i trazili su me samio uredne briseve nikakvu krvnu sliku…
Pa eto..ne znam koliko vam se zuri jest da sam platila 1200kuna ali ne zalim.nit me boljelo i odmah sam bila gotova bez nikakvog cekanja i komplikacija…
A bili su im ok ti nalazi,nisu trazili svoje u bolnici?
url=https://lilypie.com]
DANTE
Sortiraj odgovore
Najstariji