Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    08. Lipanj 2018. 17:54

Njaknjak zao mi je,sad si par dana odtuguj,napravi plan za dalje kad dodes k sebi,i odi po svoje smrzlice ako ih imas
    Gonal drago mi je radi toliko smrzlica al kako to tako brzo fet,sta ne bi on trebao bit u novom ciklusu,znam da si nedavno imala punkciju ako se varam

du1988
    08. Lipanj 2018. 18:09

Gonal kako su smrznuli? Po dva na jedan stap ili svakog posebno? Koliko vracate?

url=https://lilypie.com]

Korina2010
    08. Lipanj 2018. 18:15

Lolla_

Korina2010

Drage moje…

bila sam danas u KBC-u po lijekove. Dobila sam 4 kutije lijeka "BEMFOLA 225". Rekla mi je sestra da od 2. dana ciklusa počnem s upotrebom, tj. s davanjem injekcija oko 18h navečer. Sad samo čekam da menga dođe (nadam se da neće puno kasniti ovaj mjesec, ali se isto tako nadamda neće niuraniti jer će mi poremetiti dane kad sam uzela godišnji odmor radi moguće punkcije oko cca 10. do 12. dana ciklusa). Eto…uskoro krećem s prvim stimuliranim nakon neuspješno oplođenog prirodnog postupka.
    Je li neka od vas koristila ove injekcije u svom protokolu? Jeste li bile zadovoljne rezultatima što se tiče broja stanica? Jeste li imale kakve nuspojave?

Draga Korina, ja sam koristila Bemfolu - identičan lijek kao Gonal, čitala sam istraživanja isti rezultati, sastav i dr. Proizvođač je švicarski, dok je G njemački, ako se ne varam…
    Prvi puta se nismo bas snašli - treba prvo skinuti sve pa kliknuti pen, a onda tek okrenuti na količinu. Mi nismo uspjeli iz prve kliknuti pa smo bockati dok nismo shvatili kako funkcionira.
    Nema posebnih nuspojava- kao i kod svakog od ovih za stimulaciju možeš očekivati napuhanost, nekome malo pocrveni… mogu te boliti jajnici… može te peci lijek… a može ne biti ništa. Svakako je dobro i nikako se ne treba brinuti :)
    I meni je kasnila pa sam se brinula jer mi je taj prosijek punkcije padao na neradni dan- na kraju sam punociju imala kasnije jer sam tako reagirala. Jedino bitno- maksimalno se opustiti i kada krenu brige i pitanja (a bit će ih), sjetiti se da ih svi imamo i prođe, a cure pomognu s iskustvom tu kada zapne

Lolla_,
    hvala na odgovoru! Malo si me zabrinula s time da se prvi puta niste baš snašli :) Sad ću pregledati sve video tutoriale o pikanju injekcijama, samo da budem sigurna da ništa neću zeznuti :) 
    Kakva je tvoja priča? Kakva je dijagnoza? Koliko si imala jajnih stanica i koliko ih je bilo oplođeno? 

• Klaus_zg
    08. Lipanj 2018. 19:40

Bok curke znaci punkcija je bila u srijedu.imala 5 stanica ;) 
    Danas je trebao bit transfer ali se 4 jos treba oplodit pa moram doc u ponedjeljak.
    Sad da vas pitam da li ste vi poslije punkcija išle normalno Radit?
    Ja sam u četvrtak išla i radim dosta fizički i ubijalo me i trgalo dole da nisam mogla hodat i išla ranije doma.
    Da li to može bit problem kod transfera onda ?
    Danas su mi propisali bolovanje do ponedjeljka strogo mirovanje.
    Ja sam pitala dal da idem Radit ili ne i sestre su rekle da mogu jer sam drugi dan kao nova i sad me strah da si nisam nekoj zeznula s time jer i dalje imam bolove pri hodanju,po stepenicama...
    Pozzzz

Klaus

• Wonderland19
    08. Lipanj 2018. 19:41

waithingDa da,cak ni muzu nisam rekla prvi put taj dan jer sam mislila da test nesto krivo pokazuje🙈 pa sam mu onda 7dnt pokazala kad je bila tamnija.

A drugi put je vec 5dan bila lijepo vidljiva no i beta je za 10 dan bila dosta visoka pa vjerojatno zato.

😂😂😂 ja sam svog probudila i pitala jel je ovo + 
    Ja svoj test nisam tako rano radila, al opet koliko ga cekas toliko i ne vjerujes 😂 cak sam i od bete gledala jel je moje ime i prezime
    Al na kraju svega nije dobro zavrsilo... 

• Wonderland19
    08. Lipanj 2018. 19:47

Korina nemas se cega bojati! Istina je da ces se prvi dan malo tresti i znojit al i taj dio prode! I u uputstvima ti sve lijepo pise, samo polako i bez pretjeranog straha! Ja sam se isto pikala sa benfolom al od 150, jednu su mi pred kraj dali od 225

• Wonderland19
    08. Lipanj 2018. 19:50

Meni je poslije punkcije taman bio vikend al ja nisam imala neke bolove... na dan transfera nisam radila, sutra dan sam najnormalnije isla na poso.
    Al u svakom slucaju poslije punkcije trebas izbjegavati vece fizicke napore! Ako se na poslu ne mozes prilagoditi svakako imas pravo na bolovanje! 

Korina2010
    08. Lipanj 2018. 20:13

Wonderland19

Meni je poslije punkcije taman bio vikend al ja nisam imala neke bolove… na dan transfera nisam radila, sutra dan sam najnormalnije isla na poso.
    Al u svakom slucaju poslije punkcije trebas izbjegavati vece fizicke napore! Ako se na poslu ne mozes prilagoditi svakako imas pravo na bolovanje!

Wonderland19,

Ja se ISKRENO nadam da neće biti subota jer tada baš moram raditi i to fizički i neću nikako moći ostati na bolovanju. Ostale dane mi i nije tako važno...tj. mogu biti na bolovanju iako sam mislila uzeti godišnji odmor. Uh, jedva čekam da sve to prođe. To konstantno razmišljanje o budućem slijedu događaja i računanje datuma i dana u tjednu kad će me koja situacija zadesiti me baš živcira  Non stop sam na nekim iglama  Ali zato "mašem repom" svaki puta kada pročitam neki vaš novi post ovdje jer imam feeling da ste i vi na iglama, bilo da se radi o čekanju bete ili novog postupka... U svakom slučaju, lakše je kad imaš nekoga s kime možeš podijeliti misli. 

Jedva čekam da dobijem menstruaciju. Dođe mi da sama sa sobom otvorim kladionicu koji će to datum biti (ciklusi mi variraju od 25 do 28)!  Jer onda barem otprilike znam kada bi mogla biti punkcija (cca 10. do 12. dan) i nadati se da neće biti subota. 

• Klaus_zg
    08. Lipanj 2018. 20:15

Eto meni su rekli da mogu slobodno ići Radit i ja sam išla.
    Punkcija je bas bila zeznuta i bolna... To su i sestre i doktorica komentirale. 
    Ja sam mislila da će mi maternica i jajnici izletio iz mene koja bol je bila!!
    I danas kad sam im to rekla i za posao koji radim su poludile...
    Sad mene muci dal mi zbog svega toga i tih bolova tjelo bude odbacilo transfer...,
    Bas sam žalosna i u brizi zbog toga... 😔😔😔😔

Klaus

• Wonderland19
    08. Lipanj 2018. 20:21

Svi smo na iglama, u nekim trenutcima doslovno 😂😂
    I meni su u bolnici rekli da mogu sve najnormalnije... al bolovanje ti otvara tvoj ginekolog, i imas pravo bit do rezultata bete ako si u ivf postupku! Naravno nitko ga nece ponuditi, moras sama traziti!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.