Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Korina2010
    08. Lipanj 2018. 21:19

Gonal

Korina2010

Gonal

Norules

Njaknjak zao mi je,sad si par dana odtuguj,napravi plan za dalje kad dodes k sebi,i odi po svoje smrzlice ako ih imas
    Gonal drago mi je radi toliko smrzlica al kako to tako brzo fet,sta ne bi on trebao bit u novom ciklusu,znam da si nedavno imala punkciju ako se varam

du1988

Gonal kako su smrznuli? Po dva na jedan stap ili svakog posebno? Koliko vracate?

Sorry, tek sam sad skuzila da sam napisala iduci tjedan umjesto iduci ciklus😂
    Du1988 smrznuli su po dva na jedan stap. Moja zivotna zelja su blizanci pa nam se mozda posreci☺
    Gonal,
    zanima me to sa zamrzavanjem embrija… Postoji li neki drugi razlog vraćanja dva smrzlića istovremeno osim želje za blizancima? Je li veća šansa da se jedan primi ako su dva unutra? Ne znam jesam li se dobro izrazilaHtjela sam reći…je li možda veća šansa ići svakih nekoliko mjeseci na transfer jednog po jednog smrzlića?
    Jedino što i tada kada samo ideš na transfere moraš pratiti kada je ovulacija zbog debljine endometrija je li tako…?

A cuj, kod svakog je individualno i zavisi hoce li ostat jedan embrij il obadva. Mi smo u samom startu rekli da hocemo da mi vrate dva. A ti sama mozes kod embriologice odlucit kako ces vracat i zamrzavat. To je prvenstveno vasa odluka. U prvom postupku smo zaplanirali vratiti dvije pa nam je do transfera ostala samo jedna blastica i nije bilo uspjesno. Samnom u sobi su sad bile dvije cure i objema su vracene dvije blastice, jedna nosi blizance a druga deckica.
    Po mom mislim da je veca sansa vracanja po dva smrzlica neg jedan, al opet to je samo moje misljenje mozda se netko nece slozit s tim.

Gonal,

mislim da imaš pravo da je veća šansa vraćanja po dva smrzlića. Ima tu neke logike. Pogotovo zato što jako često ispadne da se vrate dva, a samo jedan nastavi s razvojem. Ja vjerujem da bi taj koji je stao s razvojem i u slučaju da je bio vraćen sam i dalje stao s razvojem. Dakle, glasam za vraćanje dva embrija :) Za sada. Valjda neću promijeniti mišljenje, sklona sam tome :) 

• Klaus_zg
    08. Lipanj 2018. 21:40

Malo sam napuhnuta...normalno mokrim puno  pijem.ne smeta mi hrana i nije mi muka niti imam glavobolju vise me vuče da spavam samo ali prsa me bole.mslo teze sam stolicu obavila zbog naprezanja.
    Dole osjećam sad dok ležim lagani pritisak...
    Ako slučajno imam hiper da li to znaci da onda ništa od transfera????

Klaus

• Gonal
    08. Lipanj 2018. 22:09

Klaus_zg

Malo sam napuhnuta…normalno mokrim puno pijem.ne smeta mi hrana i nije mi muka niti imam glavobolju vise me vuče da spavam samo ali prsa me bole.mslo teze sam stolicu obavila zbog naprezanja.
    Dole osjećam sad dok ležim lagani pritisak…

Meni je odgodjen transfer za iduci ciklus..

https://lb1f.lilypie.com/VzS3p1.png

• Blackie30
    09. Lipanj 2018. 08:57

Klaus_zg

Malo sam napuhnuta…normalno mokrim puno pijem.ne smeta mi hrana i nije mi muka niti imam glavobolju vise me vuče da spavam samo ali prsa me bole.mslo teze sam stolicu obavila zbog naprezanja.
    Dole osjećam sad dok ležim lagani pritisak…

Vjeruj mi neka odgode tako je bolje 

Grizli
    09. Lipanj 2018. 12:10

Cure jel imala koja osjecaj ko da je stalno mokra dole. Ja sam vec 2 dnevna uloska promjenila i stalno imam taj osjecaj. Jel moguce to od progesterona?

• Kengurica
    09. Lipanj 2018. 12:11

Fuckas transfer, moja prijateljica je skoro zuvot izgubila zbog hipera. Sta ti znaci mjesec dana prije ili kasnije imati transfer kad cijena moze biti tako velika.

• Klaus_zg
    09. Lipanj 2018. 15:29

O moj boze!!!! Nadam se da sve bude ok...
    Bolovi su jako mali sad...i ful ležim i pijem abnormalno tako da mi je bolje da se preselim u wc jer stalno mokrim...
    Totalno mirujem...

Klaus

09. Lipanj 2018. 15:39

Hm...zakljucujem po ovom da je to kod hipera stvarno individualno i nema veze s brojem stanica..
    Ja sam 3 puta imala po 13-14 stanica i ni blizu hipera nisam bila...
    Valjda sam bar u tom imala srece..
    Znam da su cure pisale da je isosport dobar za hiper..puuno piti ,paziti omjer unosa tekucine i  mokrenja (da bude podjednak) te leeezati da ne dodje do torzije jajnika...
    Sretno

waithing

Lolla_
    09. Lipanj 2018. 17:43

Grizli, Vodica je do progesterona vjerojatno 
    Sto se hipera tiče- kod svakoga ovisi, o stupnju, o stanicama, jajnicima... svemu- doktori savjetuju kako i sto je najbolje. 
    Ako se mogu spremiti stanice, vjerojatno je bolje. Mislim da ako ima lošijih koji nisu za spremanje, a hiper je početni, mogu probati u dogovoru i sl. 
    Isto tako jedan ili dva- nama je rečeno ako budu dvije da bi jednu spremili, a jednu vratili, ako bude vise da se pogleda stanje jajnika.  

Diana30
    09. Lipanj 2018. 22:09

njaknjak

Danas mi je 12.dnt…poklekla sam i vadila betu. 1,2

Hej draga, zao mi je isplaci se bit ce ti lakše,ja sam tako tj dan kad sam vadila betu isplakala dušu i stvarno mi je bilo teško ali evo danas sam malo bolje idemo dalje, dtugi put ce biti.drzi se zelim ti puno sreće za drugi put. .ljubim tee

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
    Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.