Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Srećica@
    07. Lipanj 2018. 19:08

du1988

Vidjela sam jos ranije da si imala 4 trudnoce, zao mi je sto se nisu odrzale i oprosti ako zadirem, ali jesu li otkrili razlog zasto je tako? Dodjes do odredjenog tjedna ili?

Ja sam imala 2 spontana,vanmateričnu i sad ET neuspjeli. Sve je ok osim jajovoda začepljenih ali to ionako nije bitno za IVF... drugog razloga nema..

07. Lipanj 2018. 19:13

Korina2010

Norules

Korina2010

…jako mi je žao kad pročitam da neka od vas nije uspjela ostvariti trudnoću… Nema tu utjehe. Samo vrijeme liječi takve rane.

Da vas pitam…postoji li na ovom forumu profil od ljudi unutar kojega se može pročitati koja je dijagnoza, kakvi su bili postupci oplodnje, uspjesi i neuspjesi? Zanima me to jer ne znam kako u najkraćem mogućem roku upoznati vas aktivne članice foruma da vidim s čim se točno borite ili ste se već izborile.

Mozes ti jedino napisati svoju dijagnozu i muza pa ti neka curka mozda pomogne ako je imala slicnu situaciju sta je sve prosla i dat ti neki savjet ako treba

Norules,
    napisala sam dijagnozu nekoliko postova ranije, ali mogu ponoviti :)
    Kod mene sve OK, a dragi ima "tešku oligoastenozoospermiju". Kolike su šanse da se neka stanica oplodi u stimuliranom postupku? Bili smo na prirodnom i stanica se nije oplodila (ICSI metoda) iako je stanica bila zrela.

Aha,sorry ne stignem sve procitati,nemoj da te obeshrabri taj jedan pokusaj,u stimuliranom ipak imate vece sanse radi veceg broja stanica,pa mora se bar jedna oplodit,treba tu i malo srece,evo moja prijateljica zatrudnila,muz joj isto ima dosta los nalaz,s njom sve ok i uspjelo, tako da samo pozitivno pogotovo kad krenete u postupak,a ovaj ostavi iza sebe

Grizli
    07. Lipanj 2018. 19:32

du1988

Vidjela sam jos ranije da si imala 4 trudnoce, zao mi je sto se nisu odrzale i oprosti ako zadirem, ali jesu li otkrili razlog zasto je tako? Dodjes do odredjenog tjedna ili?

Za sad nista nije potvrdjeno kao razlog kod mene. Pevi put sam imala spontani nakon nesrece,nisam ni znala da sam trudna dok na hitnoj pisam pocela krvariti al ond aje vec bilo kasno.Zato me nakon 2. koji je bio u 6tt nisu niti uzeli odmah u obradu nikakvu jer kao to je normalno.Onda 3.put sam dogurala do 6tt, al opet pocela lagano rozo krvariti i zvala u TA ma to je normalno, dok tokom noci nisam bas jako pocela krvariti i dobila abnormalne bolove.Onda su mi napravili sve pretrage meni.Nasli da sam heterozikot na PAI-1, al to je kao skroz mala trombofilija i obicno ne uvijetuje spontane vec npr jaka krvarenja na porodu.Onda 4.put nisam znala da sam trudna imala normalno mengu, bez simptoma nista dok nisam u 7tt zapravo pocela krvariti a kako mi je bilo to zapravo 3.krvarenje u mjesec dana skuzila sam sto se dogadja i otisla odmah na hitnu al vec je bilo kasno.Onda je i muz radio pretrage pa je njegov spermio ispao jako jako los i njihova je pretpostavka da moze biti da smo svaki put imali nesrecu da se js oplodila bas sa losim spermijem. To je to od saznanja u pravilu vecina koje sam pitala sa misljenje su rekli da kod nas se uzrok bas i nezna. Zato sam sad imala icsi da taj dio kao se iskljuci ako se opet dogodi pobacaj.

du1988
    07. Lipanj 2018. 19:40

Znaci ispada da je svaki put bila kromosomska greska pa da je priroda odradila svoje?! Bas grozno da si to sve prosla i od srca ti zelim da napokon imas uspjesnu trudnocu! Uvijek se razalostim kad vidim kako doktori uzimaju "pod normalno" 3-4 pobacaja, ali valjda i oni otupe nakon svega sto prodju, ne znam...

url=https://lilypie.com]

Srećica@
    07. Lipanj 2018. 20:00

Ajoooj pitanje nije bilo za meneee sorry😶

du1988
    07. Lipanj 2018. 20:04

Srećica@

Ma Srecic@ svako pitanje moze biti za svaku od nas kad smo u istom sosu...sve smo prosle slicne stvari! Kad ces raditi betu? Jesi na bolovanju ili?

Srećica@
    07. Lipanj 2018. 20:20

du1988

Srećica@

Ma Srecic@ svako pitanje moze biti za svaku od nas kad smo u istom sosu…sve smo prosle slicne stvari! Kad ces raditi betu? Jesi na bolovanju ili?

Na bolovanju sam,mislim da je tako bolje. Ici cu vaditi onaj petak iza a srijedu ili cetvrtak testić. 

du1988
    07. Lipanj 2018. 20:21

Srećica@

du1988

Srećica@

Ma Srecic@ svako pitanje moze biti za svaku od nas kad smo u istom sosu…sve smo prosle slicne stvari! Kad ces raditi betu? Jesi na bolovanju ili?

Na bolovanju sam,mislim da je tako bolje. Ici cu vaditi onaj petak iza a srijedu ili cetvrtak testić.

Drzim 🤞 da i produzis bolovanje 😊

Grizli
    07. Lipanj 2018. 20:28

Du da tako ispada. Cak sam to misljenje dobila i od nekuh kao vrhunskih strucnjaka pa valjda onda ne grijesni i ovi na kbc. Gle luda sreca ocito. Valjda ce jednom se dogoditi i nama cudo. A zasto si ti isla na mpo? 
    Srecica drzim 🤞 da bude plusic. Ja mislim da cu ja isto neki testi probat tamo srijedu/cetvrtak to ce biti taman 11-12dnt, a betu cu vidit da vadim onda u petak ili mozda samo betu odem izvaditi.Vidit cu kako se budem osjecala.

• Cvjetic
    07. Lipanj 2018. 20:30

Korina2010

Cvjetic

Korina2010

Grizli

Ciao Korina, ja sam isto u Rijeci. Moj muz ima asthenozoospermiu i oligo i hypo - dakle spori su, malo ih je, i malog volumena. Zadnji nalaz mu je bio kad je davao uzorak za na ivf/icsi pokretljivost svega 3%, al je ipak doslo do oplodnje js. Tako da mislim da nije sve stvar spermija nego malo i srece i kvalitete js.isto u prirodnom ciklusu i imala sam ET prije 5 dana tako da sad cekam betu.Dal ti imas jos kakvih dijagnoza ili je kod teb sve ok? Za stimulirani ce ti cure morat pomoc jer ja nemam iskustva.Cak i ako mi ne uspije ovaj postupak u planu je isti za slijedeci ciklus. Sto se pukcije tuce to moze varirat su mi rekli ovisi o velicini folikula, homonima progesteron i estradiol to ne mozes odrediti bas tocno.Ja sam imala punkciju 12.dc a ciklusi su mi 28-30dana. Za bolji uspjeh mozes procitat par stranuca unazad forumasica Truskawka je napisala o akupunkturi, ja idem na nju paralelno sa postupkom i za sad mogu rec da je pozitivno dijelovala na nas.a kazu da pospjesuje postupak ivf ca za 60% vise od uobicajenog uspjeha.A ta cura je napisala super iskustvo sto je njenom muzu pomoglo. Sretno ti i da sto prije bude uspjeha.

Draga Grizli,

kod mene je sve uredu, mislim da je za sada samo on s dijagnozom. Bila sam pročitala to za akupunkturu, ali ne znam gdje to idete? Baš tu u Rijeci netko radi to? Mogla bih otići, ali tek na jesen ako sada ne uspijemo. To ideš samo ti ili i muž ide?

Drago mi je da je tebi uspjela oplodnja jajne stanice! :) Neka bude plusić! :)

Pozz Korina2010,ja idem u Rijeku i sljedeci tjedan idem na kozultacije i prije ovog postupka cu krenut na akupunturu.ako te zanima i ako ti treba nesto pitaj.

Cvjetic,
    Išla bi i ja na akupunkturu, ali neću sada jer realno nemam vremena, radim svaki dan i vikendom pa mi je jako teško uskladiti sve što mora biti usklađeno… Ako sada ne uspije postupak, negdje u 9. mjesecu ću krenuti na bockanje :). Samo ćeš mi reći kod koga da odem i koja je cijena.

Kad budem isla javit cu ti sve😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI