Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Srećica@
    07. Lipanj 2018. 18:21

du1988

Cure, zao mi je! Drzite se i doci ce i vase vrijeme! Meni je nakon biokemijske trudnoce poslije svjezeg transfera odmah iduci FET bio dobitni! Samo hrabro dalje ❤️❤️

Ja sam imala FET nakon neuspjelog ET pa da te pitam jesi osjetila što prvih dana? Meni je danas 3 dnt znam da je rano ali pitam.. netko kaze da nista ne osjeti čak 2-3 tjedna netko odmah osjeti... ja ama baš ništa.

Korina2010
    07. Lipanj 2018. 18:21

Norules

Korina2010

…jako mi je žao kad pročitam da neka od vas nije uspjela ostvariti trudnoću… Nema tu utjehe. Samo vrijeme liječi takve rane.

Da vas pitam…postoji li na ovom forumu profil od ljudi unutar kojega se može pročitati koja je dijagnoza, kakvi su bili postupci oplodnje, uspjesi i neuspjesi? Zanima me to jer ne znam kako u najkraćem mogućem roku upoznati vas aktivne članice foruma da vidim s čim se točno borite ili ste se već izborile.

Mozes ti jedino napisati svoju dijagnozu i muza pa ti neka curka mozda pomogne ako je imala slicnu situaciju sta je sve prosla i dat ti neki savjet ako treba

Norules,
    napisala sam dijagnozu nekoliko postova ranije, ali mogu ponoviti :)
    Kod mene sve OK, a dragi ima "tešku oligoastenozoospermiju". Kolike su šanse da se neka stanica oplodi u stimuliranom postupku? Bili smo na prirodnom i stanica se nije oplodila (ICSI metoda) iako je stanica bila zrela.

du1988
    07. Lipanj 2018. 18:26

Srećica@

du1988

Cure, zao mi je! Drzite se i doci ce i vase vrijeme! Meni je nakon biokemijske trudnoce poslije svjezeg transfera odmah iduci FET bio dobitni! Samo hrabro dalje ❤️❤️

Ja sam imala FET nakon neuspjelog ET pa da te pitam jesi osjetila što prvih dana? Meni je danas 3 dnt znam da je rano ali pitam.. netko kaze da nista ne osjeti čak 2-3 tjedna netko odmah osjeti… ja ama baš ništa.

Ja sam osjetila probadanja ali ne od samog pocetka...mozda tamo od 5.dana nakon transfera pa do bete. Nekako sam osjecala da je drugacije nego prvi put, ne mogu to opisati. Ali to sto nemas nikakvih simptoma ne mora znaciti nista, pogotovo nakon FET-a kad tijelo nije nasopano hornonima! Drzim fige da i tebi bude dobitni!

url=https://lilypie.com]

Srećica@
    07. Lipanj 2018. 18:30

du1988

Srećica@

du1988

Ja sam imala FET nakon neuspjelog ET pa da te pitam jesi osjetila što prvih dana? Meni je danas 3 dnt znam da je rano ali pitam.. netko kaze da nista ne osjeti čak 2-3 tjedna netko odmah osjeti… ja ama baš ništa.

Ja sam osjetila probadanja ali ne od samog pocetka…mozda tamo od 5.dana nakon transfera pa do bete. Nekako sam osjecala da je drugacije nego prvi put, ne mogu to opisati. Ali to sto nemas nikakvih simptoma ne mora znaciti nista, pogotovo nakon FET-a kad tijelo nije nasopano hornonima! Drzim fige da i tebi bude dobitni!

Hvala ti,ali mene lovi panika dok nista ne osjetim. Danas me jedino malo bolio trbuh kao pred M i malo leđa pa prestalo.

Grizli
    07. Lipanj 2018. 18:54

Truskawka da radi mi neke tocke za bubrege jer po toj nekoj teoriji od tog dr oni su odgovorini za plodnost ta neka regija bubrega i najbolje je primat terapiju od 17-19 jer onda su bubrezi najaktivniji navodno. Jetru,slezenu i zeludac mi "cisti" jer je meni od duphastona bio poremecaj gadni hormona, a i imam obiteljsku anamnezu bolesti tih organa ma mozda i zato. Neku tocku na peti znam da je rekla da je za uterus je ta neka na dlanu i neka na stopalu. To za smirenje mi je sad prvi put radila jer je skuzila cim sam dosla da sam napeta. Ta neka na trbuhu tocka kao je za prokrvljenost maternice, al ja imam pai-1 i povecanu mogucnost krvarenja zbog toga pa nije htjela riskirat za punkciju. Ma gle sto god da radi dobro mi je. Ako treba ko kaktus cu hodat sva izbodena samo da nesto pomogne. Skuzila sam da ima drugacije pristupe ovisno o dijanozi i potrebi i psihičkom stanju pacjenta. 
    Du meni je danas 5.dan i cijelo vrijeme imam kao blage elektrosokove dole, ili tako nekako nesto izmedju grca i kao da zapecka. Nisam imala nikakvu stimulaciju osim stoperice i sad progesteron. A sad da li je drukcije je, al ja sam ostala 4 put trudna i svaki put sam se osjecala drukcije i imala drukcije simptome.

du1988
    07. Lipanj 2018. 19:04

Zato kazem...nisam znala sto ocekivati jer nisam primila cak ni stopericu, a nisam se puno ni opterecivala. Nekako sam se nadala da bi moglo upaliti, ali sam bila i spremna da krenemo sve ispocetka ako ne bude. Uzela sam bolovanje za razliku od proslog puta i bila totalno rasterecena. Cak smo i otputovali na Korculu par dana maknut se od svega i tamo sam i napravila test 10.dnt. 

du1988
    07. Lipanj 2018. 19:05

Vidjela sam jos ranije da si imala 4 trudnoce, zao mi je sto se nisu odrzale i oprosti ako zadirem, ali jesu li otkrili razlog zasto je tako? Dodjes do odredjenog tjedna ili?

Srećica@
    07. Lipanj 2018. 19:08

du1988

Vidjela sam jos ranije da si imala 4 trudnoce, zao mi je sto se nisu odrzale i oprosti ako zadirem, ali jesu li otkrili razlog zasto je tako? Dodjes do odredjenog tjedna ili?

Ja sam imala 2 spontana,vanmateričnu i sad ET neuspjeli. Sve je ok osim jajovoda začepljenih ali to ionako nije bitno za IVF... drugog razloga nema..

07. Lipanj 2018. 19:13

Korina2010

Norules

Korina2010

…jako mi je žao kad pročitam da neka od vas nije uspjela ostvariti trudnoću… Nema tu utjehe. Samo vrijeme liječi takve rane.

Da vas pitam…postoji li na ovom forumu profil od ljudi unutar kojega se može pročitati koja je dijagnoza, kakvi su bili postupci oplodnje, uspjesi i neuspjesi? Zanima me to jer ne znam kako u najkraćem mogućem roku upoznati vas aktivne članice foruma da vidim s čim se točno borite ili ste se već izborile.

Mozes ti jedino napisati svoju dijagnozu i muza pa ti neka curka mozda pomogne ako je imala slicnu situaciju sta je sve prosla i dat ti neki savjet ako treba

Norules,
    napisala sam dijagnozu nekoliko postova ranije, ali mogu ponoviti :)
    Kod mene sve OK, a dragi ima "tešku oligoastenozoospermiju". Kolike su šanse da se neka stanica oplodi u stimuliranom postupku? Bili smo na prirodnom i stanica se nije oplodila (ICSI metoda) iako je stanica bila zrela.

Aha,sorry ne stignem sve procitati,nemoj da te obeshrabri taj jedan pokusaj,u stimuliranom ipak imate vece sanse radi veceg broja stanica,pa mora se bar jedna oplodit,treba tu i malo srece,evo moja prijateljica zatrudnila,muz joj isto ima dosta los nalaz,s njom sve ok i uspjelo, tako da samo pozitivno pogotovo kad krenete u postupak,a ovaj ostavi iza sebe

Grizli
    07. Lipanj 2018. 19:32

du1988

Za sad nista nije potvrdjeno kao razlog kod mene. Pevi put sam imala spontani nakon nesrece,nisam ni znala da sam trudna dok na hitnoj pisam pocela krvariti al ond aje vec bilo kasno.Zato me nakon 2. koji je bio u 6tt nisu niti uzeli odmah u obradu nikakvu jer kao to je normalno.Onda 3.put sam dogurala do 6tt, al opet pocela lagano rozo krvariti i zvala u TA ma to je normalno, dok tokom noci nisam bas jako pocela krvariti i dobila abnormalne bolove.Onda su mi napravili sve pretrage meni.Nasli da sam heterozikot na PAI-1, al to je kao skroz mala trombofilija i obicno ne uvijetuje spontane vec npr jaka krvarenja na porodu.Onda 4.put nisam znala da sam trudna imala normalno mengu, bez simptoma nista dok nisam u 7tt zapravo pocela krvariti a kako mi je bilo to zapravo 3.krvarenje u mjesec dana skuzila sam sto se dogadja i otisla odmah na hitnu al vec je bilo kasno.Onda je i muz radio pretrage pa je njegov spermio ispao jako jako los i njihova je pretpostavka da moze biti da smo svaki put imali nesrecu da se js oplodila bas sa losim spermijem. To je to od saznanja u pravilu vecina koje sam pitala sa misljenje su rekli da kod nas se uzrok bas i nezna. Zato sam sad imala icsi da taj dio kao se iskljuci ako se opet dogodi pobacaj.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.