Gonal bas mi je zao da te i ovo zakacilo, drzi se!
Curke kako uspijete izvesti stavljanje vaginaleta na poslu?! Koliko bi bilo dobro da se poslije ostane sjedit? I jel pazite da je tocan vremenski razmak?
Mi smo jucer vratili jednu malu mrvu i ja sluzbeno upisujem u cekalice 😊
Jeeej cekala sam kada ces se javiti... jeste ostale smrznuli? Vaginalete? Imas upalu ili?
Gonal bas mi je drago da si se javila.sto da ti kazem drzi se i cuvaj. Bitno da te sad dovedu u redu i da se oporavis.
Njaknjak mislim da se 12 dan vec beta treba vidit iz krvi. Meni su kucni testovi uvijek bili pozitivni vec 12 dan od o. Koji si sad dan? Ja imam neke simptome slicne tebi al nema pojma vise sto da mislim. A i ne opterecujem se previse jer onda samo se uplasim. Nocas oko 4 sam se probudila i imala dosta jaku bol dole u trbuhu kao samo u jednoj tocki.Tocno tamo di sam par dana imala pritisak. Malo me uplasilo al nadam se da ipak nije nista lose i stavila sam si u glavu da je to sve tako zbog tog progesterona sto uzimam.
Da, ostale su na kraju 3 smrznute! 😊 ma dobila sam jos progesterona u vaginaletama 🙈
Pozdrav drage djevojke! :)
Čitam vas, ali tek sada pišem... Utješite me malo da će sve biti OK :)
Dakle, moja priča je ovakva... Dragi ima dijagnozu "teška oligostenozoospermia". Morfilogija je također jako loša. Bila sam prošli ciklus na prirodnom IVF/ICSI, imali smo zrelu stanicu, ali se stanica nije oplodila i nisam ni došla do transfera.
Mijesto: KBC Rijeka. Godine: 34 ja, 42 on.
Ovaj ciklus (čekam da dođe menga) idem na stimulirani postupak. Imam nekoliko pitanja.
1. Koji dan ciklusa će (otprilike) biti punkcija ako uzmemo u obzir da je u prirodnom postupku (bez bilo kakvih lijekova) punkcija bila na 11. dan ciklusa. Ciklusi mi traju cca 26/27 dana;
2. Kolika je šansa za oplodnju stanica ako je njemu dijagnoza nepromijenjena? Ako se nije oplodila ona jedna stanica sa naizgled zdravim spermićem, imam feeling da će i sada embriologica uzeti njih nekoliko naizgled zdravih, a oni su zapravo nepodobni za oplodnju :(
3. Vidim da ste dosta aktivne na forumu pa bih voljela znati koliko vas ima s istom ili sličnom dijagnozom kod partnera i koliko stimuliranih postupaka ste prošle za ostvarenje trudnoće?
4. Koliki razmak vam je bio između svakog stimuliranog postupka?
Hvala na odgovorima! :)
Ciao Korina, ja sam isto u Rijeci. Moj muz ima asthenozoospermiu i oligo i hypo - dakle spori su, malo ih je, i malog volumena. Zadnji nalaz mu je bio kad je davao uzorak za na ivf/icsi pokretljivost svega 3%, al je ipak doslo do oplodnje js. Tako da mislim da nije sve stvar spermija nego malo i srece i kvalitete js.isto u prirodnom ciklusu i imala sam ET prije 5 dana tako da sad cekam betu.Dal ti imas jos kakvih dijagnoza ili je kod teb sve ok? Za stimulirani ce ti cure morat pomoc jer ja nemam iskustva.Cak i ako mi ne uspije ovaj postupak u planu je isti za slijedeci ciklus. Sto se pukcije tuce to moze varirat su mi rekli ovisi o velicini folikula, homonima progesteron i estradiol to ne mozes odrediti bas tocno.Ja sam imala punkciju 12.dc a ciklusi su mi 28-30dana. Za bolji uspjeh mozes procitat par stranuca unazad forumasica Truskawka je napisala o akupunkturi, ja idem na nju paralelno sa postupkom i za sad mogu rec da je pozitivno dijelovala na nas.a kazu da pospjesuje postupak ivf ca za 60% vise od uobicajenog uspjeha.A ta cura je napisala super iskustvo sto je njenom muzu pomoglo. Sretno ti i da sto prije bude uspjeha.
Da, ostale su na kraju 3 smrznute! 😊 ma dobila sam jos progesterona u vaginaletama 🙈
Joj super bas mi je drago ... drzim 🤞🤞🤞
Pozdrav drage djevojke! :)
Čitam vas, ali tek sada pišem… Utješite me malo da će sve biti OK :)
Dakle, moja priča je ovakva… Dragi ima dijagnozu "teška oligostenozoospermia". Morfilogija je također jako loša. Bila sam prošli ciklus na prirodnom IVF/ICSI, imali smo zrelu stanicu, ali se stanica nije oplodila i nisam ni došla do transfera.
Mijesto: KBC Rijeka. Godine: 34 ja, 42 on.
Ovaj ciklus (čekam da dođe menga) idem na stimulirani postupak.Imam nekoliko pitanja.
1. Koji dan ciklusa će (otprilike) biti punkcija ako uzmemo u obzir da je u prirodnom postupku (bez bilo kakvih lijekova) punkcija bila na 11. dan ciklusa. Ciklusi mi traju cca 26/27 dana;
2. Kolika je šansa za oplodnju stanica ako je njemu dijagnoza nepromijenjena? Ako se nije oplodila ona jedna stanica sa naizgled zdravim spermićem, imam feeling da će i sada embriologica uzeti njih nekoliko naizgled zdravih, a oni su zapravo nepodobni za oplodnju :(
3. Vidim da ste dosta aktivne na forumu pa bih voljela znati koliko vas ima s istom ili sličnom dijagnozom kod partnera i koliko stimuliranihpostupaka ste prošle za ostvarenje trudnoće?
4. Koliki razmak vam je bio između svakog stimuliranog postupka?
Hvala na odgovorima! :)
Sto se tice diagnoze ne brini radit ce vam onda ICSI oplodit ce stanicu sa najboljim... mozda samo ovaj put stanica nije bila dovoljno zrela... nemoj ocajavati... tesko je mi te razumijemo... bitno je da se ne predajemo i da mi ucinimo sve sto je u nasoj moci a ostalo je sve onako kako je predodredeno i kako onaj gore odluci... i ja se vodim time.. sekiram se naravno i razmisljam skroz... ali isto tako znam da sudbinu promijeniti ne mogu... kada bude suđeno biti ce 😊 ja sam sad bila u prvom stimuliranom.. sretno ti i puno strpljenja ti zelim 🤞🤞
Gonal bas mi je drago da si se javila.sto da ti kazem drzi se i cuvaj. Bitno da te sad dovedu u redu i da se oporavis.
Njaknjak mislim da se 12 dan vec beta treba vidit iz krvi. Meni su kucni testovi uvijek bili pozitivni vec 12 dan od o. Koji si sad dan? Ja imam neke simptome slicne tebi al nema pojma vise sto da mislim. A i ne opterecujem se previse jer onda samo se uplasim. Nocas oko 4 sam se probudila i imala dosta jaku bol dole u trbuhu kao samo u jednoj tocki.Tocno tamo di sam par dana imala pritisak. Malo me uplasilo al nadam se da ipak nije nista lose i stavila sam si u glavu da je to sve tako zbog tog progesterona sto uzimam.
Danas mi je 11.dan. Danas cekamo vijesti od Didi28
Ciao Korina, ja sam isto u Rijeci. Moj muz ima asthenozoospermiu i oligo i hypo - dakle spori su, malo ih je, i malog volumena. Zadnji nalaz mu je bio kad je davao uzorak za na ivf/icsi pokretljivost svega 3%, al je ipak doslo do oplodnje js. Tako da mislim da nije sve stvar spermija nego malo i srece i kvalitete js.isto u prirodnom ciklusu i imala sam ET prije 5 dana tako da sad cekam betu.Dal ti imas jos kakvih dijagnoza ili je kod teb sve ok? Za stimulirani ce ti cure morat pomoc jer ja nemam iskustva.Cak i ako mi ne uspije ovaj postupak u planu je isti za slijedeci ciklus. Sto se pukcije tuce to moze varirat su mi rekli ovisi o velicini folikula, homonima progesteron i estradiol to ne mozes odrediti bas tocno.Ja sam imala punkciju 12.dc a ciklusi su mi 28-30dana. Za bolji uspjeh mozes procitat par stranuca unazad forumasica Truskawka je napisala o akupunkturi, ja idem na nju paralelno sa postupkom i za sad mogu rec da je pozitivno dijelovala na nas.a kazu da pospjesuje postupak ivf ca za 60% vise od uobicajenog uspjeha.A ta cura je napisala super iskustvo sto je njenom muzu pomoglo. Sretno ti i da sto prije bude uspjeha.
Draga Grizli,
kod mene je sve uredu, mislim da je za sada samo on s dijagnozom. Bila sam pročitala to za akupunkturu, ali ne znam gdje to idete? Baš tu u Rijeci netko radi to? Mogla bih otići, ali tek na jesen ako sada ne uspijemo. To ideš samo ti ili i muž ide?
Drago mi je da je tebi uspjela oplodnja jajne stanice! :) Neka bude plusić! :)
onda zapravo imas veliku sansu uspjeti zanijeti samo treba malo strpljenja. ja sam iz istre pa idem tu malo dalje od mene kod jedne doktorice. Mislim da u Ri imas svakako veci izbor, ako ne ko sta sam vec jednoj curi rekla pitaj svog dr opce prakse sigurno zna nekoga. raspitaj se malo, vrijedi vjeruj mi. ja sam bas smirena od toga i do sad su mi svi nalazi bili super, hormini super, js kvalitetna, oplodila se super, razvila, endometrij bio taman zadebljao na dan ET. Ja sam uz to pila Inofolic 20-tak dana prije 1. folikulometrije, odnosno tu 1 kutiju koja je sa 20 vrećica. iako nemam pcos super je za kvalitetu jajne stanice. muz nije isao nazalost ova dr jos uvijek ne radi protokol za musku plodnost, al mi je obecala da ce kroz 2-3 mjeseca prouciti pa ako nam ne uspije da ce i njega krenut bockat, al od Truske muz je isao i rekla je da su mu nalazi bili odlicni nakon toga. moj je pio sve one neke viatmine, prehrana... bla bla... nakon toga 3 mjeseca nalaz jos gori. hvala na dobrim zeljama, nada uvijek umire posljednja.
onda zapravo imas veliku sansu uspjeti zanijeti samo treba malo strpljenja. ja sam iz istre pa idem tu malo dalje od mene kod jedne doktorice. Mislim da u Ri imas svakako veci izbor, ako ne ko sta sam vec jednoj curi rekla pitaj svog dr opce prakse sigurno zna nekoga. raspitaj se malo, vrijedi vjeruj mi. ja sam bas smirena od toga i do sad su mi svi nalazi bili super, hormini super, js kvalitetna, oplodila se super, razvila, endometrij bio taman zadebljao na dan ET. Ja sam uz to pila Inofolic 20-tak dana prije 1. folikulometrije, odnosno tu 1 kutiju koja je sa 20 vrećica. iako nemam pcos super je za kvalitetu jajne stanice. muz nije isao nazalost ova dr jos uvijek ne radi protokol za musku plodnost, al mi je obecala da ce kroz 2-3 mjeseca prouciti pa ako nam ne uspije da ce i njega krenut bockat, al od Truske muz je isao i rekla je da su mu nalazi bili odlicni nakon toga. moj je pio sve one neke viatmine, prehrana… bla bla… nakon toga 3 mjeseca nalaz jos gori. hvala na dobrim zeljama, nada uvijek umire posljednja.
Draga reci mi gdi te pika za plodnost? Mene i muza je pikao na isto mjesto ispod pupka dva prsta u sredini i jos dva prsta ispod druga iglica i to je to..nema se tu sta proucavati..reci joj nek ga tak pika..znaci samo dvije iglice i ono sto je redovno za smirenje i otvaranje cijelog tjela na ruci.
❤N i V💙
Sortiraj odgovore
Najstariji