Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    11. Travanj 2018. 19:33

Rayna

Kengurica

Rayna, ja sam pitala ako ne uspije prirodni ivf koliko do sljedeceg i kaze 2 mj. Ipak se bocka jajnik. Mozda nakon inseminacije mozes i sljedeci mjesec. Ne razmisljaj ako ne ispije, uspjet ce. Koliko se sjecam ti si i mlada.

Ja jesam, 31 godina a muž 36. Vidjet cu kako cu reagirati na klomifen i hocu li reagirati. Rekla je doktorica da moze biti jedna jajna stanica a moze biti vise. Ako bude vise onda ce biti van tjelesna oplodnja… Ko ce ga znati.
    puno sam čitala stranica i sve mi se pomiješalo u glavi. jesi li ti na inseminaciji ili ivf?

Ja sam imala 3 inseminacije,jednom samo 2 folikula s klomifenom,al sam ga pila od 5dc ako krenes ranije 3dc moze se napravit koji folikul vise,a posto si za inseminaciju vecinom se krece od 5dc,ja sam ga pila 4 mj za redom s time da je 4.put bio prirodni ivf i nije uspjelo,al svi smo drugaciji tako da se nadam da ce tebi uspjet iz prve

Diana30
    11. Travanj 2018. 21:08

Suncica135

Didi28

Suncica135

Didi28

Hvala vam cure,dr.me pitala sto cemo inseminacija ili drugo . nisam ni sama pametna prosla sam 2inseminacije koje su bile bez uspjeha. Da probamo mozda ivf.prirodni? Rekla mi je da ona vjeruje da ce uspjeti i da nam samo malkice fali da upali samo kad ja tako zarko zelim jos jednu bebicu toliko je dugo ocekujemo i ova godina je nasa ja vjerujem u to..pusa zeneei

Ja sam isto kao i ti prošla dvije neuspješne insemenacije (uzrok neplodnosti: endometrioza, anovulacijski ciklusi, athenoteratozoospermija). U to doba puno sam čitala strane medicinske članke o insemenaciji jer u drugim državama imaju druagčiji protokol, npr. u SAD-u šalju samo zdrave partnere na insemenaciju. Nakon svega toga, odlučila sam da mi je dosta bacanja novca i vremena i rekla sam doktoru da želim krenuti u postupak simuliranog ivf i da ne želim više insemenacije. Po mom mišljenju, nema smisla prirodni ivf jer ionako prolaziš sve etape tog postupka (simulaciju, punkciju, transfer) samo je razlika što piješ Klomifen i ne daješ si injekcije. Uspješnost simuliranog postupka je puno veća od prirodnog, zašto sama sebi ne dati najbolje šanse?
    Injekcije nisu ništa strašno (brzo postanu dio tvoje dnevne rutine), punkcija zaista ne boli toliko, a sam dan transfera je nešto najljepše
    Nakon prvog IVF postupka ostala sam trudna, prije toga nikada nisam vidjela dvije crtice na testu!
    Ja sam ti napisala svoje mišljenje, odnosno kako sam ja razmišljala kad sam imala tvoj problem i nadam se da će ti pomoći.
    Želim ti puno sreće i
    Ufff što sam se razvezala…sorry!

Hehee nek si se ti razvezala pomazes draga i puno ti hvala,moj suprug ima dosta abnormalnih spermija tako da neznam nepise nista kohakoja je vrsta dali je i to astenoterato ili nesto drugo,

Probaj poboljšati mužu nalaz s dodacima prehrani. Mužu mi je nakon mjesec dana korištenja tableta Fertil Up i L-Cariten spermiogram unormalio. Bojali smo se da je stvar genetike jer su spermiji imali uglavnom deformaciju glave, ali ispalo je da mu samo fali neki vitamin koji su tablete pokrile

Ma pije profertil tablete i dodatno cink.sutra idemo ovavit pretrage pa me bas zanima kakav ce mu biti nalaz..

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
    Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️

• Suncica135
    11. Travanj 2018. 21:38

Didi28 madam se da ces se sutra ugodno iznenaditi . Javi rezultate!

• Rayna
    11. Travanj 2018. 22:13

Kengurica

Ja sam IVF. Mi nismo imali inseminacije jer mi trebamo punkciju testisa. Muzeve godine ti nemaju veze i 36 je za njih mlado, ne brini. Moguce da ces imati vise jajnih stanica pa ipak bude zeljeni IVF. Nemoj otpisivati nista unaprijed i ne sikiraj se. Koliki ti je AMH? Ako je visi ja vjerujem da ces na klomifenu dobiti koju vise jajnu stanicu.

sve nalaze sto sam vadila su po školski..e sad, nije mi priznala moje spolne hormone sam vadila kod sebe u bolnici prije mjesec dana tako da sam ponedjeljak vadila na VV. Nadam se da te svi hormoni biti u redu jer na mom nalazu i je bio u redu i prolaktin,lh,e2,testosteron,fah,tsh...
    kad bi vi trebali obaviti punkciju testisa? 

• Rayna
    11. Travanj 2018. 22:20

Miwe

Rayna

Kengurica

Rayna, ja sam pitala ako ne uspije prirodni ivf koliko do sljedeceg i kaze 2 mj. Ipak se bocka jajnik. Mozda nakon inseminacije mozes i sljedeci mjesec. Ne razmisljaj ako ne ispije, uspjet ce. Koliko se sjecam ti si i mlada.

Ja jesam, 31 godina a muž 36. Vidjet cu kako cu reagirati na klomifen i hocu li reagirati. Rekla je doktorica da moze biti jedna jajna stanica a moze biti vise. Ako bude vise onda ce biti van tjelesna oplodnja… Ko ce ga znati.
    puno sam čitala stranica i sve mi se pomiješalo u glavi. jesi li ti na inseminaciji ili ivf?

Ja sam imala 3 inseminacije,jednom samo 2 folikula s klomifenom,al sam ga pila od 5dc ako krenes ranije 3dc moze se napravit koji folikul vise,a posto si za inseminaciju vecinom se krece od 5dc,ja sam ga pila 4 mj za redom s time da je 4.put bio prirodni ivf i nije uspjelo,al svi smo drugaciji tako da se nadam da ce tebi uspjet iz prve

Meni je rekla da dođem 3 dan ciklusa, vjerojatno cu taj dan poceti i piti klomifen. Da li kad se krene sa klomifenom da li se ide na folikulometriju?

• Kengurica
    11. Travanj 2018. 22:49

Radili smo punkciju i moju i njegovu isti dan. Imali transfer jednog embrija koji nije bio nesto pa sad za dva tjedna beta. 

• Hana12volim
    11. Travanj 2018. 23:28

Drage moje zenice ! Imam toliko pitanja ...nemam bas  puno informacija vezano za ivf. . Bila sam na 1konzultacije u Petrovoj. . Obavila sve pretrage. i sta sada ?dali je netko voljan da mi malo objasni kako dalje? Imamo spermiogram koji nismo radili u Petrovoj dali oni priznaju taj nalaz ili moramo to kod njih obaviti?? 

12. Travanj 2018. 00:22

Rayna

Miwe

Rayna

Kengurica

Meni je rekla da dođem 3 dan ciklusa, vjerojatno cu taj dan poceti i piti klomifen. Da li kad se krene sa klomifenom da li se ide na folikulometriju?

Folikulometrija ti je obavezna pogotovo za inseminaciju, krene se obicno od 8dc

• Rayna
    12. Travanj 2018. 07:22

Hana12volim

Drage moje zenice ! Imam toliko pitanja …nemam bas puno informacija vezano za ivf. . Bila sam na 1konzultacije u Petrovoj. . Obavila sve pretrage. i sta sada ?dali je netko voljan da mi malo objasni kako dalje? Imamo spermiogram koji nismo radili u Petrovoj dali oni priznaju taj nalaz ili moramo to kod njih obaviti??

Na VV nepriznaju spermiogram od drugih bolnica vac samo svoj, uglavnom pogledaju i taj ali se obavezno radi nalaz kod njih i onda naprave dijagnozu na temelju oba dva. Jer nijedan spermiogram nije isti... Tako je nama doktorica objasnila.
    mozda je na Petrovoj drugacije ali javit ce se netko od cura koje idu tamo. Ja znam kakva je procedura na Vuku 
    sretno ☺ 

darliv
    12. Travanj 2018. 07:40

Hana12volim

Drage moje zenice ! Imam toliko pitanja …nemam bas puno informacija vezano za ivf. . Bila sam na 1konzultacije u Petrovoj. . Obavila sve pretrage. i sta sada ?dali je netko voljan da mi malo objasni kako dalje? Imamo spermiogram koji nismo radili u Petrovoj dali oni priznaju taj nalaz ili moramo to kod njih obaviti??

Mi smo isto nedavno bili na prvim konzultacijama u Petrovoj, morala sam obaviti jos dodatno hsg i malo sniziti tsh i evo sljedeci tjedan kad ponovit nalaz krvi se javljam mailom dalje za dogovor. Spermiogram su nam priznali iz druge bolnice, a s obzirom da smo jucer utvrdili da su jajovodi prohodni pokusat cemo prvo s inseminacijom jer su nam svi nalazi dobri i nema konkretnog problema. 
    Ako te jos sto zanima... Uglavnom nisam jos dosla do ivf, ali mislim da ti kazu da dođeš 3. dan ciklusa po lijekove, pa ti nakon nekoliko dana krecu folikulometrije da ustanove kako ti se razvijaju jajne stanice, zatim ides na punkciju kad su dovoljno sazrijele, a partner taj dan ostavlja uzorak sperme kako bi oplodili tvoje punktirane js i one se dalje dijele kod njih u laboratoriju i vracaju ti se nazad u određenom stadiju razvoja... Ako sam negdje pogrijesila neka me netko ispravi, a ako to vec sve znas onda sam ti bila malo dosadna jer nisam shvatila sto te tocno zanima 😂 uglavnom sretno, nadam se da ces sto prije doci do zeljenog cilja 😚

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.