Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    truskawka
    11. Travanj 2018. 08:06

Nova sreca

Lutke da vas pitam koje su vec bile u postupku dali se pod antibiotikom smije ici na postupak ivf?Vadila sam umnjak i upalila mi se rana pa mi je da antibiotik da pijem.a sutra bi tribala pocet sa pikanjem ako dobijem vjesticu

Pa ako vec pijes antibiotik onda bi taman trebala zavrsiti s njim kad budes isla na postupak. Najbolje da pitas dr dal se moze tako, a ako ne onda prekini par dana prije postupka piti da ti se tjelo ocisti od njega i pitak da li uopce smijes trositi i pikice i antibiotik. Sretno 😉

❤N i V💙

truskawka
    11. Travanj 2018. 08:09

Didi28

Hvala vam cure,dr.me pitala sto cemo inseminacija ili drugo . nisam ni sama pametna prosla sam 2inseminacije koje su bile bez uspjeha. Da probamo mozda ivf.prirodni? Rekla mi je da ona vjeruje da ce uspjeti i da nam samo malkice fali da upali samo kad ja tako zarko zelim jos jednu bebicu toliko je dugo ocekujemo i ova godina je nasa ja vjerujem u to..pusa zeneei

Mene su pripremali za insemenaciju i onda smo se u toku pripreme opredjelili za ivf jer sam imala jako puno folikula i dr me nije htio pustiti na insemenaciju. I mislim da je to bila ispravna odluka jer je urodilo plodom 😍  odluka je na tebi, ja preporucam da ipak probas sa ivf ako ti se nudi opcija. Kako bilo, sretno ti bilo 😘

❤N i V💙

• Wonderland19
    11. Travanj 2018. 08:25

Kad se obicno pocinje pikanje za ivf? Mene je strah! 🙈

Diana30
    11. Travanj 2018. 08:33

truskawka

Didi28

Hvala vam cure,dr.me pitala sto cemo inseminacija ili drugo . nisam ni sama pametna prosla sam 2inseminacije koje su bile bez uspjeha. Da probamo mozda ivf.prirodni? Rekla mi je da ona vjeruje da ce uspjeti i da nam samo malkice fali da upali samo kad ja tako zarko zelim jos jednu bebicu toliko je dugo ocekujemo i ova godina je nasa ja vjerujem u to..pusa zeneei

Mene su pripremali za insemenaciju i onda smo se u toku pripreme opredjelili za ivf jer sam imala jako puno folikula i dr me nije htio pustiti na insemenaciju. I mislim da je to bila ispravna odluka jer je urodilo plodom 😍 odluka je na tebi, ja preporucam da ipak probas sa ivf ako ti se nudi opcija. Kako bilo, sretno ti bilo 😘

Da i ja mislim da najbolje da probamo ivf neznam sta me ceka,to pikanje,pa punkcija.ja sam s klomifenom najvise dobila 2folikula i na kraju mi ostane 1taj vodeći.znaci vi ste od prve uspjeli?a vasa dijagnoza jel sve ok ili imate neki problem,

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
    Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️

Diana30
    11. Travanj 2018. 08:35

Wonderland19

I menee zanima. Jel to prvi put ides? Sretno draga....

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
    Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️

malimaj
    11. Travanj 2018. 08:38

Wonderland19

Ovisi o trajanju tvog ciklusa ali obično 2 ili 3 dan od početka. Neki mpo doktori takoder uzimaju u obzir i vrijeme kada viještica stigne. Pikaš se svaki dan između 17 i 19 sati. Ne treba te biti strah. Prvi put bude malo čudno. Ja sam se osjećla kao neki narkić kojem užasno fali fix. Kasnije kada se ufuraš bude sve ok. Ako si slučajno nećeš moći dati sama iz straha ili xy razloga pitaj muža ili nekog drugog da te piknu. Ako imaš kombinaciju dva lijeka jedan daješ s jedne strane u visibi pupka udaljeno od pupka cca 2 do 5 cm a drugi s druge strane. Sutradan mjenjaš pozicije. Prvi daješ na mjesto gdje si prethodni dan piknula drugi, a drugi gdje si piknula prvi. Neke igle znaju biti tupaste pa malo teže probijaju kožu. Isto tako od nekih ljekova ti se zna pojaviti crvenilo na mjestu uboda i svrabež kao da te komarac upiknuo ali to je normalna pojava. Ja sam nakon svakog pikanja ostala ležati barem 15 min. Nije neki veliki bauk. Samo polako i opušteno. I da, prije pikanja izvadi si lijekove 10 do 15 min prije da postignu sobnu temperaturu, onda manje peku
     Držim fige.... 😘👌👍

• Suncica135
    11. Travanj 2018. 09:00

Didi28

Ja sam isto kao i ti prošla dvije neuspješne insemenacije (uzrok neplodnosti: endometrioza, anovulacijski ciklusi, athenoteratozoospermija). U to doba puno sam čitala strane medicinske članke o insemenaciji jer u drugim državama imaju druagčiji protokol, npr. u SAD-u šalju samo zdrave partnere na insemenaciju. Nakon svega toga, odlučila sam da mi je dosta bacanja novca i vremena i rekla sam doktoru da želim krenuti u postupak simuliranog ivf i da ne želim više insemenacije. Po mom mišljenju, nema smisla prirodni ivf jer ionako prolaziš sve etape tog postupka (simulaciju, punkciju, transfer) samo je razlika što piješ Klomifen i ne daješ si injekcije. Uspješnost simuliranog postupka je puno veća od prirodnog, zašto sama sebi ne dati najbolje šanse?
    Injekcije nisu ništa strašno (brzo postanu dio tvoje dnevne rutine), punkcija zaista ne boli toliko, a sam dan transfera je nešto najljepše 
    Nakon prvog IVF postupka ostala sam trudna, prije toga nikada nisam vidjela dvije crtice na testu!
    Ja sam ti napisala svoje mišljenje, odnosno kako sam ja razmišljala kad sam imala tvoj problem i nadam se da će ti pomoći.
    Želim ti puno sreće i 
    Ufff što sam se razvezala...sorry!

• Rayna
    11. Travanj 2018. 09:18

cure, jel ima kakva šansa da se inseminacija radi bez HSG-a? Trebala sam ici u petak na propuhivanje i sad saznam da magnetska u Požegi trenutno ne radi,u osijeku se uopće neradi a sl.brod lista od nekoliko mjeseci. Da li rade na Vuku mooooozda bez propuhivanja?

truskawka
    11. Travanj 2018. 09:25

Didi potpisujem sve sto je Suncica napisala. Takoder predlazem da ides na simulirani ivf bas zato da sama sebi pruzis sto vece sanse. Ja sam svoje sve opisala prije par postova bas jucer ili prekjucer. Ukratko isto endometrioza i policisticni i muzeva sperma koma..ali eto nakon svega sto smo prosli i prvi puta otisli na ikakav postupak i urodio je plodom 😍

Wonderland i  Didi sto se tice pikica to stvarno nije nikakav problem. Prvi puta mi je bilo malkice cudno, ali sestra mi je sve objasnila sta i kako i vrlo jednostavno je bilo. Ja sam se piknula i onda mi je muz utisnuo tekucinu i sve super. Sretno vam 😘😘

❤N i V💙

truskawka
    11. Travanj 2018. 09:43

Rayna

cure, jel ima kakva šansa da se inseminacija radi bez HSG-a? Trebala sam ici u petak na propuhivanje i sad saznam da magnetska u Požegi trenutno ne radi,u osijeku se uopće neradi a sl.brod lista od nekoliko mjeseci. Da li rade na Vuku mooooozda bez propuhivanja?

Mislim da ti je propuhivanje vrlo bitno kod insemenacije jer ako jajnici nisu prohodni onda jajasce nece doci do maternice i nece biti oplodeno..razmisli o opciji simuliranog ivf-a, bas mo pisali o tome. Sretno 😘

❤N i V💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.