Pozdrav zene! Pretpostavljam da ovdje ima koja sa slicnim problemima. Radimo na bebi 2,5 godine, imala 4 rana spontana, moji nalazi svi uredni osim PAI-1, muzu ranije 2 spermiograma asthenozoospermia i nismo imali pravo na mpo. Treci spermio nakon fertil-up man i l-caritine + totalna promjena nacina zivota u 4 mjeseca rezlutat uzasan spermio gori nego ikad prije oligoasthenozoospermia i hypospermia. Dal ima koja da joj partner ima takav nalaz i da su odobrili MPO vam? Ako da koju metodu i koliko ste cekale na pocetak postupka? Hvala
Rayna. ..Hvala ti puno draga!!😍 ...nadam se da ce se uskoro javiti netko iz Petrove !
Pozdrav zene! Pretpostavljam da ovdje ima koja sa slicnim problemima. Radimo na bebi 2,5 godine, imala 4 rana spontana, moji nalazi svi uredni osim PAI-1, muzu ranije 2 spermiograma asthenozoospermia i nismo imali pravo na mpo. Treci spermio nakon fertil-up man i l-caritine + totalna promjena nacina zivota u 4 mjeseca rezlutat uzasan spermio gori nego ikad prije oligoasthenozoospermia i hypospermia. Dal ima koja da joj partner ima takav nalaz i da su odobrili MPO vam? Ako da koju metodu i koliko ste cekale na pocetak postupka? Hvala
Žao mi je što se rezultat pogoršao. Međutim, takvi problemi su jako česti, ako se ne varam to je smanjen broj spermija i loša pokretnost. To ne bi trebao biti problem za MPO postupak jer postoji i ICSI metoda kod koje pokretnost nije važan faktor.
Drage moje zenice ! Imam toliko pitanja …nemam bas puno informacija vezano za ivf. . Bila sam na 1konzultacije u Petrovoj. . Obavila sve pretrage. i sta sada ?dali je netko voljan da mi malo objasni kako dalje? Imamo spermiogram koji nismo radili u Petrovoj dali oni priznaju taj nalaz ili moramo to kod njih obaviti??
Mi smo isto nedavno bili na prvim konzultacijama u Petrovoj, morala sam obaviti jos dodatno hsg i malo sniziti tsh i evo sljedeci tjedan kad ponovit nalaz krvi se javljam mailom dalje za dogovor. Spermiogram su nam priznali iz druge bolnice, a s obzirom da smo jucer utvrdili da su jajovodi prohodni pokusat cemo prvo s inseminacijom jer su nam svi nalazi dobri i nema konkretnog problema.
Ako te jos sto zanima… Uglavnom nisam jos dosla do ivf, ali mislim da ti kazu da dođeš 3. dan ciklusa po lijekove, pa ti nakon nekoliko dana krecu folikulometrije da ustanove kako ti se razvijaju jajne stanice, zatim ides na punkciju kad su dovoljno sazrijele, a partner taj dan ostavlja uzorak sperme kako bi oplodili tvoje punktirane js i one se dalje dijele kod njih u laboratoriju i vracaju ti se nazad u određenom stadiju razvoja… Ako sam negdje pogrijesila neka me netko ispravi, a ako to vec sve znas onda sam ti bila malo dosadna jer nisam shvatila sto te tocno zanima 😂 uglavnom sretno, nadam se da ces sto prije doci do zeljenog cilja 😚
Hvala puno si mi pomogla!! 😘😍
Drage moje zenice ! Imam toliko pitanja …nemam bas puno informacija vezano za ivf. . Bila sam na 1konzultacije u Petrovoj. . Obavila sve pretrage. i sta sada ?dali je netko voljan da mi malo objasni kako dalje? Imamo spermiogram koji nismo radili u Petrovoj dali oni priznaju taj nalaz ili moramo to kod njih obaviti??
Mi smo isto nedavno bili na prvim konzultacijama u Petrovoj, morala sam obaviti jos dodatno hsg i malo sniziti tsh i evo sljedeci tjedan kad ponovit nalaz krvi se javljam mailom dalje za dogovor. Spermiogram su nam priznali iz druge bolnice, a s obzirom da smo jucer utvrdili da su jajovodi prohodni pokusat cemo prvo s inseminacijom jer su nam svi nalazi dobri i nema konkretnog problema.
Ako te jos sto zanima… Uglavnom nisam jos dosla do ivf, ali mislim da ti kazu da dođeš 3. dan ciklusa po lijekove, pa ti nakon nekoliko dana krecu folikulometrije da ustanove kako ti se razvijaju jajne stanice, zatim ides na punkciju kad su dovoljno sazrijele, a partner taj dan ostavlja uzorak sperme kako bi oplodili tvoje punktirane js i one se dalje dijele kod njih u laboratoriju i vracaju ti se nazad u određenom stadiju razvoja… Ako sam negdje pogrijesila neka me netko ispravi, a ako to vec sve znas onda sam ti bila malo dosadna jer nisam shvatila sto te tocno zanima 😂 uglavnom sretno, nadam se da ces sto prije doci do zeljenog cilja 😚
Hvala puno si mi pomogla!! 😘😍
Ništa od toga sto si mi napisala nisam znala.. . Zato ti puno hvala na trudu!!
Grizli inzistiraj za uputnicu za humanu reprodukciju. Ne moa to biti samo za potpomognutu, mogu tamo mozda ustanoviti zasto imas ponavljajuce spontane. Ja mislim da ti sad nakon 4 puta mozes i traziti uputnicu za kariograme i ako tvoj ginic ne zna sta jos onda svakako ce znati onaj s humane reprodukcije. Za to cak bih se usudila preporuciti dr. Vrcic iz Petrove. Da ne gubis vrijeme ak ti nije preskupo odi kod njega privatno na konzultacije pa vidi kak ce ti sjesti i vec tamo ce ti on reci koje uputnice da trazis. A za spermio ne ocajavaj, on je promjenjiv. Za tri mi se nadam da ce biti bolji. Muz moze dotad traziti uputnicu dr opce prakse i urologu da mu se napravi obrada. Mozda ima varikokelu npr., a to bez ultrazvuka necete otkriti. S tim spermiogramom neka odmah trazi uputnicu dr. opce prakse jer cete termin cekati. Rebro dr. Hauptman suradjuje s Petrovom bas oko neplodnosti. Privatno dosta ljudi preporuca Dr.Kapun.
Joj kako ja pisem. Trebalo je pisati, ne mora samo potpomognuta biti razlog otici specijalistu. I ovo niže, za tri mjeseca možda spermiogram već bude bolji. Urologu ce vas slati sigurno pa da ubrzate proces neka muž odmah trazi uputnice.
Hvala na odgoborima cure. Bili smo vec na humanoj, doduse pripadamo kbc rijeka jer nam je zg predaleko. Odradila ja sve stitnjacu,spolne hormone, torch, preglede maternice i jajnika valjda 1000 puta, kariogram, briseve, papa test to ni ne brojim, urin, krv, trombofiju sve parametre. Muz spermio 3 puta, urologa, spolne hormone, hormone stitnjace, kariogram isto, urin, krv... Ne zbam dal sam sto izostavila, uglavnom sve obavljeno al nam prva 2 puta nisu odobrili nikakav postupak mpo niti ista pametno preporucili osim da pokusavamo prirodno ako nalazi ostanu takvi i ne dodje do trudnoce u roku 12 mj da se javimo ili ako imam jos koji spontani u roku 6 mjeseci. No sad su dosli njegovi nalazi losiji - spori, smanjen broj, smanjena kolicina ukupna, broj progresivnih sami 2% tako da bas los spermio je ovaj put. Valjda ce nam preporuciti stogod pametno jer ne znam vise sto od lijekova i terapija nismo probali. Vitamini, minerali, l-caritine, andol 100, duphastone, trakice lh od nedavno pokusavam kao da smo 100% sigurni da je O bila, svakakve gluposti na kraju nista ne pomaze.
Da i jos da spomenem konzultacije sa svim tim nalazima u poliklinici podobnik i lučinger + misljenje dr. Poljaka iz Splita svi su zakljucili da nema jasnog uzroka spontanih, i kao da bi mogli u neki od postupaka.
Zasto nemate pravo na MPO?
4 spontana zahtjeva malo opsezniju obradu...
Sortiraj odgovore
Najstariji