Zaboravila sam napisati da su mi prije akupunkture uz endometriozu na lijevom jajniku diagnosticirali policisticni desni jajnik..odem danas na uzv i kaze mi dr da nemam ni jednu cistu 🤓🤓
Oprosti ako ti budem glupo.zvucala ali te akupunkture i stvari slicne tomu da pomazu nebi toliko parova hodalo oko doktora i na umjetne oplodnje.Za mene su te stvari cisto pranje mozga ljudima.Ako ti doktor nemoze pomoci nece ni akupuntura.Tvom muzu i tebi je ocito pomogao profertil a ne akupunktura.I ja imam endometriozu a muz los spermiogram i ivf je uspio iz prve.
I jos nesto..ne znam sta je doktor napravio akupunkturi ako se samo i iskljucivo doktori mogu skolovati za akupunkturu..to nisu vracare ili vjestice ili ne znam sta ne..nego doktori..
Slažem se u potpunosti. Akupunktura je medicina koju obavljaju licencirani doktori jer u krivim rukama može biti jako opasna. To nije vjera...
Ja sam mislila otici na akupunkturu da mi ovaj ivf nije uspio samo me bilo strah jer treba naci nekoga tko jako dobro zna sto radi, a u Splitu ima samo jedan.
I jos nesto..ne znam sta je doktor napravio akupunkturi ako se samo i iskljucivo doktori mogu skolovati za akupunkturu..to nisu vracare ili vjestice ili ne znam sta ne..nego doktori.
Slažem se u potpunosti. Akupunktura je medicina koju obavljaju licencirani doktori jer u krivim rukama može biti jako opasna. To nije vjera…
Ja sam mislila otici na akupunkturu da mi ovaj ivf nije uspio samo me bilo strah jer treba naci nekoga tko jako dobro zna sto radi, a u Splitu ima samo jedan.
Upravo tako. Hvala sto me razumijes. Vjeruj mi preporucam ti iz bilo kojeg razloga koji imas i mislis da bi bilo dobro ici odi samo se dobro raspitaj kod koga ces. Da si u Zg preporucila bih ti jednog doktora koji je predobar i nije jako skup. Meni samo to sto vise ne moram trositi ljekove i sto mogu funkcionirati normalno znaci vise od svega. Pod zadnje od ponedjeljka do srijede ili cetvrtka svaki tjedan ja nisam mogla na posao. Mozes zamisliti kako me je bilo sram svaki ponedjeljak javiti da ne mogu doci opet radi glupe migrene. A muzu mi je izljecio sinuse i reflux iz zeluca. Sto opet ni jedna tableta ne moze potpuno rjesiti. I ako moram birati akupunktura ili tablete radije biram akupunkturu jer zeludac mi je valjda toliko slab od 18 godina sopanja tabletama da me poceo boliti cak i kad jedem laganu hranu..u svakom slucaju nemas sta izgubiti, a mozes jako puno toga dobroga dobiti. Nekad se slucajnim ubodom rijese problemi za koje nisi ni znala. Tako da je to moja topla preporuka svima koji iole razmisljaju kao ja. Znaci nije niti vjera niti vradzbine niti nista drugo doli medicine. To mogu raditi samo doktori medicine i nitko drugi. Ja bi rekla da je to jedna grana medicine isto kao sto su se neki opredjelili za ginekologiju neki za uhogrlonos neki za ovo neki za ono tako su se i oni opredjelili za homeopatiju i akupunkturu. Jos jednom hvala sto me razumijes i oprosti na dugom postu. 😗
❤N i V💙
Ja znam 4 cure kojima je uspjela inseminacija, ne obeshrabruj se. Ako budete u IVF i imate ‘visak’ embrija onda se oni zamezavaju. Do 5 godina mogu tako stajati na Vuku besplatno. Ne mozete ih uzeti van niti se smiju unistiti. Iza 5 godina ako ih jos zelite cuvati placate, ali meni nije odgovoreno sto ako ne zelim. Mislim da je to siva zona. Ne opterecuj se sad time. Ako dobijes vise od 12 jajnih stanica u ciklusu po nasem zakonu u oplodnju ide max 12. Ostale mogu smrznuti, ali jajne stanice lose prezivljavaju odmrzavanje. Kod nas i nije ucestalo dobiti vise od 12.
hvala na odgovoru. nadam se da cu biti u onih 19% postosto uspije inseminacija 😀
rekla mi sestra da cu morati kupiti klomifen pa cu dobiti povrat novca sljedeci put. Neznam ni otprilike kolika je cijena klomifena?
Ja znam 4 cure kojima je uspjela inseminacija, ne obeshrabruj se. Ako budete u IVF i imate ‘visak’ embrija onda se oni zamezavaju. Do 5 godina mogu tako stajati na Vuku besplatno. Ne mozete ih uzeti van niti se smiju unistiti. Iza 5 godina ako ih jos zelite cuvati placate, ali meni nije odgovoreno sto ako ne zelim. Mislim da je to siva zona. Ne opterecuj se sad time. Ako dobijes vise od 12 jajnih stanica u ciklusu po nasem zakonu u oplodnju ide max 12. Ostale mogu smrznuti, ali jajne stanice lose prezivljavaju odmrzavanje. Kod nas i nije ucestalo dobiti vise od 12.
hvala na odgovoru. nadam se da cu biti u onih 19% postosto uspije inseminacija 😀
rekla mi sestra da cu morati kupiti klomifen pa cu dobiti povrat novca sljedeci put. Neznam ni otprilike kolika je cijena klomifena?
Oko 80tak kuna. Dobiti ces bijeli recept od njih na odjelu s kojim odes u bilo koju ljekarnu i kupis ga.
I jos nesto..ne znam sta je doktor napravio akupunkturi ako se samo i iskljucivo doktori mogu skolovati za akupunkturu..to nisu vracare ili vjestice ili ne znam sta ne..nego doktori.
Slažem se u potpunosti. Akupunktura je medicina koju obavljaju licencirani doktori jer u krivim rukama može biti jako opasna. To nije vjera…
Upravo tako. Hvala sto me razumijes. Vjeruj mi preporucam ti iz bilo kojeg razloga koji imas i mislis da bi bilo dobro ici odi samo se dobro raspitaj kod koga ces. Da si u Zg preporucila bih ti jednog doktora koji je predobar i nije jako skup. Meni samo to sto vise ne moram trositi ljekove i sto mogu funkcionirati normalno znaci vise od svega. Pod zadnje od ponedjeljka do srijede ili cetvrtka svaki tjedan ja nisam mogla na posao. Mozes zamisliti kako me je bilo sram svaki ponedjeljak javiti da ne mogu doci opet radi glupe migrene. A muzu mi je izljecio sinuse i reflux iz zeluca. Sto opet ni jedna tableta ne moze potpuno rjesiti. I ako moram birati akupunktura ili tablete radije biram akupunkturu jer zeludac mi je valjda toliko slab od 18 godina sopanja tabletama da me poceo boliti cak i kad jedem laganu hranu..u svakom slucaju nemas sta izgubiti, a mozes jako puno toga dobroga dobiti. Nekad se slucajnim ubodom rijese problemi za koje nisi ni znala. Tako da je to moja topla preporuka svima koji iole razmisljaju kao ja. Znaci nije niti vjera niti vradzbine niti nista drugo doli medicine. To mogu raditi samo doktori medicine i nitko drugi. Ja bi rekla da je to jedna grana medicine isto kao sto su se neki opredjelili za ginekologiju neki za uhogrlonos neki za ovo neki za ono tako su se i oni opredjelili za homeopatiju i akupunkturu. Jos jednom hvala sto me razumijes i oprosti na dugom postu. 😗
Ja bih definitivno pokušala s akupunkturom nakon trudnoće ako mi se ne unormalne menstruacije. Ne želim cijeli život piti tablete za to. Kad mi se poveća policističnost jajnika od anovulacijskih ciklusa hormoni mi podivljaju i znam imat migrene po 3 puta tjedno, užas! Kad se sjetim koliko sam imala neprospavanih noći s kantom ispred sebe jer ne znam kad cu povracati od boli...
Zanima me koliko se placaju terapije (bar u Zagrebu) i koliko se cesto treba ići? 😚
Hana12volim, malo si zaguglaj oko veceg LH od FSH. To zna upucivati na sindrom policisticnih jajnika, ali trebas jos neke parametre imati zadovoljenje za postaviti takvu dijagnozu.
Ja bih definitivno pokušala s akupunkturom nakon trudnoće ako mi se ne unormalne menstruacije. Ne želim cijeli život piti tablete za to. Kad mi se poveća policističnost jajnika od anovulacijskih ciklusa hormoni mi podivljaju i znam imat migrene po 3 puta tjedno, užas! Kad se sjetim koliko sam imala neprospavanih noći s kantom ispred sebe jer ne znam kad cu povracati od boli…
Zanima me koliko se placaju terapije (bar u Zagrebu) i koliko se cesto treba ići? 😚
Uh znam jako dobro taj osjecaj..4 dana u tjednu, svaki tjedan..3 dana se jedva uspijem oporaviti i onda opet..uff..ali srecom vise ne..nisam imala migrenu vec 2 mj od kad sam zavrsila tretman. Sto se tice terapija- kod kronicnih bolesti (a to je sve sto imas duze od 3 mj) preporuca se uzeti 10 tretmana te ponoviti jos koji tretman nakon nekog vremena ukoliko je potrebno, a u vecini slucajeva 10 tretmana je sasvim dovoljno. Cak i ako ne spada u kronicne ja bih preporucila 10 tretmana svakako. Tretmani se odraduju svaki drugi dan ili kako se dogovoris sa dr, ali u pravilu svaki drugi dan je najbolje. Ja ti u Zg mogu preporuciti dr Roman Jelusic koji je izuzetno prijateljski nastrojen, uvijek nasmijan i obozava svoje pacijente. Prvi puta kad dodes je 300 kn nakon toga je do 6 tretmana 200 kn, a ako uzmes 10 tretmana onda imas popust i na kraju te ispadne da za 10 ukupno tretmana platis 1.800 kn sto bi onda bilo samo 180 kn po tretmanu te nakon toga uvijek imas tu cijenu ako moras ponovo. Tako je kod njega, ne znam za druge. Eto ako trebas ikakvih jos info slobodno pitaj drage volje cu ti pomoci. Ja sam bila ooocaaaajnaaa u vezi svojih migrena prvenstveno i rekla sam da cu sve napraviti sto god mi se ponudi da ih se rjesim. I eto jesam. Mama mi kaze da ona 25 godina nije imala migrene nakon akupunkture, a i ostali s kojima sam pricala isto kazu da min 20 god nemaju migrene. Takoder je dobro ici i ako imas jako stresan posao ili bilo sto sto ti treba. Odi na stranicu od dr Jelusica tamo imas dosta toga napisanog, a i mozes zatraziti savjet. Definitivno pomaze i kod plodnosti jer ako se kod mene ne moze tocno dokazati barem kod mog muza moze koji je prije profertila imao spermiogram 23posto zivih, sa profertilom 36, a nakon akupunkture vise od 70posto zivih..ako to nije dokaz ne znam sto je..sasvim slucajno mu je pomogao i kod refluxa, zato kazem da se neke stvari mogu slucajno izljeciti za koje mozda ni ne maris previse. Uff..opet sam se razvezala..sorry 😅😄😘
❤N i V💙
truskawka hvala ti na informacijama i savjetima! Morat cu se rasputati ima li jos netko u Splitu tko se s tim bavi jer mi Zagreb nije usput. Bar jos 9 mjeseci necu imati problema s plodnosti i migrenama, a onda nakon toga sve ispočetka...😒
truskawkahvala ti na informacijama i savjetima! Morat cu se rasputati ima li jos netko u Splitu tko se s tim bavi jer mi Zagreb nije usput. Bar jos 9 mjeseci necu imati problema s plodnosti i migrenama, a onda nakon toga sve ispočetka…😒
A mozda ti se nakon poroda sve popravi..kako bilo dobro se raspitaj prije nego odes negdje, ja sam imala srece pa sam piknula prstom u med 😀 u svakom slucaju se tipkamo jos o novostima u trudnoci..meni jucer bilo uzasno mucno ujutro, danas malo manje 😅
❤N i V💙
Sortiraj odgovore
Najstariji