Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Majadila
    01. Prosinac 2015. 23:13

Da, to rjesavas s hzzom, ne s burzom. Pogledaj na sluzbene stranice od hzzo-a za informacije o nezaposlenim majkama.

Tyna24
    02. Prosinac 2015. 09:50

burza nema veze s tom naknadom... to isplačuje hzzo,moraš se im javiti kad rodiš u roku 30 dana..ne moraš se prijaviti na burzu...

ivanche2
    07. Prosinac 2015. 15:31

Cure ima li koja možda iskustva sa mjenjanjem prezimena pred kraj trudnoće? Ja sam na policiji sve izmjenila, samo čekam da šef promjeni u hzzou i hzmou da odem po papire za porodiljni kod doktora. Ali njegov knjigovođa kaže da je to obavio, a tamo kažu da sam pod starim prezimenom. 
    Sad ne znam hoće li se što desiti ako otvorim porodiljni na djevojačko prezime a ono se u međuvremenu promjeni? Hoću morat ponovo kod ginekologa da mi da porodiljni na muževo prezime? Ili to oni moraju sami izmjeniti?

..Great things take time...

ivanche2
    07. Prosinac 2015. 15:31

Cure ima li koja možda iskustva sa mjenjanjem prezimena pred kraj trudnoće? Ja sam na policiji sve izmjenila, samo čekam da šef promjeni u hzzou i hzmou da odem po papire za porodiljni kod doktora. Ali njegov knjigovođa kaže da je to obavio, a tamo kažu da sam pod starim prezimenom. 
    Sad ne znam hoće li se što desiti ako otvorim porodiljni na djevojačko prezime a ono se u međuvremenu promjeni? Hoću morat ponovo kod ginekologa da mi da porodiljni na muževo prezime? Ili to oni moraju sami izmjeniti?

..Great things take time...

• Sara2704
    08. Prosinac 2015. 13:17

Pozdrav,
    imam problem!
    Trenutno sam na komplikacijama koje moram zatvoriti 45 dana prije poroda  tj. 27.12..
    Obzirom da sam počela raditi 12.1. ove godine fali mi tih 17 dana da napunim godinu dana 
    neprekidnog staža! Da nisam na komplikacijama tj. da radim točno 12.1. bih napunila tu godinu.
    Ako netko zna, da li se mogu prije 27.12. vratiti na posao i otići na porodiljni dopust 12.1. te ostvariti pravo na punu plaću. Ovako bih imala pravo na 1600kn mjesečno i gubim skoro 4000kn mjesečno!!!
    Da li je tko imao slično iskustvo? Svaki savjet mi je zlata vrijedan!
    Unaprijed zahvaljujem!

Ninachh12
    08. Prosinac 2015. 14:05

Sara2704-Vjerovala ili ne, imamo točno isti problem, (23.02 mi je godina dana neprekidnog staža, a termin 06.03) i isto sam na komplikacijama (zbog opisa radnog mjesta) i nemam pojma šta da ti kažem :P Ne znam koga bih pitala..moramo malo zakone proučiti ili otići na hzzo, burzu ili ne znam gdje..:/
    Ako išta saznam, javim ti :)

Ninachh12
    08. Prosinac 2015. 14:08

E..ali ne moraš ti zatvoriti komplikacije 27.12. Obavezan zakonski rok ti je 28 dana prije termina otvoriti porodiljni. 45 dana je ako hoćeš, a ako nećeš tek 28 dana prije.

• Sara2704
    08. Prosinac 2015. 14:21

Pozdrav,
    imam problem!
    Trenutno sam na komplikacijama koje moram zatvoriti 45 dana prije poroda  tj. 27.12..
    Obzirom da sam počela raditi 12.1. ove godine fali mi tih 17 dana da napunim godinu dana 
    neprekidnog staža! Da nisam na komplikacijama tj. da radim točno 12.1. bih napunila tu godinu.
    Ako netko zna, da li se mogu prije 27.12. vratiti na posao i otići na porodiljni dopust 12.1. te ostvariti pravo na punu plaću. Ovako bih imala pravo na 1600kn mjesečno i gubim skoro 4000kn mjesečno!!!
    Unaprijed zahvaljujem!

• Sara2704
    08. Prosinac 2015. 14:25

Pozdrav,
    imam problem!
    Unaprijed zahvaljujem!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.