Pozdrav svima. Zanima me da li placu tj.naknadu za vrijeme komplikacija od prvog dana komplikacija isplacuje hzzo ili poslodavac isplacuje nesto?
Hvala
sara1312
Komplikacije su ti bolovanje tako da poslodavac snosi prvih 42 dana komplikacija/bolovanja, a nakon 42 dana teret ide na hzzo.
Blueberry-u potpunosti si u pravu. Sara oprosti, proguglala sam i evo ti link: http://www.hzzo.hr/obvezno-osiguranje/naknada-place-za-vrijeme-bolovanja/
"Kada se naknada plaće isplaćuje direktno od HZZO-a
Od 1. dana u slučaju privremene spriječenosti za rad zbog:
[ul]
[li]izolacije osiguranika kao kliconoše ili zbog pojave zaraze u njegovoj okolini[/li][li]transplantacije živog tkiva i organa u korist druge osigurane osobe HZZO-a[/li][li]privremene nesposobnosti za rad zbog komplikacija u svezi s trudnoćom i porođajem[/li][li]korištenja rodiljnog dopusta i prava na rad s polovicom punog radnog vremena iz članka 15. stavka 2. i 3. Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama,[/li][li]dopusta za slučaj smrti djeteta, u slučaju mrtvorođenog djeteta ili smrti djeteta za vrijeme korištenja rodiljnog dopusta,[/li][li]nesposobnosti za rad zbog rane, ozljede ili bolesti koja je neposredna posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu"[/li][/ul]
Cao,
zanima me posto nisam na burzi rada,niti sam zaposlena da li cu imati pravo na minimalnu porodiljnu naknadu?
Hvala
Jer nakon rodenja drugog djeteta nisam imala potrebu da idem radit pa se nisam ni javljala na biro.
Sad je na putu treci bebac
Bok ljudi
ja sam u ovakvoj situaciji planiram trudnoću. imam 9 mj. radnog staža a ugovor o radu mi izlazi za mjesec dana. Ja bi htjela raskinuti ugovor nakon isteka ugovora kod tog poslodavca i odmah se zaposliti kod drugog znaci bez prekida staža tako da ispunim onih godinu dana staža pa bi odmah nakon što ispunim godinu dana staža otišla na bolovanje.Sad me zanima dali će mi htijet priznat to što sam raskinula i otišla kod drugog poslodavca i odmah nakon 2 mj,otišla na bolovanje ili moram imati neprekidno godinu dana kod jednog poslodavca
Sortiraj odgovore
Najstariji