Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • unique
    05. Veljača 2016. 17:55

Pozdrav, da li netko zna kakva su primanja s blizancima ako bi bila doma sve 3 godine, dakle porodiljna i roditeljska naknada?
    Također, da li se od HZZO-a dobiju 2 naknade za opremu novorođenčeta u slučaju blizanaca?
    I da li grad Zagreb to gleda kao 2. i 3. dijete ili samo kao drugo pošto mi je ovo druga trudnoća, a roditi ću blizance?
    Hvala!

• svjeee
    08. Veljača 2016. 19:44

Pozdrav :) trebala bi savjet , muz i ja trenutno radimo na djetetu , prvo ce nam biti :) pa ako me mozete savjetovati sto mi je najbolje napraviti i kolika ce mi naknada biti , uglavnom radi se o tome da planiram ostati trudna do 5mj ove godine a 18.5 mi istice ugovor od godine dana na poslu , pa planiram prije ostati trudna i otvoriti komplikacije , sad sto tocno trebam napraviti i kada  da bi imala pravu na punu naknadu? Hvala :))

• chacorro
    10. Veljača 2016. 15:26

bok,ja sam trenutno u srednjoj skoli...trudnoca se dogodila i eto sad vec u 22tt .Zanima me jel itko zna kakva ja prava imam s obzirom da sam maloljetna i idem u srednuju skolu(znaci ne zaposlena).? ? 
    i gdje da se raspitam u vezi toga?

chaco

Paula5
    11. Veljača 2016. 04:21

Trubica nakon 6 mj mozes bez problema na posao ili uzeti go, jer ostalih 6 mj mozes uzimati kako ti pase do djetetove nisam sigurna koje god. (Mislim 3-4..) Znaci mozes uzeti mjesec pa tri raditi pa dva uzeti...
    Pise ti lijepo u Zakonu.

• ines_m
    12. Veljača 2016. 10:25

Pozdrav, jel netko zna da li se ostvaruje povrat poreza na porodiljnu naknadu? Da li se tu uopce uplacuje kakav porez?

• simone
    15. Veljača 2016. 15:47

Bok svima.
    Evo na brzinu jedno pitanje samo da potvrdim ono sto sam saznala.
    Zaposlena sam, imam 5 g. radnog staža kod jednog poslodavca, placa je oko 2800 kn, sad sam na komplikacijama, termin je polovicom 5.mj.
    ----Prvih 6 mj nakon rođenja djeteta cu imati naknadu u visini moje place, a drugih 6 mj. 2660 kn, jesam u pravu?
    Nikakvih 70% od moje place, ili onih 1663 kn...

Ninachh12
    15. Veljača 2016. 16:53

Svjeee-možeš ostati trudna do petog mjeseca i otvoriti komplikacije, ali ako ti istekne 18.05 ugovor to ti se ne tretira kao otkaz već isticanje ugovora za koje si ti znala i komplikacije se automatski zatvaraju i dok ne rodiš ostaješ bez ikakvih primanja jer si nezaposlena, a kad rodiš porodiljni ce ti biti 1663 kn. Kako bi imala pravo na punu naknadu, ako misliš da ce ti produžiti ugovor 18.5, čekaj da ti produže ugovor i onda ostani trudna i imat ces do kraja trudnoce komplikacije (ako ti komplikacije trebaju zbog uvjeta rada, nadaj se da neces imati kompliciranu trudnocu) i naknada ti iznosi 70 % od osnovice place, a onda prvih 6 mjeseci 100 % od place.
    simone-odi do najbližeg hzzo-a i pitaj, (ili nazovi) oni ce ti najtočniju informaciju dati. :)
    chaccoro-Tretiraš se kao nezaposlena osoba. Nakon što rodiš i izvadiš rodni list djeteta otvaraš si porodiljni s datumom kada si rodila. Imaš pravo kao i svi na jednokratnu novčanu pomoć sa hzzo-a (cca 2300 kn) porodiljni ce ti godinu dana biti 1663 kn i ovisno u kojem gradu živiš raspitaj se možda dobiješ još kakvu novcanu pomoć. Sretno i da završiš srednju bez problema ;) Za sve se raspituj u područnom uredu zavoda za zdravstveno osiguranje :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.