Pozdrav, da li netko zna kakva su primanja s blizancima ako bi bila doma sve 3 godine, dakle porodiljna i roditeljska naknada?
Također, da li se od HZZO-a dobiju 2 naknade za opremu novorođenčeta u slučaju blizanaca?
I da li grad Zagreb to gleda kao 2. i 3. dijete ili samo kao drugo pošto mi je ovo druga trudnoća, a roditi ću blizance?
Hvala!
Pozdrav :) trebala bi savjet , muz i ja trenutno radimo na djetetu , prvo ce nam biti :) pa ako me mozete savjetovati sto mi je najbolje napraviti i kolika ce mi naknada biti , uglavnom radi se o tome da planiram ostati trudna do 5mj ove godine a 18.5 mi istice ugovor od godine dana na poslu , pa planiram prije ostati trudna i otvoriti komplikacije , sad sto tocno trebam napraviti i kada da bi imala pravu na punu naknadu? Hvala :))
bok,ja sam trenutno u srednjoj skoli...trudnoca se dogodila i eto sad vec u 22tt .Zanima me jel itko zna kakva ja prava imam s obzirom da sam maloljetna i idem u srednuju skolu(znaci ne zaposlena).? ?
i gdje da se raspitam u vezi toga?
chaco
Trubica nakon 6 mj mozes bez problema na posao ili uzeti go, jer ostalih 6 mj mozes uzimati kako ti pase do djetetove nisam sigurna koje god. (Mislim 3-4..) Znaci mozes uzeti mjesec pa tri raditi pa dva uzeti...
Pise ti lijepo u Zakonu.
Pozdrav, jel netko zna da li se ostvaruje povrat poreza na porodiljnu naknadu? Da li se tu uopce uplacuje kakav porez?
Bok svima.
Evo na brzinu jedno pitanje samo da potvrdim ono sto sam saznala.
Zaposlena sam, imam 5 g. radnog staža kod jednog poslodavca, placa je oko 2800 kn, sad sam na komplikacijama, termin je polovicom 5.mj.
----Prvih 6 mj nakon rođenja djeteta cu imati naknadu u visini moje place, a drugih 6 mj. 2660 kn, jesam u pravu?
Nikakvih 70% od moje place, ili onih 1663 kn...
Svjeee-možeš ostati trudna do petog mjeseca i otvoriti komplikacije, ali ako ti istekne 18.05 ugovor to ti se ne tretira kao otkaz već isticanje ugovora za koje si ti znala i komplikacije se automatski zatvaraju i dok ne rodiš ostaješ bez ikakvih primanja jer si nezaposlena, a kad rodiš porodiljni ce ti biti 1663 kn. Kako bi imala pravo na punu naknadu, ako misliš da ce ti produžiti ugovor 18.5, čekaj da ti produže ugovor i onda ostani trudna i imat ces do kraja trudnoce komplikacije (ako ti komplikacije trebaju zbog uvjeta rada, nadaj se da neces imati kompliciranu trudnocu) i naknada ti iznosi 70 % od osnovice place, a onda prvih 6 mjeseci 100 % od place.
simone-odi do najbližeg hzzo-a i pitaj, (ili nazovi) oni ce ti najtočniju informaciju dati. :)
chaccoro-Tretiraš se kao nezaposlena osoba. Nakon što rodiš i izvadiš rodni list djeteta otvaraš si porodiljni s datumom kada si rodila. Imaš pravo kao i svi na jednokratnu novčanu pomoć sa hzzo-a (cca 2300 kn) porodiljni ce ti godinu dana biti 1663 kn i ovisno u kojem gradu živiš raspitaj se možda dobiješ još kakvu novcanu pomoć. Sretno i da završiš srednju bez problema ;) Za sve se raspituj u područnom uredu zavoda za zdravstveno osiguranje :)
Sortiraj odgovore
Najstariji