Pozdrav!
Nova sam ovdje i prva mi je trudnoća. Imam jedan specifičan problem. Kod poslodavca radim od 15.10.2012. godine, stalno uz produženje ugovora na određeno. Danas sam bila na potpisivanju ugovora (istek 30.09.), dobila sam ugovor samo do 12.10., znači ne žele mi dati ugovor na neodređeno (prolazi mi 3 god). S 1.10. idem na bolovanje zbog komplikacija. Sad me zanima koja su moja prava. Znam da imam pravo na 100% plaću na bolovanju. Koja su moja prava na porodiljnom, tj. da li prvih 6 mj. dobivam 100% plaće, ili cijeli porodiljni dobivam 1663kn jer ću biti nezaposlena?
Hvala
ja sam u istoj situaciji kao i ti justme, imam pravo na komplikacije do 45 dana prije poroda, ali onda su mi objasnile da nemogu otvoriti porodiljni, tj. ostajem bez naknade do poroda. tek poslje poroda mogu se prijaviti na burzu, i od njih dobivati 1663kn...
Bok svima i hvala unaprijed na pomoći. Istražujem malo sada naknade, bolovanja i što više čitam mi je manje jasno :( Pa se evo nadam ako netko ima malo vremena i živaca da mi objasni :)
Moja situacija je sljedeća. Radila sam 25 mjeseci u jednoj firmi, nakon toga sam bila na burzi 4 mjeseca i primala ta 4 mjeseca naknadu s burze. Onda sam se zaposlila i sada sam u toj firmi 5 mjeseci (ugovor imam do 1.8.2016. za sada).
Dakle, kada ću ići na bolovanje ću imati oko 33 mjeseca ukupnog staža. U ovoj godini ukupno 8 mjeseci ali u zadnje 2 godine, 20 mjeseci staža.
Ako u 5 mjesecu trudnoće odem na bolovanje (radim jako stresan posao pa mislim da bi trebala) na kakvo bolovanje/naknadu imam pravo do poroda, i na kaj nakon poroda?
Hvala još jednom :)
ovo što si pisala da si radila prije 25mjeseci, pa onda bila 4 mjeseca na burzi nema veze s tvojom naknadom...
veze ima samo ono što si radila bez prekida (tj. sad tih 5 mjeseci koje radiš u drugoj firmi + kolko ćeš mjeseci još raditi do bolovanja)
ako ti produže ugovor i kad budeš na komplikacijama, onda imaš pravo na naknadu prije poroda u iznosu prosjeka zadnjih 6 plaća prije komplikacija, i normalno otvaraš porodiljni.
a ako ti ne produže, nego ti raskinu ugovor, onda nemaš pravo na porodiljni, nego dobivaš naknadu s burze...
Pozdrav, zanima me da li se moram prijaviti na burzu za dobivanje naknada nakon poroda od 1600 kn ukoliko sam diplomirala prije dva tjedna. Hvala
Pozdrav svima. Nova sam, pa se ispričavam ako je ovakvo pitanje bilo više puta.. Termin mi je 26.10., porodiljni sam otvorila 8.9., a papire na Hzzo predala 16.9.
Hoću li dobiti prvu porodiljnu naknadu sada, 19.10., (znam da su isplate 18. u mjesecu, ali s obzirom da je to nedjelja pretpostavljam da je isplata u ponedjeljak, 19.10.) Hoću li dobiti puni iznos svoje plaće? Malo me panika hvata da mi iz nekog razloga neće isplatiti, s obzirom da se radi o prvoj isplati koju očekujem, ne vjerujem baš birokraciji.. Oprostite ako sam bila nejasno..Puno hvala :-)
koliko se dobiva za drugo dijete?se prima do prve god djetetovog zivota i koliko?
Sortiraj odgovore
Najstariji