Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tyna24
    25. Studeni 2015. 18:18

mislim da mora 45... jer te tete na šalteru pitaju kad ti je termin, i izračunaju 45 dana prije..
    jedino da ti ginekolog pomakne termin 2 dana? ako se možeš s njim dogovoriti, naravno...

ivanche2
    25. Studeni 2015. 18:29

Ne kužim šta one imaju računat? Ja sam mislila da ja njima samo papire donesem i to je to. Nisam znala da one tamo sebi same računaju. 

..Great things take time...

Tyna24
    25. Studeni 2015. 18:46

a možda kod tebe nebudu, meni jesu a na papiru od ginekologa ti ionak piše datum odkad ti počinje... one samo provjeravaju... zato bi ti bilo najbolje da ti ginekolog pomakne termin 2 dana ako ti samo to fali...

ivanche2
    25. Studeni 2015. 19:10

Pitala sam ih u HZZO-u ioni su mi ovako odgovorili: 

"Sukladno članku 12. stavku 2. Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama (Narodne novine broj: 85/08., 110/08., 34/11., 54/13. i 152/14.) zaposlena ili samozaposlena trudnica, odnosno zaposlena ili samozaposlena majka pravo na obvezni rodiljni dopust koristi u neprekidnom trajanju od 98 dana, od kojih 28 dana prije dana očekivanog poroda te 70 dana nakon rođenja djeteta. Iznimno od navedenog, a sukladno stavku 3. istog članka, zaposlena ili samozaposlena trudnica, ovisno o stanju trudnoće i zdravstvenom stanju, može početi koristiti rodiljni dopust  i 45 dana prije dana očekivanog poroda, što utvrđuje izabrani doktor ginekolog te Vas sukladno navedenom upućujemo da se obratite Vašem izabranom ginekologu."

Znači nisu mi rekli ništa. xD Mislim da oni svi moraju dobit ječmenac da me prekinu zajebavat i počnu odgovarati na moja pitanja kako spada.  
    Ma bed me sada maltretirat čovjeka ako nije potrebno. Al ionako kod njega idem sutra pa ću vidjeti što ćemo s tim.

Tyna24
    25. Studeni 2015. 22:39

hahahaha, oni to tak zakompliciraju da na kraju ionak ništ ne razumiješ
    najbolje ti je da pitaš ili u hzzo, ili moli ginekologa da ti pomakne termin 2 dana

• jele843
    27. Studeni 2015. 14:17

3.10. sam se vratila sa porodiljnog. Ponovno sam trudna. Od 1.1. bi išla na komplikacije. Znači imam ću dvije isplaćene plaće....za 10. i 11. mj. s tim da mi je za 10. mj. isplaćena plaća kojih 200/300 kn manje zbog ona dva dana koja sam još bila na porodiljnom. Zanima me da li ostvarujem pravo na približno maximalne uvjete? Pretpostavljam da će komplikacije biti 100/200 kn manje (od max. 4250) kao i prvih 6mj. porodiljne naknade.....a se zbog tih dva dana u 10.mj. To mi nije problem. Problem bi bio ako bi me zbog tih 2 dana "bacili" na minimalnu naknadu.

ivanche2
    28. Studeni 2015. 10:56

Pomaknuo je kako ove ne bi još nešto izmislile :D

• sjelen10
    01. Prosinac 2015. 21:32

Imam jedno pitanje, studirala sam do 9mj 2014 nisam upisivala dalje godinu. Htjela ove godine upisat ali ostala trudna pa  nisam. E sad sam se odjavila bila od tate jer sam bila preko njega prijavila na hzzo i sad me muz preko sebe ovezi hzzo prijavio. Nikad se nisam prijavila na burzi. Moja kolegica je dobila porodiljni a nije bila prijavljena na burzi. Znaci da cu i ja dobit 1663kn ili?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.