Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ninachh12
    09. Prosinac 2015. 20:55

Sara2704-ja sam bila na hzzo-u i s obzirom da ja imam 18 mjeseci staža u protekle dvije godine ja cu imati puni porodiljni prvih šest mjeseci, tj, prosjek zadnje 3 place prije odlaska na komplikacije. Koliko sam shvatila od djelatnice u hzzo-u ako nemaš punih 12 mjeseci neprekidnog radnog staža ili 18 mjeseci s prekidima u zadnje 2 godine ne možeš imati puni porodiljni. Kako bi  saznala informaciju iz prve ruke uzmi si malo slobodnog vremena i odi u hzzo, lijepo objasni situaciju i oni ce ti najtočnije reći. Sretno :))

Sara2704
    10. Prosinac 2015. 12:30

Imati  ću ja punih 12 mjeseci staza bez prekida 12.01.,a termin mi je 09.02. Znači taman ispada 28 dana od 12.01. do 09. 02. Mene samo buni moram li ja zatvoriti komplikacije 45 dana prije poroda i da li je moguće otvoriti porodiljni dopust prije 28 dana. :)

• marinaaa3
    07. Siječanj 2016. 11:50

Zdravo, zanima me dali ima koja mama da je u radnom odnosu i bila godinu dana na porodiljnom i u medjuvermenu zatrudnila..dali cu dobivati prosjek place prvih 6 mj isto kao i u prvoj trudnoci ili?? 

Hvala

• trubica2
    26. Siječanj 2016. 12:16

Zna li netko da li mogu nakon 6mj.porodiljnog uzeti GO iz 2015,a zatim se opet vratiti na porodiljni ali ne bi koristila vise od 2 mjeseca.

• trubica2
    26. Siječanj 2016. 12:24

Zaboravila sam reci da sam rodila sam 30.10.2015.

• barby1983
    28. Siječanj 2016. 16:05

Da li mi netko zna reći kolika je naknada za komplikacije i porodiljna naknada ako si zaposlen na pola radnog vremena? Kako se računa osnovica za obračun? Da li općenito ima veze da li si prijavljena na puno ili nepuno radno vrijeme?

Belle2
    28. Siječanj 2016. 16:36

barby1983

Da li mi netko zna reći kolika je naknada za komplikacije i porodiljna naknada ako si zaposlen na pola radnog vremena? Kako se računa osnovica za obračun? Da li općenito ima veze da li si prijavljena na puno ili nepuno radno vrijeme?

Ima veze na koliko si prijavljena...u biti kako Sam ja shvatila I dobivas naknadu prema placi...dakle ja Sam tijekom komplikacija I porodiljni dobivala skoro cijelu placu...naravno bez prijevoza...nakon bebinih 6 mj dobivas pola od toga...tako nekako...

ivchi87
    28. Siječanj 2016. 17:18

Tebi se tak poklopilo jer ti je plaća tu negdje ko prosječna. Ovo su linkovi sa roditeljskim i komplikacijama:

http://www.hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore/

http://www.hzzo.hr/obvezno-osiguranje/naknada-place-za-vrijeme-bolovanja/

Ukratko komplikacije 100 posto plaće a max 4260, porodiljni 100 posto plaće, drugih 6 mjeseci od 1.600 do 2.600 ovisno o iznosu plaće. 

Mislim da ukoliko zadovoljavaš uvjete staža, ulogu ne igra pola radnog vremena.

ivchi87
    28. Siječanj 2016. 17:28

Vidim da su cure na početnim stranicama teme pisale nešto o pola radnog vremena i cijeni sata pa najbolje da to pogledaš da ti ne pričamo bedastoće :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani