Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Emmie

Broj poruka: 1361

Prijavi adminu

MissGraz...imale smo potpuno različito iskustvo i upute sa rezom! 🤔

• Ivancica90

Broj poruka: 402

Prijavi adminu

Rita čestitam na bebici 🥰 Evo i moje iskustvo s rezom, tjedan dana sam imala nepropusni flaster, osmi dan su mi skinuli kopčice i nakon toga sam par dana držala samo sterilnu gazu preko da mi ne struže roba i špricala octanisept nakon tuširanja. Al nije mi niš curilo i krastu isto nisam imala, sam ravna roza crta.

• Ivancica90

Broj poruka: 402

Prijavi adminu

E da, dok sam imala nepropusni flaster nisu mi ništa previjali, kad sam išla doma iz bolnice stavili su mi novi i on je bio do skidanja kopčica..I jel ima ko kakav savjet? Maleni mi je odjednom presto kakat, sa 4-6 stolica dnevno je jučer imo 1, a danas nijednu. Ne bi me inače brinulo, ali baš se nakon papanja jako napreže, grči, urla dosta dugo i još mi zna bljucnut ono već probavljeno mlijeko. Pretpostavljam da su grčići, al me brine što je presto kakat i prdit. I tako već 2 dana, jedino mi po noći ne urla nego popapa i zaspe. Danas mu nisam davala d3 jer sam našla po netu da im to zna smetat pa se nadam da će bit bolje.

Rita88

Broj poruka: 1112

Prijavi adminu

Jutro cure! Evo vadili mi krv , dobila jos jednu inekciju protiv zgrusavanja krvi , dobila dorucak i dalje cekam upute za doma 💃 Sinoc sam bas pricala sa sestrom pa mi je rekla da previjam doma jos 3 naredna dana, isto da pospricam octeniseptom kad posusim ranu i stavim gazu ili onu gazu sa flasterom i to je to , imam konce koji sami otpadaju . Rana navodno lijepo zacjeljuje  samo mi je koma kad kasljem ili nedaj Boze da kihnem, al dobro vec danas je lakse, svakim danom bi trebalo bit lakse. Pusa svima

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

Emmie

Prijavi adminu

Ja nisam imala kopčice niti ih vadila😐

• MissGraz

Broj poruka: 1324

Prijavi adminu

Emmie

MissGraz…imale smo potpuno različito iskustvo i upute sa rezom! 🤔

A nije ni cudo. Ti negdje ono vani zivis? Mozda imaju bolje i drugacije metode. Ma ne mozda, nego sigurno.
    Ma meni je tesko zarastala rana, tako da ja radi toga ju nisam smjela topiti i nije smjela sapunica na nju (posto sampon bilo kakav omeksava kozu)... skoro punih mjesec dana bi na prevoju nasla krv svaki dan. Tako da sam ja morala tako previjati i paziti strogo od straha od infekcije. A i nisam imala savove sto sami ispadaju, nego sam isla na vadjenje sesti dan. 
    Prijateljica mi je imala situaciju da joj je deseti dan pukla rana i izletio gnjoj... isla je na novo sivanje i pila antibiotike i jadna se 3 mj iza toga parcijalno tusirala i previjala. E to je muka. 😨 

• MissGraz

Broj poruka: 1324

Prijavi adminu

Ivancica90

E da, dok sam imala nepropusni flaster nisu mi ništa previjali, kad sam išla doma iz bolnice stavili su mi novi i on je bio do skidanja kopčica..I jel ima ko kakav savjet? Maleni mi je odjednom presto kakat, sa 4-6 stolica dnevno je jučer imo 1, a danas nijednu. Ne bi me inače brinulo, ali baš se nakon papanja jako napreže, grči, urla dosta dugo i još mi zna bljucnut ono već probavljeno mlijeko. Pretpostavljam da su grčići, al me brine što je presto kakat i prdit. I tako već 2 dana, jedino mi po noći ne urla nego popapa i zaspe. Danas mu nisam davala d3 jer sam našla po netu da im to zna smetat pa se nadam da će bit bolje.

Ista stvar kod nas pocela prije 2 tj. Vec sam pisala. Maknula Babytol i Biogaiu, uvela samo Oleovit D3. Novo dijete. Sad opet ima 2-3 stolice dnevno i manje se muci za njih. A pedijatrica mi je rekla da je normalno na majcinom mlijeku da izostane stolica i po 3 dana i da se ne brinem... 🤷‍♀️

Emmie

Prijavi adminu

Ivančice pronašla sam ovo...samo prevedi sebi u google translate ako treba 💗
    "Until about 6 weeks of age, most babies pass stool two to five times per day. Some babies have a bowel movement after every meal. Between 6 weeks and 3 months of age, the frequency of pooping typically decreases. Many babies poop only once a day and some as infrequently as once a week."
     Sličnu informaciju sam pronašla i na drugim (uglednim) stranicama. Nadam se da će pomoći, ali ako brineš svakako upitaj doktora. Ne znam sada da li maleni ipak ima zatvor ili ne, ili se samo prilagođuje promjenama. 

Emmie

Prijavi adminu

MissGraz , važno je samo da si bolje i da je to sve prošlo. I meni je bilo čudno kako su mi skinuli taj zavoj tako brzo. 

pupetta

Broj poruka: 1084

Prijavi adminu

Jutro, drage mame! 🥰 Vidim da se dosta pise o carskom rezu pa da vam svima zazelim cim brzi oporavak 
    Mi smo sinoc imali reviju. Inace nam je malac miran kao bubica pa smo se pogubili u tolikom placu i nervozi. Pocelo je oko 10 i zaspao je tek u 5. Nikako ga umiriti. Ako bi i zaspao to bi bilo na max 15 minuta i onda se nastavilo deranje. Mislite li da su grcevi u pitanju? Po placu i ponasanju se meni cinilo kao da jesu, ali nisam primijetila da se bas grci, samo je mrdao nogama 100 na sat. Mi mu nista jos ne dajemo jer je tako patronazna preporucila, ali sam cula da su Oleovit kapi spas. Imam doma Biogaiu s vitaminom D za svaki slucaj.
    Rita88 drzim fige da idete danas kuci 
    Ivancice moj mali kaka obilno jednom dnevno, jucer recimo nije uopce. Patronazna mi je rekla da je to normalno i dok god ima stolice da nema straha. Jedino nije dobro da nema bas 5 dana zaredom.

Baby P 03/21 💙

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.