Hellou svima, Bruna cestitam na curki 🥰
Mi smo danas imali neki cudan dan, moja curka je bas bila nervozna i slabo je spavala, a inace zna cijelo popodne spavat. Uz to je svakih sat vremena trazila cicu i to je bas bilo vristanje ak nije bilo odmah, nadam se da je to onaj skok oko 6 tjedna i da nebu dugo trajalo 🤞🏻 Uspjela se smirit oko 8 kad smo ju isli kupat i spremat za spavanje, uspjela je zaspati i vec 2i pol sata spava 🥳
Emmie - i moja place zatvorenih ociju, bas smo to danas muz i ja komentirali. Dignemo ju, smiri se i onda otvori oci i gleda okolo.
Spavanje na boku - ja sam dobila uputu da dijete mora spavat iskljucivo na ledima, tak ju stavljam po noci vecinom, a preko dana sam ju znala rotirat s jednog boka na drugi (svako spavanje drugi bok) da joj glavica ostane lijepa okrugla 🙈. Sad se vec sama okrece kak joj pase. Na trbuh ju stavim kad je budna i kad smo mi kraj nje.
Duda varalica - mi smo joj ponudili jednom i ispljunula ju je momentalno tak da vise ni ne nudimo 🤷♀️ Ja isto nisam za nju i super mi je kaj ju nece i nadam se da ce tak i ostati.
Bljuckanje - moja je bas danas puno bljuckala i malo me i prepalo pa sam isla istrazivat razliku izmedu povracanja i bljuckanja i cak sam joj i temperaturu isla mjerit. Valjda kak je stalno htjela jesti nije mogla to sve probavit i naravno, zavrsilo je vani 🙁 Inace joj se zna dogodit da bljucne dok je na sisi i dalje nastavi jest ko da nista nije bilo.
Cicke - isto mi znaju bit uzasno tvrde po noci kad spava po 4-5 sati i tad mi i mlijeko curi i sve zivo namocim. Jucer mi se to prek dana dogodilo i curilo je di god sam prosla. I da, kad mi se pune zna mi bit osjecaj zarenja i sve si mislim da ce mi otpast.
Inace imam uvucene bradavice i zato sam dojila sa sesiricima u pocetku, al kak smo uspjeli bez njih sad su mi ispupcane jer ih je mala sa sisanjem dosta izvukla.
Kupanje- u pocetku smo kupali svaki drugi dan, a sad ju kupamo svaki dan jer bas uziva i smiri ju to, a i to nam je uvodenje neke rutine prije spavanja. Kupanje, masaza i lagana vjezbica, papanje i spavanac. Jednu vecer ju kupamo u cistoj vodi, a jednu vecer stavimo malo bademovog ulja. Ne mazemo ju s nikakvim kremama jer nam je pedijatrica rekla da ne jer bebe imaju jako osjetljivu kozu 😕
Ninnach koliko ti dohrane dajes koliko ml popije po danu i svako koliko? Moj je do jučer jeo 90ml svaka 3h i jucer i prekjučer smo vidjeli da mu je malo jer je ful plakao navecer i kad smo napravili jos je zaspao. Tako da sam mu sinoc počela radila 120 i nocas se sam probudio nakon 4h za jest pojeo 120 i sad evo hranim ga opet nakon 4h sa 120. I sad neznam dali da po danu nastavim sa 90ml pa svaka 3h ili 120 pa da cekam na 4h jer jer patronazna rekla kao da kad su bebe na dohrani da treba toj hrani 3h da se probavi a moj kad mu dam npr kao zadnja 2 dana 90ml mi je znao vec nakon 2h pitat za jest kao da mu nije dosta i sad mi malo bed sto ako mu dam 120ml i ako bude htio svaka 3h a ne svaka 4h hoce li mi pa previse dobit na kg? Hoce mu to bit previse? 🙉🙈🙈 Nikako na zelenu granu najprije mi padao na kg a sad me strah da ne dobije previse od te dohrane 🤣🤣🤣
Joj e nisam ti uopće pametna više s tom do hranom i adaptiranim mlijekom. Meni je patronazna rekla nek joj dajem koliko me traži i zapravo tako i radim. No moram priznati da mi se dosta u učila hehe... Nekad pojede 120ml nekad 60...al uopće nema po danu ritam još uvijek.... Jede svako malo po danu, a po noći svaka do 4 sata... Ja isto nebi da postane bumbari a ali kad ona traži to je vriska i plakanje i moram je nahranilt9 pa necu6da je gladna... Tako da i ja ti se s tim snala, I'm kak znam I kako mala dirigira hehe
Tina i nama je danas dan bas bio čudan. Al mislim da nije skok u razvoju jer moj nije htio više jest, čak je jeo manje. I spavo je ful manje, i urlo ko manijak i ujutro i popodne. Sad je srećom napokon odspavo, pojeo i evo izgleda da će još spavat. Nije mi kakao od jučer navečer, a inače ima bar 3 stolice dnevno tako da mislim da ga to muči, a ne znam mu pomoć. Piški normalno i imam mlijeka tako da nije gladan.
Mi bas imamo problem cijelu noc. Prvo nam je lagano hroptao i sigurna sam da je u nosicu nakupio dosta sluzi.. Ubrzano disanje.. Pa smo mu dva puta fiziolosku davali.. Pa smo nazvali hitnu da bi nam objasnili bolji nacin ustrcavanja fizioloske.. Em mi malo papa a dosta spava.. I ne znam.. Totalna panika. Ne znamo dal da odemo u bolnicu il ne..sad pak normalno dise.. Ak se nastavi to ubrzano ko grcenje i koda dise sa trbuhom a manje sa plućima picimo u bolnicu. Druge nema.. Bolje da provjere pa da kazu da je nista nego da mi srce iskace na svaki pokret...
Elly, premali je, ne mora biti nista, a moze biti svasta. Ako ti bude sta sumnjivog najbolje provjerit. Bas kako si rekla, bolje da vele da nije nista nego da ti ne odes,a nesto je.
Nosic moze biti zacepljen od suhog zraka, a oni kao mali disu kak se nama cini ubrzano. Al dok je u kombinaciji da slabije papa, bolje provjerit. Jer ocito ga nesto muci. Cistit sa fizioloskom, ovlazivat orostor i zbilja ak bude kaj sumnjivog pravac hitna.
Obavezno nam javi kakvo je stanje.
Jutro, drage mame! 🥰 Nadam se da vam je noc ok prosla
Elly94 razumijem te u potpunosti, tako bi se i ja osjecala. I meni se cini da moj nekad cudno dise, ali je patronazna rekla da je to sve u redu i da ne brinem. Mi imamo kuci difuzor pa stavimo destiliranu vodu i upalimo tu i tamo. Bude ugodniji zrak, pogotovo jer se mi grijemo na konvektore. Nadam se da je sad kod vas sve pod kontrolom
Ruzice mene ne bole, boljela su me jedino u trudovima, i to pred kraj sam mislila da ce mi se leda prepoloviti doslovno. Nakon poroda su me boljeli savovi i trtica pa sam bila na brufenima, ali evo vec 4 dana ih ne pijem i sad mogu normalno sjediti i slicno. Jedino sto sam umorna i osjecam se zakrzljalo. Jucer smo isli prijaviti maloga i umrla sam po stepenicama, mislila sam da ce mi srce iskociti
Baby P 03/21 💙
Mame, zaboravih Vas pitati.
One koje su rodile vaginalnim putem, bole li vas donja leđa? Ja sam već 12 dana na ibuprofenu radi neizdržive boli…
Ružice, već par puta preskočim to tvoje pitanje, ne bole me leđa niti sam kad čula da nakon vaginalnog žene imaju s tim problem. Jesi ti ono dobila epiduralnu koja nije primila ili se varam? Znam da od epi znaju bolit leđa ali od samog poroda ne baš... 🤔
Sortiraj odgovore
Najstariji