Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Emmie

Broj poruka: 1361

Prijavi adminu

EmEn9, ako želiš navući mlijeko možda da pokušaš   stavljati malenog na cicu, ali i da se pokušaš izdajati svako 3-4 sata, i nastaviti  se izdajati nekoliko minuta poslije i kad su cice prazne, samo da pošalješ taj signal tijelu da treba proizvoditi više mlijeka. Isto tako, valjda je izdajanje na obe dojke u isto vrijeme bolje za navući mlijeko nego samo jednu. Možeš ti to.
    .
    Ninnach...to za hranjenje, i ja bih hranila bebu dok to ona traži. Ako plače možda jeste gladna. I ja ponekad pomislim kad Ayaat plače da nema šanse da je opet gladna, a ona to stvarno bude. 
    .
    Hroptanje...moja malena isto tako ponekad proizvodi taj zvuk hroptanja. Čini mi se da je ta sluz u nosu/grlu a ne u plućima. Elly94 nadam se da je sve ok! 
    .
    MareiKate imam i ja jednu nespavalicu (stariju) i oduvijek je bila takva. Nadam se da će malena bolje spavati. Ali, svakako ću pokušati taj ritual za spavanje. Ne može naškoditi. 

• Ivancica90

Broj poruka: 402

Prijavi adminu

Dobro jutro mamice 😊.Elly moj stalno ubrzano diše, nekad hropće, cvili i proizvodi svakakve zvukove kroz nos. Međutim on tako od početka, da mi se nešto promijeni onda bih brinula. Nakapam mu skoro svaki dan fiziološku, kad se sjetim upalim difuzor. Ja bi ako je počeo manje jesti nego prije vjerojatno išla provjeriti. Svakako javi kakva je situacija..Ružice i ja sam čula da može od epiduralne bolit, al i od poroda. Jesi išla kod doktora da vide? Jer ako je neizdrživo i ne poboljšava se ja bi svakako otišla na pregled. Mislim da tako jaki bolovi ne bi smjeli bit tak dugo.

• EmEn9

Broj poruka: 1309

Prijavi adminu

Mene ne bole leđa samo sam umorna i iscrpljena tijelo mi je jos uvijek koma a neznam ni od čega 🤣🤣 I sva sam se osušila. Kao da je sve ono dobro i kao da su svi vitamini koje sam imala iz mene izašli 🤣🤣🤣
    .
    AnaAn ja koristim multi mam komprese, ponekad purelan mast, šeširiće, bude bolje dok god njega ne stavim na tu cicu i onda opet koma. I preko šeširića mi ju uneredi 😱 A desna npr sve normalno dojim bez šeširića.

• Ivancica90

Broj poruka: 402

Prijavi adminu

EmEn sam pripazi da ne dobiješ upale. Frendica mi je baš ovaj tjedan slala, imala je premalo mlijeka, davala malom ad i izdajala se nakon dojenja. U rodi su joj rekli da stavlja malog što češće na cicu (svaka 2 sata bar preko dana) da navuče mlijeko. I fakat je navuko, al ili on preslabo cica jer je naviko na bočicu ili je prebrzo došlo mlijeko, uglavnom dobila je mastitis s temperaturom i sad na kraju skoro pa opće nema mlijeka. Pa samo pazi da masiraš i izdajaš ako primijetiš bilo kakve kvrge i da nije ispraznio ciku. I čitala sam da se navodno češćim dojenjem po noći brže navuče mlijeko, nešto s razinom hormona prolaktina ak sam dobro zapamtila.

• EmEn9

Broj poruka: 1309

Prijavi adminu

Emmie tako sam i radila sa izdajalicom par dana a na kraju sam vidjela da nema smisla radije dam njemu da pojede tj povuče ono malo što ima prije dohrane jer na izdajalicu ful malo toga izađe a nakon hranjenja isto tako sam probala izdajat i cini mi se da nista vise nije mlijeka doslo. Ali dobro kažem svaki dan se borimo i evo uspije ipak nekoliko bit na cici i nakon nje ponekad pojede cijelu bocu ponekad malo ostavi tako da ipak nešto pojede valjda . Ja sam sretna reko ako ništa drugo bar ga ne muči kakica možda je ipak od toga što ako ništa drugo pocica malo vode 🤣🤣 I jučer i noćas mu je  bila onako proljevasta kakica, je i vama cure tako koje ste na ad ili je tvrđa?
    .
    Moj isto malo ubrzano diše. 😉

• ružica

Broj poruka: 1634

Prijavi adminu

Mare i Kate, Ivančice,Po liječnicima ne boli od epidurala, već od poroda.
    Kao kosti se razmakle, u trudnoci dobila 18 kila, veliki teret, nakon potoda se sve raštimalo.
    Bila sam u fiziterapeuta da me pogleda, kaže sindrom sakroilijakalnog zgloba, danzna trajati i do 5 tjedana..
    Pitala sam neke svoje frendice, dosta njih leđa bolila nakon poroda samo neznam da li baš u ovoj mjeri...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• MissGraz

Broj poruka: 1324

Prijavi adminu

Elly, mi imamo isti problem. Difuzor takodjer imamo i ne gasi se. Kupili smo u dm-u mali rucni aspiratoric za nos. Ulijemo po kapljicu dvije fizioloske u svaku nosnicu i od toga omeksaju smrklji unutra, onda aspiratorom izvucemo slinu ili skoreno mlijeko u nosnicama (od bljucanja zna biti). Aspirator je skroz zgodan i napravljen tako da ne mozes ozlijediti bebu ili sl. Mi smo uzeli LOLA BABY, ali imaju jos izbora u dm-u.
    .
    Emmie mislim da si ti ono davno pisala kako ti je meso oko carskog utrnuto? Evo ja se do jucer nisam usudjivala to dirati, samo sam previjala i susila i onda sam jucer malo pipkala oko toga i ista stvar k'o u tebe. Jako utrnuto. Nadam se da ce se to unormaliti. 🙈

Lady_E

Broj poruka: 244

Prijavi adminu

Dobro jutro mame 😊
    Moja isto zna hroptati jer nam je bas suh zrak u stanu. Par puta joj se zagrcnulo mlijeko i izaslo kroz nos pa je to bas grdo znalo zvucati. Ali kao sto kazu cure, ako ne jede i ako ti se cini da nesto nije ok, radije odi kod doktora pa ste mirni.
    .
    Mene isto leda ne bole..imala sam vaginalni porod i primila epiduralnu. Nadam se Ruzice da ce cim prije proci i da ce ti biti svaki dan sve lakse 🙏🏻

Podsjeti me da su Tvoji planovi bolji od mojih zelja 💖

TheTina

Broj poruka: 284

Prijavi adminu

Jutro 🙋‍♀️😃
    Moja curka je prespavala nocas od 9 do pola 3, najela se i dalje spavanje do pol 6, pa do 8 i od tad je budna, zivahna je i vesela, nimalo slicno ponasanje jucerasnjem 😃😃. Sinoc sam ju stavila u vrecu i na bok i iza nje sam deku strpala da se nemre okrenut. Par noci sam i ja cula hroptanje tak da sam jucer kompletno spavacu sobu ocistila i difuzor stavila i svi tri smo super odspavali. 
    Bolovi u ledima - ja sam ih imala, jednom me tak ustekalo da sam jedva malu presvukla. Od kad sam pocela vjezbat - razgibavanje, vjezbe za zdjelicu i trbusne misice, nisam osjetila nikakve bolove. Ruzice, probaj se malo razgibat svaki dan.
    Disanje - i moja una nekad ubrzano disat i cijeli prsni kos i trbuh se dizu u zrak i bas je friki za vidjet, al rekla je patronazna da je to normalno jer oni jos neznaju disat kak spada. Al kak su cure rekle, ak ne jede kak i inace bolje je otic provjerit.

pupetta

Broj poruka: 1084

Prijavi adminu

EmEn9

Mene ne bole leđa samo sam umorna i iscrpljena tijelo mi je jos uvijek koma a neznam ni od čega 🤣🤣 I sva sam se osušila. Kao da je sve ono dobro i kao da su svi vitamini koje sam imala iz mene izašli 🤣🤣🤣

Odvalila sam na ovo, kao da sam ja pisala od rijeci do rijeci  jos govorim muzu ovaj mali ce do kraja isisati zivot iz mene 

Baby P 03/21 💙

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.