Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Blondy
    27. Ožujak 2025. 12:38

Evo dosao je los nalaz spermiograma. Previše leukocita i asteno. Ima netko iskustva s tim?

• eni233
    27. Ožujak 2025. 12:48

Blondy

Evo dosao je los nalaz spermiograma. Previše leukocita i asteno. Ima netko iskustva s tim?

Znaci da ti muž ima neku infekciju ili je imao jer prisutnost leukocita je normalan al u malom broju ne u velikom  , nek si napravi ejakulat mikrobiološki i urin isto može  dobiti uputnicu od doktorice opće prakse  .. i infekcija može uzrokovati asteno i općenito loš spermiogram .. tak da najbolje bi bilo da napravite oba dvoje nalaze ti briseve i urin mikrobiološki i on , pa da dobijete antibiotik ako je nešto u pitanju .

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska

Blondy
    27. Ožujak 2025. 12:57

eni233

Blondy

Znaci da ti muž ima neku infekciju ili je imao jer prisutnost leukocita je normalan al u malom broju ne u velikom , nek si napravi ejakulat mikrobiološki i urin isto može dobiti uputnicu od doktorice opće prakse .. i infekcija može uzrokovati asteno i općenito loš spermiogram .. tak da najbolje bi bilo da napravite oba dvoje nalaze ti briseve i urin mikrobiološki i on , pa da dobijete antibiotik ako je nešto u pitanju .

Hvala, da, napravit cemo svakako.. vec sam mu rekla da nije mozda svrljao i pokupio kakvu bolestinu.. ( salim se) naravno, on je panicar i u totalnim bedu..
    Znaci ja se javljam svojoj gin, a on LOMu?

parisislove
    27. Ožujak 2025. 13:01

eni233

EllaMS

parisislove

Jasamja može dodaj i mene na listu 🙏 8.4. ne očekujem ništa osim pozitivnog testa 😌
    Uživaj u odmoru, vjerujem da je slađi sada kada znaš da je i mrvica s vama u trbuhu ❤️
    Ellavidim da neke djevojke odmah nakon ovulacije počinju piti progesteron, mislim da nebi škodilo da kreneš uzimati u ovoj fazi ako si imala kemijske ranije🤔 ja ga ne uzimam u ova dva tjedna ali imam doma utrogestan i rekao mi je ginekolog na prvi pozitivan test da ga odmah popijem i nastavim kroz trudnocu zbog zadnja dva spontana.

Pa apsolutno se slažem, ali ako ova neće vaditi progesteron, neće mi ga ni dati. Ugl odlučila sam ako ovaj ciklus ne bude ništa, sljedeći idem na folikulometriju, eni je super predložila da bi mogla usporediti trakice sa potvrđenom ovulacijom u UZV i onda bi ju trazila da vadimo progesteron 7dpo kako se to inače radi.

Da ja sam tako 4 ciklusa i skužila da od peaka , do ovulacije mi prođe 3-4 dana . Pa tako onda znam da ja ne ovuliram odmah drugi dan kao ostali narod nego treba vise vremena malo 🤣😜

Krasno… Kao da nije i bez toga dovoljno komplicirano izracunati i tempirati odnose 🫢
    Jel ti nakon peaka tih par dana trakice ostanu pozitivne ili budu negativne kao da si vec ovulirala? Mi smo pokrili sve dane po dva puta 🙈, ovulacija bila jucer po trakicama i sad mi muka od pomisli da bih jos par dana trebali odrađivati posao, dosta mi je seksa za cijeli mjesec 🤣

Ella baš bezveze da ne možeš jednostavno preko telefona tražiti poregesteron da ti pusti jer imaš već iskustvo ranog gubitka trudnoće. Jel ti opcija mijenjati ginekologa? Folikulometrija je odlicna ideja, i ja sam odlucila ici na taj nacin sljedeci ciklus ako ovaj ne uspije. Ali bilo bi lijepo da nam objema propadne taj plan jer smo već trudne 🤞🤞😌🙏

11/2024 +
    12/2024 nipt low risk/boy
    1/2025 PPROM u 15tt 💔

• eni233
    27. Ožujak 2025. 14:05

Blondy

eni233

Blondy

Znaci da ti muž ima neku infekciju ili je imao jer prisutnost leukocita je normalan al u malom broju ne u velikom , nek si napravi ejakulat mikrobiološki i urin isto može dobiti uputnicu od doktorice opće prakse .. i infekcija može uzrokovati asteno i općenito loš spermiogram .. tak da najbolje bi bilo da napravite oba dvoje nalaze ti briseve i urin mikrobiološki i on , pa da dobijete antibiotik ako je nešto u pitanju .

Hvala, da, napravit cemo svakako.. vec sam mu rekla da nije mozda svrljao i pokupio kakvu bolestinu.. ( salim se) naravno, on je panicar i u totalnim bedu..

Ma ne mora značiti . Ja sam ti imala e.colli a nisam ni znala jer nisam imala nikakve simptome . Kužiš ?da nisam morala za MPO napraviti nalaze nebi ni znala iskreno da ju imam.  
    .
    Da samo nek se javi da zeli to provjeriti i ti briseve  i urin i to je to .

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 5/2025 Vinogradska

• eni233
    27. Ožujak 2025. 14:08

parisislove

eni233

EllaMS

parisislove

Jasamja može dodaj i mene na listu 🙏 8.4. ne očekujem ništa osim pozitivnog testa 😌
    Uživaj u odmoru, vjerujem da je slađi sada kada znaš da je i mrvica s vama u trbuhu ❤️
    Ellavidim da neke djevojke odmah nakon ovulacije počinju piti progesteron, mislim da nebi škodilo da kreneš uzimati u ovoj fazi ako si imala kemijske ranije🤔 ja ga ne uzimam u ova dva tjedna ali imam doma utrogestan i rekao mi je ginekolog na prvi pozitivan test da ga odmah popijem i nastavim kroz trudnocu zbog zadnja dva spontana.

Pa apsolutno se slažem, ali ako ova neće vaditi progesteron, neće mi ga ni dati. Ugl odlučila sam ako ovaj ciklus ne bude ništa, sljedeći idem na folikulometriju, eni je super predložila da bi mogla usporediti trakice sa potvrđenom ovulacijom u UZV i onda bi ju trazila da vadimo progesteron 7dpo kako se to inače radi.

Da ja sam tako 4 ciklusa i skužila da od peaka , do ovulacije mi prođe 3-4 dana . Pa tako onda znam da ja ne ovuliram odmah drugi dan kao ostali narod nego treba vise vremena malo 🤣😜

Krasno… Kao da nije i bez toga dovoljno komplicirano izracunati i tempirati odnose 🫢
    Jel ti nakon peaka tih par dana trakice ostanu pozitivne ili budu negativne kao da si vec ovulirala? Mi smo pokrili sve dane po dva puta 🙈, ovulacija bila jucer po trakicama i sad mi muka od pomisli da bih jos par dana trebali odrađivati posao, dosta mi je seksa za cijeli mjesec 🤣

Ella baš bezveze da ne možeš jednostavno preko telefona tražiti poregesteron da ti pusti jer imaš već iskustvo ranog gubitka trudnoće. Jel ti opcija mijenjati ginekologa? Folikulometrija je odlicna ideja, i ja sam odlucila ici na taj nacin sljedeci ciklus ako ovaj ne uspije. Ali bilo bi lijepo da nam objema propadne taj plan jer smo već trudne 🤞🤞😌🙏

Bude mi 2 i pol dana pozitivna i onda se krene smanjivati . I onda kad bude svjetla to je to , Ovulacija se smejsi 🤣😅😃 čuj bilo kako bilo barem znam kako moje tjelo funkcionira i zato je stvarno dobro napraviti sve moguće nalaze i preglede ako je to moguće da možeš znati otprilike kako se tvoje tjelo ponaša . Jer ovako živiš u ne znanju i pojma nemaš što se tamo događa dolje .

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 5/2025 Vinogradska

Blondy
    27. Ožujak 2025. 14:10

eni233

Blondy

eni233

Blondy

Ma ne mora značiti . Ja sam ti imala e.colli a nisam ni znala jer nisam imala nikakve simptome . Kužiš ?da nisam morala za MPO napraviti nalaze nebi ni znala iskreno da ju imam.
    .
    Da samo nek se javi da zeli to provjeriti i ti briseve i urin i to je to .

Napisali su mu u nalazu isto sto si ti preporučila. Ja sam se javila doktorici pa cekam odgovor. Ja bih rekla da ja imam neku bestiju jer stalno moram piskiti i kao da se ne popisam do kraja. Mislis da to moze biti povezano? Odnosno da imam neku bakteriju pa si prenosimo a da njemu to prouzroci porast tih leukocita, cega vec? Moram ga smiriti, on si je vec dijagnosticirao svasta. Bolje da ni ne pisem

Rose1
    27. Ožujak 2025. 14:38

Blondy

eni233

Blondy

eni233

Blondy

.
    Da samo nek se javi da zeli to provjeriti i ti briseve i urin i to je to .

Napisali su mu u nalazu isto sto si ti preporučila. Ja sam se javila doktorici pa cekam odgovor. Ja bih rekla da ja imam neku bestiju jer stalno moram piskiti i kao da se ne popisam do kraja. Mislis da to moze biti povezano? Odnosno da imam neku bakteriju pa si prenosimo a da njemu to prouzroci porast tih leukocita, cega vec? Moram ga smiriti, on si je vec dijagnosticirao svasta. Bolje da ni ne pisem

Iskreno nikad nisam razmišljala da i oni mogu imati te leukocite. Nekako se samo mi pregledavamo i skroz mi to nekako promaklo zapravo. 
    Ja sam prosle godine na papi imala malo leukocita, sad mnoštvo povezano s upalom..I napravila samo paniku. Ginekologica me uvjeravala da to nije ništa kad nemam simptome i da se tijelo Bori. Ja sam inzistirala pa mi dala samo lactogyn. Naravno da sam radila na svoju ruku sve briseve i svi su uredni. Želim reći ne mora biti ništa strašno, ali treba vidjeti jel kakva bakterija u pitanju 
    Jesi ti nedavno radila papu ili briseve?

💙

Rose1
    27. Ožujak 2025. 14:39

I daj ti urin ako imaš takve simptome. Mislim ja bih. Ja sam paničar. Ja sve odmah 

💙

Blondy
    27. Ožujak 2025. 14:44

Rose1

I daj ti urin ako imaš takve simptome. Mislim ja bih. Ja sam paničar. Ja sve odmah

Radila sam ja papu u prosincu, sve uredno.
    Ma dat cu ja urin. I ja bih sve odmah.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.