Djetelina ja sam imala 1.konzultacije u prosincu u KBCu, kako sam morala i kariogram napraviti malo je potrajalo dok sam skupila sve nalaze, ali evo neki dan smo imali druge konzultacije i rekli su da odmah u ciklusu koji treba početi za par dana možemo u stimulirani postupak. Ne čini mi se to sporo..
Ma to je super brzo, prakticki dva mjeseca. Ali nisam mislila na to nego su nama rekli da dodemo u utorak na konzultacije samo zato jer smo mi inzistirali a na nalazu je pisalo samo "ponoviti spermiogram za 3 mjeseca". Znaci da nas nece sljedeca 3 mjeseca nigdje poslati. Vidjet cemo jos uzivo sta ce reci. Definitivno ne želimo cekati 3 mjeseca da se onda opet ispostavi da je loš i sta onda. Gubimo vrijeme samo. Doduse ovo nam je prvi spermiogram pa mozda zele vidjeti barem nalaz drugog. Ali i to mi se cini dugo.
Tako ti je i nama bilo.
Nece ti niko savjetovat MPO prije nego produ ta 3 mjeseca ja bi rekla.
Ipak je MPO ozbiljna stvar za zenu.
Nek tvoj M napravi sve iduca tri mjeseca po pitanju suplemenata i svega ostaloga ali vi svejedno pokrivajte, nikad ne znas :))
Onda nakon 3 mjeseca sto ponovite bit cete pametniji.
Mislim da 3 mjeseca nije puno za pricekati s obzirom da pokusavate 6 mjeseci samo i niste stari.
Je je istina. Tako nam je rekao jucer i ginekolog kod kojeg smo bili. Nakon 3 mjeseca ponavljanje spermiogama pa ako je i dalje loš onda na MPO.
19.9. konzultacije Poliklinika IVF
10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀
25.2. (5+5 tj.) UZV vidljiv plod i otkucaji srčeka ❤️
Evo meni temp narasla sa 36.13 na 36.53, O je bila jučer sad još dva dana da ostane ovako na višim razinama da sto posto potvrdim da sam ovulirala 23 dc 😄 pokrili smo sve sad idemo u čeku 🤞🏼😄
kawa da ovo nam je prvi spermiogram, 2022 nismo radili intezivno na bebi bilo nam je u planu nismo bas bili svjesni da to ne dolazi tako lako , ali se godinama nismo čuvali onda sam ostala trudna 01/23 al je bila vanmaternicna pa zbog toga nismo smijeli pokusavat pola godine a menstruacije su mi bile užasno ne redovite i nisam ih ni imala po duži period .. i sad smo u u ovome 8 mjeseci i s obzirom na moj PCOS, IR i prethodnu trudnoću ona smatra da je vrijeme da se prvo isključi i druga strana i potencijalni problemi kod nje, iako ja mislim da je s M sve uredu ali nikad ne znas .. ima dosta primjera sportaši uredan zdrav život pa na kraju to ne bude kako si mislia.. 🤷🏻♀️
30yo👩🏼🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
32yo 👱🏼♂️10/24 spermiogram uredan ✅
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
KBC ST IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️1. FET 01/25 5+1💔2.FET 04/25 - 5+6 💔3.FET 07/25 - 6+3 imamo ❤️❤️🙏🏻 8 tj missed ab 💔💔
Evo meni temp narasla sa 36.13 na 36.53, O je bila jučer sad još dva dana da ostane ovako na višim razinama da sto posto potvrdim da sam ovulirala 23 dc 😄 pokrili smo sve sad idemo u čeku 🤞🏼😄
kawa da ovo nam je prvi spermiogram, 2022 nismo radili intezivno na bebi bilo nam je u planu nismo bas bili svjesni da to ne dolazi tako lako , ali se godinama nismo čuvali onda sam ostala trudna 01/23 al je bila vanmaternicna pa zbog toga nismo smijeli pokusavat pola godine a menstruacije su mi bile užasno ne redovite i nisam ih ni imala po duži period .. i sad smo u u ovome 8 mjeseci i s obzirom na moj PCOS, IR i prethodnu trudnoću ona smatra da je vrijeme da se prvo isključi i druga strana i potencijalni problemi kod nje, iako ja mislim da je s M sve uredu ali nikad ne znas .. ima dosta primjera sportaši uredan zdrav život pa na kraju to ne bude kako si mislia.. 🤷🏻♀️
super nadam se da je to to, onda smo ti i ja u par dana razlike
zao mi je za vanmatericnu, nije imala posljedica na tebe, ostala su ti oba jajovoda? uzimas li kakvu terapiju za IR, pazis li na prehranu ? ocito se onda u svemu pratimo, tu smo po godinama i dijagnozama nadam se da ce vam spermio bit ok, da iskljucite i to pa da mozete dalje u obradu. s obzirom da si vec ostala trudna nadam se da vam se samo treba pogodit dobitan ciklus, drzimo fige da je to vec ovaj :)

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
♂️ astheno
2024.: 2x IUI ❌️
06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
sin 💙
super nadam se da je to to, onda smo ti i ja u par dana razlike
zao mi je za vanmatericnu, nije imala posljedica na tebe, ostala su ti oba jajovoda? uzimas li kakvu terapiju za IR, pazis li na prehranu ? ocito se onda u svemu pratimo, tu smo po godinama i dijagnozamanadam se da ce vam spermio bit ok, da iskljucite i to pa da mozete dalje u obradu. s obzirom da si vec ostala trudna nadam se da vam se samo treba pogodit dobitan ciklus, drzimo fige da je to vec ovaj :)
samo psihičke posljedice 🤣 ja sam dobila methotrexat oblik kemoterapije koji ubija plod, jajovod je ostao sad je pitanje u kakvom je on stanju ali po njima nije potrebno prouhivanje 🤷🏻♀️🤣 vezano za IR rekla mi je moja ginekologica da probram sa prehranom i Catafertylom (može i neki drugi dodatak koji ima omjer mioinozitola i d-kiro inozitola 40:1) da mi nebi bas krenila sa Sioforom i tako tim ljekovima s obzirom da planiramo trudnoću 🤷🏻♀️
Nadam se da će nam oboma bit dobitan bas ovaj ciklus 🤞🏼🤞🏼 sad idemo u odbrojavanje 😍😍😍 top mi je kada imam vamo s nekim pratit se ☺️☺️
30yo👩🏼🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
KBC ST IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️1. FET 01/25 5+1💔2.FET 04/25 - 5+6 💔3.FET 07/25 - 6+3 imamo ❤️❤️🙏🏻 8 tj missed ab 💔💔
samo psihičke posljedice 🤣 ja sam dobila methotrexat oblik kemoterapije koji ubija plod, jajovod je ostao sad je pitanje u kakvom je on stanju ali po njima nije potrebno prouhivanje 🤷🏻♀️🤣 vezano za IR rekla mi je moja ginekologica da probram sa prehranom i Catafertylom (može i neki drugi dodatak koji ima omjer mioinozitola i d-kiro inozitola 40:1) da mi nebi bas krenila sa Sioforom i tako tim ljekovima s obzirom da planiramo trudnoću 🤷🏻♀️
Nadam se da će nam oboma bit dobitan bas ovaj ciklus 🤞🏼🤞🏼 sad idemo u odbrojavanje 😍😍😍 top mi je kada imam vamo s nekim pratit se ☺️☺️
niko nažalost ne ide za psihičkim posljedicama a mislim da one puno veci trag ostavljaju nego fizicke.
pa da meni je prijateljica odma dobila glucophage za graničnu ir i nije joj sjeo, a meni pomaže i bolje se uz njega osjećam. uzimam i gynositol sa mioinozitolon i novalac, dosta su mi ustabilili ciklus.
da i ja se veselim sta cemo se pratit, brze ce dani ic

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
♂️ astheno
2024.: 2x IUI ❌️
06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
sin 💙
A bas mi je zao zbog ta tri pobačaja. Nadam se sa ce naci uzrok brzo.
A vidim u opisu tvog profila da tvoj parner isto ima dijagnozu spermiograma. Sta ste uspjeli prirodno zanijeti?
Imas li saznanja hoce li u Poliklinici Mia oni raditi cijeli MPO ili ce samo pripremiti par pa onda slati dalje u Zg?
Da, mi smo sva 4 puta uspjeli prirodno zanijeti, i to bez nekih problema, ovulaciju uhvatim trakicama i ako je akcija nemam problema sa oplodnjom, samo sa nastavkom trudnoće.
Mm ima astenospermiju, na humanoj su rekli da to nije strašno, samo da su malo sporiji :D
Eh za Miu sam čula da će raditi sve, zašto misliš da će slati u ZG?
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
https://ibb.co/7JfTJw1
Radjen sa 8DPO
Kao da vidim u gornjem delu da ima sjena neka, mozda mi se vec pocele pricivanjati linije🫣😒

👩24
Pokušavamo od 02.2023 bez trudnoce
🧔♂️ 28
14.06. Spermiogram
Dijagnoza: Asthenoteratozoospermia
12.09. Spermiogram jos losiji
11.03 normospermia🧔♂️
👩 11.03 histeroskopija sa polipektomijom.
20.05.2025. ➕️
Baby girl🩷🌸🎀
niko nažalost ne ide za psihičkim posljedicama a mislim da one puno veci trag ostavljaju nego fizicke.
pa da meni je prijateljica odma dobila glucophage za graničnu ir i nije joj sjeo, a meni pomaže i bolje se uz njega osjećam. uzimam i gynositol sa mioinozitolon i novalac, dosta su mi ustabilili ciklus.
da i ja se veselim sta cemo se pratit, brze ce dani ic
Gynositol je kod nas preskup... 60 EUR je kutija, a u Belgiji je npr 20 EUR :O
Vidim da Catafertyl za zene ima istu kolicinu Mio-inozitola (2000 mg) ali ima i D-kiro-inozitol za omjer 40:1...
Hmmm Gynositol to nema...
Inace, ja sam po uputi nutricionistice prvo uzimala Mio inozitol od Fairhaven Health s iHerba.. Ali kad sam to rekla ginekologu on je samo zakolutao ocima i rekao: "ne znam koji je to. ja sam preporucam gynositol"
Naravno da sam odlucila poslusati ginekologa i odmah sam kupila Gynositol i prestala uzimati ovaj od Fairhaven healtha..
E sad... Koje je vase misljenje o americkim suplementima s iHerba (NOW, Fairhaven health, Solgar, KAL)?
Ok, za Solgar i KAL svi znamo i prodaju se i u nasim ljekarnama. Ovi drugi ne bas..
Ali ja nekako mislim su isto ok?
Sto vi mislite?

'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
'86, oligozoospermia
Repromed:
2mj/2024 - 1. AIH ❌
4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵
https://ibb.co/7JfTJw1
Radjen sa 8DPO
Kao da vidim u gornjem delu da ima sjena neka, mozda mi se vec pocele pricivanjati linije🫣😒
Malo je mutna slika ja ne vidim ništa 😳 al moguće da ti uživo vidiš nešto, jer na slici se općenito slabije vidi ako je svjetlo. Možeš slobodno sutra sa jutarnjom mokracom možda ti se bude vidila bolje sretno 🤞🏼🤞🏼
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
wildoflower e da, ja iskreno nisam točno istraživala taj omjer i to ali mi je ona naglasila da su rađena neka istraživanja koja su pokazala da u tom omjeru se pokazalo najbolje i rekla mi je da ima još jedna marka taj omjer pa da vidim sto mi je cjenovno prihvatljivije. Na kraju sam se zadržala kod Catafertyla jer prah mogu onako popapiti i super mi dođe nekako je lip okus a ta druga opcija je išla da se mora razmutit u vodi a ja sam teška za tu tekućinu pa sam ostala pri ovome. 🤣🤷🏻♀️
Od kala ja već duže vrijeme pijem magnezij (godinama), solgar folat neki period i povremeno sam znala uzeti od Solaray cink. Meni su svi oni odlični ne znam za ove ostale nisam proučavala..
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji