Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Simbalija
    19. Siječanj 2024. 10:25

Nika, endometrij bi trebao rasti 0.5mm po danu u 1.fazi.. meni je bio 4,5 na pregledu 9.1., a 8mm u ponedjeljak 15.1., a danas mi je ovulacija (na 19dc). Je li ti spominjala kakav je, trolinijski, hiperehogen? 
    Svakako može biti tanak zbog produženog krvarenja i u idućem ciklusu možda bude debel kako treba biti..pij sokove koje su ti cure preporučile.
    Inače u 1.trudnoći (uspješnoj), prije nego sam popišala plus, a bila sam 5+2 po mengi, na sistematskom mi je endometrij bio "samo" 11mm. Rekao mi je da mi slijedi menga.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

• nikaa89
    19. Siječanj 2024. 10:41

Simbalija

Nika, endometrij bi trebao rasti 0.5mm po danu u 1.fazi.. meni je bio 4,5 na pregledu 9.1., a 8mm u ponedjeljak 15.1., a danas mi je ovulacija (na 19dc). Je li ti spominjala kakav je, trolinijski, hiperehogen?
    Svakako može biti tanak zbog produženog krvarenja i u idućem ciklusu možda bude debel kako treba biti..pij sokove koje su ti cure preporučile.
    Inače u 1.trudnoći (uspješnoj), prije nego sam popišala plus, a bila sam 5+2 po mengi, na sistematskom mi je endometrij bio "samo" 11mm. Rekao mi je da mi slijedi menga.

Pravilan Trolinisjki je , tako piše na nalazu .. mislila sam možda još danas ići pogledati dal se sto pomaklo ili ne .. neznam možda je fulao u mjerenju jer se i to zna događati , a gledala sam prijašnje nalaze sve mi je uvijek bilo ok sa sluznicom , možda će ovaj ciklus biti kasnija ovulacija samo jer nisam uhvatila još peak a 16dc sam danas .. 

👩34
    🧑🏽‍🦱33
    Svi nalazi uredni 🤌
    Pokušavamo od 9/2022

• BikMik
    19. Siječanj 2024. 10:55

Ja 10DPO, test negativan, glavobolja tu i vec sam se sinoc pomirila sa realnoscu (dobila nervozni napad popracem.plakanjem u tusi :D). Nisu ni bile neke sanse, operacija ce mi padati jedno 5-6dc, nadam se da cemo moci imati odnose od 10-11dc, imaju razlicita misljenja. Bukirali smo skijanje sljedece sedmice, da se malo i zabavimo prije svega sto slijedi.
    Iz klinike mi javili da moja dr odlazi na prodoljisko i rekli da sam kod neke nove mlade. O njoj nista nisam nasla na internetu, pa sam se unervozila sva. Onda sam skupila hrabrosti i pitala mogu li kod sefa vijele klinike ipak biti, polovinu sama placam i idem u najskupli taj ICSI i pristali su 🥳. To me je bas opustilo jer covjem svukuda ima samo 5 zvjezdica i pohvala i iskustva. 

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

• eni233
    19. Siječanj 2024. 11:30

Simbalija

Nikaa ja sam isto čitala da nekad endometrij ne igra veliku ulogu eto vidiš da je simbaliji bilo uspjesno i ako su joj govorili nist od ciklusa , ali ja nisam stručna stvarno za te stvari , da mogu pogriješiti ginekolozi sigurno mogu . Meni svašta pogriješe ali dobro bitno da je sve ok i da ne krvaris vise , meni je isto ovaj ciklus dosta tanak edometrij zbog hsga pretpostavljam ali meni je bas bila obilna menga ova a i krvarila sam kao da imam mengu nakon hsg postupka pa samtram da je od toga . Meni je bio izmjeren jučer  u Vinogradskoj 6,5 mm i vodeći folikul na lijevom jajniku Al ne piše koliko pa vam neznam reci velicnu folikuka , i nisu mi nissta rekli za edndometrij da mi je tanak , samo su mi rekli da si pratim trakicama ovulaciju i to je to . Valjda oni bolje znaju tako da ja ne propitujem previše ako mi kažu da je ok .. a u tvojem slučaju stvarno neznam tko je pogriješio nadam se da će ti biti uspješan ciklus ❤️❤️❤️

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska

Bebolina2024
    19. Siječanj 2024. 12:53

Kod mene situacija i dalje ista, i dalje iščekujem. Još uvijek se nije pojavila, sad da i dođe kao i sutra do podneva 1.dc je sutra. Danas ipak nije prvi dan. Pošto sam je očekivala prošli vikend samo da mi ne prođe vikend a ona nije došla (oprostit ću joj samo ako je T u pitanju 🙃).

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

• eni233
    19. Siječanj 2024. 12:59

Bebolina2024

Kod mene situacija i dalje ista, i dalje iščekujem. Još uvijek se nije pojavila, sad da i dođe kao i sutra do podneva 1.dc je sutra. Danas ipak nije prvi dan. Pošto sam je očekivala prošli vikend samo da mi ne prođe vikend a ona nije došla (oprostit ću joj samo ako je T u pitanju 🙃).

Top , držim palčeve da ste mi trudne i ti i bikmik i mariposa i sve ostale cure koje koje ne (iščekuju M) ❤️❤️🤞🤞🤞🤞

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska

• BikMik
    19. Siječanj 2024. 13:10

Bebolina2024

Da ti danasnji pad temp bude implementacija! 🫣

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

Bebolina2024
    19. Siječanj 2024. 13:41

Eni hvala, da sve imamo plus bio bi to pravi baby novom na temi.
    BikMik po mojoj procjeni i po jednoj trakici koja mi je bila sumnjiva smatram da je danas 13./14. dpo (po ginekologici bi bio i negdje 17.dpo) a to smatram da je već pomalo predugo za implataciju (30.dan ciklusa).
    Mislim bilo bi lijepo. Stavim grafove, onaj gornji nisam znala podesiti onu crvenu crtu jer nisam našla warnings gdje se nalaze, pa zanemarite tu crtu.
    https://ibb.co/wRLM9M0

08/24 spontani pobačaj

Ketyx
    19. Siječanj 2024. 21:31

Cure drage imam pitanja :) Ako sam ja dobro skuzila mi bi nakon peaka trebale imati ovulaciju nakon 48 sati? Imam aplikaciju preko koje pratim kada ce mi biti peak, u ciklusima do sada bi to bio jedan dan i dani prije i poslje bi bila linija bljedunjava. U ovom ciklusu sam u utorak uzela ovitrell stopericu i u cetvrtak mi je trebala biti ovulacija a meni su trakice pokazivale i utorak prije stoperice, u srijedu je bio peak, jucer i danas opet jake crtice. U prirodnom ciklusu mi ne budu tako jake crte pa ne znam jel moguce da nemam ovulaciju? Mada su mi znali dr.na pregledu reci tipa za dva dana ce ti ovulaciji ili ovulirala si... I naravno imam sluz svaki ciklus. 

👸🏻 33 - PCOS, MTHFR heterozigot, PAI-1 homozifot, IR 3.2, adenomioza / 🤵🏻 39 - normozoospermia
    5 IVF-a: 2 Petrova, 3 Škvorc
    1.IVF-20fol❌, 2.IVF-16fol 2trodnevna, 3.IVFp-3fol❌ 4.IVF-3fol❌, 5.IVF-22fol 1 morula, 6 BC (2x3)
    1.ET 2xtrodnevni-beta 0/ 2.ET 1xmorula-beta 0/ 3.FET 2xBC-beta 0/ 4.FET 2xBC-beta 0/ 5.FET 2xBC - beta 0
    09.02.konzultacije dr.G, IVF klinika

Bebolina2024
    19. Siječanj 2024. 21:44

Ketyx

Cure drage imam pitanja :) Ako sam ja dobro skuzila mi bi nakon peaka trebale imati ovulaciju nakon 48 sati? Imam aplikaciju preko koje pratim kada ce mi biti peak, u ciklusima do sada bi to bio jedan dan i dani prije i poslje bi bila linija bljedunjava. U ovom ciklusu sam u utorak uzela ovitrell stopericu i u cetvrtak mi je trebala biti ovulacija a meni su trakice pokazivale i utorak prije stoperice, u srijedu je bio peak, jucer i danas opet jake crtice. U prirodnom ciklusu mi ne budu tako jake crte pa ne znam jel moguce da nemam ovulaciju? Mada su mi znali dr.na pregledu reci tipa za dva dana ce ti ovulaciji ili ovulirala si… I naravno imam sluz svaki ciklus.

Jake crte mogu biti i od štoperice.
    Obično kažu da od peaka imamo do 48 sati za pokrivanje. Svaka žena je drugačija i ne može se reći točno u sat nego okvirno. Ali obično kažu od peaka O će nastupiti kroz 12 do 24 sata,i kad nastupi jajna stanica je jedno vrijeme otprilike 24 sata bude spremna za oplodnju a nakon toga ako se ne oplodi ona propada. I to ti je znači tih nekih 48 sati od peaka.
    .
    Cure moje stigla konačno i koja M, sutra znači računam 1.dc i u nedjelju prva pikica. Nadam se malo boljem ishodu jer konačno ako će punkcija trebati biti 14.dc kad mi je otprilike O moći će i biti tada odrađena radi radnog vremena i vikendima. Neće mi trebati se sve naštimavati prema vikendima i punkcije odrađivati 12.dc samo zato što je 14.dan u ned kad ne rade kao što je bio slučaj na SD. Jer ako sam uvijek imala po 6, 7 folikula da je sve pogođeno na vrijeme onda sam mogla imati i koju stanicu više jer bi bilo više zrelih , a ne samo 2. Eto zato polažem sve nade u ovaj ciklus jer će puncija moći biti i 14. ili koji dan kasnije ako bude potrebe.

08/24 spontani pobačaj

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.