Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bebolina2024
    18. Siječanj 2024. 16:52

LusyLu ima nas koje puno duže pokušavamo ali eto idemo dan po dan i glavom kroz zid se ne može.
    Kako je meni ginekolog rekao djeca se ne rade ona se dogode. Odmah pitao jeste prvo radili ja rekla ni u peti nismo imali još plan o proširenju obitelji, baš nam se dogodio a on kaže pa to je to. I ovo drugo mora se dogoditi.
    Vi stvarno jako malo pokušavate i mladi ste, da ginekologu kažeš sada koliko pokušavate rekao ajde se javi za godinu dana ako je ostaneš trudna.
    S obzirom da ti je papa uredan i ciklusi onda su vjerojatno i hormoni manje više ok. Za sada probaj maknuti fokus s ovoga svega a onda kroz koji mjesec ako ne uspijete onda prvo pošaljem dragoga raditi spermiogram (uputnicu on traži od svoje opće prakse) ako je tamo sve u redu onda ti tražiš svog ginekologa uputnice za hormone i ostalo.
    Nemoj si odmah nabijati presing jer tek onda neće uspjeti a i živci će ti otići.
    Tu baš ima primjera da kad su cure otpisale ciklus (iz nekog razloga a ipak nešto pokrile) baš se taj mjesec primilo. Sretno!

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

Xoxo23
    18. Siječanj 2024. 17:07

Lusylu

BikMik

Lusylu

Cure moze li brzo pitanje brzi odgovor, sutra bi mi bio 3 dan ciklusa volila bi izvadit hormone, da vidim akkvo je stanje.. zovem upravo jednu poliklinku na sta mi ova na telefonu kaze da se svaki hormon vadi posebno??? Ja koliko sam shavtila po vasim nalazima pricama mogu se provjerit vise od jednom?? Ispravite me pliz ako grijesim?

Mislim da se niste razumijeli dobro, iz jedne epruvete na 3. moze sigurno tih oar hotmona provjeriti, mozda ona pita koje tacno zelis?

Objasnila sam da bi tila sta vise od jednom i shvatila sam tako da kad se vadi da se provjeri vise hormona..
    Zena na telefonu mi je rekla da ne mogu tako nego da svaki od hormona vadim odvojeno, a to mi ne pada napamet nemam toliko vremena a ne zelim trosit ni toliko novaca jer sam tila provjerit na svoju ruku.
    Rade cu onda samo progesteron tamo sa 21 danom i cao🤷🏼‍♀️

S obzirom da si vjerovatno zvala neku privatno zato ti kaže odvojeno, svaki hormon se odvojeno plaća. Nazovi svog državnog on te pošalje jednim vađenjem izvadiš skoro sve. Te pretrage su inače užasno skupe van bolnice 

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016 🫶🏻 14.05 (5+6) UZV ⌛️

• mariposa1510
    18. Siječanj 2024. 17:09

Bebolina, jel tvoja menga stigla? 🤞

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
    👱‍♂️34 - Normozoospermia
    Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET blastociste ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET blastociste ❌

Bebolina2024
    18. Siječanj 2024. 17:54

mariposa1510

Bebolina, jel tvoja menga stigla? 🤞

Ne, moja M nije stigla, prošla 2mj 23 i 25 dana ciklusi, a danas 29.dc i nema je još, to je tako kad je baš iščekujem. Ali s obzirom da sam danas imala bijeli kremasti iscjedak mislim da je to to, konačno pravi znak da stiže. Svakako da i još danas stigne sutra mi se broji kao 1.dc.
    Moramo danas hopsati jer u utorak muž ide dati uzorak za kriopohranu pa da apstinencija ne bude duža od 5 dana.

08/24 spontani pobačaj

• nikaa89
    18. Siječanj 2024. 23:01

Pozz žene , čitam vas već duže vrijeme ali nisam
    Imala baš previše toga za reci pa nisam ni pisala . Za početak suprug i ja pokušavamo više od godinu dana ali nikako nam ne uspjeva neznamo razlog ali valjda ćemo gas vremenom saznati  . Suprug je odradio dva  spermiograma i uredni i prvii drugi  , ja sam odradila sve nalaze od hormona , do inuziliske irezistencije , pa sve do preohodnosti jajovoda  i svega ostaloga sto inače treba za MPO i sve uredno , ciklusi uredni 33- 35 dana mi je trajao najduži  , doslovno smo spremni za bilo koji postupak potpomognute , ali bi još malo probali ipak prirodno pa onda ako nam ne uspije do ljeta onda ćemo razmišljati dalje . Međutim javljam se jer sam zbunjena i razočarana , tužna i neznam ni sama više šta sam točno  , odlučila sam raditi ovaj mjesec folikulometriju , a paralelno sam imala pregled kod svoje gink i situacija je sljedeća , na folikulometriji u pon mi je bio na 12 dan ciklusa sluznica 4,5mm, u srijedu sam bila kod svoje gink jer sam imala pregled zakazan već od prije i bila je sluznica 6mm sa vodećim folikulom od 14mm na lijevom jajniku i sad sam danas bila opet na zakazanoj folikulometriji  i kaže on meni sluznica opet 4 ne zadebljava se , jeli moguće da je on nešto krivo izmjerio ?! Jer kako ako je prvi put izmjerio 4,5 , a gink 6 u srijedu , sad sam opet na 4 ? Ja stvarno ne kužim i dao mi je tablete za zadebljanje sluznice estrofem dva puta na dan jutro i navečer , neznam uopće šta da mislim prvo ne želim to piti jer mi je sve to sumnjivo sa sluznicom, drugo zar estrofem ne blokira ovulaciju ? I drugo , možda ću ja kasnije ovulirati jer ipak su moji ciklusi duži i glupo mi piti tak nešto  , molim vas ako je koja imala sličnu situaciju da mi da savjet neki što da radim i kome da vjerujem ?!! I oprostite na podužom  postu 

👩34
    🧑🏽‍🦱33
    Svi nalazi uredni 🤌
    Pokušavamo od 9/2022

Martina1931
    18. Siječanj 2024. 23:22

nikaa89

Imala baš previše toga za reci pa nisam ni pisala . Za početak suprug i ja pokušavamo više od godinu dana ali nikako nam ne uspjeva neznamo razlog ali valjda ćemo gas vremenom saznati . Suprug je odradio dva spermiograma i uredni i prvii drugi , ja sam odradila sve nalaze od hormona , do inuziliske irezistencije , pa sve do preohodnosti jajovoda i svega ostaloga sto inače treba za MPO i sve uredno , ciklusi uredni 33- 35 dana mi je trajao najduži , doslovno smo spremni za bilo koji postupak potpomognute , ali bi još malo probali ipak prirodno pa onda ako nam ne uspije do ljeta onda ćemo razmišljati dalje . Međutim javljam se jer sam zbunjena i razočarana , tužna i neznam ni sama više šta sam točno , odlučila sam raditi ovaj mjesec folikulometriju , a paralelno sam imala pregled kod svoje gink i situacija je sljedeća , na folikulometriji u pon mi je bio na 12 dan ciklusa sluznica 4,5mm, u srijedu sam bila kod svoje gink jer sam imala pregled zakazan već od prije i bila je sluznica 6mm sa vodećim folikulom od 14mm na lijevom jajniku i sad sam danas bila opet na zakazanoj folikulometriji i kaže on meni sluznica opet 4 ne zadebljava se , jeli moguće da je on nešto krivo izmjerio ?! Jer kako ako je prvi put izmjerio 4,5 , a gink 6 u srijedu , sad sam opet na 4 ? Ja stvarno ne kužim i dao mi je tablete za zadebljanje sluznice estrofem dva puta na dan jutro i navečer , neznam uopće šta da mislim prvo ne želim to piti jer mi je sve to sumnjivo sa sluznicom, drugo zar estrofem ne blokira ovulaciju ? I drugo , možda ću ja kasnije ovulirati jer ipak su moji ciklusi duži i glupo mi piti tak nešto , molim vas ako je koja imala sličnu situaciju da mi da savjet neki što da radim i kome da vjerujem ?!! I oprostite na podužom postu

Ja ti samo mogu odgovoriti za dio o mm debljine endometrija. To su milimetri u pitanju koji ovise o tome tko mjeri i na kojem aparatu.
    Vjerodostojniji ti je ovaj koji ti je mjerio dva puta za redom debljinu jer on ima sta usporedit, drugi lijecnik na drugom aparatu ti moze mjerit razlicito (u tvom slucaju tvoja gin)
    Za estrofem ne znam jel blokira ovulaciju🤷‍♀️

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• nikaa89
    18. Siječanj 2024. 23:27

Martina1931

nikaa89

Imala baš previše toga za reci pa nisam ni pisala . Za početak suprug i ja pokušavamo više od godinu dana ali nikako nam ne uspjeva neznamo razlog ali valjda ćemo gas vremenom saznati . Suprug je odradio dva spermiograma i uredni i prvii drugi , ja sam odradila sve nalaze od hormona , do inuziliske irezistencije , pa sve do preohodnosti jajovoda i svega ostaloga sto inače treba za MPO i sve uredno , ciklusi uredni 33- 35 dana mi je trajao najduži , doslovno smo spremni za bilo koji postupak potpomognute , ali bi još malo probali ipak prirodno pa onda ako nam ne uspije do ljeta onda ćemo razmišljati dalje . Međutim javljam se jer sam zbunjena i razočarana , tužna i neznam ni sama više šta sam točno , odlučila sam raditi ovaj mjesec folikulometriju , a paralelno sam imala pregled kod svoje gink i situacija je sljedeća , na folikulometriji u pon mi je bio na 12 dan ciklusa sluznica 4,5mm, u srijedu sam bila kod svoje gink jer sam imala pregled zakazan već od prije i bila je sluznica 6mm sa vodećim folikulom od 14mm na lijevom jajniku i sad sam danas bila opet na zakazanoj folikulometriji i kaže on meni sluznica opet 4 ne zadebljava se , jeli moguće da je on nešto krivo izmjerio ?! Jer kako ako je prvi put izmjerio 4,5 , a gink 6 u srijedu , sad sam opet na 4 ? Ja stvarno ne kužim i dao mi je tablete za zadebljanje sluznice estrofem dva puta na dan jutro i navečer , neznam uopće šta da mislim prvo ne želim to piti jer mi je sve to sumnjivo sa sluznicom, drugo zar estrofem ne blokira ovulaciju ? I drugo , možda ću ja kasnije ovulirati jer ipak su moji ciklusi duži i glupo mi piti tak nešto , molim vas ako je koja imala sličnu situaciju da mi da savjet neki što da radim i kome da vjerujem ?!! I oprostite na podužom postu

Ja ti samo mogu odgovoriti za dio o mm debljine endometrija. To su milimetri u pitanju koji ovise o tome tko mjeri i na kojem aparatu.
    Vjerodostojniji ti je ovaj koji ti je mjerio dva puta za redom debljinu jer on ima sta usporedit, drugi lijecnik na drugom aparatu ti moze mjerit razlicito (u tvom slucaju tvoja gin)
    Za estrofem ne znam jel blokira ovulaciju🤷‍♀️

Da razumijem .. ali mi je nekako sve to čudno bilo .. prvo je bilo 4,5 , pa sad opet 4 ? 😭😩 stvarno sam zbunjena .. mislim meni neće ovulacija do sljedećeg tjedna , pa sad neznam šta  da mislim i šta da radim , trebala bi biti oko utorka srijede negdje ..

👩34
    🧑🏽‍🦱33
    Svi nalazi uredni 🤌
    Pokušavamo od 9/2022

• Abloom
    19. Siječanj 2024. 00:20

Trudilice molim pomoć ako se netko razumije. Danas pregled 8dc,dominantni folikul 18,3mm a endometrij na 15mm...Dr. mi je rekla da kroz 3 dana treba nastupiti ovulacija.Suprug dolazi nakon 2 mjeseca u nedjelju kući, mogu li se nadati da ćemo pogoditi ovulaciju?? 

• Abloom
    19. Siječanj 2024. 00:21

Ispravak, 9dc.

Bebolina2024
    19. Siječanj 2024. 06:45

Abloom

Trudilice molim pomoć ako se netko razumije. Danas pregled 8dc,dominantni folikul 18,3mm a endometrij na 15mm…Dr. mi je rekla da kroz 3 dana treba nastupiti ovulacija.Suprug dolazi nakon 2 mjeseca u nedjelju kući, mogu li se nadati da ćemo pogoditi ovulaciju??

Taman kad muž dođe krenete pokrivati, O svakako nastupa kroz par dana. Možeš biti mirna neće pobjeći.
    .
    Nika uvijek mogu biti greške u mjerenju. Ali i ako je tako tanak možeš jesti ananas (svježi) ili piti sok od cikle to ti je za zadebljanje endometrija.
    .
    Meni danas 30.dc, ali mislim da će mi se voditi kao 1.dc jer mi se temp baš strmoglavila s 36.62 na 36.18. (osim ako dođe nakon podneva onda je sutra 1.dc).

08/24 spontani pobačaj

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.