Lusylu poprati obavezno trakicama ovulaciju ako ces uzimati progesteron ili na uzv, da ne bi pocela koristit progesteron prije ovulacije. Ona je to rekla jer se ravnala po poznatom ciklusu.
Ma posto cu pratit svakako sa trakicama, ja cu to nakon ovulacije.. nazvat cu ja jos doktoricu provjerit al nekako po svemu ima vise smisla nakon🤷🏼♀️
A ocito niko nista nezna sto posto i sa sigurnoscu…
Mi se svi oslanjamo na doktore al neznaju ni oni sve, koliko puta san cula pricu za nekoga dode kod doktora ima problem, ima nalaze a nalaz niko nezna procitat a kamo li dijagnosticirat nesto…
Ma da i ja mislin da je racunala po poznatom ciklusu..
Hvala na savjetu!
Mislim da Duphaston koji je dydrogesteronum ne uzrokuje pomicanje O , ostali sintetički progesteroni jesu .. mislim da je vise razlog da u slučaju planiranja trudnoće možeš napraviti test i znati oces stat sa njim ili nastaviti a veća je vjerojatnost da će bit pozitivan na 12 dpo nego na 10 dpo..
Ja sam upravo bila kod svoje gin drage 😄 O će ubrzo nastupit,rekla mi je kroz dan ali moje trakice to ne pokazuju 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🙄 ja sam osjetila u desnom janiku da nadolazi i po sluzi .. dogovorile smo se da u slučaju da ovaj mjesec ne dođe do O s obzirom da mi trakice jednostavno nisu relevantne da ćemo krenit sa UZV praćenjem O .. ipak nisu svi gin isti .. sva srica 😅 ugl ja sad imam nakon njenog pregleda tako dobar neki osjećaj po pitanju ovog ciklusa i trenutno sam presretna 😁😁 možda malo čudno al meni imat O je velika stvar 🥳🥳
29yo👩🏼🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
32yo 👱🏼♂️10/24 spermiogram uredan ✅
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016 🫶🏻 14.05 (5+6) UZV ⌛️
Mislim da Duphaston koji jedydrogesteronum ne uzrokuje pomicanje O , ostali sintetički progesteroni jesu .. mislim da je vise razlog da u slučaju planiranja trudnoće možeš napraviti test i znati oces stat sa njim ili nastaviti a veća je vjerojatnost da će bit pozitivan na 12 dpo nego na 10 dpo..
Ja sam upravo bila kod svoje gin drage 😄 O će ubrzo nastupit,rekla mi je kroz dan ali moje trakice to ne pokazuju 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🙄 ja sam osjetila u desnom janiku da nadolazi i po sluzi .. dogovorile smo se da u slučaju da ovaj mjesec ne dođe do O s obzirom da mi trakice jednostavno nisu relevantne da ćemo krenit sa UZV praćenjem O .. ipak nisu svi gin isti .. sva srica 😅 ugl ja sad imam nakon njenog pregleda tako dobar neki osjećaj po pitanju ovog ciklusa i trenutno sam presretna 😁😁 možda malo čudno al meni imat O je velika stvar 🥳🥳
Da se ispravim ako ne dođe do trudnoće onda idemo na UZV praćenje O 😄
29yo👩🏼🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
Mislim da Duphaston koji jedydrogesteronum ne uzrokuje pomicanje O , ostali sintetički progesteroni jesu .. mislim da je vise razlog da u slučaju planiranja trudnoće možeš napraviti test i znati oces stat sa njim ili nastaviti a veća je vjerojatnost da će bit pozitivan na 12 dpo nego na 10 dpo..
Da se ispravim ako ne dođe do trudnoće onda idemo na UZV praćenje O 😄
Drzim palceve da nece biti potrebno pracenje O nego velicine bebice🙈
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Ja sam upravo (prije par dana) od svoje ginekologice dobila progesteron (duphaston) jer vec dva mj nakon ovulacije imam to smeđarenje… i sad ona je meni rekla da uzimam od 15 dana do 25 dana ciklusa sobzirom da su mi ciklusi bili 28 dana.
A ja sad nesto razmisljam ovaj zadnji mi je bio 31 dan.
Sta znaci da mi se ovulacija pomakla prosli mj.
A danas krecem pratit sa trakicama posto mi je M zavrsila.
Tako da budem u sve sto posto sigurna, ja sad neznam mislin nazvat cu je al u slucaju da mi zakasni ovulacija da cekam sa tabletama nakon ovulacije pa pijem 10 dana ili tako kako je receno. ( ona zna da mi je ovulacija inace 13/14 dan pa je zato vjv rekla 15 dan).
Jel ko ima iskustva sa ovim?
Meni je logicno posto cu vec pratit sa LH da pijem nakon ovulacije?
Ja sam isto dobila duphaston da koristim 4 ciklusa od 14-24 dc i koristila sam ga ovaj ciklus i ciklus mi je bio 27 dana a moji ciklusi su inace 24-26….
Ja sam ga dobila zbog trombofilije…
A zašto zbog trombofilije? To sad prvi put čujem. Razmisljam da se i ja vratim na duphaston..
I cure koliko dugo je ok koristiti uopšte duphaston?
nadam se i ja tome 😅🤞🏼🥰
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
Je li ti prirodno dosla O ili stimulirano, posto vidim da imas PCOS?
Btw bile smo pricale o IR i bas sam procitala neki dobar clanak na tu temu https://www.metabolic-friendly.com/post/kako-se-dijagnosticira-inzulinska-rezistencija?fbclid=IwAR3vxCBICwRQFUvVLyVhyzFaigQU9S4OY6VAA0Sbteff904rlrOrc8czCOE
'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
'86, oligozoospermia
Repromed:
2mj/2024 - 1. AIH ❌
4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵
I ja sam dobila jutros u pola 4 ujutro, popraceno jakim bolovima i povracanjem opet, uzas, vec mi neko vrijeme nije bilo tako 🥹
Mi cemo na pauzu sad od bebe(pracenje O, odbrojavanje, testovi, itd.. samo uzivancija u odnosu ) dok ne sredimo ovu skolu, u medjuvremenu cemo opet sve nalaze pa sta Bog da nakon toga🤗
Sretno svim curama 🥰
👩🏼26
👱🏻♂️27
👩❤️👨2016 💍2020 👰🏼♀️🤵🏼♂️2022
09/2020 biokemijska 4tt
Pokusavamo od 4/2022 🙏
I ja sam dobila jutros u pola 4 ujutro, popraceno jakim bolovima i povracanjem opet, uzas, vec mi neko vrijeme nije bilo tako 🥹
Mi cemo na pauzu sad od bebe(pracenje O, odbrojavanje, testovi, itd.. samo uzivancija u odnosu ) dok ne sredimo ovu skolu, u medjuvremenu cemo opet sve nalaze pa sta Bog da nakon toga🤗
Sretno svim curama 🥰
Sretno Ivyyy, super je nekad odmoriti od toga definitivno 🤗
TTC 08/2021 👰32 🤵34
Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
04/24 FET, otkazan
05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙
Je li ti prirodno dosla O ili stimulirano, posto vidim da imas PCOS?
Btw bile smo pricale o IR i bas sam procitala neki dobar clanak na tu temuhttps://www.metabolic-friendly.com/post/kako-se-dijagnosticira-inzulinska-rezistencija?fbclid=IwAR3vxCBICwRQFUvVLyVhyzFaigQU9S4OY6VAA0Sbteff904rlrOrc8czCOE
Prirodno, mislim pijem redovito od zadnjeg dana ciklusa marulju vrkutu i spearmint čaj neki mix ..samo da mogu marulju popit ali prošli ciklus sam pila Duphaston nakon kojeg ja idući ciklus znam dobit O. Nisam sigurna jeli bas od ičega ili je jednostavno tako.. 🤷🏻♀️
Vezano za IR, rekla mi je gin da mi nebi dala Siofor, nekako mi nije bas oduševljena bila s njim.. da mi inzulin je visok i da je IR tu ali da je ona vidila puno gore slučajeve i da je ovo blagi oblik ali da ona smatra da prvo pokušam sa prehranom, da nastavim sa Catafetrylom i dala mi je neku drugu marku Kvinofolic da provjerim koji mi je cjenovno prihvatljiviji, omjer d chiro inositola i myo inositola je isti.. Vidim da u ovom članku čak pišu da se od 1.5 zna smatrat već al ona je meni rekla da ja sa svojom HOMA IR skoro granicom da je nemam 🙄🤷🏻♀️ sad san malo zbunjena, znala sam da je 2 neka granica i da sam ja iznad … ma probat ću ovako pa mogu otic kod endokrinologa nekog da vidim mišljenje drugo .. 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
Sortiraj odgovore
Najstariji