Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nola95
    18. Prosinac 2023. 08:42

Laurel razumijem te u potpunosti. Mogu ti samo reći da se nama nakon vanmaterične brže “primilo”. Nisam u potpunosti sigurna kako se oslobađaju jajašca kad je samo jedan jajovod u pitanju. Meni je rekla dr da ispušta jajnu stanicu u trbušnu šupljinu ovaj jajnik koji nema jajovod. I da čak u toj situaciji se može dogodit da završi u maternici. Nama je rješenje bilo što sam imala dogovoren pregled u vrijeme ovulacije, slučajno, jer isto kao tebi skroz su mi bili poremećeni ciklusi čak 7 mj nakon operacije. Ako imaš opciju svaki mjesec ići na pregled mislim da bi vam to pomoglo s lovom na ovulaciju sa jajnika koji ima jajovod. Ne znam kakva je situacija s naručivanjem na pregled tako često al možda da objasnite situaciju doktoru pa probate tako da izbjegnete mpo zasad. 

28 pcos
    2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
    2021. 👶💙
    10.4. +❤️🙏

• mariposa1510
    18. Prosinac 2023. 09:00

Bebolina, uh, ta temperatura već nije šala, nadam se da te neće dugo držati!
    laurell, najbolje i jest tako, ako vidiš da liječnici ne poduzimaju potrebne korake, nažalost, ne preostaje nam drugo već raditi na svoju ruku što je zapravo tužno jer bi liječnici trebali biti tu za nas i raditi na dobrobit pacijenata. U svakom slučaju ti želim da ti neće niti trebati prohodnost i da ćeš ubrzo ostati trudna 
    Lunolina, reci mi više o tim tabletama za izazivanje ovulacije u kojoj jajnik otpusti više od jedne stanice. Nisam čula za to!  To bih mogla i ja tražiti 
    Ivyyy, s nestrpljenjem čekamo tvoj rezultat bete! 

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L, miom
    👱‍♂️35 - Normozoospermia
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET ❌
    06/25. FET , 8.dpt ➕beta 10.dnt - 65,1, beta 12.dnt - 151, beta 14.dnt - 547, UZV 6+5 ❤️

Bebolina2024
    18. Prosinac 2023. 09:06

Ivyyy 🤞🤞sad svi još moramo iščekivati nalaz do sutra. Kod nas je gotov za par sati a svi se žale na naše zdravstvo, ali ovo kod vas mi još gore djeluje i zbog čekanja na termin....
    Gle kakav god bude nalaz a nadamo se pozitivnom i da slavimo sutra, ali ako i ne bude bar ćeš imati jasniju situaciju da je to to i da nisi trudna, onda možda i krene M. Ovako si dosta pod stresom pa možda i zbog toga ne dolazi.
    Svakako navijam za plusić 🤞🙏
    .
    Hvala svima što mislite na mene. Baš me je pošteno dohvatilo, jutros 39.2 tada uzela Aspirin C pa je sad niža, ne znam kakva će biti kasnije.
    Srećom mi smo akcijanje imali prije svega ovoga pa sam sad mirnija, mislim da je i meni 7.dpo.

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

Ivyyyy
    18. Prosinac 2023. 09:10

Da, i ja sam kad sam bila prvi put trudna isto vadila Betu da vidi dok dal je sve otislo, i cekala sam dva dana na nalaze.. Ona je rekla da do sutra bi trebali doci, da posaljem mail pa ce mi poslati nalaze.. 
    al sta bude, bude, sve je u Bozjim rukama, ja se nadam samo dobrom🙏 
    Od jucer me glava boli, danas zbog nekog straha jos vise, morala sam sad tabletu popiti. 

👩🏼27 slabi PCOS na jednom jajniku, hormoni uredni, sumnja na endometriozu.
    AMH 5.39
    👱🏻‍♂️28- neobstruktivna azoospermija, FSH 24.8
    👩‍❤️‍👨2016 💍2020 👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️2022
    09/2020 biokemijska 4tt
    Pokusavamo od 4/2022 🙏
    7/25 konzultacije u klinici za potpomognutu
    09/25 TESA + daljnje konzultacije

Lunolina
    18. Prosinac 2023. 09:29

mariposa1510

laurell, najbolje i jest tako, ako vidiš da liječnici ne poduzimaju potrebne korake, nažalost, ne preostaje nam drugo već raditi na svoju ruku što je zapravo tužno jer bi liječnici trebali biti tu za nas i raditi na dobrobit pacijenata. U svakom slučaju ti želim da ti neće niti trebati prohodnost i da ćeš ubrzo ostati trudnaLunolina,reci mi više o tim tabletama za izazivanje ovulacije u kojoj jajnik otpusti više od jedne stanice. Nisam čula za to!To bih mogla i ja tražitiIvyyy, s nestrpljenjem čekamo tvoj rezultat bete!

Joj ne znam kako se zovu, ali znam da idu na recept i da se piju (cini mi se) 5 dana. To su isto hormoni i nisu skroz bezazleni. Reci cu ti prekosutra vise kada se raspitam o njima 😬🙈
    .
    Ivy sretno! Drzim palceve! Javi nam ishod❤️

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

laurell
    18. Prosinac 2023. 09:37

Lunolina

mariposa1510

laurell, najbolje i jest tako, ako vidiš da liječnici ne poduzimaju potrebne korake, nažalost, ne preostaje nam drugo već raditi na svoju ruku što je zapravo tužno jer bi liječnici trebali biti tu za nas i raditi na dobrobit pacijenata. U svakom slučaju ti želim da ti neće niti trebati prohodnost i da ćeš ubrzo ostati trudnaLunolina,reci mi više o tim tabletama za izazivanje ovulacije u kojoj jajnik otpusti više od jedne stanice. Nisam čula za to!To bih mogla i ja tražitiIvyyy, s nestrpljenjem čekamo tvoj rezultat bete!

Joj ne znam kako se zovu, ali znam da idu na recept i da se piju (cini mi se) 5 dana. To su isto hormoni i nisu skroz bezazleni. Reci cu ti prekosutra vise kada se raspitam o njima 😬🙈
    .

Misliš na klomifen i femaru (letrozol). One se piju 5 dana, najčešće se daju ženama koje nemaju uopće O prirodno, a meni su ga dali (Klomifen) da bi imala O na jajniku na kojem imam Preostali jajovod za vecu šansu. Nažalost, meni su napravile te tablete teško s*anje. Ciste na oba jajnika i 3 ciklusa BEZ O radi cisti. Tako da radije nemojte uzimati ako prirodno imate O same :)

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

• freyaa
    18. Prosinac 2023. 09:41

laurell

Lunolina

mariposa1510

.

Misliš na klomifen i femaru (letrozol). One se piju 5 dana, najčešće se daju ženama koje nemaju uopće O prirodno, a meni su ga dali (Klomifen) da bi imala O na jajniku na kojem imam Preostali jajovod za vecu šansu. Nažalost, meni su napravile te tablete teško s*anje. Ciste na oba jajnika i 3 ciklusa BEZ O radi cisti. Tako da radije nemojte uzimati ako prirodno imate O same :)

Da li su tebe pratili na UZV tokom stimulacije. Kod nas se u Bosni mogu i bez recepta uzeti. Ja sam koristila letrozol jer ne djeluje na enodmetrij, i blaži je od klomifena.

• freyaa
    18. Prosinac 2023. 09:50

nola95

Laurelrazumijem te u potpunosti. Mogu ti samo reći da se nama nakon vanmaterične brže “primilo”. Nisam u potpunosti sigurna kako se oslobađaju jajašca kad je samo jedan jajovod u pitanju. Meni je rekla dr da ispušta jajnu stanicu u trbušnu šupljinu ovaj jajnik koji nema jajovod. I da čak u toj situaciji se može dogodit da završi u maternici. Nama je rješenje bilo što sam imala dogovoren pregled u vrijeme ovulacije, slučajno, jer isto kao tebi skroz su mi bili poremećeni ciklusi čak 7 mj nakon operacije. Ako imaš opciju svaki mjesec ići na pregled mislim da bi vam to pomoglo s lovom na ovulaciju sa jajnika koji ima jajovod. Ne znam kakva je situacija s naručivanjem na pregled tako često al možda da objasnite situaciju doktoru pa probate tako da izbjegnete mpo zasad.

Meni je doktor objasnio to na način da ovaj drugi jajovod moze prihvatiti, jer to nije bas onako kako mi zamišljamo vec su oni slobodni.

laurell
    18. Prosinac 2023. 10:04

freyaa

laurell

Lunolina

mariposa1510

.

Da li su tebe pratili na UZV tokom stimulacije. Kod nas se u Bosni mogu i bez recepta uzeti. Ja sam koristila letrozol jer ne djeluje na enodmetrij, i blaži je od klomifena.

Jesu, dolazila sam na folikulometriju. No jednostavno kod mene je to izazvalo kontraefekt. I od tad mi se sve poremetilo. Tri ciklusa dok mi nisu te ciste pukle. Do tad normalne O, sve uredno. Sad kako koji mjesec. 
    A sto se tiče ovo za jajovode, meni je stari ginekolog rekao da postoji mala šansa da se to desi da drugi jajovod pokupi jajnu stanicu od jajnika koji ga nema, dok mi je moj novi ginekolog rekao da je najbolje otpisati odmah trudnoću (u glavi) ako mi je O na jajniku na kojem ga nema jer je to bas pre rijetko da se desi da uspije. 🤷🏽‍♀️

baby boy

laurell
    18. Prosinac 2023. 10:05

Premda, moram napomenuti da se u mom slučaju konkretno kad sam ostala trudna, desilo to da je zuto tijelo potvrdeno uzv na jajniku lijevom, a plod je zapeo u jajovodu DESNOM 🫣🫣🫣 tako daaa.. 

baby boy

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.