Ja kad citam engleske clanke toliko je toga moguce i toliko posto toga se dogadja, sto kod nas na clanku ni jednom ne mozes naci..
primjer Trudnoce sa negativnom testom(cak 41% toga se desava), jer eto radi nekog razloga test ne reagira..
isto kao sa ovom duplom pozitivnom Lh trakicom (45% zena to prozivljava, 8% ima multi, vise od dvije), mislim kad citam njihove clanke i te statistike toliko tih stvari je moguce da stvarno se covjek zapita jel nasi to ne znaju il se u hrvatskoj takve stvari ne dogadjaju…
Mnogo vise istraživanja ima nego kod nas, citam dosta od suplemenata pa nadalje, pogledajte malo wheatgrass and early ovulation samo forume koliko ima ljudi kojima je dobro djelovala to, baš sad kontam kako ima dosta psenicne trave da sama napravim. Isto mnogo se koriste stvari za koje naši doktori nisu čuli ili ne znaju dovoljno, NAD+, glutation a tamo doktori uvode sve to. Ja sam bas sinoc trazila taj tvoj slucaj i stvarno ima dosta o tome..
Hej curke, vidim neke negativne emocije su nam obuzele temu ovih dana. ❤️ Sve je to normalno, malo smo pozitivne i optimistične pa onda malo padnemo.
eni, u takvoj sam nekoj fazi i ja trenutno. Radim sve što je u mojoj moći, sve drugo nije u mojim rukama. Vježbam triput tjedno, trudim se raznovrsno hraniti (ne opsesivno, naravno da bude dana kad mi se ne da i jedem šta mi dopadne pod ruku), uzimam suplemente, oduvijek imam zdravu kilažu, urednu krvnu sliku. Trudim se smanjiti sa stresom, mada sam po prirodi osoba koja se puno stresira. To je to, ako moram na MPO, onda idem i s tim sam se pomirila. Bitno da nešto poduzimam i da ne tapkam u mjestu.
Laurell, znam da je jako skupo, ali jesi li razmišljala privatno otići na prohodnost? Ako će te to umiriti, pomoći ti da se ne preispituješ i ako imaš financijsku mogućnost, možda ne bi bilo loše da odeš radi svog mira. ❤️
Bebolina, bolje ostani doma ako si bolesna, odmori, uzmi si vremena da ozdraviš što prije pa onda u nove pobjede. Mene još nije ulovilo ali su svi oko mene bolesni. Više mi je bitno da se muž ne razboli nego ja 🤣 Njemu to više utječe na spermiće.
Lunolina, sretno na konzultacijama! Dobro se pripremi sa svim pitanjima koja te zanimaju. Vidi što vam savjetuju, ali i vi iznesite svoje želje i stavove ako ih imate. ❤️
Ja sam jasno naglasila da ne želim odgađati i čekati. Procedure koje postoje i moraju se ispoštovati u redu, ali ne želim odgađati ništa što se ne mora. Nadam se da ćete dobiti korisne informacije!
Ja sam danas na 4.dpo. Ništa se ne događa osim što me uhvatio išijas malo prije i sad sam frustrirana!
Trebam mengu dobiti 27.12. što znači da bi mi potencijalni pozitivan test mogao biti na Božić, ali ne pada mi na pamet se testirati pa si upropastit blagdan s tugom ako test bude negativan 😁 Čekam mengu i pratim temperaturu po ustaljenom rasporedu već mjesecima. 😁
👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
👱♂️34 - Normozoospermia
Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
12./24. FET blastociste ❌
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
Hej curke, vidim neke negativne emocije su nam obuzele temu ovih dana. ❤️ Sve je to normalno, malo smo pozitivne i optimistične pa onda malo padnemo.
eni, u takvoj sam nekoj fazi i ja trenutno. Radim sve što je u mojoj moći, sve drugo nije u mojim rukama. Vježbam triput tjedno, trudim se raznovrsno hraniti (ne opsesivno, naravno da bude dana kad mi se ne da i jedem šta mi dopadne pod ruku), uzimam suplemente, oduvijek imam zdravu kilažu, urednu krvnu sliku. Trudim se smanjiti sa stresom, mada sam po prirodi osoba koja se puno stresira. To je to, ako moram na MPO, onda idem i s tim sam se pomirila. Bitno da nešto poduzimam i da ne tapkam u mjestu.
Laurell, znam da je jako skupo, ali jesi li razmišljala privatno otići na prohodnost? Ako će te to umiriti, pomoći ti da se ne preispituješ i ako imaš financijsku mogućnost, možda ne bi bilo loše da odeš radi svog mira. ❤️
Bebolina, bolje ostani doma ako si bolesna, odmori, uzmi si vremena da ozdraviš što prije pa onda u nove pobjede. Mene još nije ulovilo ali su svi oko mene bolesni. Više mi je bitno da se muž ne razboli nego ja 🤣 Njemu to više utječe na spermiće.
Lunolina, sretno na konzultacijama! Dobro se pripremi sa svim pitanjima koja te zanimaju. Vidi što vam savjetuju, ali i vi iznesite svoje želje i stavove ako ih imate. ❤️
Ja sam jasno naglasila da ne želim odgađati i čekati. Procedure koje postoje i moraju se ispoštovati u redu, ali ne želim odgađati ništa što se ne mora. Nadam se da ćete dobiti korisne informacije!
Ja sam danas na 4.dpo. Ništa se ne događa osim što me uhvatio išijas malo prije i sad sam frustrirana!
Trebam mengu dobiti 27.12. što znači da bi mi potencijalni pozitivan test mogao biti na Božić, ali ne pada mi na pamet se testirati pa si upropastit blagdan s tugom ako test bude negativan 😁 Čekam mengu i pratim temperaturu po ustaljenom rasporedu već mjesecima. 😁
Vrlo mudra odluka se ne testirati do tada, meni bas treba na Bozic doci, a kako se kod nas uvijek popije koja za Bozic mislila sam napraviti test ranije (ma da priznajem i da je veliki dio do mog nestrpljenja :D)
TTC 08/2021 👰32 🤵34
Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
04/24 FET, otkazan
05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙
BikMik, ma svatko sebe poznaje najbolje, ako je tebi lakše testirati se pa znati na čemu si, tako i napravi. 😊
Ja ne volim testiranje. U ovih 10mj pokušavanja sam se samo jedan mjesec testirala i taj mjesec totalno potonula. Tad sam odlučila da neću više to raditi prije nego mi menga zakasni. Meni i bazalna najavi menstruaciju pa se onda već pripremim 😁 Ali tko želi i kome je lakše testirati se prije, sve podržavam!
👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
👱♂️34 - Normozoospermia
Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
12./24. FET blastociste ❌
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
Mariposa da, razmišljala sam i o toj opciji. pričekati ću još ciklus/dva, vidjeti još jednom sa svojim ginekologom, reci cu mu da bi To obavila prije nego prođe godina..
i evo počelo me bas boljeti dolje, znaci M dolazi.. mogla bi i ranije, noćas ili sutra. Predviđena je u utorak, ali svaki mjesec meni nešto sve kraće i kraće ciklus.
05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
baby boy
Vrlo mudra odluka se ne testirati do tada, meni bas treba na Bozic doci, a kako se kod nas uvijek popije koja za Bozic mislila sam napraviti test ranije (ma da priznajem i da je veliki dio do mog nestrpljenja :D)
Daj boze da ne budeš mogla piti na Božić 🤪🙏🏼
05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
baby boy
Moja ideja je pitati mogu li oni meni dati one tablete za poticanje ovulacije da izbacim 2-3 stanice pa da mi prvo prirodno tako pokusamo, ako ne ide onda IUI i ako to ne ide onda preostali ozbiljniji postupci.
.
Pametno da se na Bozic ne testiras osim ako bas osjetis simptome po kojima bi to ipak moglo biti to. Joj, od srca ti zelim da 27.12. ne dobijes i da s pocetkom vrtickog razdoblja dobijes bebicu🤭
.
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
mariposa javila sam već na posao da me nema. Evo temp već 38.9, muž pitao hoće me odvesti na hitnu, rekla sam da neću jer mi samo krevet treba. Sve me boli, mučnina, vrtoglavica, čim zaspim buncam i tako.
Radim s djecom i ne mogu biti tako neodgovorna pa da njih zarazim. I da mi je niža temp ostala bih doma ali sad ovako i koliko sam pregažena nemam si što ni razmišljati o poslu.
Doma sam se izolirala od svojih jer se bojim i da mali ne pokupi a i muž sad pred postupak.
Čujemo se i neka vas sve bar zaobiđe kad mene nije. 🤗
03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
08/24 spontani pobačaj
04/25 6. stimulirani postupak, 0 js
mariposa javila sam već na posao da me nema. Evo temp već 38.9, muž pitao hoće me odvesti na hitnu, rekla sam da neću jer mi samo krevet treba. Sve me boli, mučnina, vrtoglavica, čim zaspim buncam i tako.
Radim s djecom i ne mogu biti tako neodgovorna pa da njih zarazim. I da mi je niža temp ostala bih doma ali sad ovako i koliko sam pregažena nemam si što ni razmišljati o poslu.
Doma sam se izolirala od svojih jer se bojim i da mali ne pokupi a i muž sad pred postupak.
Čujemo se i neka vas sve bar zaobiđe kad mene nije. 🤗
😳😳 ovo je bas postena temperatura. Drzi se!
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
laurell draga bit će to sve dobro, možda nam se sada čini tako ali sam uvjerena da je samo pitanje vremena kad će doc naše vrijeme.. ja te razumim jer iste misli imam i ja.. samo šta ja i dalje imam jajovod ali je moj strah da mi opet trudnoća ne ostane u njemu .. ista stvar po pitanju doktora, mlada si moraš proc došlo je do jedne trudnoće (zbog koje smo mogle i živu glavu izgubit) ali ja sam odlučila ako ne dođe do trudnoće u narednih dva mjeseca jer ja sam morala čekati po godine od methotrexata da želim krenuti na druge metode jer nam je trebalo dugo da dođemo i do ove prve , jer opet mislim da vanmaternicna trudnoća je nešto nakon čega je normalno da imaš pravo na sve metode bez obzira na vremenski period koliko je prošlo
..meni dolazi užasno teško ovih dana svi oko mene sa bebicama .. a ja samo zamišljam svoju.. mislim da je za sve cure isto ovo doba preosjetljivo ali imamo i bit pravo preosjetljive ! ❤️❤️
29yo👩🏼🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
32yo 👱🏼♂️10/24 spermiogram uredan ✅
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016, 5+6 💔
Sortiraj odgovore
Najstariji