Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    laurell
    17. Prosinac 2023. 12:03

Eto, morala sam se malo požaliti i ja, nisam dugo 🫣

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

• freyaa
    17. Prosinac 2023. 12:06

Ivyyyy

freyaaI

Cure, jebli moguce da ne dodje do ovulacije kad si bolestan, od petka, grlo, kasalj, nos, ali nije sad toliko strasno, bila sam gora kad sam imala koronu pa sam imala ovulaciju.. Trakica tamni ali nikako peak pravi da uhvatim, jcuer je bili mnogo sluzi sto je za mene pravo rijetkost, danas je trakica svjetlija, a kod mene inace brzo kad počne tamniti dodje do peak a sad već 3 dana nista

I ja sam ovaj mj imala puno sluzi one, ako de sjecas slike.. i to sam imala 28.11, 29. 11 poz Lh trakica, 30. onako osrednje, tako da sve vise sumnjam da mi je O bas bas zakasnila

Kod mene je bila ono bas pred ovulaciju jucer ali bila i 9 dan ciklusa, inace samo par sati pred ovulaciju ili nikako. Baš sam sinoć u krevetu istraživala taj tvoj slucaj second LH surge, nije bas ni tako rijetko.. Meni je lakse pisati na eng, mozak mi bolje radi na eng 🤣
    Oprostite zbog grešaka u prethodnom postu, prebrzo pisem, jos sam bila u krevetu, a i mob po svom radi.. 
    Ja sam se sve nadala da ce se možda ponoviti ovaj mjesec cudo od prošle godine ali ipak ne. Btw djevojke koje su imale pobacaj kako podnosite taj period u godini, meni se polako približava taj period i hvata me anksioznost.

• freyaa
    17. Prosinac 2023. 12:10

laurell

Zenske mojeja vam svima zelim stvarno od srca Božićna cuda i nadam se da će barem jedna od nas to doživjeti ovaj mjesec i da nas je sto manje na ovoj temi 🙏🏼

Mi smo u svemu ovome od 09/2022, trudnoća prva mi se desila nakon 8 ciklusa, i sad doktor gleda opet ispočetka od te trudnoće (iako je neuspjela), dakle od 5mj/2023 pa ako se ne desi do unutar godine opet, onda poduzimati neke korake. A meni je nekako u glavi kad sam imala oba jajovoda i tad mi je trebalo vremena, a kako li će tek sad s jednim.. ne znam. Sve vise i ja mislim da će i mene dočekati potpomognuta. Kad to sve zbrojim ako se ne desi trudnoća već će dvije godine pune proći prirodnog pokušavanja, a di je onda još borba u potpomognutoj. A da ne govorim da prije operacije nisam imala nikad problem ni sa M, točne ko švicarski sat, O uredne. Nikad ciste, ničeg. A sad, svaki mjesec neki k. Bez ovulacije, pa cista, pa upale puste, 4 ture antibiotika.. Umorna sam.

Sve te razumijem, i kod mene je od pobacaja ludnica i moj doktor isto tako racuna. Meni se trudnoca desila tacno nakon godinu dana pokušavanja, iako nismo bas pokrivali svaki ciklus, renovirali smo stan, onda nekad poslovna putovanja, što muza sto mene. Jesi li ti radila hsg poslije operacije? Da cekiras taj drugi jajovod.. 

laurell
    17. Prosinac 2023. 12:21

freyaa

laurell

Zenske mojeja vam svima zelim stvarno od srca Božićna cuda i nadam se da će barem jedna od nas to doživjeti ovaj mjesec i da nas je sto manje na ovoj temi 🙏🏼

Mi smo u svemu ovome od 09/2022, trudnoća prva mi se desila nakon 8 ciklusa, i sad doktor gleda opet ispočetka od te trudnoće (iako je neuspjela), dakle od 5mj/2023 pa ako se ne desi do unutar godine opet, onda poduzimati neke korake. A meni je nekako u glavi kad sam imala oba jajovoda i tad mi je trebalo vremena, a kako li će tek sad s jednim.. ne znam. Sve vise i ja mislim da će i mene dočekati potpomognuta. Kad to sve zbrojim ako se ne desi trudnoća već će dvije godine pune proći prirodnog pokušavanja, a di je onda još borba u potpomognutoj. A da ne govorim da prije operacije nisam imala nikad problem ni sa M, točne ko švicarski sat, O uredne. Nikad ciste, ničeg. A sad, svaki mjesec neki k. Bez ovulacije, pa cista, pa upale puste, 4 ture antibiotika.. Umorna sam.

Sve te razumijem, i kod mene je od pobacaja ludnica i moj doktor isto tako racuna. Meni se trudnoca desila tacno nakon godinu dana pokušavanja, iako nismo bas pokrivali svaki ciklus, renovirali smo stan, onda nekad poslovna putovanja, što muza sto mene. Jesi li ti radila hsg poslije operacije? Da cekiras taj drugi jajovod..

A nisam, jer dva ginekologa bi to radila tek nakon AKO se ne desi trudnoća u izvjesni period.. izluđuje me to, jer sto ako bzvz gubim vrijeme i trudimo se uzalud a možda mi uopće nije prohodan taj preostali jajovod. Ma ne znam evo. Kad pocnem o tome razmišljati dobijem šiz i depresija me odmah uhvati. 

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

Lunolina
    17. Prosinac 2023. 12:45

Eni navodno zena prirodno ima hladnu ili toplu maternicu, ali da, znam i ja more cura kojima su uvijek hladna stopala pa su svejedno ostale trudne. No moram pokusavati razne metode, inace bih izludila 😄
    .
    Bebolina bas su svi sad bolesni, ima puno korone i gripe. Nadam se da ces brzo ozdraviti.
    .
    Ivy tebi bi mjerenje temperature bila bolja metoda nego trakice. Obizirom da imas vise peakova pa tako zapravo ne mozes znati kad ti je bila O.

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

• eni233
    17. Prosinac 2023. 13:12

Laurell bas mi je žao što se toliko mučiš i od srca ti želim da ti se sve posloži i da konačno ugledaš plusic jer to stavrno zaslužuješ ❤️❤️❤️❤️
    .
    .
    Lunolina istina mi žene ćemo sve probati , ali ja Sma prestala bilo kakvu metodu jer nemam vise živaca za sve to .. rekla sam si ako mi se desi se desi ako ne ne realno ne mogu na ništa više utjecati kad kod mene sve štima, živim zdravo, ne pusim ne pijem , unosim folnu , vitamine, minerale , nastojim biti pozitvna i to je to .

.
    .
    Bebolina  nadam se da ćeš za par dana nam uslikati neki pozitvan testic ❤️❤️❤️❤️❤️ da imaš najdivniji poklon za Božić ❤️❤️
    .
    .
    Ostale cure sretno 🤞🤞🤞

👩35
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    👨35
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

• BikMik
    17. Prosinac 2023. 14:21

laurell

Ja sam od 09/21 i januaru ove godine odlucim u martu ako en pomognu progesteron vaginalete da u martu idem na konsultacije za MPO. One pomogne, nazalost neslavmo se zvarsi krajem marte. U oktobru je trebao biti porod, bio mi je uzasan mjesec. 
    Sad nakon HSG i stoperice i sve sto nije pomoglo sam totalno uvjerena da je MPO jedini izlazi i mislim da se kajem sto nisam i ranije, mozda je do sada moglo biti nesto. Sad jos sve odgadja operacija ciste, uvijek ali uvijek nesto.
    Stvarno nam nije lako zene, nosimo povelik Krt, ali nas je i dzaba, zelim nam svima snage i srece 🙏

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

• BikMik
    17. Prosinac 2023. 14:22

*Krst

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

Iglica8
    17. Prosinac 2023. 14:37

Citajuci ovaj forum i hodajuci par puta u Vinogradsku ja ne mogu vjerovat koliko parova ima problema sa zacecem i to neovisno o godinama. Meni jednostavno nije jasno sto se dogadja. Prije nego sto sam krenula u sve ovo mislila sam ha dobro, ljudi se sve kasnije odlucuju postat roditelji pa zato imaju poteskoca, ali sad mi je jasno da i vrlo mladi parovi imaju ozbiljnih problema. A onda s druge strane znam parove koji ne da ne zive zdravim zivotom, nego nikd nisu zivjeli ni priblizno zdravo, pa nikakvih problema nisu imali. I onda ja tko gledam kako tolika kolicina pive/alkohola nije njemu/njoj utjecala na kvalitetu spermica/jajne stanice. U zadnje vrijeme se bas cesto uhvatim da tako razmisljam gledajuci ljude oko sebe kak njima xy odluke ili postupci u zivotu nisu utjecali na plodnost. Nije to lijepo, svjesna sam toga, ali eto, pitam se zasto smo mi zasluzili da se borimo s ovim problemom. 

👩🏻 36
    👱🏻‍♂️ 36
    Trudimo se od kraja 2022.

Ivyyyy
    17. Prosinac 2023. 15:02

Ja kad citam engleske clanke toliko je toga moguce i toliko posto toga se dogadja, sto kod nas na clanku ni jednom ne mozes naci.. 
    primjer Trudnoce sa negativnom testom(cak 41% toga se desava), jer eto radi nekog razloga test ne reagira.. 
    isto kao sa ovom duplom pozitivnom Lh trakicom (45% zena to prozivljava, 8% ima multi, vise od dvije), mislim kad citam njihove clanke i te statistike toliko tih stvari je moguce da stvarno se covjek zapita jel nasi to ne znaju il se u hrvatskoj takve stvari ne dogadjaju... 

👩🏼27 slabi PCOS na jednom jajniku, hormoni uredni, sumnja na endometriozu.
    AMH 5.39
    👱🏻‍♂️28- neobstruktivna azoospermija, FSH 24.8
    👩‍❤️‍👨2016 💍2020 👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️2022
    09/2020 biokemijska 4tt
    Pokusavamo od 4/2022 🙏
    7/25 konzultacije u klinici za potpomognutu
    09/25 TESA + daljnje konzultacije

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.