Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lunolina
    18. Prosinac 2023. 10:29

laurell

Lunolina

mariposa1510

Bebolina, uh, ta temperatura već nije šala, nadam se da te neće dugo držati!
    laurell, najbolje i jest tako, ako vidiš da liječnici ne poduzimaju potrebne korake, nažalost, ne preostaje nam drugo već raditi na svoju ruku što je zapravo tužno jer bi liječnici trebali biti tu za nas i raditi na dobrobit pacijenata. U svakom slučaju ti želim da ti neće niti trebati prohodnost i da ćeš ubrzo ostati trudnaLunolina,reci mi više o tim tabletama za izazivanje ovulacije u kojoj jajnik otpusti više od jedne stanice. Nisam čula za to!To bih mogla i ja tražitiIvyyy, s nestrpljenjem čekamo tvoj rezultat bete!

Joj ne znam kako se zovu, ali znam da idu na recept i da se piju (cini mi se) 5 dana. To su isto hormoni i nisu skroz bezazleni. Reci cu ti prekosutra vise kada se raspitam o njima 😬🙈
    .
    Ivy sretno! Drzim palceve! Javi nam ishod❤️

Misliš na klomifen i femaru (letrozol). One se piju 5 dana, najčešće se daju ženama koje nemaju uopće O prirodno, a meni su ga dali (Klomifen) da bi imala O na jajniku na kojem imam Preostali jajovod za vecu šansu. Nažalost, meni su napravile te tablete teško s*anje. Ciste na oba jajnika i 3 ciklusa BEZ O radi cisti. Tako da radije nemojte uzimati ako prirodno imate O same :)

Jesu ti dali stopericu?

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

• anny35
    18. Prosinac 2023. 10:32

laurell

Premda, moram napomenuti da se u mom slučaju konkretno kad sam ostala trudna, desilo to da je zuto tijelo potvrdeno uzv na jajniku lijevom, a plod je zapeo u jajovodu DESNOM 🫣🫣🫣 tako daaa..

Vidis zanimljivo, a mene kad su me nagovarali na operaciju onda su mi govorili 2 doktora da mi je svejedno koji jajnik ovulira da ce ovaj drugi  jajovod pokupit 😂🤣😂🤣 ako se ne varam i ti si u Zd bolnici. 

laurell
    18. Prosinac 2023. 10:38

Lunolina nisu! možda je to greška 🤷🏽‍♀️
    Anny35 da! a ko će im znati, jedni govore jedno drugi drugo. Ja sam mišljenja da su cuda rijetka (i da ja većinom nisam sretnik neki🤣), ali da se desavaju. 

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

• freyaa
    18. Prosinac 2023. 11:11

laurell

Premda, moram napomenuti da se u mom slučaju konkretno kad sam ostala trudna, desilo to da je zuto tijelo potvrdeno uzv na jajniku lijevom, a plod je zapeo u jajovodu DESNOM 🫣🫣🫣 tako daaa..

Kod mene je zuto tijelo bilo na lijevom jajniku a prohodan mi desni jajovod, barem sad, a tad da li je bio tko zna, mada ja sam i osjetila neke ne znam ni kako objasniti strujanje, trnce na desnoj strani 2 dana poslije ovulacije.. 

• freyaa
    18. Prosinac 2023. 11:13

laurell

Lunolinanisu! možda je to greška 🤷🏽‍♀️
    Anny35da! a ko će im znati, jedni govore jedno drugi drugo. Ja sam mišljenja da su cuda rijetka (i da ja većinom nisam sretnik neki🤣), ali da se desavaju.

Da su ti dali stopericu, to se ne bi desilo, baš neodgovorno od njih, ili da su ti pokušali sa malim dozama za početak, meni su dali 1x1 letrozol, 5 dana uz folikulometrije i kod mene je došlo do ovulacije ali se pretvorilo u cistu zutog tijela koja je bila ogromna ali sl ciklus je otisla..

nola95
    18. Prosinac 2023. 11:31

Baš mi je zanimljivo ovo što pišete kak si preuzimaju jajovodi jajne stanice, a jel moguće imati ovulaciju na oba jajnika isti ciklus? I jel ide to striktno svaki mjesec drugi jajnik? Kad bi imali bolje zdravstvo pa da možemo svaki mjesec na pregled bez moljenja i izmišljanja simptoma. Moja dr još radi samo pola radnog vremena jer joj ne mogu nać zamjenu a žena trebala vec bit u mirovini. Znaci naručivanje je dva mjeseca prije minimalno. 

28 pcos
    2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
    2021. 👶💙
    10.4. +❤️🙏

Martina1931
    18. Prosinac 2023. 11:38

nola95

Baš mi je zanimljivo ovo što pišete kak si preuzimaju jajovodi jajne stanice, a jel moguće imati ovulaciju na oba jajnika isti ciklus? I jel ide to striktno svaki mjesec drugi jajnik? Kad bi imali bolje zdravstvo pa da možemo svaki mjesec na pregled bez moljenja i izmišljanja simptoma. Moja dr još radi samo pola radnog vremena jer joj ne mogu nać zamjenu a žena trebala vec bit u mirovini. Znaci naručivanje je dva mjeseca prije minimalno.

Ja imam samo jedan jajnik, i proslu trudnocu mi je taj jedan jajnik izbacio 2jajne stanice (jako rijetko!) i ostala sam trudna sa blizancima, dvojajcanim.
    A ako imas 2 jajnika, normalno da je moguce onda isto ovulirati na oba jajnika isti mjesec..sve kombinacije su moguce😅

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

Lunolina
    18. Prosinac 2023. 12:29

laurell

Lunolinanisu! možda je to greška 🤷🏽‍♀️
    Anny35da! a ko će im znati, jedni govore jedno drugi drugo. Ja sam mišljenja da su cuda rijetka (i da ja većinom nisam sretnik neki🤣), ali da se desavaju.

Mislim da su ti trebali dati stopericu 😐 
    Laicki gledano, mislim da se bez stoperice tijelo zbuni i cesto onda ne dodje do pucanja folikula, a sa stopericom bi trebalo puknuti. Ok, postoji rizik i postoji mogucnost cista kao sto je freya navela, ali mislim da je rizik manji sa stopericom nego bez.

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

• medy
    18. Prosinac 2023. 14:16

Drage zene evo da se javim i ja. Vec dva dana sam u bolnici zbog sumnje na vanmtericnu trudnocu. Dosla sam sa jakim bolovima u hitnu gdje su me ostavili. I danas sam prokrvarila sve opet oslo samo. Hcg nijee nikako ni rastao zato mi je test bio onako slab. Tako je kako je. Idemo dalje. Tuzna jesam ali znam da tu nije bilo nista pa mi je lakse. Saljem vam puno pozdrava ♡♡♡♡

Xoxo23
    18. Prosinac 2023. 14:20

Drži se 😔😔😔 🙏🏻 ako imaš kojih pitanja javi se !! Ima nas cura vamo koje su prošle to, i one koje su dobile methotrexat i one koje su operaciju prošle ! ❤️❤️  

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016, 5+6 💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.