Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BikMik
    10. Siječanj 2024. 11:57

Sad sam kratko pricala sa dr iz klinike za MPO, kaze da ako na laparoskopiju stvarno vise da su jajovodi puni tecnosti, da oni kao i druge klinike preporucuju odstranjivanje jer je puno vec uspjesnost MPO. Nisam se bojala operacije ciste, ali kako rade sve na laparoskopiji, ova pitanja i potpisi sta da rade u slucaju endometrioze, polipa i jajovoda su mi sad unjeli malo nemir. Bojim se na kraju probuditi iz anestezije bez oba jajovoda, nisam pametna sta da radim, a trebam se odluciti do 29.01....

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

Xoxo23
    10. Siječanj 2024. 12:05

BikMik

Sad sam kratko pricala sa dr iz klinike za MPO, kaze da ako na laparoskopiju stvarno vise da su jajovodi puni tecnosti, da oni kao i druge klinike preporucuju odstranjivanje jer je puno vec uspjesnost MPO. Nisam se bojala operacije ciste, ali kako rade sve na laparoskopiji, ova pitanja i potpisi sta da rade u slucaju endometrioze, polipa i jajovoda su mi sad unjeli malo nemir. Bojim se na kraju probuditi iz anestezije bez oba jajovoda, nisam pametna sta da radim, a trebam se odluciti do 29.01….

Znam da nije lako, ali ako je možda to upravo ono šta ti onemogućava da ostvariš normalnu trudnoću možda je bolje da uklone po potrebi iako ja mislim da to rade na 1/100 pacijenata i isključivo zato šta smatraju i znaju da je to bolje.. a to šta ti je rečeno je vjerovatno neka vrsta procedure i možda nema veze sa tvojim stanjem .. 

30yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    KBC ST IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️1. FET 01/25 5+1💔2.FET 04/25 - 5+6 💔3.FET 07/25 - 6+3 imamo ❤️❤️🙏🏻 8 tj missed ab 💔💔

Xoxo23
    10. Siječanj 2024. 12:06

Ja sam taman sebe sad uništila sa googlanjem i cijelo vrijeme samo razmišljam da li sam možda trebala tražiti da mi izvade jajovod jer me strah da mi opet plod ne zaglavi u njemu 😔😔😔

30yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    KBC ST IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️1. FET 01/25 5+1💔2.FET 04/25 - 5+6 💔3.FET 07/25 - 6+3 imamo ❤️❤️🙏🏻 8 tj missed ab 💔💔

• eni233
    10. Siječanj 2024. 12:13

mariposa1510

eni, nadam se da nećeš morati čekati čak do petka, ne znam zašto bi im tako dugo trebalo da pogledaju par rtg snimaka. Eventualno ako radiolog možda nije na poslu do tada pa nema tko pogledati nalaz. Inače ne znam koji bi mogao drugi biti razlog.
    Ja ne znam jel normalno da ja već treći dan od hsga imam bolove i grčeve u trbuhu.

Jel još krvaris ? Mene boli isto sve dolje , ali podnošljivo , ali me isto strah da mi se nebi nešto zakompliciralo , a ideš mi krv još uvijek , ne obilno ali ide onak svijetlo crvena 😨😏

👩35
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    👨35
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

• mariposa1510
    10. Siječanj 2024. 12:51

eni233

mariposa1510

eni, nadam se da nećeš morati čekati čak do petka, ne znam zašto bi im tako dugo trebalo da pogledaju par rtg snimaka. Eventualno ako radiolog možda nije na poslu do tada pa nema tko pogledati nalaz. Inače ne znam koji bi mogao drugi biti razlog.
    Ja ne znam jel normalno da ja već treći dan od hsga imam bolove i grčeve u trbuhu.

Jel još krvaris ? Mene boli isto sve dolje , ali podnošljivo , ali me isto strah da mi se nebi nešto zakompliciralo , a ideš mi krv još uvijek , ne obilno ali ide onak svijetlo crvena 😨😏

Ne krvarim više, ali me boli konstantno cijelo vrijeme i onda još na tu bol imam i grčeve, onako kao jača menstruacijska bol. Mislim da ću zvati danas u bolnicu da pitam jel to normalno.

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L, miom
    👱‍♂️35 - Normozoospermia
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET ❌
    06/25. FET , 8.dpt ➕beta 10.dnt - 65,1, beta 12.dnt - 151, beta 14.dnt - 547, UZV 6+5 ❤️

• eni233
    10. Siječanj 2024. 12:59

mariposa1510

eni233

mariposa1510

Ne krvarim više, ali me boli konstantno cijelo vrijeme i onda još na tu bol imam i grčeve, onako kao jača menstruacijska bol. Mislim da ću zvati danas u bolnicu da pitam jel to normalno.

Ja sam čitala da oporavak kod nekih žena traje do 10 dana , tako da smatram da je to normalno i još ako ti je bila ovulacija sad ti se sve pomjesalo 😬😬
    Uglv piše zabranjeni odnosi 3-4 dana  , zabranjeno kupanje 3 dana samo tuširanje , onda svakodnevnim aktivnostima se možemo vratiti nakon 3 dana tek . I to sve zbog velike mogućnosti infekcije .. neke žene krvare i do 10 dana tako da eto neznam dal si čitala ista ili ne .. meni su u bolnici rekli da se javim ukoliko imam tamno i obilno krvarenje i ukoliko imam nepodnošljive jake bolove dolje , i u slučaju tempraturu , da ovo ostalo je sve normlano . 

👩35
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    👨35
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

WannaBeMama
    10. Siječanj 2024. 13:02

Ja sam upravo u iscekivanju mjesecnice, pocelo je grcenje i sve divote koje idu uz to. Sve skupa me jednostavno ubija vec u pojam. Dode mi da samo sjednem i pocnem plakat i to je to. U ove 3 godine koliko god se trudila i gledala i pratila i šetala po doktorima, ništa. Ja stvarno ne znam kako vi ostale sve ovo skupa psihicki podnosite 😔

29👩🏻‍🦰
    38👱🏼‍♂️
    3 godine pokušavanja...
    Papa test ✔️
    Hormoni ✔️
    Spermiogram✔️
    2.5.2023. Odrađena histeroskopija - uklonjeno par polipa s endometrija
    Prohodnost jajovoda - oba prohodna u cjelosti
    Prva tura klomida u 4.mj 2024.
    1FET u 1.mjesecu - vraćena jedna blastocista negativna beta
    2FET - 5.mjesec - vraćene 2 blastociste….

• eni233
    10. Siječanj 2024. 13:06

WannaBeMama

Ja sam upravo u iscekivanju mjesecnice, pocelo je grcenje i sve divote koje idu uz to. Sve skupa me jednostavno ubija vec u pojam. Dode mi da samo sjednem i pocnem plakat i to je to. U ove 3 godine koliko god se trudila i gledala i pratila i šetala po doktorima, ništa. Ja stvarno ne znam kako vi ostale sve ovo skupa psihicki podnosite 😔

Dan po dan evo .. ja sam jučer cjeli dan plakala i propitivala se zašto uvijek ja moram sve trpjeti i prolaziti kroz svašta .. ali isplačem se i onda budem bolje i krenem ispočetka . Znam kako ti je i jako mi zao da prolaziš kroz isto , ali doći će i naše vrijeme . Ima dana kad će biti teze ima da dana kad su lakši sve u svemu mi žene možemo sve , jake smo i nedamo se lako 💪 

👩35
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    👨35
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

WannaBeMama
    10. Siječanj 2024. 13:09

eni233

WannaBeMama

Dan po dan evo .. ja sam jučer cjeli dan plakala i propitivala se zašto uvijek ja moram sve trpjeti i prolaziti kroz svašta .. ali isplačem se i onda budem bolje i krenem ispočetka . Znam kako ti je i jako mi zao da prolaziš kroz isto , ali doći će i naše vrijeme . Ima dana kad će biti teze ima da dana kad su lakši sve u svemu mi žene možemo sve , jake smo i nedamo se lako 💪

Ovo vjerovatno i hormoni luduju. Ali evo rekla sam sama sebi ne ocekuj ništa ne nadaj se ničemu, i živim ja tako u tom uvjerenju sve dok ne dode menst. I onda krokodilske suze i tuga i uvik isto pitanje, zašto baš ja i hocu li ja ikad uspit bit mama. Pa se svaki put pitam jesam li više normalna, zašto to sebi radim i tako u krug. 

29👩🏻‍🦰
    38👱🏼‍♂️
    3 godine pokušavanja...
    Papa test ✔️
    Hormoni ✔️
    Spermiogram✔️
    2.5.2023. Odrađena histeroskopija - uklonjeno par polipa s endometrija
    Prohodnost jajovoda - oba prohodna u cjelosti
    Prva tura klomida u 4.mj 2024.
    1FET u 1.mjesecu - vraćena jedna blastocista negativna beta
    2FET - 5.mjesec - vraćene 2 blastociste….

• eni233
    10. Siječanj 2024. 13:15

WannaBeMama

eni233

WannaBeMama

Ovo vjerovatno i hormoni luduju. Ali evo rekla sam sama sebi ne ocekuj ništa ne nadaj se ničemu, i živim ja tako u tom uvjerenju sve dok ne dode menst. I onda krokodilske suze i tuga i uvik isto pitanje, zašto baš ja i hocu li ja ikad uspit bit mama. Pa se svaki put pitam jesam li više normalna, zašto to sebi radim i tako u krug.

Sve je to ljudski i normlano, bilo bi čudno da se vise ne nadamo i da nas neke stvari ne pogađaju .. uvijek će biti loših i dobrih dana , ali bitno je da ne izgubimo sebe u cijelom procesu .. i da uvijek nađeš vremena za sebe , razloga za sreću i nadu za novi dan .. jer koliko gdo zvučalo cudno i glupo  imamo puno puno razloga za sreću : zdravlje , obitelj , prijatelji , zrak koji udišemo svakodnevno, sloboda koju imamo , nama se sad čini kao smak svijeta sto nemozemo začeti ali stvarno nije , kad se najmajnej nadamo doći će i naš dan i onda će sve ove suze koje smo supustili i borba imati smisla ❤️❤️ tako da glavu gore i ne gubi nadu , sve će biti uredu ❤️❤️❤️🌸

👩35
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    👨35
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI