Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    pčeliCa300
    14. Prosinac 2023. 21:36

freyaa

pčeliCa300

Kod mene sve gore i gore vijesti iako sam vam se tek nedavno pridružila bila sam spremna na poteškoće u ostvarivanju trudnice radi policisticnih jajnika.
    Ali danas sam dozivjela soktestovi krvi pokazuju očekivani povišeni testosteron, ali nizak AMH (ispod referentnog intervala). Imam 30 godina …
    Privatna ginekologice mi je rekla da se pod hitno javim u KBC za liječenje steriliteta.
    E na ovo nisam bila spremna i ne znam sto i kako dalje.
    Imam par pitanja, pa ako slučajno znate odgovore bila bih vam zahvalna.
    - Postoji li mogućnost da je AMH nizak zbog nedavnog prestanka korištenja kontracepcije?
    - koliko se otprilike ceka za pregled/konzultacije u KBC?
    Ima li netko slicna iskustva?

U kojoj mjernoj jedinici ti je AMH, ng ili pmol, ako je ng nije tako strasno. Negdje sam citala bas kod djevojke koja je imala PCOS bio je nizak amh, i doktor je rekao da je to zbog izostanka ovulacije, ako budem mogla naći to stavit ću ti link, ali svakako obavezno otidji kod doktora..

Nalaz je 1,13 ug/l (a referenta vrijednost je između 1.20 - 9.05). Ako nades link, stavi pliz.
    Ja sam malo googlala i izbacuje da je moguće da je smanjen i zbog nedavnog prestanka korištenja kontracepcije. Naručiti cu se sigurno kod doktora..
    Mislim da cu i kroz dva - tri mjeseca i vaditi privatno ponovno da vidim ako ima neke promjene

pčeliCa300
    14. Prosinac 2023. 21:42

Iglica8

pčeliCa300

Kod mene sve gore i gore vijesti iako sam vam se tek nedavno pridružila bila sam spremna na poteškoće u ostvarivanju trudnice radi policisticnih jajnika.
    Ali danas sam dozivjela soktestovi krvi pokazuju očekivani povišeni testosteron, ali nizak AMH (ispod referentnog intervala). Imam 30 godina …
    Privatna ginekologice mi je rekla da se pod hitno javim u KBC za liječenje steriliteta.
    - Postoji li mogućnost da je AMH nizak zbog nedavnog prestanka korištenja kontracepcije?

Taj stres od amh ce nas dotuc 🫣
    Amh moze biti nizak iz vise razloga, ginekoloske operacije, spolne bolesti, duzi period vrlo vrlo stresnih situacija u zivotu, a moze jednostavno biti genetika. Ja recimo ne znam zasto ima snizen amh jer nista od navedenog kod mene nije uzrok 🤷🏻‍♀️ Ovo sto ti pise u potpisu ne znam u kojoj je mjernoj jedinici ali nije neka sreca u kojoj god da bilo. Prvo sto moras je prezivjeti sok od nalaza, skupit se i krenut radit na poboljsanju kvalitete jajnih stanica. Nista nije izgubljeno ni beznadno. Znam zene koje su ostale trudne prirodno s bas bas niskom rezervom, tako da ne gubi nadu. Na zavodu za humanu reprodukciju ce ti preporucit sto brzi ulazak u postupak tako da razmislite je li vam to prihvatljivo. Jedino sto mi nije skroz jasno ako imas pcos i snizen amh, ali ocito i ta kombinacija postoji 🤔

Da, moram priznati da ni meni nije jasna kombinacija PCOS i nizak AMH (barem po info koje imam do sada) - zato sam i ostala u soku  a nista naručiti cu se za zavod pa ce me oni uputiti za dalje

• freyaa
    14. Prosinac 2023. 22:17

pčeliCa300

freyaa

pčeliCa300

U kojoj mjernoj jedinici ti je AMH, ng ili pmol, ako je ng nije tako strasno. Negdje sam citala bas kod djevojke koja je imala PCOS bio je nizak amh, i doktor je rekao da je to zbog izostanka ovulacije, ako budem mogla naći to stavit ću ti link, ali svakako obavezno otidji kod doktora..

Nalaz je 1,13 ug/l (a referenta vrijednost je između 1.20 - 9.05). Ako nades link, stavi pliz.
    Ja sam malo googlala i izbacuje da je moguće da je smanjen i zbog nedavnog prestanka korištenja kontracepcije. Naručiti cu se sigurno kod doktora..
    Mislim da cu i kroz dva - tri mjeseca i vaditi privatno ponovno da vidim ako ima neke promjene

Kad si prestala koristiti kontracepciju, koliko je prošlo od tad. Vidim da si tek nedavno pocela raditi na trudnoci, ako si tad nekad prestala koristili pilule ja bih ponovila nalaz uskoro.. Joj AMH, imam fobiju od njega..

• Ancica1234
    14. Prosinac 2023. 22:53

mariposa1510

Ancica1234

Pozdrav cure,

molim Vas za pomoc. Mozete li mi reci u koje doba dana koristite lh trakice?
    Ja imam naviku koristiti poslije posla oko 16:30 no svaki puta do sad blaga linija, a prema kalendaru ovulacija bi morala nastupiti svaki cas.
    Jucer sam radila test oko 13:00 i testna linija je bila puno tamnija neko prijasnjih dana. Ponovila sam test poslike 16:00 i opet puno svjetlija linija.

Ja se testiram kad dođem s posla doma, znači između 15 i 15:30. Ali kad mi trakica počne tamniti, testiram se kad god stignem, nekad i po 4 puta dnevno. Teško je uhvatiti peak, barem meni, još nikad nisam uhvatila da je testna tamnija od kontrolne. Moguće da ti je peak bio ujutro (prije 13:00) ili između 13:00 i 16:00. Nekim curama peak traje jako kratko.

Ja sam se do sada samo jedamput dnevno poslije posla. Jel imate praksu konzirati manju kolicinu tekucine kako pise na uputstvima ili vam to nije praksa? 

Lh trakica ni jedan dan nije pokazala kontrolni liniju tamniju od testne, danas mi je 17 dan ciklusa. Je li moguce da je ovulacija vec prosla, a da lh trakicama nisam to popratila? 

Isto tako imam bolove (kao grcevi) ponekad vec par dana za redom 

• eni233
    15. Prosinac 2023. 00:02

pčeliCa300

Iglica8

pčeliCa300

prestanka korištenja kontracepcije?

Da, moram priznati da ni meni nije jasna kombinacija PCOS i nizak AMH (barem po info koje imam do sada) - zato sam i ostala u sokua nista naručiti cu se za zavod pa ce me oni uputiti za dalje

Inzulinska irezistencija utječe na samanjenje AMH , neznam dal si išla raditi šećer na tašte i inzulinsku irezistenciju ? I neznam na koje si sve nalaze bila .. to sam negdje čitala da je sve povezano.. sad se ne sjećam točno . Al mislim da i ako je nizak možeš utjecati na kvalitetu prehranom tj dobrim izvorima masti : riba, avokado, chia, lanene i bućine sjemenke, bademi, orasi i brazilski orasi Itd .❤️❤️ samo se nemoj stresirati i sve će biti ok , postizale su trudnoću cure i s nižim AMH 🤞❤️ 

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska

Lunolina
    15. Prosinac 2023. 06:39

pčeliCa300

freyaa

pčeliCa300

Naci cu negdje pa cu poslati, citala sam o suplementima koji pomazu kod povisenja AMH. 
    Znam da sok i vjerujem da ti nije lako, ali nije to jako strasan nalaz🥰 i dalje mozes imati bebeke😊
    Bitno je sada raditi na kvaliteti jajne stanice, a to znaci korigirati prehranu i dodati suplemente. Ono sto moras znati jest da su rezultati na jajnim stanicama vidljivi za 3 mjeseca. Dakle, ako danas krenes s korigiranom prehranom i suplementima, u 3. mjesecu ces imati fantasticne jajne stanice! 🥰 

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

Ivyyyy
    15. Prosinac 2023. 06:56

Evo samo da javim da ja jos nisam dobila, racunala sam i da je O bila na 33/34 dc (onda mi je bila opet poz trakica) trebala sam dobiti jucer ili danas, za sad jos nisam, mada mozda jos dodje i dala sam si vremena do danas, ugl na savjet Lunoline, mjerila sam bazalnu jutros, 36.9, cerviks je i dalje visok, razmisljajuci i citajuci jel moguce da izostane M a da se desi opet O pa je zato tako? 
    Ne znam, vec sam pocela istrazivati bolesti i svasta nesto, jer eto, ne znam. Vidjet cu danas ako ne dodje da nazovem doktoricu i da objasnim situaciju pa sad sta i kako..

👩🏼26
    👱🏻‍♂️27
    👩‍❤️‍👨2016 💍2020 👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️2022
    09/2020 biokemijska 4tt
    Pokusavamo od 4/2022 🙏

• mariposa1510
    15. Prosinac 2023. 07:08

Ancica1234

mariposa1510

Ancica1234

Pozdrav cure,

molim Vas za pomoc. Mozete li mi reci u koje doba dana koristite lh trakice?
    Ja imam naviku koristiti poslije posla oko 16:30 no svaki puta do sad blaga linija, a prema kalendaru ovulacija bi morala nastupiti svaki cas.
    Jucer sam radila test oko 13:00 i testna linija je bila puno tamnija neko prijasnjih dana. Ponovila sam test poslike 16:00 i opet puno svjetlija linija.

Ja se testiram kad dođem s posla doma, znači između 15 i 15:30. Ali kad mi trakica počne tamniti, testiram se kad god stignem, nekad i po 4 puta dnevno. Teško je uhvatiti peak, barem meni, još nikad nisam uhvatila da je testna tamnija od kontrolne. Moguće da ti je peak bio ujutro (prije 13:00) ili između 13:00 i 16:00. Nekim curama peak traje jako kratko.

Ja sam se do sada samo jedamput dnevno poslije posla. Jel imate praksu konzirati manju kolicinu tekucine kako pise na uputstvima ili vam to nije praksa?

Lh trakica ni jedan dan nije pokazala kontrolni liniju tamniju od testne, danas mi je 17 dan ciklusa. Je li moguce da je ovulacija vec prosla, a da lh trakicama nisam to popratila?

Isto tako imam bolove (kao grcevi) ponekad vec par dana za redom

Naravno da je moguće da nisi uhvatila baš peak, ja otkako pratim ovulaciju trakicama nisam ga nikad ulovila, a to je sad već 10 mjeseci. Zato je dobro još pratiti bazalnu temperaturu da s njom potvrdiš da je ovulacija bila / prošla.
    Ja generalno jako malo vode pijem i baš se moram tjerati da popijem tako da mi to ne predstavlja neki problem.

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
    👱‍♂️34 - Normozoospermia
    Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET blastociste ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET blastociste ❌

• medy
    15. Prosinac 2023. 09:05

Zene molite se evo radim test pomolite se koje god vjere da ste <3 

• BikMik
    15. Prosinac 2023. 09:09

medy

Zene molite se evo radim test pomolite se koje god vjere da ste &lt;3

🙏
    I?

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.