Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    laurell
    14. Prosinac 2023. 13:59

freyaa

BikMik

E tako je meni bilo i dolazila sam u Bosni redovno na pregleda, ali sad sam napokon nasla ok ginekkologa i praksu za oplodnju.
    Mozda nije cista, samo ovulacijska bol, ma da moram priznat da je postala jaca od ciste.

To je bio jedini način da sazna pravo stanje, na kraju samo je imala nedostatak progesterona i uz terapiju, nakon 2 ciklusa je ponovo ostala trudna..
    Ma nesto mi baš čudno tu lijevo, ne boli bas jako ali nekako cudno, sve me strah da neće biti ovulacija vec da je cista i zbog tog bijelog. Ne može čovjek biti miran hah

Freyaa tako je i meni!! isto lijevi. Na 10-11dc me bas bolilo kao i inače pred O i pucanje folikula, kad bi išla sjesti osjetila bi ga bas. I onda se smirilo. Mislila prošla O, kao i inače. I evo sad sam 21dc i prije dan dva mi je opet počela ta neka “bol” u jajniku da se bojim da je cista nastala, da O nije ni bilo.. 

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

• freyaa
    14. Prosinac 2023. 15:02

laurell

freyaa

BikMik

E tako je meni bilo i dolazila sam u Bosni redovno na pregleda, ali sad sam napokon nasla ok ginekkologa i praksu za oplodnju.
    Mozda nije cista, samo ovulacijska bol, ma da moram priznat da je postala jaca od ciste.

To je bio jedini način da sazna pravo stanje, na kraju samo je imala nedostatak progesterona i uz terapiju, nakon 2 ciklusa je ponovo ostala trudna..
    Ma nesto mi baš čudno tu lijevo, ne boli bas jako ali nekako cudno, sve me strah da neće biti ovulacija vec da je cista i zbog tog bijelog. Ne može čovjek biti miran hah
    Freyaatako je i meni!! isto lijevi. Na 10-11dc me bas bolilo kao i inače pred O i pucanje folikula, kad bi išla sjesti osjetila bi ga bas. I onda se smirilo. Mislila prošla O, kao i inače. I evo sad sam 21dc i prije dan dva mi je opet počela ta neka “bol” u jajniku da se bojim da je cista nastala, da O nije ni bilo..

Kod mene su inače bas aktivni jajnici pred ovulaciju ali sad osim tog bola nista, nekako isto da mi smeta nesto 🤣.. radim trakice ali ni blizu pika, cak cini mi se sve svjetlije.. Ja sam se upravo narucila kod ginekologa ali tek u srijedu 😔 najgore je sto iza Božića idem na duži put, 3 sedmice me nema kuci, pa me strah da sta ne bude.. 

laurell
    14. Prosinac 2023. 15:26

freyaa

laurell

freyaa

BikMik

Freyaatako je i meni!! isto lijevi. Na 10-11dc me bas bolilo kao i inače pred O i pucanje folikula, kad bi išla sjesti osjetila bi ga bas. I onda se smirilo. Mislila prošla O, kao i inače. I evo sad sam 21dc i prije dan dva mi je opet počela ta neka “bol” u jajniku da se bojim da je cista nastala, da O nije ni bilo..

Kod mene su inače bas aktivni jajnici pred ovulaciju ali sad osim tog bola nista, nekako isto da mi smeta nesto 🤣.. radim trakice ali ni blizu pika, cak cini mi se sve svjetlije.. Ja sam se upravo narucila kod ginekologa ali tek u srijedu 😔 najgore je sto iza Božića idem na duži put, 3 sedmice me nema kuci, pa me strah da sta ne bude..

Obavezno javi sto ti je rekao gin! Bas me zanima… ja ću vidjeti hoću li dobiti. Ako mi je preraslo u cistu i nisam imala O uopće NPR hoću li uopće dobiti M samu od sebe bez duphastone ili? 

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

• freyaa
    14. Prosinac 2023. 15:49

laurell

freyaa

laurell

freyaa

BikMik

Obavezno javi sto ti je rekao gin! Bas me zanima… ja ću vidjeti hoću li dobiti. Ako mi je preraslo u cistu i nisam imala O uopće NPR hoću li uopće dobiti M samu od sebe bez duphastone ili?

Ja sam zadnji put kad sam imala cistu, vjerovatno ostala od prošlog ciklusa dobila 15 dan,. Vjeruj da jedva čekam da odem, ne znam da li uopće da radim trakice.

• BikMik
    14. Prosinac 2023. 18:50

Evo ja se vratila, povecala se samo za 2-3mm, ali mi je dala uputnicu i preporuku za sto brze otklanjanje ciste, kaze sama nece puci ako nije do sada a zna se uvrnuti i jako boliti, a u trudnoci ti svakako ne treba, pa preporucuje prije postupka. Reko hocu li nazvat svoju dr za ivf, kaze napravi prvo termin, raskukaj se da sto prije dobijes pa se javi. Meni nekako kao da idem toj dr iza ledja 🫣, ali se cini bas strucna i dobra dr.
    Ne bojim se same procedure, jedva cekam da me ne boli non stop dole, jedva se ispravila jutros, samo je meni u glavi kad u ciklusu uraditi. U narednih 10 dana dok ne znam jesam li trudna ne bi, onda su praznici, pa ajd ti pogodi prije ovulacije da to bude.
    Jeste vi cure uklanjali ciste

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

pčeliCa300
    14. Prosinac 2023. 19:08

Kod mene sve gore i gore vijesti  iako sam vam se tek nedavno pridružila bila sam spremna na poteškoće u ostvarivanju trudnice radi policisticnih jajnika. 
    Ali danas sam dozivjela sok testovi krvi pokazuju očekivani povišeni testosteron, ali nizak AMH (ispod referentnog intervala). Imam 30 godina ...
    Privatna ginekologice mi je rekla da se pod hitno javim u KBC za liječenje steriliteta. 
    E na ovo nisam bila spremna i ne znam sto i kako dalje.
    Imam par pitanja, pa ako slučajno znate odgovore bila bih vam zahvalna.
    - Postoji li mogućnost da je AMH nizak zbog nedavnog prestanka korištenja kontracepcije? 
    - koliko se otprilike ceka za pregled/konzultacije u KBC?
    Ima li netko slicna iskustva?

• BikMik
    14. Prosinac 2023. 20:44

pčeliCa300

Kod mene sve gore i gore vijesti iako sam vam se tek nedavno pridružila bila sam spremna na poteškoće u ostvarivanju trudnice radi policisticnih jajnika.
    Ali danas sam dozivjela soktestovi krvi pokazuju očekivani povišeni testosteron, ali nizak AMH (ispod referentnog intervala). Imam 30 godina …
    Privatna ginekologice mi je rekla da se pod hitno javim u KBC za liječenje steriliteta.
    - Postoji li mogućnost da je AMH nizak zbog nedavnog prestanka korištenja kontracepcije?

Ja nemam nazalost nekog iskustva sa tim, osim sto mi je opasno spao AMH u dvije godine, ali mi nijedan dr jos nije rekao nista za to. Ja vjerujem da ako nije bas nula se sve moze rijesiti sa ivf ✌️

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

Lusylu
    14. Prosinac 2023. 21:23

Pozdrav žene!
    Evo bila sam kod gin danas, obavili redovni pregled i PAPU.
    Sto se tice onog mog smeđarenja doktorica kaže da je to pad progesterona i da to nije nista strasno preporucila mi je duphastone ako ja želim svakako mi je rekla da joj se još javim na telefon da bi mi ga pustila za sljedeći ciklus.
    Sve u svemu potvrdena mi je ovulacija na desnom jajniku, ostalo je sve vise nego uredno. 
    A predpostavljam da cu ovaj ciklus dobit M sobzirom da je rekla da mi je endometrij na 14mm. M treba doc za 4 dana, jel ko ima iskustva jel tu skroz isklucujem sansu za T ili?

Nekad se glupo osjecam sta nisam malo aktivnija na forumu al stvarno sam tek nekako ušla u sve ovo i ne razumim se u vecinu stvari oko kojih pisete ucim sa vama, aktivno vas čitam!

P.S
    Nadam se da ce se dogodit jos koji plusić prije božića!!🫶🏻

• freyaa
    14. Prosinac 2023. 21:26

pčeliCa300

Kod mene sve gore i gore vijesti iako sam vam se tek nedavno pridružila bila sam spremna na poteškoće u ostvarivanju trudnice radi policisticnih jajnika.
    Ali danas sam dozivjela soktestovi krvi pokazuju očekivani povišeni testosteron, ali nizak AMH (ispod referentnog intervala). Imam 30 godina …

U kojoj mjernoj jedinici ti je AMH, ng ili pmol, ako je ng nije tako strasno. Negdje sam citala bas kod djevojke koja je imala PCOS bio je nizak amh, i doktor je rekao da je to zbog izostanka ovulacije, ako budem mogla naći to stavit ću ti link, ali svakako obavezno otidji kod doktora.. 

Iglica8
    14. Prosinac 2023. 21:32

pčeliCa300

Taj stres od amh ce nas dotuc 🫣 
    Amh moze biti nizak iz vise razloga, ginekoloske operacije, spolne bolesti, duzi period vrlo vrlo stresnih situacija u zivotu, a moze jednostavno biti genetika. Ja recimo ne znam zasto ima snizen amh jer nista od navedenog kod mene nije uzrok 🤷🏻‍♀️ Ovo sto ti pise u potpisu ne znam u kojoj je mjernoj jedinici ali nije neka sreca u kojoj god da bilo. Prvo sto moras je prezivjeti sok od nalaza, skupit se i krenut radit na poboljsanju kvalitete jajnih stanica. Nista nije izgubljeno ni beznadno. Znam zene koje su ostale trudne prirodno s bas bas niskom rezervom, tako da ne gubi nadu. Na zavodu za humanu reprodukciju ce ti preporucit sto brzi ulazak u postupak tako da razmislite je li vam to prihvatljivo. Jedino sto mi nije skroz jasno ako imas pcos i snizen amh, ali ocito i ta kombinacija postoji 🤔

👩🏻 36
    👱🏻‍♂️ 36
    Trudimo se od kraja 2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.