Jesu li vaše bebe cijepljene? Jesu imale porast temperature? I što ste davale? Na koju kilažu?

💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
07/2025 Baby E🎀💖🧸😍🥰🌸🩰✨️🌞⭐️
Emma prvo paracetamol (nasa dr kaze do 39) kod malih beba- 15mg po kg bebe. Ibuprofen 10mg po kg (kaze izvjegavati za male ako se moze).
Moja je na blago reagirala jednom povisenom temp mislim da je bilo 38.2 u guzi znaci cca 37.7 i dala sam paracetamol

6/23 🩷
Evo moj se sutra ide cijepiti sa 4mj. Joj zaboravila sam kad sam mu dala cepic, al nisam sigurno kad je bio bolestan jer je prvi put lijecen u bolnici, a kasnije virozice su bile do 37.5.
Ja dajem djeci kad je preko 38.5 rektalno. Tako kako je napisano 15 mg/kg paracetamol, 10 mg/kg ibuprofen, s tim da je jasno tesko za cepic tocno odrediti, odrezes ga odokativno. Meni pedijatrica kaze tipa odrezat komadicak, a sad nije da ga u milimetrima mjerim, procijenim. Lakse je kad predu na sirupe.
Ja ww bas pratim, al nije da ga uvijek drzim tocno 1:30h, ako je losije spavao il se naradio pa je prestimuliran, znam ga stavit i ranije. Zato nema tocni raspored pa nam se spavanje za noc krece od 6:30-7:30, ovisno kad je zadnji spavanac zavrsio. Trudim se oko 7 da to bude al varira jos to sve.

👩33g👨33g 👧👧👶
Evo ok je prošlo..tempica je bila max do 37.2 ali još smo mazni. Hoce po mojim rukama. Ne smeta mi. Volimo se maziti 😍🥰.

Bok ženske, evo malo sam vas pročitala... Emma želim vam puno maženja i bez tempice 🥰 jel vam to prvo cijepljenje, ono koje ste odgodili? Kak je s kilažom? :)
Cordisoo kaj se tiče tih budnih prozora, svaka čast kaj se držiš toga. Ja to ne mogu. Moj malac je budan koliko hoće, ne mogu ga natjerati na spavanje nakon sat, sat i pol, nekad je budan i po 3 sata, a kad se zacrvene obrve/oči, stavim ga na cicu i zaspi. Noću spava, danju je dosta budan.
Netko je pisao za to kako provode vrijeme preko dana i za šakice. Moj je počeo stavljati šaku u usta, ne znam kako da to protumačim (gladan nije) i kad je na trbuhu isto ima stisnute šake, a inače ih otvara u igri na leđima ili dok se nosi.
Imate li kakvu vježbu/preporuku za okretanje? Ili je prerano?

Moonchild je prvo je. Ima sada 5500gr i 61 je duga. Kaže dr da je super iako je još uvijek ispod prosjeka po percentilima ali ide uvijek uzlaznom putanjom što se tiče napredovanja. Sve ona to dobro nadoknađuje.
Buni me samo to što je dobila 1 cjepivo u 1 bedricu pa pretpostavljam da nije dobila za streptokok a ja zaboravila pitati. Mislila sam da će dobiti nekakvu osnovnu verziju a da se za onaj uz plaćanje treba najaviti. Nisam valjda od stresa tamo razmišljala nego smo to obavili i brže bolje otišli..🙈

Moonchild ja sam već tada naveliko vježbala s malom okretanje. Kako ju je pedijatar provjeravao na pregledu tako sam je i ja vježbala kod kuće. Imaš super videa na YT. Ja bi je malo okrenula na bok sa savijenom nogicom i rukicom i stavila nešto u tom smjeru da gleda
prema tamo..pa bi je još dodatno pogurala. Nakon nekog vremena se sama počela zabacivati iz tog položaja.
A što se tiče tih šakica to je oralna faza sada nije nužno znak gladi. Mojoj su stalno ruke u ustima. Povrati od toga😆

Hej curke, malo sam vas citala al nisam stigla bas tipkati
Moja K je upala u revresiju sna i bilo je bas veselo, dok je R to nekako glatko prosla mozda par dana i to je to (ona inace i skokove lakse prode)
WW pratim i jedna mi izdrzi sat ipo a druga dva sata, preko dana nikad skoro ne spavaju u isto vrijeme tako da je veselo. Pokusala sam ih stavit na isti raspored al jednostavno je nemoguce
Emma pogledaj kraljice barakude na netflixu, pre dobre su mi i po istinitom dogadaju 😅
Meni je muz jos doma i cure idu leci oko 19:30 i bas se izgustamo za to vrijeme, vecera, serija, mazenje, pospremimo po kuci i tako.
Pocele su se okretati i s ledja na drobic i s drobica na ledja al nekako se ta igra uvijek neslavno zavrsi plakanjem, al dobro valjda ce s vremenom ici na bolje 🥰 puuuno pricaju, tj gugucu i “pljucaju”. Zubici su nam vec krenuli izbijati iz celjusti, jaaaako puno sline, trosim vise robe nego kad su bile skroz male i bljuckale i kakale hahah, vide se objema dvije bijele crte na desnima i tvrde su na dodir i bas sve jako zuljaju u grizu tako da ja pretpostavljam da su to zubici krenuli.
Mislim da cu za neka 2 tjedna probati uvesti nadohranu, ima li koja mama da je usla u 5.mj i planira uskoro?
Imam jos jedno pitanje, dr nam je uvela zeljezo ali nismo vadili krv prije. Kao preventivno, ali K mi se svaki put kad joj dam grci i nervozna je, tako da sam im sad pocela davati svakih dva tri dana jer mi je zao da ih boli. Je li dobio jos netko zeljezo tako “napamet”?
Ja sam cijelu trudnocu uzimala zeljezo i jos dok sam dojila i one su mi bas rumene i lijepe boje pa mi nije jasno zasto bas bez pretrage uzimamo, kao vadit cemo za 2 mj krv nakon sto popiju 🙈

09.10.2024. FET 2 blastice 🐧🐧: beta 1167.5
07.11. prvi uzv, imamo 2 srca ❤️❤️
13.01.2025. UZV- 🎀🎀
url=https://www.tickerfactory.com]
Hvala ti Emma budem ga gurala na bok malo po malo 😀
Za cjepivo znam da je moj dobio u oba bedra, dobio je ono 6u1 od hzzoa, nisam uzimala Prevenar. I za dva tjedna od toga smo imali rotu. Srećom nije bilo temperature, baš sam strahovala.
A u vezi težine i percentila, i moj je bio na 8. pa je sad na 15. i doktorica se ne uzrujava dokle god je uzlazna putanja tako da je slično vašoj pitanji. Važno da napreduju ☺️❤️

Emma super za cijepljenje!
A ne sekirajte se za kilazu, bitno da napreduju, neke su bebe sitnije, pogotovo ako su roditelji sitniji.
Sto se tice zeljeza, obicno dojenima zalihe presuse sa kojih 6mj pa ih posalju vadit krv i uvedu im. Moje su obje curke dobile zeljezo jer su bile dojene, a kolicinski nisu jos jele toliko obilno da hranom unose. To je sve bilo dakle izmedu 6 i 12mj. Vrlo kratko sam im davala jer su jake grceve dobile od toga i plakale su.
Tko daje formulu ne mora i zeljezo jer je beba pokrivena time.
Evo nas sa sistematskog i cijepljenja, danas ravno 4mj, ima 65.5 cm i 7.855 kg.
Kaze dr da je super, pred okretanje je, puno prica i tako. Ja sam kupila prevenar 20 dodatno. Jadnicak je bas plakao.
Imale su i cure sistematski s njim, valjda jedina djeca sta se vesele ic kod doktora, mala se prva cijepila ni a ni b, starija se kratko uplasila, al je bila mirna tako da je sve dobro proslo. Mala je imala procjenu govora, a starija ima dogodine.

👩33g👨33g 👧👧👶
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji