greta hvala ti puno na info. moj stariji je isto bio blago hipoton, ali zapravo normo, pa mi je kao i tebi, ovo možda čudno i vuče na hiper ne mora biti. mislim da ću pričekati još malo, pa ako mi i dalje bude sumnjivo na privatni pregled, jer goljak ću dočekati sa godinu dana. Kako misliš da ga okrenem na bok da vježba slabiju stranu? ja ga za sad samo stavim na trbuh pa se on tu propne i izvija. ne znam što i kako bi trebala raditi na boku?

3/2024 💙
Nisam dugo pisala.. Nadam se da ste svi dobro, a vama koje se mučite sa spavanjem želim da brzo prođe, držite se 💪 mi smo sad u 11. tjednu, očekujemo skok uskoro..
Sad haraju neke viroze, svi oko nas bolesni, nadam se da neće na nas (i vas)
Jučer sam malo gledala one percentile nakon vaganja. 15. percentil po težini, 90. po dužini. Doktorica je zadovoljna napretkom. Sretna sam jer postepeno napreduje, do nedavno je bio u 8. percentilu, a čini mi se da je i sretniji otkako dobiva malo dohrane. Drago mi je da sam ju uvela, i dalje je na cici kao i prije, a 2 bočice su mu taman, usred dana i po noći. Mislim da si ti cordisoo pisala da ti je malecki nakon meningitisa bio na nižem percentilu, a sad ti je nadoknadio sve :) i mi idemo u tom smjeru.
Moram ga pohvaliti da je sve više i svaki dan u baby gymu i na trbuhu, baš sazrijeva, očito je trebalo vremena. E sad, pitanje do kad će trajati 🤣

I zaboravila sam pitati... koliko vi dnevno pelena promijenite? Uzela sam monthly pack u dmu 200 komada i u 15 dana skoro sve otišlo 🤯 možda mi prečesto mijenjamo...

moonchild gdje si nasla percentile? meni moja dr nista ne govori osim da dobro napreduje, a voljela bih pogledat to znatizelje radi

3/2024 💙
Ja sam tu gledala https://www.infantchart.com/
Ali možda netko ima bolji izvor...
Iako mislim da nije važno na kojem je percentilu nego da napreduje. Ali to kaj veliš, iz neke znatiželje:)

Bananica moja beba ima 8tj. Mala je jos, malac mi je bija los spavac... Dapace noc jr bila isto dobra al su nam dani bili od 2.mj zivota 3x po pola sata do 45 min i to je sve do spavanja... A noc bi odspavao do 14h samo je bilo bitno da sam pored njrga, da ne ustrajem... Nisam uspila ni na koji nacin dobiti duzr spavanje danju, a tipa da skratim nocno... Zato sad pusem i na hladno 🙄
Greta hvala na savjetima. Ona hoce spavat jedino kad je pustim da se sama uspava nr na ruke, to nikako ne zeli, prolaze kolica ili mazenje po obrvi ili nosu, kako koji dan je raspolozena. Nekad ne zeli nista, bas nista, osim da sam pored nje i da vracam dudu koja stalnoooo ispada 😅
Tipa evo veceras je trazila u 19i50 da ide u krevet, ono, pevi znakovi umora, meni se cinilo rano, ali presvukla je i stavila leci, zaspala je za 10 min, samo budem pored nje, pred krsj uspsvljivsnjs ako nije nervizns mogu otici. I onda u 21 je budna, pojela je siku i sad se jos uvik uspavljuje... Vec 20 min to traje. Spava na boku i mase tom gornjom rukicom, vj kako si rekla da je moorov refleks.
Rukica se umiri, krene spavati, duda ispadne, znaci spava i nakon 2 min oprt trzsji rukicom i budna i trazi dudu-tu se vrtimo u krug... Inace je stvarno super, nadam se da necemo zavrsiti na rukama zbog mojih i tako bolnih leda🙈.
U principu me zanima zasto se trza kad vec zaspe i to je budi-pretpostavljam onda da jr to moorov refleks? Zaboravila sam na njega 😅
Moonchild, da moj je pao na 20.percentilu, nasla sam neki kalkulator na babycenter gdje to pratim (ne ducan nego web🤣), bio je jako mrsav na oko sto je meni neobicno jer su kod mene sve bebe velike, mi nismo bas sitni u obitelji. Al dobro je sad, presao je 85. pa ga necu vise doma vagati.
Znaju kod tezih bolesti opasti i to je sve ok, kroz 2 mj se vrate.
Sto se tice spavanja, mi isto ulazimo u regresiju, budi se po noci svakih 1-2h, obicno bolje spava prvi dio, pred jutro je kriticnije. Po danu smo i dalje na 4 spavanca, solo uspije 30-45 min, ostalo produzi na meni, drzim ga bar da odvali 1-1:30h, inace mu ne bude dovoljno i bude nervozan. Period budnosti je cca 1:30h s tim da pred nocno spavanje produzim na 2h.
On se inace sam uspava u kreveticu, ja sjedim kraj njega da me vidi u polumraku pa onda izidem i zatvorim vrata da je skroz mrak i upalim mu white noise. Za noc imamo rutinu sa uspavankom i oblacenjem u pidamu itd, da razlikuje dnevno i nocno spavanje.
Al vec vidim da cemo brzo prec u akciju ljuljanja. Moja prva je imala uzasno regresiju koja je trajala 6tj, spavala bi 15 min i onda bi ju morali ljuljat 45 min da odspava oprt 15 min i tako staalno. Na kraju je spavala u kolicima po danu jer drugaciie nije islo.😅
Al je zato noc pocela spavat sa 10ipo mj, bez budenja za hranjenje, sama je tad nocni podoj izbacila. Zato je druga bila koma i pocela spavat tek sa 18 mj noc😂.

👩33g👨33g 👧👧👶
Prijavljujem neke promjene u ponašanju, evo već drugi dan mi je nekako cmizdrav, ne želi baš spavati po danu i teško se uspava. Pomaže uglavnom samo nošenje na rukama. Jel to možda skok? Za par dana je 12. tjedan 🤷♀️
I htjela sam pitati kako ste vi s apetitom? Jaooo, ja sam se baš udebljala, dobila sam trbuh koji nisam imala, baš me traži hranu, pogotovo slatko. Prva 3-4 tjedna nisam ništa mogla jesti pa je krenulo. A taman su otišle sve kile s poroda i evo sad trbuščić.

Moonchild da mogao bi ti biti skok ili bar uvertira u skok. Tako je i moja bila nervozna prije tog kritičnog tjedna. Al dobro je da taj skok sada traje tjedan dana možda i manje..
Apetit ja nemam baš neki pretjerani, dapače jede mi se i manje ali me strah na dijetu jer dojim. Meni je ostalo još 4..5 kg za skinuti koje lagano topim s dojenjem i umorom. Dobila sam bila 17kg u trudnoći.

💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
07/2025 Baby E🎀💖🧸😍🥰🌸🩰✨️🌞⭐️
Hej cure, svaki dan doslovno pročitam ispočetka stranicu, dvije, krenem odgovarati, nešto ili netko me prekine i zaboravim se vratiti.spring nadam se da su se zaredali ti bolji dani i da ti je lakše. Mi smo sad baš imali par u*ranih dana, mala je bila turbo nervozna što za nju baš nije uobičajeno tako da valjda je bila neka regresija u pitanju. Povrh toga, napustila me moja dosljednost s vraćanjem u krevetić jer je veća i sve češće ju dojim ležeći i jednostavno se uspavam, ali nije to to jer sam stalno polubudna naravno, od straha.
moonchild mi smo s malim trošili toliko pelena, baš strašno puno, to je po meni okej, ako ti puno kaka, to je otprilike 12-15pelena dnevno, vjerojatno ti varira kako koji dan. Sad ne trošimo toliko jer ne kaka toliko i manje ju iskreno presvlačim po noći pa zato. Smanjit će ti se to.
Ivka joj jesi ti spominjala kosu? Meni još prilično otpada, ali maaalkicu manje ipak, sve će to doći na svoje vjerujem.
Za spavanje ne mogu ništa pametno reći, s malim smo stvarno isprobali svašta, kupili čak i tečaj, pratili te budne prozore, na kraju je jednostavno spavao na nama, kraj nas i uspavljivao se noseći, mazeći i cicajući. Valjda se dva puta uspavao po "pravilu" ono da ga spustiš dok je drowsy but awake i to je to. Duga uspavljivanja smo isto prošli, doslovno satima, svašta isprobali, to je bilo jednostavno tako. S ovom bebom je druga priča tako da mislim na temelju svog iskustva da su neke stvari, pod uvjetom da ne postoje neke poteškoće, dio karaktera.
E, ne znam kako vama, ja tako stalno imam brain fog da je to strašno, sama sebe zbunim masu puta, imam osjećaj da mi je pojam kratkotrajnog pamćenja samo to, ne posjedujem valjda ni k od kratkotrajnog, koma.
Meni apetit varira, još se ne važem, u većinu odjeće stanem, neka mi je tijesna još uvijek, ali ne mogu se s time opterećivati, da ne dojim, vjerojatno bih malo stala na loptu, ovako zbilja jedem sve, koliko mi se jede, da, jedem i slatko, mislim pišem ovo s keksom u ustima, što da vam više kažem.
🧚'92-Hashimoto/🦹'90-sve ok!
2019. i 2025. -spontane trudnoće 🍀🌸
2021.,2022.-izvanmaternična 2x
2024.-IVF na VV- biokemijska, missed ab
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji