Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tinchilina
    12. Studeni 2024. 13:42

Evo i mene, mali se prehladio i pokupio konjuktivitis pa su s tim procedure, a spavanje užas užas, suprug i ja padamo s nogu. Meni pogotovo teško sad to sve pada jer sam užasno umorna i jako loše jedem. Sve mi je i dalje odbojno, a mučnine su kao mrvicu bolje. Plus, napokon kao malo bolje podnosim utrogestane. I ja sam neki dan osjetila kao da me malo žiga dolje, al prošlo je, ne znam tko je bio pisao. 
    Jasamja, super ds si izbjegla kiretažu, bar malo sreće.  I pre drago mi je čut kako se dobro psihiči nosite s tim. 
    Što se tiče prehrane, prije kojih mjesec i pol sam jela grah i najavila da je ovo vjerojatno zadnji grah za narednih cca godinu dana minimalno. Naučila sam lekciju u prošloj trudnoći. Ja ne pazim u smislu da jedem samo zdravo i to, jer jednostavno moram nešto pojest što god mogu ubacit u kljun. Za sad sam na kili manje. Tako sam i u prvoj, izgibila 2 kg na početku, a ni jednom povratila.
    Dobrodošla Parisislove, sretnu i mirnu trudnoču želim! 🤗

💙 5/2023

• keksolina
    12. Studeni 2024. 13:46

Maslačak_13

keksolina

Maslačakkako ti pripremas hokaido tikvu? Ja ju narežem na ploške i ubacim u pecnicu i to mi bude bas fino. A inače da,grah baš užasno napuhuje. Meni se tako jeo grah s kiselim zeljem pa sam ga spremila i isto se prenajela, i sad mi ga je dosta za idućih 9 mjeseci 😵‍💫 isto se inače trudim jesti što zdravije, ali sad mi baš nešto ne ide jer mi je isto zlo od puno toga ili mi bude odbojno. Voće bar mogu jesti na kilograme, ali povrće baš i ne

Prvo izdinstam jedan luk na maslacu i dodam dva pritisnuta češnjaka, hokaidu tikvu s korom izrežem na srednje kockice i stavim u lonac gdje se prethodno dinstao luk i češnjak i nalijem običnu vodu (može se staviti i gotov temeljac iz trgovine) tako da prekrije svu hokaidu tikvu. Stavim malo soli i papra i kuham dok tikva ne omekša (cca 30 - 40 min, ovisi koliko je ima unutra) i onda s ručnim blenderom odmah u loncu sve komadiće zblendam i dođe jako lijepo kremasto.
    Vezano za voće, i ja ga volim jesti, pogotovo mandarine sad jer im je sezona, samo što me užasno napuhuje nešto, e sad ne znam je li to do voća ili možda do mliječnoga jer ga isto jedem dosta. Ostalih problema popratnih nemam, samo mi zbog te napuhanosti trbuh jako iskoči 🙈

Jako fino zvuči, hvala na receptu, skrinala sam si pa ću baš probati 🤗 ja isto mandarine tamanim ko luda. A može ti biti da te oboje napuhuje. Mene inače dosta toga napuhuje i imam usporenu probavu i super mi pomažu probiotici. Sad baš gledam da bio-kult ima nekakve probiotike baš za trudnice pa bi možda vrijedilo probati. Traperice inače sve nosim visoke oko struka i sad me toliko smetaju da mislim da se lagano prebacujem na tajice 😅

3/23 👨‍👩‍👦
    15.10.2024. ➕️

petrucika
    12. Studeni 2024. 14:56

Ka isto jedem jako puno mandarina da nam nisu te mandarine problem s napuhnutoscu iako ja mislim da i ovaj dufaston jako puno napuhuje trudnoca samo od sebe i onda ovako uz neku hranu i mozda ovaj dufaston to samo bukne.. ja sam zarovana fazolom i zlo mi je i danas zapamtit cu ovaj fazol sto je neka napisala za narednih godinu dana.. danas san blitvu i oslic i bacam se na juhe uspikala sam si recept od maslacak za hokaido tikvu tako da nema vise zafrkancije sad ce mo malo laganije😬🤷‍♀️

+ 10.10.

• Maslačak_13
    12. Studeni 2024. 15:04

Drago mi je za recept da sam podijelila, javite dojmove kad napravite juhu  Hmm...moguće da je i do previše mandarina ili voća općenito, mislim da sam negdje pročitala da voće isto zna napuhati, ali ipak mislim da je to većim dijelom zbog same trudnoće, jer svugdje se navodi napuhanost kao simptom i vidim da ih dosta i po drugim forumima pišu da muku muče s napuhanošću. Keksolina ja također nosim traperice visokog struka uske, za sad mi ne smetaju toliko ali morat ću otići u neki shopping za nešto udobnije jer na poslu sjediti 8 sati u njima nije baš neko riješenje 😅

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.
    It's a boy 💙

• Tinchilina
    12. Studeni 2024. 21:11

Meni je upao u oko ovsj dio da se kuha s korom? Inače je volim i često pravim djetetu, ali crknem dok ju ogulim. Nisam nikad čula da se jede s korom. 🤔

💙 5/2023

• Tonkica1509
    12. Studeni 2024. 21:14

Evo da se javim, nisam stigla jer sam s pregleda trčala u noćnu 😅 uglavnom sve je dobro, bebica je dobro, odgovara za 6+1, očito je mrvu mlađa trudnoća. Srčeko radi :) jedino mi je spomenuo da imam manju cistu na jajniku koju ću morati pratiti, može se sama povući, bitno je samo da ne raste. Ali zasad s tim ništa, ak i ovak ostane ništa neće smetati, bitno samo da ne raste.
    Mučnine evo stvarno minimalne, što mi je šok jer su me u prvoj trudnoći satrale. Napuhana jesam, na prehranu bome ne pazim jer uz malog todlera, posao bome je sreća što uspijem uopće pojesti. 
    Probiotik u trudnoći se preporuča Omnibiotic Panda, koristan i kasnije kad se rodi bebica može i njoj u mlijeko ili na žličicu 😊 jedini minus je cijena, jel

• keksolina
    13. Studeni 2024. 07:57

Tonkica1509

Evo da se javim, nisam stigla jer sam s pregleda trčala u noćnu 😅 uglavnom sve je dobro, bebica je dobro, odgovara za 6+1, očito je mrvu mlađa trudnoća. Srčeko radi :) jedino mi je spomenuo da imam manju cistu na jajniku koju ću morati pratiti, može se sama povući, bitno je samo da ne raste. Ali zasad s tim ništa, ak i ovak ostane ništa neće smetati, bitno samo da ne raste.
    Mučnine evo stvarno minimalne, što mi je šok jer su me u prvoj trudnoći satrale. Napuhana jesam, na prehranu bome ne pazim jer uz malog todlera, posao bome je sreća što uspijem uopće pojesti.
    Probiotik u trudnoći se preporuča Omnibiotic Panda, koristan i kasnije kad se rodi bebica može i njoj u mlijeko ili na žličicu 😊 jedini minus je cijena, jel

Drago mi je za dobar pregled 🤗 a za cistu dobro da su ju skužili i da će ju sada pratiti, a možda se stvarno i sama povuče 🤞i hvala ti na preporuci za probiotik, vidim da malo je skuplji al ne znam meni su ti probiotici stvarno spas tak da vrijedi za njih izdvojiti

3/23 👨‍👩‍👦
    15.10.2024. ➕️

• Maslačak_13
    13. Studeni 2024. 09:11

Tinchilina

Meni je upao u oko ovsj dio da se kuha s korom? Inače je volim i često pravim djetetu, ali crknem dok ju ogulim. Nisam nikad čula da se jede s korom. 🤔

Da, kad radim juhu od hokaido tikve nikad ne gulim koru već je samo dobro operem s malo sode bikarbone :)

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.
    It's a boy 💙

jasamja
    13. Studeni 2024. 09:14

Evo da se opet javim 😉 ostalo je još malo i nije potrebna druga tableta tako da su me pustili doma 🙂
    Kako ste mi vi? ❤️

👩 33
    👦 35
    👨‍👩‍👧 2020
    💔 Missed ab 11/2024

• Tinchilina
    13. Studeni 2024. 10:25

Bravo jasamja , divne vijesti! 🥰🥰 
    Tonkice, bravo za dobar pregled i za malo srčeko, držim fige da cista ne nastavi rast i da ode sama od sebe. 
    Omnibiotik sam počela davati ovaj mjesec malome, i moram priznati da mi se baš čini da pomaže, odmah smo nakon toga uhvatili 2 zdrava tjedna u komadu i sad ova prehlada kao da brže prolazi nego inače. Ja sam planirala piti zadnja 3 mjeseca jer mi je malo pre skupo i njemu i sebi uzimat svaki mjesec, a navodno je najvažnije zadnja 3 mjeseca, bar sam tako negdje čula.

💙 5/2023

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.