Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Elza
    12. Studeni 2024. 11:35

Ja sam vadila samo krvnu grupu i zarazne bolesti.
    Srećom sam običnu krvnu sliku, štitnjaču i ostalo imala nalaz od prije što sam vadila netom prije trudnoće. Isto tako i briseve i papa test.

Znate li možda u kojem se tjednu otprilike radi test sa glukozom?

• keksolina
    12. Studeni 2024. 12:01

Piamia ja isto još nisam ništa vadila, prvo ću krv, a urin ne žurim jer mi je sad sve okej. Inače se baš znam boriti s urinoinfekcijama

3/23 👨‍👩‍👦
    15.10.2024. ➕️

• keksolina
    12. Studeni 2024. 12:03

Elza mislim da OGTT ide tek nekad kasnije, oko 20. tjedna, tako da imamo još lufta 😄

3/23 👨‍👩‍👦
    15.10.2024. ➕️

• Maslačak_13
    12. Studeni 2024. 12:11

petrucika

Piamia

petrucika

Parislove dobrodosla!
    Cure dobro jutro!ja sam jucer kuhala fazol ili ti ga grah za rucak🥵🥵znaci koja greska…to nisan kuhala godinama i padne mi na pamet🤷‍♀️..ja sam se toliko najela toga…a posli muke..drob otp 8mj trudnoce crijeva me bolila unutra ko da imam kamenja znaci nesto strasnooo🥺..jutros nesto lakse ali mislim da cu par dana morati laganu spizu..danas na meniu blitva i oslic❤️💪..za marendu su isle zobbene s jabukom i pola banane😅…ugl licim se a ka gledat cu laganije i radi toga sa se ne udebljam previse jer kako lezim pa to se samo prima a ja cili zivot za dobit jedan kil muku mucim a sad casa vode i jedan kil🥵…imam vadit krv jos nisan isla nezz isplati li mi se za torch i krvna grupa rh faktor?

Ajoj bas ti je lose sjelo, mene isto tako neke random stvari znaju uzasno napuhati, a nema objasnjenja, nekad me napusu a nekad ne..
    Ja pojedem toliko kruh kroz dan da je ti strasno jer mi je stalno mucnina. Bas sam ljuta sto ne jedem zdravije ali sama pomisao da neku hranu mi je 🤯

Ja nemam mucnine ja imam taj apetit sto bi stalno jela i sve mi je fino i sve volim.. onda dr stvar ne krecem se samo lezim i eto uzelo je maha.. ali cu ja to sama probat sebi regulirati jer se i od te hrane napuhujem i konstantno mi je lose radi toga bolu me crijeva srica je da nemam problem sa probavo to me spasava.. ja sutra picim vadit krv dobila san info da sve normalno radi pa da obavim i to…🥰

Petrucika probaj jesti malo laganiju hranu poput bijele riže, palenta, batata, pileća i pureća prsa, grilano povrće, krem juha od tikve - sad vam je sezona hokaido tikve i osim što je hranjiva veoma ju je lako za pripremiti. Ja je napravim više pa mi zna biti dva - tri dana.
    Grah je inače veoma hranjiv ali može izazvati plinove i nadutost i ne može se smatrati veoma probabljivom hranom pa vam je vjerojatno zato bilo loše.

Mene je doktorica također poslala na dosta krvnih pretraga te na urinokulturu i kompletnu pretragu urinu. Nešto sam obavila jučer na zavodu, a ostatak ću krajem tjedan, koliko vidim u bolnicama ne bi trebao biti problem glede vađenja pretraga bez obzira na spomenuti štrajk.
    Sretno svima s pregledima i s vađenjem nalaza 😊

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.
    It's a boy 💙

parisislove
    12. Studeni 2024. 12:40

keksolina

parisislove

Lijepi pozdrav cure! Pridružujem vam se i ja, u 5. tjednu trudnoće sam i očekujem svoju ljetnu bebicu 13.7. 🌞❤️

Dobro nam došla i sretno 🤗 jel ti to prva bebica?

Hvala Keksolina i ostale djevojke 🤗

Prva bebica da 🥰
    Imala sam kemijsku u 8. mjesecu, tako da pijem Duphaston od početka trudnoće i nadam se da ce ovaj puta sve biti u redu 🙏

petrucika
    12. Studeni 2024. 12:41

Maslačak_13

petrucika

Piamia

petrucika

Parislove dobrodosla!
    Cure dobro jutro!ja sam jucer kuhala fazol ili ti ga grah za rucak🥵🥵znaci koja greska…to nisan kuhala godinama i padne mi na pamet🤷‍♀️..ja sam se toliko najela toga…a posli muke..drob otp 8mj trudnoce crijeva me bolila unutra ko da imam kamenja znaci nesto strasnooo🥺..jutros nesto lakse ali mislim da cu par dana morati laganu spizu..danas na meniu blitva i oslic❤️💪..za marendu su isle zobbene s jabukom i pola banane😅…ugl licim se a ka gledat cu laganije i radi toga sa se ne udebljam previse jer kako lezim pa to se samo prima a ja cili zivot za dobit jedan kil muku mucim a sad casa vode i jedan kil🥵…imam vadit krv jos nisan isla nezz isplati li mi se za torch i krvna grupa rh faktor?

Ajoj bas ti je lose sjelo, mene isto tako neke random stvari znaju uzasno napuhati, a nema objasnjenja, nekad me napusu a nekad ne..
    Ja pojedem toliko kruh kroz dan da je ti strasno jer mi je stalno mucnina. Bas sam ljuta sto ne jedem zdravije ali sama pomisao da neku hranu mi je 🤯

Ja nemam mucnine ja imam taj apetit sto bi stalno jela i sve mi je fino i sve volim.. onda dr stvar ne krecem se samo lezim i eto uzelo je maha.. ali cu ja to sama probat sebi regulirati jer se i od te hrane napuhujem i konstantno mi je lose radi toga bolu me crijeva srica je da nemam problem sa probavo to me spasava.. ja sutra picim vadit krv dobila san info da sve normalno radi pa da obavim i to…🥰

Petrucika probaj jesti malo laganiju hranu poput bijele riže, palenta, batata, pileća i pureća prsa, grilano povrće, krem juha od tikve - sad vam je sezona hokaido tikve i osim što je hranjiva veoma ju je lako za pripremiti. Ja je napravim više pa mi zna biti dva - tri dana.
    Grah je inače veoma hranjiv ali može izazvati plinove i nadutost i ne može se smatrati veoma probabljivom hranom pa vam je vjerojatno zato bilo loše.

Mene je doktorica također poslala na dosta krvnih pretraga te na urinokulturu i kompletnu pretragu urinu. Nešto sam obavila jučer na zavodu, a ostatak ću krajem tjedan, koliko vidim u bolnicama ne bi trebao biti problem glede vađenja pretraga bez obzira na spomenuti štrajk.
    Sretno svima s pregledima i s vađenjem nalaza 😊

Hvala na savjetu znas da hocu bas cu malo tu laganiju hranu pocet sebi uvoditi jer vidim da mi skoro sve pocinje smetat a i kazem bojim se za kilice da se ne bi stvorio problem tamo di ga ne bi trebalo biti…

+ 10.10.

petrucika
    12. Studeni 2024. 12:42

Elza

Ja sam vadila samo krvnu grupu i zarazne bolesti.
    Srećom sam običnu krvnu sliku, štitnjaču i ostalo imala nalaz od prije što sam vadila netom prije trudnoće. Isto tako i briseve i papa test.

Znate li možda u kojem se tjednu otprilike radi test sa glukozom?

Mislim 24tt ide za glukozu

+ 10.10.

• keksolina
    12. Studeni 2024. 12:47

parisislove

keksolina

parisislove

Lijepi pozdrav cure! Pridružujem vam se i ja, u 5. tjednu trudnoće sam i očekujem svoju ljetnu bebicu 13.7. 🌞❤️

Dobro nam došla i sretno 🤗 jel ti to prva bebica?

Hvala Keksolina i ostale djevojke 🤗

Prva bebica da 🥰
    Imala sam kemijsku u 8. mjesecu, tako da pijem Duphaston od početka trudnoće i nadam se da ce ovaj puta sve biti u redu 🙏

Držim fige da ti ovaj put sve prođe kako treba ❤️🌞

3/23 👨‍👩‍👦
    15.10.2024. ➕️

• keksolina
    12. Studeni 2024. 12:54

Maslačak kako ti pripremas hokaido tikvu? Ja ju narežem na ploške i ubacim u pecnicu i to mi bude bas fino. A inače da, grah baš užasno napuhuje. Meni se tako jeo grah s kiselim zeljem pa sam ga spremila i isto se prenajela, i sad mi ga je dosta za idućih 9 mjeseci 😵‍💫 isto se inače trudim jesti što zdravije, ali sad mi baš nešto ne ide jer mi je isto zlo od puno toga ili mi bude odbojno. Voće bar mogu jesti na kilograme, ali povrće baš i ne

3/23 👨‍👩‍👦
    15.10.2024. ➕️

• Maslačak_13
    12. Studeni 2024. 13:32

keksolina

Maslačakkako ti pripremas hokaido tikvu? Ja ju narežem na ploške i ubacim u pecnicu i to mi bude bas fino. A inače da,grah baš užasno napuhuje. Meni se tako jeo grah s kiselim zeljem pa sam ga spremila i isto se prenajela, i sad mi ga je dosta za idućih 9 mjeseci 😵‍💫 isto se inače trudim jesti što zdravije, ali sad mi baš nešto ne ide jer mi je isto zlo od puno toga ili mi bude odbojno. Voće bar mogu jesti na kilograme, ali povrće baš i ne

Prvo izdinstam jedan luk na maslacu i dodam dva pritisnuta češnjaka, hokaidu tikvu s korom izrežem na srednje kockice i stavim u lonac gdje se prethodno dinstao luk i češnjak i nalijem običnu vodu (može se staviti i gotov temeljac iz trgovine) tako da prekrije svu hokaidu tikvu. Stavim malo soli i papra i kuham dok tikva ne omekša (cca 30 - 40 min, ovisi koliko je ima unutra) i onda s ručnim blenderom odmah u loncu sve komadiće zblendam i dođe jako lijepo kremasto.
    Vezano za voće, i ja ga volim jesti, pogotovo mandarine sad jer im je sezona, samo što me užasno napuhuje nešto, e sad ne znam je li to do voća ili možda do mliječnoga jer ga isto jedem dosta. Ostalih problema popratnih nemam, samo mi zbog te napuhanosti trbuh jako iskoči 🙈

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.
    It's a boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.