Joj ja sam jedva docekala da se vratimo u zg i da ga stavim u baby gym na pod, kad smo bili dolje stalno je provodio vrijeme u baby bjornu radi seka, pa na kaucu kratko leda i jos krace trbuh. Spasila sam se kad smo dosli tu, kad su seke u vrticu je super, mogu ga i ostavit i stavit npr prat ves il na wc u miru. Kad su seke doma onda ga bas bas pazim, a ako moram nesto napravit il je kratko s njima u babybjornu il ga vodim sa sobom.
A igra se sam sa onim igrackama sta vise, ima i ptica sta pjeva. Nekad mu stavim crno bijele slikovnice okolo, nekad onu knjigu sta pjeva pjesmice i tako. Rotiramo, al dosta dugo moze sam sa tim visilicama.
Kad mu se ne da bit onda ga malo rolam i razgibavam. Il ga uzmem pa “pricamo” tj ja njega oponasam. I tako prode vrijeme. Ionako dok se probudi, presvuce i podoji prode i skoro pola sata, a ww mu je sat ipo osim navecer zadnji pred spavanje 2h tako da to proleti.
Nekad bude u babybjornu kad moram sredit kuhinju i skuhat i tako.
A i trece je pa ono, navika je da se ne moze nesto posebno zalit😅.
Spava u kreveticu pa su mu ravne povrsine poznate.
Moj oduvijek doji na sat ipo-2. Navecer znamo prvi dio noci izvuc duze. Al def imamo oko 10 dojenja dnevno.
👩33g👨33g 👧👧👶
Ajme, ovo kaj ti opisuješ je meni skroz nepoznato, ne znam jel to možda zbog toga kaj je tvoj stariji? Ja si ponekad mislim da nema pomoći, neće ležati u baby gymu, a u krevetiću se probudi za par minuta. Ne žalim se na njega, samo pišem kak su bebe različite. Ne znam jesam li u nečem pogriješila. Mi se zapravo uopće ne igramo u baby gymu ni u krevetiću, samo na prematalici, i baš me to rastužuje. Kad je dobre volje stavim ga na trbuh u krevet pa nekih par minuta drži glavu i diže se na laktove polako.
Kaj znači ww?
Hej cure evo ima nas još u "skoku" 🫠 sad smo u tom slavnom 12. tjednu i baš primjećujem da traži češće i duže biti na dojci. Noću se standardno budimo oko 3- 4x, nadam se da neće biti i gore. Sama sam s njima pa mi je to još jedan otežavajući čimbenik. Ne znam ima li tko slično iskustvo ali evo ja se sada osjećam umornije nego li prije mjesec dana. Valjda se nakupilo umora i sad je sve palo na mene. Baš se jedva krpam. Uzimam redovito vitamine, nastojim dobro jest koliko stignem...nemam vremena otići izvaditi krv, provjerila bi štitnjaču i željezo.
Mi nakon svakog prematanja odradimo tummy time ili malo na boku, par minuta bude, zabavim ga nekom igračkom, puno pričamo, pjevamo. Jako je veselo dijete, to ga baš zabavlja.
Kad je imao 2mj, jos smo bili dolje, glavu je vjezbao meni na prsima. Svi spavanci i uspavljivanja su mu iskljucivo bili na meni. Tek kad smo dosli gore je poceo spavat u kreveticu. Tako da je vjerojatno i do dobi. Ja ga nikad nisam silila na nesto sta ne zeli, zato sam i stalno bila pokocena jer je vecinu dana provodio na meni😅.
Wake window, imas po dobi koliko smiju/trebaju bit budni, ja sam to sa svima pazila tako da izvucemo onda max ih toga, da ne bude preumoran ili premalo umoran za spavanje itd.
👩33g👨33g 👧👧👶
I kak sam vam pisala poruku, uspavao se u kinderbetu, još spava 😍 moram češće pisati ovdje 😂😂
Cordisoo hvala, nadam se da će i moj mali kroz koji tjedan biti spremniji na igri u gymu. Proučit ću taj wake window.
Pukica drži se, vjerujem da ti nije lako biti sama s bebom. Vrijeme nekako leti pa se nadam da će ti brzo proći i taj skok 🤞
Da, i mi puno pričamo i pjevamo, voli šuškave stvari i škakljanje pa mi se smije, to mi je najbolji dio dana - kad se smije 🥹 i odmah mi je sve lakše.
Nekad kad neće na trbuh ga nosim kao da leti i onda diže glavicu, pa se zadovoljim s tim kao vježbanjem na trbuhu 😁
Pozdrav cure,
Prvo da ne zaboravim dosla sam rec da sam primijetila u zadnjih par dana da beba kod uspavljivanja se pocne izvijati na meni dize ruke ko da joj nije udobno. I prvo sam je stavila u krevetic odmah je zaspala. To se ponovilo par puta tako ko da mi pokazuje da je spustim i fakat- sad zaspi sama u kreveticu bez puno muke🤞🤞 da se samo tako nastavi.
A drugo noci su bolje, ima to jedno budjenje u 3 kad je budna i vjezba “pljuvanje” ono ko da puse baloncice jedno pol sata i zaspi. Al to mi je ok jer taman ja onda izdajam.
Za baby gym nemam nis pametno- prva je obozavala bit a ova bas i ne. Pol sata je max granica. Al oko par puta po pola sata je skroz doboljno vjezbanja. Imam neku rutinu koje vjezbic me radim i to taman prodje ALI ostLo budni vrijeme je na rukama vecinom a postaje mi preteska (a vec su nama pino duzi ww) Nece bjorn, nece ni od stolice newborn nastavak, jedino nosiljku s gustom prihvaca. My velcro baby🥰. Inace s prvom sam mislila da je to pretjerivanje kad bi netko rekao da samo nosa- evo mi sad🙈
6/23 🩷
Cestitam na krstenju i da smje sve bilo super.
Jos jedno pitanje - dal ste vec upogonile medo odijela? Stavila sam je jedan dan upalila se u kosari s tim pa sam jucer samo medo jaknu a dolje trenirku i tanju dekicu pa mi se pak cinilo da joj je hladno🤷♀️. Ludo neko vrijeme ovih dana
6/23 🩷
Cure da vas pitam... Bebaču je iza uha opipljiva žlijezda oko već mjesec dana. Pojavila mu se nakon uboda komarca na obrazu. Nije se mijenjala do sad i planiram reći pedijatrici sljedeći tjedan. Koliko je normalno da ostane povećano nakon upale?
Pukica, za žlijezde i komarce ti ne znam ništa.
Greta, ja još nisam upogonila medo odjelce, bude hladno ujutro kad vodimo seku u vrtić, no nekako mi još nije za medu. Onda oko 14.30- 15 h je skupljamo i ovih dana je bilo onako samo za vestu, na suncu meni i samo za majicu. A iz parka idemo oko 18 h, onda mi je već hladno, oblačimo jakne i malom stavim kapu, deblju deku, onaj pokriv od kolica. Ne znam eto, ja u taj park vučem cijelu garderobu, pa užinu i vodu za malu, termosicu, bocu, adaptirano za malog, njoj igračke za pijesak, loptu, bicikl ili romobil, vrećice iz dućana jer usput obavimo i dućan....užas, izgledam ko cirkus s tim svim, još sve zguram dolje u kolica, samo što se ne razleti to na se strane
Baby E 09/2022 🩷
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji