Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emma05
    21. Listopad 2025. 20:51

Svratila na forum da vidim što ste pisale pa vidim da mi je komentar od noćas  obrisan. Ne razumijem kako😭🙈. Bio je kad sam provjeravala greške u tekstu. 🙈

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    07/2025 Baby E🎀💖🧸😍🥰🌸🩰✨️🌞⭐️

• cordis00
    23. Listopad 2025. 09:30

Emma meni isto nekad zablokira pa se ne posalje; a bas tad se raspisem.

Narucila sam jastuk, doc ce danas, uzela sam na kraju S vel, valjda ce bit ok.
    Moj malac je sve izgleda nadoknadio, gledam slike od prije samo mjesec dana kako je sitan i krzljav bio. 20.percentila.
    A sad je postao mali buco. 85.percentila, 7.5kg. Ne znam di prije. U zadnjih mjesec dana je dobio kil ipo.
    A rekla je doktorica da ce vise dobiti jer je prvi mjesec slabo dobio, jos je imao povisene sve te upalne parametre post sepse plus iscrpljene zalihe organizma pa dok se to napunilo, eto njega😅

👩33g👨33g 👧👧👶

Milica24
    23. Listopad 2025. 15:53

Bok cure, dugo se nisam javljala pa imam puno za nadoknadit i procitat. Mislila sam da cu imat puno vise vremena 🙃
    Mene zanima jedno administrativno pitanje ako netko zna - ako je otac djeteta (nismo ozenjeni) nezaposlen, imam li ja pravo normalno na drugih 6 mjeseci roditeljskog dopusta i eventualno tzv produljenje porodiljnog za njegu djeteta? Ja sam normalno zaposlena

baby boy 🤎🐻

• Bananica80
    23. Listopad 2025. 18:55

Jel ima koja da je bebu cijepila protiv rote, sa Rotarixom? Zanima me koliko moram bit oprezna sa pelenama? Znam da treba vise paziti na higijenu, da se ne dojde u kontakt sa kakicom i prati dobro ruke odmah nakon, al koliko moram treperit? jel trebam odmah bacat to smece u koje je isla prljava pelena? odmah mijenjat podlogu iako nije dirala kakicu? sta sa rukama sa kojima sam brisala guzu i zakopcavanjem bodija? da ostavim bebu na prematalici i odmah odem prat ruke? 

3/2024 💙

Boogie
    23. Listopad 2025. 21:35

Bananice mi smo cijepili s tim. Da, paziš desetak dana. Premotaš bebu, baciš pelenu i opereš dobro ruke, to je to. Mi smo odmah bacali vrećicu s pelenom jer imamo male vrećice pa nakon kakanja niš više ionako ne stane. Podlogu koja nije bila zamrljana kakicom nismo bacali iskreno, s prvim djetetom jesmo. Budi oprezna jer se fkt možeš zaraziti, ali nemoj si raditi sad neki stres, najbitnije od svega je da si dobro opereš ruke.

Milica normalno imaš pravo na tih 6 mjeseci roditeljskog.

🧚'92-Hashimoto/🦹'90-sve ok!

2019. i 2025. -spontane trudnoće 🍀🌸
    2021.,2022.-izvanmaternična 2x
    2024.-IVF na VV- biokemijska, missed ab

Milica24
    23. Listopad 2025. 21:50

Bananice isto kako Boogie kaze, nisam cak ni bacala to smece odmah, normalno sam ga zakopcavala i presvukla samo bi odmah nakon njega stavila u babybjorn i isla prat ruke. Podlogu nisam dezinficirala nakon svakog prematanja. Sve ok nitko se nije zarazio.

Boogie hvala ti, a jel znas za njegu slucajno?

baby boy 🤎🐻

Milica24
    23. Listopad 2025. 21:54

Bananice btw samo budi oprezna da cim se pokaka mijenjas pelenu, jer im zna jako nagristi kozu ako budu malo u pokakanoj (recimo ja ako ostavim doslovno minutu dok odem ja piskiti i oprat ruke zacrvenila bi mu se guza)

baby boy 🤎🐻

Boogie
    [UREĐENO] 23. Listopad 2025. 22:16

Milice koliko znam iz svoje okoline friško razvedenih ili solo roditelja, najnormalnije ostvaruješ pravo na produljenje zbog njege djeteta kao zaposlena osoba. Svakako ako nisi ziher pošalji mail svojoj ispostavi hzzoa, brzo odgovaraju. 
    Edit: oprosti, ne znam kaj mi je trebalo pisati ovo za razvedene i solo, baš sam bedak. Normalno da imaš pravo na to, nevezano za to kaj ti je suprug nezaposlen. Mi smo imali tu istu situaciju i normalno sam sve koristila. Njegu nisam jer mi nije trebala, ali više žena iz okoline koristi normalno, neovisno o statusu zaposlenja partnera.

Milica24
    23. Listopad 2025. 22:35

Boogie ma sve 5 ☺️ napisala sam da nismo ozenjeni, zato su ti solo i razvedeni i bili u glavi kad si pisala. Hvala ti puno na info, svakako cu provjerit s hzzo. Iskreno bilo me strah pitat da mi ne kazu slucajno da nemam pravo odmah me panika ulovila gdje cu s djetetom.

baby boy 🤎🐻

• Maria31
    [UREĐENO] 24. Listopad 2025. 10:22

Milice, provjeri svakako pa javi, ja bih rekla da na njegu nemaš pravo ako je drugi roditelj nezaposlen (tako piše i na stranici e-građani kad sam googlala). Ako bi htjela ići na bolovanje za dijete, znam da inače treba potvrda da je drugi roditelj zaposlen. Ne poznajem situaciju kod vas, al država to vjerojatno gleda kao da je jedan roditelj stalno doma i na raspolaganju djetetu ako je nezaposlen pa nema potrebe da drugi bude na bolovanju / njezi. Jedino ako nezaposleni drugi roditelj ima potvrdu da nije psihofizički sposobsn brinuti o djetetu, onda je druga priča.

Boogie
    24. Listopad 2025. 10:22

A ja sam normalno koristila bolovanje za dijete dok mi je muž bio nezaposlen. Hm :/ da, bolje provjeriti svakako.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI