Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bananica80
    23. Listopad 2025. 18:55

Jel ima koja da je bebu cijepila protiv rote, sa Rotarixom? Zanima me koliko moram bit oprezna sa pelenama? Znam da treba vise paziti na higijenu, da se ne dojde u kontakt sa kakicom i prati dobro ruke odmah nakon, al koliko moram treperit? jel trebam odmah bacat to smece u koje je isla prljava pelena? odmah mijenjat podlogu iako nije dirala kakicu? sta sa rukama sa kojima sam brisala guzu i zakopcavanjem bodija? da ostavim bebu na prematalici i odmah odem prat ruke? 

3/2024 💙

Boogie
    23. Listopad 2025. 21:35

Bananice mi smo cijepili s tim. Da, paziš desetak dana. Premotaš bebu, baciš pelenu i opereš dobro ruke, to je to. Mi smo odmah bacali vrećicu s pelenom jer imamo male vrećice pa nakon kakanja niš više ionako ne stane. Podlogu koja nije bila zamrljana kakicom nismo bacali iskreno, s prvim djetetom jesmo. Budi oprezna jer se fkt možeš zaraziti, ali nemoj si raditi sad neki stres, najbitnije od svega je da si dobro opereš ruke.

Milica normalno imaš pravo na tih 6 mjeseci roditeljskog.

🧚'92-Hashimoto/🦹'90-sve ok!

2019. i 2025. -spontane trudnoće 🍀🌸
    2021.,2022.-izvanmaternična 2x
    2024.-IVF na VV- biokemijska, missed ab

Milica24
    23. Listopad 2025. 21:50

Bananice isto kako Boogie kaze, nisam cak ni bacala to smece odmah, normalno sam ga zakopcavala i presvukla samo bi odmah nakon njega stavila u babybjorn i isla prat ruke. Podlogu nisam dezinficirala nakon svakog prematanja. Sve ok nitko se nije zarazio.

Boogie hvala ti, a jel znas za njegu slucajno?

baby boy 🤎🐻

Milica24
    23. Listopad 2025. 21:54

Bananice btw samo budi oprezna da cim se pokaka mijenjas pelenu, jer im zna jako nagristi kozu ako budu malo u pokakanoj (recimo ja ako ostavim doslovno minutu dok odem ja piskiti i oprat ruke zacrvenila bi mu se guza)

baby boy 🤎🐻

Boogie
    [UREĐENO] 23. Listopad 2025. 22:16

Milice koliko znam iz svoje okoline friško razvedenih ili solo roditelja, najnormalnije ostvaruješ pravo na produljenje zbog njege djeteta kao zaposlena osoba. Svakako ako nisi ziher pošalji mail svojoj ispostavi hzzoa, brzo odgovaraju. 
    Edit: oprosti, ne znam kaj mi je trebalo pisati ovo za razvedene i solo, baš sam bedak. Normalno da imaš pravo na to, nevezano za to kaj ti je suprug nezaposlen. Mi smo imali tu istu situaciju i normalno sam sve koristila. Njegu nisam jer mi nije trebala, ali više žena iz okoline koristi normalno, neovisno o statusu zaposlenja partnera.

Milica24
    23. Listopad 2025. 22:35

Boogie ma sve 5 ☺️ napisala sam da nismo ozenjeni, zato su ti solo i razvedeni i bili u glavi kad si pisala. Hvala ti puno na info, svakako cu provjerit s hzzo. Iskreno bilo me strah pitat da mi ne kazu slucajno da nemam pravo odmah me panika ulovila gdje cu s djetetom.

baby boy 🤎🐻

• Maria31
    [UREĐENO] 24. Listopad 2025. 10:22

Milice, provjeri svakako pa javi, ja bih rekla da na njegu nemaš pravo ako je drugi roditelj nezaposlen (tako piše i na stranici e-građani kad sam googlala). Ako bi htjela ići na bolovanje za dijete, znam da inače treba potvrda da je drugi roditelj zaposlen. Ne poznajem situaciju kod vas, al država to vjerojatno gleda kao da je jedan roditelj stalno doma i na raspolaganju djetetu ako je nezaposlen pa nema potrebe da drugi bude na bolovanju / njezi. Jedino ako nezaposleni drugi roditelj ima potvrdu da nije psihofizički sposobsn brinuti o djetetu, onda je druga priča.

Boogie
    24. Listopad 2025. 10:22

A ja sam normalno koristila bolovanje za dijete dok mi je muž bio nezaposlen. Hm :/ da, bolje provjeriti svakako.

Boogie
    24. Listopad 2025. 10:21

Ma ne ne, imaš sto posto pravo, to se veže uz tvoj status, možeš biti mirna.

Cordisoo mali ti baš lijepo napreduje i super je nadoknadio. 

Kod nas nema baš niš novo, nosić joj je pun, to čistim, upogonila sam i usisavač, tak mi bude najjednostavnije. Netko je pitao za medu, ja ju stavljam ako idemo ranije ujutro negdje pa ju tijekom šetnje skinem i samo pokrijem dekicom, u Zagrebu smo.  Imam dva ta kombinezona, jedan ful debeli i jedan pleteni, e taj pleteni je dušu dao za ovo vrijeme. 

Emma, spring kako ste? ma da vam pravo kažem, je*eš te sve koji prde da im je sve divno i krasno, obično je baš kod takvih rasulo. I kad je sve divno i krasno, bude usranih situacija i dana kad se čovjek osjeća ko da ga je netko isprebijao letvom. Sam to sam htjela napisati, mogla bih čitav traktat o tome, kao i sve mi uostalom, al tko ima toliko vremena 🤣 

Za ozbač, ako vas nešto previše brine ili predugo traje, bilo fizički ili psihički, nemojte to gurati pod tepih i tražite pomoć.

• cordis00
    24. Listopad 2025. 11:40

Ja sam bila na njezi za stariju i isto tako mi negdje u glavi zvoni kao da je muz morao biti zaposlen.
    I imali smo situaciju da mi je mala imala rsv sa 5mj, dojena, zavrsila u bolnici i ja s njom, a starija je isto imala rsv, ali je bila bolje i onda je pedijatrica pisala neku posebnu potvrdu da se otvori bolovanje muzu za stariju posto ja nisam doma, jer sam ja kao na porodiljnom i po tome on ne bi smio otvorit bolovanje na dijete.

👩33g👨33g 👧👧👶

Boogie
    24. Listopad 2025. 11:48

E cure, oprostite na dezinformacijama vezano uz bolovanja:/

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI