Spring ja ne znam tko to kaze da je najgore proslo i da se dobro osjecaju, ja se nisam osjecala “dobro” i kao ja sigurno godinu i nesto, s drugom i godinu ipo, dok nije pocela spavati, smanjila dojenje, dok nisam dobila menstruaciju sigurno nisam bila ni blizu sebi.
I sad se ne mogu nesto previse zaliti jer cure idu u vrtic i tokom dana smo samo nas dvoje solo, al budes umoran od lose noci i tako, stalno imas nekog posla, dodu cure nekad ok nekad nervozne pa je vika dreka. Ne znam, ja nisam kao ja vec godinama😆😆.
Nadodem pa zatrudnim i ispocetka. Sta se kose tice i koze itd, izgleda, to je stvarno ta faza, kosa prestane ispadati i progusti se s vremenom. Grozno je, meni je kose jako puno ispalo, duzina mi je do ramena i mislila sam ju pustati, ali sad kad ju vidim tako stanjenu jadnu, odrzavat cu tu duzinu. Inace imam plave pramenove, sad me strah i to raditi.
Sta se tice vjezbanja, super sta si krenila ma da je i 1x tj. Najgora kombinacija je umor, nespavanje pa losa prehrana i neaktivnost. Ja isto sad zelim pocet vjezbati, ali postnatalni trening jer je meni ipak veca steta nakon tri poroda, al mi je tesko organizirati se, moram nac nesto blizu i popodne, solo smo i nema tko cuvat maloga za jutro. A jos nisam dosla do tog stupnja da mi se da samoj ujutro vjezbati🥲. I moram kvalitetnije jesti definitivno, al kad je covjek umoran jede svasta, ostatke, slatko i tako.
Ugl drz se i sve ce doc u svoje vrijeme :).
👩33g👨33g 👧👧👶
A nesto uvijek prodje pa nesto novo dodje. Meni je sve ok dok vidim neki pomak tipa par dana dana teskih noci i onda krene na bolje do sljedecih teskih noci ili dana… kako prolaze mjesecu mijenjaju se ww, prema 4/ ili s 4 mj se mijenjaju obrasci spavanja, skokovi, regresija…al to isto koga zadesi nije vjecno. Neke bebe to prodju lakse neke teze.
Spring probaj uz sam ww obratit paznju na znakove umora dal ti pokazuje. Ak imas instagram upisi sleeping cues pa ce ti izac masa sadrzaja koji su i kako ih prepoznati. Zijevanje je svakako jedan al mozda je kako kazes vec prekasno. starijoj su zavrvenjene obrve bile prvi znak i diranje uha. Mladjoj sad ko da se ne moze namjestit u ni jednom polozaju i trlja okice🤷♀️
Kod nas opet tempica, bit ce ovo teska jesen/ zima uz vrtic
Provela sam cijelo vrijeme dok je spavao u gledanju reelsa, sad idem isprobavati 😅. Zao mi je zbog bolesti, mislim da je najgore ovo prijelazno razdoblje, poslije kao da se malo primire bolesti
'93🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
6/23 🩷
Pa imam u okruženju dosta poznanica koje su rodile u slicno vrijeme, uglavnom imaju bebice do 5 mj, od njih to slusam zadnjih dana kad se ja ovako pojadam. 😅
.
Tako se i meni tesko organizirati, pogotovo sad kad mu dodje pa samo odjednom vristi pa mi glava ostane s njim kod kuce. A mogu misliti koja logistika treba za troje 😅, Iako si to zelim jednog dana pa cu se vracati na ove tvoje postove da sve prodje. Sto se tice prehrane, ja sam dva, tri dana super, a onda katastrofa. I to kad sam super je iz griznje savjesti da ce mi nestati mlijeka 😅, ja sam lijena jesti. U trudnoći sam to bas dobro odrzavala sve, dalo mi se, trazilo mi se, a sad me evo i trenutno boli glava jer trebam pojesti, a htjela bih lezati dok on spava. 😅
'93🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
Spring, cijela prva godina je u fazama, ima ih i kasnije, ali su ipak rijeđe i nisu tako turbulentne...bar je tako bilo kod nas. I nisu sva djeca ista, neku je jednostavno puno lakše hendlat, smireniji su, bolje spavaju, znaju se sami zabavit...nikad ne znas kakvo ce te dijete potrefit, ja imam 2, s različiti kao nebo i zemlja, a sve radim isto s oba dva...tako da nije sve ni do nas, nešto je i do njih. To o tome kako sve faze brzo prolaze ćeš shvatiti za godinu, odnosno kako vrijeme bude odmicalo i stvarno će jednog dana biti lakše i bolje .
.
A što se tiče nas mama, ja isto nisam skroz došla k sebi, kosa mi i dalje užasno ispada unatoč svim vitaminima i šamponima, isto teško pronalazi vrijeme za sebe, a kad ga i imam, radije bih otišla spavati nego npr na kavu s prijateljicom. Jednostavno sam preumorna. Ipak se nakupe noći koje nisu prospavane u komadu ili rano ustajanje, mi već znamo u pol 6 ustati ...pa obaveze preko dana kuhaj, peri, čisti, peglaj, vodi malu u vrtić i na aktivnosti, skupljaj... Što se kila tiče, ostalo mi je oko 1 kg, 1.5 kg, varira kako koji dan, iskreno nije me baš previše briga, bitno mi je da stanem u stare hlače i majice jer mrzim šoping, nemam ni novaca, ni živaca ni vremena za kupnju nove odjeće. To mi je oduvijek tlaka. Nisam si valjda ništa novo kupila već sigurno 5 g😅dok nije poderano i pohabano, meni prolazi, ionako kupujem klasične komade pa su uvijek u modi 😅
Baby E 09/2022 🩷
Meni se čini da je on dosta dobar mimo tih faza i fazica kad ga nesto muci i do sad sam ja to nekako dobro sve podnosila, ali me bas iscrpilo ono sa dojenjem i onda se nastavilo sa spavanjem, bas sam bila u krizi dva, tri dana.
Evo ja ga krenula uspavljivati cim sam vidjela crvene obrvice, Iako kao nije prosao ww i zaspao je za manje od 5 min. Hvala ti, Greta! 😍🥳 Mislim da je mozda problem jer ne prekinemo igru na vrijeme, a njemu vec bude taj period da bi se uspavljivao i onda ostane preuzbudjen i prestimuliran. Ne znam, isprobavat cemo...
'93🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
Stvarno svako dijete prica za sebe. Mojih troje je svo razlicito, najgora za spavanje je bila srednja koja je buran karakter sama po sebi; jasno da ne moze ni dobar spavac biti.
Iz faze u fazu, bas tako. A jos kad dodu i bolesti….
Ja sam se pomirila sa nespavanjima; bas tako, nekad je bolje; nekad losije. Al najgore je kar je bolest tako da su meni faze pd bolesti do bolesti. Mali je smrkav vec 3 tj u komadu jer cure idu iz virozu u virozu.
Za spavanje pratim ww i zadnjih pola sata smanjim pa prekinem stimulacije. Zaspe sam u kreveticu, stavim ga zadnjih 10 min lec pa se uspije primiriti.
Pitanje- jel kome zalezana glavica? Mom malo iako je kao bebac bio na boku, rotirala sam ga svaka 2h, nema tortikolis, kad spava na ledima sam okrece glavu. Ima dosta tummy timea tako da mi nije jasno kako je on to razvio, al sta je tu je, cekam pregled s 4mj da vidim sta ce pedijatrica reci😩
👩33g👨33g 👧👧👶
Cordisoo, i mom je zaležana glava i curici je isto bila, imaš Mimos jastuk baš za to, ja još od curice imam, fakat pomaže, nakon nekog vremena se ispravi. Nama je preporučila patrožna i pedijatar
Baby E 09/2022 🩷
Hvala ti LuI, jel to koristis svako spavanje? Koliko treba da se ispravi? Nakon tog se ne koristi?
Mom je desno celo izboceno, a lijevo dijagonalno iza malo kao udubljeno. U biti se najveca asimetrija vidi kod usiju i cela, zada ne toliko :/.
Bas cu pogledat taj jastuk, one kacige mi uzasno izgledaju.
👩33g👨33g 👧👧👶
Mimos jastuk- koja vel? Ima S, M i P, koliko sam skuzila P obuhvaca veci raspon mjeseci koristenja tj opsega glavice
👩33g👨33g 👧👧👶
Mi ti imamo S i tako smo ga negdje koristili do 10 mj kako piše. On je imao 37 opseg glavice pa nisam kupila taj najmanji, seka je imala 35, počeli smo mu ga stavljati negdje s mj dana, nakon nekih mjesec dana bilo je puno bolje, sad se vise ne primjeti skoro uopce. Isto je bilo i celo i uska kao i kod tebe. Tako mi je bilo i s curicom. Stavljam kad je god na ledjima, tako sam i njoj, u baby gymu, kolicima, gnijezdu, kinderbetu di god da je, nikad nije bez toga osim dok vjezbamo bok.
Baby E 09/2022 🩷
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji