Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • moonchild
    13. Listopad 2025. 08:20

spring prvi glas za dojenje i C vitamin, jasno da veće doze nisu preporučene, ali mi nije magistra u ljekarni ništa rekla. Možda je taman doza u tom mixu.
    A za goste, joj, mi smo bili i vani pa doma, muž dvori, ja s bebom koja se nemre smiriti od te galame. Mislim da im nedostaju druženja 😅
    Točno to kaj si napisala, zbog tog malog klupka sreće se sve lakše podnosi! Briga i adrenalin nas još dodatno drže budnima, aktivnima 💪
    Ja si uvijek kažem da će samo sada biti ovako mali i treba uživati u svakom trenutku ✨️

_spring_
    [UREĐENO] 13. Listopad 2025. 10:36

Boogie, nisam čula za to, baš ću pogledati, treba mi neki boost. 

.

Moonchild, koliko sam ja skužila, to je zato jer u ovoj jednoj šumećoj ima 1000 mg c vitamina, u deklaraciji piše da se ne preporučuje trudnicama i dojiljama, a vjerujem da inače C vitamin ne bi trebao smetati u preporučenoj dnevnoj dozi. To je onaj zeleni supradyn, ja ga inače obožavam pa makar bilo da placebo djeluje, ali pomagalo mi je i za umor i herpese koje sam često imala. Ja ću isprobati ovo što je Boogie preporučila, u tom miksu ima isto c vitamina, a šta ti koristiš?

moonchild
    [UREĐENO] 13. Listopad 2025. 10:41

Ja imam od natural wealtha magnezij i vitamin C, to iz navike koristim. Nije loše i da promijenim, pogledat ću i supradyn i floradix, hvala na preporuci ☺️

'93🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

• cordis00
    13. Listopad 2025. 09:06

Ja se bas osjecam kao da je treca beba poklon mami.
    S prvom si nekako u stresu, nista nisi prosao i nemas iskustva, znas sto si procitao. Ako je mali razmak kao kod mene i dode druga, sve je nekako too much, vece dijete donosi bolesti, malo sve skupi, prva ta godina prode u bolestima od svih, proleti u biti, a tesko ti bude jer si stalno iscrpljen u tim bolescinama i nisi naucio hendlati emocije oko dvoje djece, osjecas se nedovoljnim i sve sta napravis krivo napravis (iako zapravo ne radis nista krivo).
    Svaki dan borba.
    I onda i to drugo poraste i pocne spavati i sve postane lakse i vidis da su djeca zadovoljna i da se vole i da si ocito sve napravio relativno ok. I onda su toddleri koji se i svadaju i ljute.
    I dode ta treca bebica, opusteniji si, znas sto radis, starija djeca odmah zavole bebaca, bebac te gleda kao da si mu sve na svijetu sta i jesi, samo ti se smije i srce ti je odmah vece 10x. I ne raspravlja se s tobom, samo je sretno sta je s tobom😆❤️.
    Bas je lijepo prolaziti ponovno sve s bebicom tj uzivati u njoj iako je tesko kad se po noci ne spava.
    Moj mis je jos prehladen evo vec 2 tjedna otkad su seke krenile u vrtic, po noci mu ispirem nosic svaka 2 sata jer mu se napuni i smeta mu za spavanje. Al sam prihvatila to kao takvo i dok nema bronhitise dobro je. Moja srednja je kao beba stalno imala  bronhitis kako je starija krenila u jaslice, a starija je stalno bila zdrava kao jedino dijete u obitelj. E da mi je sadasnja pamet da to vise cijenim. Tad sam se brinula oko gluposti kad se okrenuti, posjesti itd😅.

👩33g👨33g 👧👧👶

• greta10
    14. Listopad 2025. 07:28

Jutro cure, evo noc iz pakla kod nas. Od 2 do evo sad nije spavala vise od pola sata u komadu. Pa se vrti pa smije pa je kakala pa je opet gladna, pa nece podrignut a muci se pa se probudila u placu, pa se starija probudila pa prica. Pa sam ja isla izdajat i cujem je da opet zove i onda konacno zaspem i zvoni alarm. Stariju budim za 10 min za vrtic i cim dodjem doma idem lec🙈. Samo se nadam da ce i malena spavat. 
    Neko je pitao za spavanje sa toddlerom neki dan al nisam stigla odg. Mi smo spustili stranicu kinderbeta i digli madrac na onu visu razinu da bude u razini s nasim madracem. Izmedju sam nagurala jastuk i one zastitne mekane ograde. Privezali podnice za nasu da se ne odmice od kreveta tako da sad ima veliku svoju povrsinu a kao da je s nama u krevetu. Pa je muz do nje pa beba u gnijezdu pa ja s druge strane. Ja sam htjela da i beba bude malo u krevetu s nama al bilo je nemoguce jer je toddler u sredini pa smo tako rijesili. Sad su obje s nama (malena zaspe u next to me i onda je prebacim k nama za prvo hranjenje i ostNe do jutra). Gnijezdo je ipak stiti nesto da nije bas medju nama bez icega iako je mene strah i tog gnijezda i popluna. 

6/23 🩷

• cordis00
    14. Listopad 2025. 08:43

Joj greta zvuci kao da je regresija kod vas krenila!
    Ja si svaki put to blokiram, uh kad se sjetim, ljuljali bi 45 min nase curke da zaspu i spustis ih i budne za 15 min. Starija je htjela po danu spavat iskljucivo u kolicima, ja sam satima setala.
    Ne veselim se regresiji, al se veselim vremenu nakon nje, skroz druga beba, interaktivnija, spavanci konkretni, mozes cak nesto i planirati u danu.
    Bas lijepo da ste svi tako skupa, mene i dalje nekad boli srce sta smo odvojili cure, al znam da bi bio kaos da nas je 5 u sobici, bojim se da nitko ne bi spavao.
    Svaka je spavala bar godinu ipo ma i duze, odvajala sam ih pred porod cca mjesec dana, kad su mogle noc izgurat. Bolje je prosla manja jer je dosla kod seke i obje su se veselile tome.
    Zao mi je sta se na starijoj kao prvom djetetu puno toga prelomilo.

👩33g👨33g 👧👧👶

• cordis00
    14. Listopad 2025. 08:44

Zaboravila sam napisat- drz se i nadam da ce te beba pocastit spavanjem, bar 2h u komadu🙈.

👩33g👨33g 👧👧👶

• greta10
    [UREĐENO] 14. Listopad 2025. 08:55

Moja prva uopce nije prosla tu regresiju, ni sada ni onda nekad kasnije kad opet bude al ona je rodjena spavalica. Nadam se jos da je ovo samo mali kurslus (bila je teska noc isto nedavno al onda opet sve ok do nocas). Mozda to i je regresija al se nadam da ce onda tako po epizodama a ne u komadu😂
    Cordiso vjerujem da je tesko, ja bas uzivam s njima spavat, kad spavaju jel al da imamo drugu spavacu mislim da bi se razdvojili bar jedan sa jednom jedan s drugom cisto da se ne bude medjusobno. Iako starija spava tvrdo rijetko je probudi, al muz sve cuje pa ide crknut na posao.

6/23 🩷

• Bananica80
    14. Listopad 2025. 12:58

joj cordis potpisujem sve ovo sta si napisala o djeci, s tim da ja jedino imam iskustvo sa dvoje i malom razlikom, tj zivim upravo tu pricu :)

3/2024 💙

• Ivka025
    14. Listopad 2025. 23:00

Cordisoo ja isto kao i ti uzivam, ali u ddugom djdtetu, 3.vj nece ni biti ako se ne zalomi 
    Zao mi sto nece doci jos 1, ali zbog teskih trudnoca odnosno zelucanih tegoba preko 7mj ne vjerujem da cu se tek tsko odluciti na 3.

Zato sad pokusavam iskoristiti svaki trenutak za uzivanje. 

Ja imam predskolca u kuci, do nedavno je nazalost bija jedinac, no sad se pokazao kao oravi veliki brat ❤️

Kako vidim u svojoj okolini, inace je pazljiv prema manjoj djeci, zsstitnicki nastrojen iako nisam tip mame koja ce uciti dijete: "daj joj, ona je jos mala". Nadam se da ce ostati takav i kad njegova seka nastupi u pohode zivota 😁😂

• cordis00
    15. Listopad 2025. 11:13

Joj za te muzeve sta cuju, presmijesno😆.
    I moj sve cuje, spavali smo skupa oduvijek, nije se odvajao. Srednja je par zadnjih mjeseci spavala izmedu nas prije nego smo je odvojili kod seke.
    Za stariju se dizao, donosio na podoj i presvlacio po noci, a ja bi dojila i vracala. Mijenjali se sa ljuljanjem kad je trebalo. Tako i sa srednjom kad je bila regresija.
    Sad ga stedim oko maloga sta vise mogu jer je dosta ukljucen oko cura, on hendla odlazak u vrtic, skupa ih stavljamo lec…
    Bananica bas si me nasmijala. Drz se, bude bolje😁. Mi nismo vjerojali da ce se srednja ikad izvuc iz faze bronhitisa i nespavanja, al ona je bas bas buran karakter i sa takvom djecom se i veze nespavanje. Pa eto je sad, spava 12h noc.
    Ivka vjerujem da je tako lijepo kad je prvo dijete vec vece i samostalnije. Nama je preporod starija sad sa 4g i malim nego tad sa skoro 2g i sekom. Isto je vrlo njezna i emotivna i obozava ga, a tad je plakala non stop tj u duetu sa sekom i bas nam je bilo tesko to sve. Bilo bi pametnije za nas da smo napravili nesto vecu razliku, al smo ovako radi njih. Prezivit cemo valjda. A sigurno ce braco cuvati seku, bas im je lijepa razlika, uvijek ce joj biti stariji brat☺️.
    I nadam se da je u toj dobi vec zdraviji i da vam ne donosi bolesti doma.
    Joj ne znam kako vi svi sa vise djece, al mi skupimo SVAKU virozu, ne mogu cure bit bolesne, a da mi je skupimo. Ja jos kuzim sebe, imunitet nikakav obzirom na trudnoce i dojenja, al muz mi je prekomican kako i on skupi sve.

👩33g👨33g 👧👧👶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI